Channeling

Deepak Chopra leírja a channelingezés technikáját a Boldogság Mint Erőforrás című könyvében:
"Íme az egyik technika, amelyel beléphetsz a lélek birodalmába.
Hunyd be a szemed és merülj el a csendben vagy medítációban húsz percre!
A húsz perc csend után hívd kedvenc példaképeidet, hőseidet vagy hősnőidet, hogy jelenjenek meg és nyilvánuljanak meg rajtad keresztü!
Összekapcsolódhatsz a vallás alakjaival, amilyen Buddha, Jézus Krisztus, Szűz Mária vagy Mohamed, spirituális mintaképeiddel, vagy az ókor mitológiájának isteneivel és istennőivel.
Kezdetnek tedd fel magadnak a kérdést: kik a szerepmodeljeim, történelmi, mitológiai vagy vallási hőseim és hősnőim?
Ki hat rám ispirálóan?
Ők a nagyság bennem rejlő magvai.
A nap hátralevő részében kövesd figyelemmel testi érzeteidet, és valahányszor úgy érzed, hogy kihívás elött állsz vagy pácban vagy kérd meg szerepmodeljeidet, hogy öltsenek testet rajtad keresztűl és vezéreljenek."

Tóbiás a következőket javasolja a www.shaumbra.wire.hu oldalon.
--------------------------------------------------------------------------------
"Ezeket a válaszokat nem találod meg semmiféle gurunál, nem találod meg semmiféle angyali létezőnél, a válaszok mind kizárólag benned vannak. Eddig a fény-sötét, jó-rossz, a masculin-feminin dualista koncepciójában éltél, beletemetkezve egy olyan hitrendszerbe, ami azt mondta, hogy a válaszok mindig valahol máshol vannak, de ez mind nem igaz, mert a válaszok valójában mind benned vannak. A válaszaid az éned legigazabb és legbecsesebb helyéről születnek meg. Amikor egy csendes, nyugodt pillanatban vagy, amikor benne vagy a tudatos lélegzés pillanatában, fel tudod fedezni magadban ezeket a válaszokat. Az önmagad teljes elfogadásának pillanatában. "
/Tóbiás/

Mire kell odafigyelni medítáció során?
(Kérdezi Sri Natanánanda, Sri Ramana Maharsit)
"Annak, aki szilárdan megállapodott Önmagában mindenekelött arra kell ügyelnie, hogy a legcsekélyebb mértékben se forduljon el ettől az elmélyedéstől.
Valódi természetétől elfordulva (ugyanis) ragyogó sugárzást láthat maga elött, szokatlan hangokat hallhat, vagy valóságosnak vélheti a benne vagy rajra kívül megjelenő isteneket. De ezeknek a jelenségeknek nem szabad félrevezetniük őt, nem emngedheti meg, hogy ezek eltereljék figyelmét Önmagáról."

Érdekes módon Osho ugyan erre a veszélyre figyelmezteti a medítálót.
Annyi teljesen biztos, hogy a channelingezés tév út, az önismeretszerzés az Önvaló megismerése felé vezető úton.
De ennél többről is van szó.
A channelingezés önmagunk elvesztéséhez és megszállotsághoz (itt rekedt szellemi) vezető út, ami nagyívben kerülendő spirituális zsákutca.
Az üzleti oldaláról pedig nincs mit írni.

Üdvözlettel: Enti

Címkék: