Néhány tudatvírus, ami megbéníthatja életünket

A „fiatalok kiváltsága a szerelem és a szenvedély”-kezdetű tudatvírus

Hibás program replikálja ezt folyamatosan a felnövekvő generációk agyába.
A szerelem érzésére és a beteljesülésre jogosult mindenki, aki fenntartja és elkezdte végrehajtani a terveit/álmait , mert nonstop küldik az energiát mindenkinek, aki megérdemli. Minthogy a fiatalság ezzel telik el, az energiautánpótlásunk folyamatos.
Mint ahogy a kezdő íjásztanonc is ellövöldöz a nádasba sok száz nyilat, míg mestere tág mosollyal nézi igyekezetét, s nem sajnálja a kárbaveszett nyilakat.
Viszont amikor már megtanultál célba lőni, de lusta vagy gyáva vagy felhúzni az íjat, a mester elhagy téged.

A középszerűségbe süllyedt 90 % sulykolja, hogy ne is számítsunk semmi jóra 35 év felett,.
Ne hallgassunk rájuk.
Rekesszük ki a középszerűeket életünk minden részéből, ahol nincs szükségünk rájuk.
Különben ők rekesztenek ki minket, azzal hogy maguk között tartanak.
Tudjuk, hogy ezt nehéz betartani egy olyan világban, ahol egyre gépiesebb korporációkba vannak az emberek kényszerítve.
Ha éretlen vagy a terved végrehajtására, vagy egyszerűen visszariadsz, odakintről is csökkentik az energialöketet, eltávolítanak a lélekpárodtól, azonban nem kell félni, mert amint a bátorságod visszaáll, és újra felveszed a fegyvert, a külvilág is pozitívan reagál, és újra a közeledbe sodorja a lélekpárodat, hogy újfent erőt adjon.
Mostanság kevés a harmonikus lélekpár(nak látszó) -kapcsolat, de mindenki ismer néhányat. Viszont robbanás előtt állunk.
Nem kell nagy dologra gondolni: egy üzlétember-lantművész házaspár ismerősöm ugyanolyan boldogságban él mint megismerkedésük hetében: pedig csak 10 gyerek tanításáról gondoskodnak, és a pasaréti villájukat nem drága bútorokkal tömték tele, hanem tehetséges gyerekekkel, akikhez hétvégente ingyen zenetanár, szituációs nyelvtanár, drámapedagógus jár ki. Felülről apróságnak tűnik.
De sok ilyen apró világmegváltásból lesz a nagy világmegváltás.
Ha terved összhangban van az Egész akaratával, akkor nem tesz különbséget mennyiség és mennyiség között. A kis világmegváltást is ugyanannyi élettel jutalmazza meg, mint a nagy világmegváltást.

Az "énmegmutatomhogynincsmagánéletem"-tudatvírus

Miért szánalmas a magánélete sok sztárnak, ha egyszer kiteljesedtek s azzal foglalkoznak, amit szeretnek? Ők azok, akik azért (is) lettek híressé, hogy a depressziójukat kiabálják világgá. Vagy azért, hogy sokat dolgozzanak, hogy igazolják saját meggyőződésüket, hogy nincs magánéleti boldogság. Igen, némelyikük rengeteget dolgozik, hogy megtartsa magát a körben. És a „vagy-vagy”-tudatvírusban hisznek: Ha sokat dolgoznak, nem lehet idejük a magánéletre. Ezt a programot hozták a családjukból, és ennek a programnak akarnak szolgálni életük végéig.

Marcino W.

további tudatvírusokról:

http://tudatvirusok.blog.hu