Belső mosoly gyakorlat

Öngyógyítás úgy, hogy kitisztítjuk, végigmosolyogjuk a szervezetünket.
Éreznünk kell, hol tart az energia, és hol akadt el. Mindig az elképzelt 3. szemnél kezdjük, a 2 szemöldök közötti helyen, és mindig a köldöknél fejezzük be.
Elsõ lépcsõben mosolyogjunk a mirigyekre és a szervekre

Üljünk kényelmesen egy szék szélére, talpunkat tegyük le a földre. Hátunk legyen egyenes de ne merev. Maradjunk nyugodtak, zárjuk össze tenyereinket magunk elõtt az ölünkben, a bal kéz alul, a jobb kéz felül legyen.
Csukjuk be szemünket és figyeljünk a talpakra. Érezzük a kapcsolatot a földdel és a föld energiáival.
Tudatosítsuk, ahogy a székben ülünk, kezünk legyen összetéve, nyelvünk érjen a szájpadláshoz. Hozzunk létre egy mosolygó energiaforrást, elõttünk egy méterrel, képzeljük el, hogy belsõ részünk egy õszi utca, amely tele van lehullott falevéllel, és azt seperjük ki, végighaladva egy magadott útvonalon.
Tudatosítsuk a két szemöldökünk között azt a pontot, amin keresztül behúzhatjuk az elõttünk és körülöttünk lévõ bõséges mosolyenergiát. Engedjük ellazulni a homlokot, és hagyjuk, hogy a harmadik szem kinyíljon. A mosoly energiája összegyûlik ebben a pontban, majd szétárad az egész testben.
Hagyjuk, hogy az energia leáramoljon az arcon, lazítsa el az arcizmokat, az orrot és a szájat. Engedjük lefolyni az energiát a nyakon keresztül, közben nyakunkat és fejünket lassan és finoman forgassuk körbe.
Hagyjuk a mosolyenergiát lefelé áramolni a csecsemõmirigyhez, amely a szegycsont felsõ része mögött található, és T-falósejteket termel, amely az idegen sejteket pusztítja el, és képzeljük el, ahogy elkezd sugározni a vibráló egészségtõl. Érezzük, ahogy felmelegszik, miközben finoman elkezd rezegni és kinyílik, mint egy virág.
Emeljük fel két összekulcsolt kezünket és a két hüvelykujjat támasszuk finoman a szívközpontnak. Ezzel a szív aktiválódását segítjük. Engedjük, hogy a meleg, mosolygó energia a csecsemõmirigytõl a szívhez áramoljon. Vezessünk le még több mosolyenergiát a szemöldökök között létrehozott forrásból a szívbe, hagyjuk, hogy leáramoljon, mint egy vízesés. Amikor befelé a szívre mosolygunk, örömet és boldogságot hozunk létre. Töltsünk itt el annyi idõt, amennyi a szív ellazulásához és a szeretettel való feltöltõdéshez szükséges. Ahogy feltöltõdik szívünk, kinyílik, mit egy virág. Próbáljuk meg felidézni a szeretettel kapcsolatos legszebb emlékünket, akár érzelmi, akár földön túli eredetû, és töltsük meg vele a szívet – szeressük a szívünket.
Szívünk a sietség, az arrogancia és a kegyetlenség negatív érzéseivel van kapcsolatban. Amikor rámosolygunk, ezek az érzések szétoszlanak, ezzel helyet adnak a szeretetnek és az örömnek, ami kiterjed a szívben. Addig mosolyogjunk szívünkre, amíg az vissza nem mosolyog ránk.
Hagyjuk, hogy a szívben létrejött öröm és boldogság továbbterjedjen a tüdõbe. Érezzük, ahogy a tüdõ kinyílik a boldog, mosolygó energiának. Nézzük belsõ látásunkkal a tüdõnket, és érezzük, ahogy a tüdõ kitágul a pozitív energiától. Elõször a bal tüdõt majd a jobbat tisztítsuk meg. Ha bármi olyat látunk vagy érzünk, ami kellemetlen, szabaduljunk meg tõle. A tüdõt meg tudjuk tisztítani az energetikai, érzelmi és fizikai szennyezõdésektõl, ha rámosolygunk és közben elképzeljük, hogy minden lélegzettel egyre több Chít szívunk beléje. Érezzük, ahogy a levegõ az orr hegyétõl leáramlik a tüdõbe, egészen addig, míg meg nem tölt minden egyes hólyagocskát, ahol az oxigén széndioxidra cserélõdik. Köszönjük meg tüdõnknek, hogy lélegzik, és így életben tart minket.
Érezzük, hogy az egész mellkasunk megtöltõdik a mosolygó, szeretetteli energiával. A tüdõ a szomorúsággal, a depresszióval illetve a bátorsággal és a tisztességgel van kapcsolatban. Ha rámosolygunk, a szomorúság és más negatív érzéseink eltûnnek, helyet adva ezzel a bátorság és a tisztesség erényeinek.
Hagyjuk, hogy a mosolygó energia tovább éljen a szívben és a tüdõben, majd irányítsuk azt a májba, ami a legnagyobb belsõ szervünk, és a jobb tüdõ alatt az alsó bordák között található. Érezzük, ahogy feltöltõdik mosolygással, szeretettel, örömmel. A máj a látáshoz kapcsolódik, a szem energiáit ellenõrzi. Nézzük a májunkat belsõ látásunkkal és vizsgáljuk meg, milyen állapotban van. A felszínének simának és fényesnek kell lennie, nem jó, ha túltöltött vagy ernyedt. Szemünk segítségével kisimíthatjuk a felszínét, feszült részeit ellazíthatjuk. Legyünk hálásak a májnak, amiért méregteleníti testünket, segít a vér tárolásában és epét termel.
A máj a haraggal illetve a kedvességgel van kapcsolatban. Ha rámosolygunk, a harag eltûnik és helyet ad a kedvességnek, valamint segít a döntéshozó képességünk megerõsítésében is.
Engedjük, hogy a mosolygás energiája átáramoljon a hason keresztül a hasnyálmirigybe, amely a bal oldali alsó bordák között található, a máj alatt a napfonat területétõl a bal oldali tüdõ alatti területig terjed. Köszönjük meg a hasnyálmirigynek, hogy emésztõenzimeket, inzulint termel és ezzel szabályozza a vér cukorszintjét. Amikor rámosolygunk, lássuk, ahogy egyre egészségesebb lesz, egyre jobban mûködik.
Maradjunk a bal oldalunkon, és mosolyogjunk a lépünkre, amely a bal vese mellett található. Ne zavarjon miket, hogy nem tudjuk, pontosan hol van, ha abba az irányba mosolygunk, elõbb-utóbb kapcsolatba kerülünk vele. Ha szükségét érezzük, térjünk vissza az elõttünk lévõ forráshoz, és engedjük az energiát a szemöldök közötti ponttól a lépbe áramlani. Az energia feltölti a lépet, majd továbbfolyik a vesékhez.
Mosolyogjunk le elõbb a jobb vesére, rajta a mellékvesére, amely adrenalint termel, ezután a bal vesére, és érezzük, amint a sugárzó energiától kitágulnak. Belsõ látásunkkal vizsgáljuk meg, hogy a felszínük elég sima és fényes-e, és hogy megfelelõen szûrnek-e anélkül, hogy túl lennének töltõdve. A vesék a félelemmel vannak kapcsolatban. Ha rájuk mosolygunk, a félelem eltûnik, finomság, kedvesség fogja feltölteni. Addig mosolyogjunk, amíg meg nem telnek energiával.
Az elsõ vonal befejezéseként küldjük le a mosolyenergiát a húgyhólyaghoz, húgycsõhöz, a nemi szervekhez és a gáthoz.
A nõi szexuális energiák gyûjtõpontja a „Petefészek Palota”, amely 7-8 cm-rel a köldök alatt a petefészkek között található. Mosolyogjunk az összegyûjtött energiával a petefészkekre, az anyaméhre és a hüvelyre. Köszönjük meg a petefészkeknek, hogy hormonokat termelnek és ellátnak minket szexuális energiával. Hozzuk fel a szexuális, a mosoly- és az erényenergia keverékét a köldökhöz, és képzeljük el, ahogy spirálisan behatol ebbe a pontba.
A férfi szexuális energiának gyûjtõpontja a „Spermium Palota”, amely 4 cm-rel a köldök alatt, a pénisz töve felett a prosztata és az ondóhólyag területén található. Mosolyogjunk és képzeljük el a spirálisan a prosztatába és a herékbe áramló energiát. Mondjunk nekik köszönetet, hogy hormonokat és szexuális energiát termelnek. Hozzuk az összevegyített energiát a köldökhöz, és spirálisan gyûjtsük a gyûjtõpontba.
Térjünk vissza a mosolygó energiánk forrásához, a harmadik szemhez. Engedjük, hogy még több energia zuhogjon le rajta a belsõ szervekhez. Még egyszer takarítsuk ki a csecsemõmirigyet, a szívet, a tüdõt, a májat, a hasnyálmirigyet, a lépet, a veséket, a húgyhólyagot és a nemi szerveket. Érezzük a nyugalmat és a békességet.

Második lépcsõben mosolyogjunk az emésztõrendszerre
Térjünk vissza a harmadik szemhez, a két szemöldök közé, és irányítsuk az energiát az emésztõrendszerre. Söpörjük ki a lehullott falevelet, a fáradt energiát.
A felhalmozott Chít engedjük lefolyni az orron keresztül a szájba, majd a nyál segítségével szétárasszuk az energiát az emésztõrendszerben.
A nyál nagyon értékes folyadék, a Hosszú Élet Italának vagy Jáde Folyadéknak is nevezik. Jártassuk körbe nyelvünket a fogakon kívül az ínyünkön. Kezdjük a bal felsõ hátsó fognál és csúsztassuk át a nyelvet jobbra, majd jobbról kezdve alul vissza balra, miközben a nyelv hegye az alsó ínyt érinti. Ezután térjünk vissza a bal felsõ hátsó fogakhoz, és kezdjük elölrõl. Ismételjük meg néhányszor, majd végezzük el ugyanezt az íny belsõ felénél is. Mindez segíti a bõséges nyáltermelést.
Most képzeljük el, hogy a nyálunk fel van töltve a szemöldök közti pontból induló mosolyenergiával. Gyûjtsük össze a nyálat a nyelvünk közepére, tegyük a nyelvet a szájpadlásra és nyeljük le gyors és nagy korttyal a nyálat a gyomorba. Ezzel a Chít lenyeltük az emésztõrendszerbe, az energia átáramlik a nyelõ-csövön, a gyomron, a vékonybélen, a vastagbélen, a végbélen és a végbélnyíláson.
Az emésztõrendszer nagyon érzékeny az érzelmi állapotokra, sokszor emésztési problémákat tapasztalunk stressz közben, mert a gyomor emésztõnedvei nem áramlanak, így az emésztés leáll. Töltsünk elég idõt ahhoz, hogy mosolyenergiát vigyünk oda, ahol kényelmetlenséget érzünk.
Köszönjük meg a gyomor értékes munkáját, amellyel folyadékká alakítja és megemészti az ételt. Érezzük, amint megnyugszik, és kellemes érzés járja át. Néha rosszul bánunk vele és egészségtelenül táplálkozunk. Ígérjük meg, hogy ezentúl megfelelõ táplálékot adunk neki.
Mosolyogjunk a vékonybelünkre, a nyombélre, az éhbélre és a csípõbélre, amely a has közepén helyezkedik el. A bél kb. 7 m hosszú. Köszönjük meg, hogy felszívja a tápanyagokat, és ezáltal erõt, egészséget biztosít.
Mosolyogjunk a vastagbélre, a felszálló ágra, amely a csípõcsont jobb oldalán kezdõdik és felfelé halad a máj jobb lebenyének felszín alatti részéhez, a haránt remesére, amely lefelé és keresztirányban halad a lép alsó végéhez, a leszálló ágra, amely lefelé halad az ágyéktáj bal oldalán, és a szigmabélre, amely normális esetben a medence, a végbél és a végbélnyílás között helyezkedik el. A vastagbél kb. 1,5 m hosszú. Köszönjük meg, hogy kiüríti a salakanyagokat, megtisztít, frissé és nyitottá tesz bennünket. Mosolyogjunk rá és érezzük, ahogy melegség, kellemes, tiszta nyugalom tölti el.
Hozzuk az összevegyített energiát a köldökhöz, és spirálisan gyûjtsük a gyûjtõpontba.
Térjünk vissza a szemünkhöz, Gyorsan mosolyogjunk végig a középsõ vonalon, és keressük meg a feszültség alatti pontokat – addig mosolyogjunk ezekre a helyekre, amíg a feszültség fel nem oldódik.

Harmadik lépcsõben mosolyogjunk a mirigyekre, az idegrendszerre és a csontvelõre
Miután befejeztük a mosolygást a szervekre, és az emésztõrendszerre, térjünk vissza a harmadik szemhez, a két szemöldök közé.
Irányítsuk a mosolyenergiát a szemöldök közti ponton át egyenesen a jobb és a bal agyféltekébe. Mozgassuk körbe a szemet mindkét irányba 9-18-szor, hogy kiegyensúlyozzuk a két agyféltekét. Eközben érezzük, hogy a Chí az agyban a szemmozgással együtt spirálisan kering, miközben halmozódik. Hagyjuk az energiát itt összegyûlni.
Keressük meg az agyalapi mirigy, a talamusz és a tobozmirigy helyét. Mosolyogjunk az agyalapi mirigyre, amely 8-10 cm-re van a Harmadik Szem mögött, és érezzük, ahogy kinyílik. Mosolyogjunk a talamuszra, amely közvetlenül a gerincoszlop felett, kicsivel az agyalapi mirigy mögött és fölött található. Ezután mosolyogjunk a koronánál lévõ tobozmirigyre.
Vetítsük a mosolyenergiát a tudat és a szem erejét használva fénynyalábszerûen a koponyába. Engedjük, hogy átragyogjon a bal agyféltekén, majd seperjen végig a koponyában a jobb féltekébe és vissza. Hagyjuk az energiát spirálisan az agyban keringeni, majd koncentráljuk még egyszer az agy középpontjára.
Engedjük a mosolyenergiát az agy hátsó részébe áramlani. Érezzük, ahogy a koponya lélegzik, szívjuk be a Chít a koponyába és a csontvelõbe. Belsõ mosolyunkat irányítsuk ide-oda a két félteke között, majd vezessük át a kisagyhoz. Ez egyensúlyba hozza a két agyféltekét, és megerõsíti az idegeket.
Irányítsuk belsõ mosolyunkat lefelé, a középagyhoz. Érezzük, ahogy kitágul és ellágyul, haladjunk lefelé a hídhoz és a nyúltagyhoz, majd a gerincvelõhöz, amely a koponyaalapnál, a nyakcsigolyáknál kezdõdik.
Ezután engedjük, hogy lefolyjon a gerincoszlopon csigolyáról csigolyára. Belsõ mosolyunkkal fürdessük meg szeretetteljes energiában minden egyes csigolyánkat és az alattuk lévõ porckorongot. Vigyük végig a 7 nyakcsigolyán, a 12 hátcsigolyán és az 5 ágyékcsigolyán. Haladjunk porckorongról porckorongra. Ezután mosolyogjunk a keresztcsont 5 és a farkcsont 4 összeforrt csigolyájára. Érezzük, ahogy a gerincünk és a hátunk ellazul, kellemes energiával töltõdik föl. Érezzük ellágyulni a porckorongokat. Érezzük, hogy nyújtózik és meghosszabbodik a gerincünk, s ezáltal magasabbak leszünk.
Térjünk vissza a szemünkhöz, és gyorsan mosolyogjunk végig a hátsó vonalon. Egész testünket lazítsuk el. A hátsó vonalon történõ gyakorlás élénkíti a gerincvelõi folyadék áramlását és megnyugtatja az idegrendszert. A porckorongra mosolygás megakadályozza elmerevedésüket, és eltorzulásukat. A merev vagy deformált porckorongok nem képesek megfelelõen elnyelni a testre ható erõket valamint a test súlyát. Hátgerincünkre mosolygással megakadályozhatjuk vagy csökkenthetjük a hátfájást.

Mosolyogjunk végig az egész testünkön
Kezdjük ismét a szemünknél. Mozgassuk belsõ mosolyunkat. Gyorsan mosolyogjunk végig az elsõ vonalon. Ezt kövesse a középsõ majd a hátsó vonal.
Érezzük, amint az energia vízesésként lefelé áramlik az egész testünkön – a mosoly, az öröm, és a szeretet vízesése. Érezzük, milyen csodálatos, amint egész testünket átjárja a szeretet és a nagyrabecsülés.

Most pedig, hogy végigjártuk mindhárom útvonalat, az energiakígyót a köldök alatt feltekerjük, így az energiát elraktározzuk.
A mosolyenergia összegyûjtéséhez koncentráljunk a köldök tájékára. Ez a terület 4,5 cm-nyire befelé található. Gondolatban mozgassuk az energiát a köldök körül spirálisan kifelé 36-szor úgy, hogy a rekeszizomnál feljebb, illetve a szeméremcsontnál lejjebb ne menjünk. A nõk az óramutató járásával ellentétesen, a férfiak az óra járásával megegyezõen indítsák a spirált. Ezután váltsunk irányt, és 24 körrel hozzuk vissza az energiát a köldökünkhöz. Az ujjainkkal segítsünk. Ezzel az energiát biztonságosan elraktároztuk a köldökünknél, így bármikor elõhívhatjuk azt, ha testünk bármelyik része többletenergiát igényel.
Ezzel be is fejeztük a belsõ mosoly gyakorlatát. Most lazítsunk el.

CsatolmányMéret
mosoly.jpg18.43 KB