Minden egy

Terra incognita blogját olvasva kedvem lett sokszorosítani ... elérhetőbbé tenni a gondolatot amit a következő idézetben közzé tett:

/Tatiosz/
"Ha valakivel találkozol, gondolj arra, hogy a találkozás mögött ezer és ezeregy ok rejlik. Minden emberi kapcsolat szent egymásra találás. A másik emberben önmagad másik felét ismered fel, minden vonásában saját vonásaidat látod meg. Amit róla gondolsz, magadról gondolod. Amit vele teszel, magaddal teszed. Amit róla képzelsz, azt magadról képzeled. Mindaz, amit neki kívánsz, egy napon veled fog megtörténni."

Címkék:

Hozzászólások'

de ... a ketten-el azt akartam mondani: társaságban :) (igazi társaságban)
Viszont úgy látom a Csan Story kapcsán már te is érted :)szia Andromed

"Lenne kénni"... "Egy színházi társulat féleség" :) először félreolvastam "feleség"-nek... :) aztán következtetésképpen az jutott eszembe, hogy egy színésznőre vágysz... :) aztán láttam, hoppá... :)

Felfoghatjuk úgy is, hogy a tapasztalatok alapja a gondolatok... Minél biztosabb az alap, annál stabilabb az építmény, amit ráépítünk. Igen, teljesen értelek.:) Közhely tudom, de megint csak a türelem a kulcsfaktor, tudod, a szlogen: mindennek eljön a maga ideje... :) Észre se veszed, s már körülötted is van a "tudatlan-tudatos, tudatosan tudatlan társaság" :)))

Az én jelmondatom is hasonlót takar: ami késik, nem múlik... (még határidős feladataimnál is ezzel szoktam magamat biztatni :) ).

"Szóval hallgatni csak ketten lehet a csodáról" - ha hárman vannak, már lehetetlen? :)

"A jó, a szép, és a remény mindenben benne van, benne él. A felkelő nap sugarában, a kimondott szó erejében, egy édes kacagásban, akár egyetlen pillanatban."...

Szóval hallgatni csak ketten lehet a csodáról :)Diamyne

Hát hogy nincs elég ember akikkel elfelejtkezhetnék a tudatos keresgélésről (és a találatok tudatos beazonosításáról is). Sok fajta út van. Van egy ami tökéletesen ismeretlen az ember előtt és én azon akarok haladni. Annyit talán már tudok hogy keresés nélkül is találjak :) Szóval elegem lett az infókból és abból hogy mindenre van válaszom, mégsem vagyok boldog. Lenne kénni :D egy kör amiben elvegyülök és tudatlanként működök. Egy színházi társulat féleség :D De elég lenne egy meghitt baráti kör ami nem akar meghitt lenni :) Tapasztalatokra akarok végre építeni és nem csak gondolatokra. De tőlem távol állt eddig az ilyen.

"de, azért persze éljen a spontán történések potenciálisan örömteljes meglepetése! :)" :)))

Kevés a magabízásban csalódott ember körülöttem ... Azok önmaguktól lennének alázatosak, tapasztalatból és nem törekvés által. Értesz. Na és most várok hátha befogad egy ilyen tudatlan-tudatos, tudatosan tudatlan társaság. Vagy valamiképp körém épülhetne végre.
Na majd csak csak :)Andromed :)

én is olvasgattalak, s tetszett, hogy csak úgy áramlottak az értelmesebbnél értelmesebb gondolataid, mint a vad tenger hullámai (utoljára ilyet Barcelonában tapasztaltam... :))

A jellemzésed... rólam... ezen is mosolyogtam... bár tényleg ilyen lennék, de lehet, az egyhetes kényszerpihenő van rám ilyen hatással... Bonyolult lélek vagyok eléggé – eddig úgy tudtam, mindenki ilyennek ismer, elégedett sem vagyok igazából...és.. hmmm... fővárosi csaj vagyok néhány éve ...és néha... normális körülmények közt is elég mozgalmas az életem... Ezek mellett, olykor - teljesen véletlenül - előfordul, hogy van bennem kellő önuralom, ami ezek szerint nyugodtságot sugároz... :) Néha, pedig a nyugtalanság a tetöfokára hág, s nem találom helyemet...olyankor jajjj... :)

Az a benyomásom, hogy félsz szembefordulni magaddal, pontosabban, félsz a „tükörbe” nézni... Pedig, olvastad Fóka írását: Csak lazán, haver... :) Nem jó görcsölni... Nem volna jó neked, ha ragaszkodásod azután a lány után átcsapna Önmagad nem-szeretetébe... Bár, mint említettem korábban, nagyjából hasonló az én sztorim is. :) s hát nem is oly régen kaptam egy hatalmas pofont kaptam "ajándékba" :) az élettől, s a fiú... eltűnt a ködben... saját ellentmondásossága zavarosságában. Elhatároztam, ezúttal nem hagyom magamat lelkileg „letöni”:), s elkezdtem keresgélni, kutatni a pozitív gondolkodás rejtelmei után... így akadtam a Titokra... sokkal jobb...bár, most valahol elakadtam időben, térben, valahogy némi tompaságot is érzek néha... és most úgy érzem, nem is vágyom a szerelemre... de, azért persze éljen a spontán történések potenciálisan örömteljes meglepetése! :)
Teljesen azonosulni tudok a „Kis időre” kezdetű bekezdésed második felének mondandójával... Akár én is írhattam volna...

Az első felének konkrétumát nem teljesen tudtam "megfejteni":
"Kis időre elegem lett a személyes harcokból. Egy zenekar tagja lennék ... és beállva közéjük egyenlőként elvegyülnék. Kéne egy teher ami leugrik a hátamról :D ... Szóval jó lenne már közösen teremteni valakikkel és nem csak így egyedül. Olyan felfuvalkodott tud így lenni az ember."
hmm... furcsa.. ezt hogy is érted pontosan?

"A jó, a szép, és a remény mindenben benne van, benne él. A felkelő nap sugarában, a kimondott szó erejében, egy édes kacagásban, akár egyetlen pillanatban."diamyne :)

tudom :)

szóval ha bajban vagyok senkit sem látok jónak :)

ezzel alátámasztottam az idézet igazságát ... már ha van egyáltalán szükség alátámasztásra :)

Tudod olvasgattalak ... hozzászólásaid mögött nyugalmat tapasztaltam. Kisvárosi, elégedett, egyszerű életmódot :) Na lehet nincs igazam. De ez benned mindenképp ott van. Jó az általad keltett hullámokon ringatózni :) Köszönöm a hozzászólásaidat ... Tudod annak ellenére hogy sok nem-igazságról tudok ... még is irdatlan sokat görcsölök. Egy fal vagyok előttem :D De most csak huncutkodva kopogtatom magam előtt. Nem nagyon akarom áttörni. Lehet halál lenne mögötte. Egészen itt vagyok és ez a fal nyújt biztonságot. Ma rengeteg olyan írást olvastam ami erre buzdított. Buzgalom nélkül persze.

Jó veletek egészen itt lenni. Noha eszméletlen hogy egy fórum ezt jelentheti.
Talán azért mert ettől többre nem futja mint ami itt van. Találkozhatunk és találkozunk is secret nap vagy mi:) én még nem voltam ... majd lehet leszek ... vagy csak egy egy személyes összefutással megelégszek ... de a lényeg hogy nagyon érdekes az hogy egy oldal ebben bővelkedik ... szeretetben és igazságban ... ritka, hogy egy realitástól ennyire távol lévő dolog ilyet hordozzon, képviseljen ... Mert elvégre nem itt történik semmi sem. Hanem az emberekben. Keresetlenül találnak magukra bennünk :) Tök jó ez.

Kis időre elegem lett a személyes harcokból. Egy zenekar tagja lennék ... és beállva közéjük egyenlőként elvegyülnék. Kéne egy teher ami leugrik a hátamról :D ... Szóval jó lenne már közösen teremteni valakikkel és nem csak így egyedül. Olyan felfuvalkodott tud így lenni az ember. Közösségi dolgokban részt venni meg nem mer ... :) Nem is tudom ... rájöttem hogy nem jó hely az ahol vagyok. Él is bennem egy ködös kép, arról hogy mi volna jó ... igen ... látom is, érzem is ... de eltaszítottam magamtól. Még nem voltam rá felkészülve? Miként lehetséges ez. Amikor meg ott voltam azt mondta a lány, semmivel nem másabb ez a hely ... Ér valamit az ha továbbra is érzem? Ha felidézem? Mert azt hiszem felidézhetem. De minden érzés ehhez a lányhoz kapcsolódik és nélküle nem ér semmit. Miért idézgessem ha ő már mással éli ugyanezt(?)? Kitörölni nem törölhetem ki. Már levelet sem írok neki. Azt hiszem végleg leálltam a keresésével. De ott a lelki megnyugvás és feloldódás érzése, amitől most távol tartanak ezek a furcsa megfagyott körülmények. Megmerevedett a múlt. Nem sokára felfalja majd a jelen :) Rájöttem! El kell mennem és többet vissza sem kell térnem. Lesz egy tökéletesen más ajtó mint amit keresek és én félelem nélkül bemegyek. Ott élek, és a sötétben neki ütközök a valóságnak :) Mily szép az értelem! ... Ha működni hívja az érzelem :)))

Kell annyi emberfeletti hit hogy az ember elvágjon maga mögött mindent. Hol az ajtó? Had lelem! :D

Köszönöm hogy erről beszélhettem ....

pedig nem vagyunk arra hivatottak, hogy ítélkezzünk mások felett... mindenkinek meg van a maga sorsa "keresztje", s míg nem látunk cselekedetei mögé, addig felszínesen azt gondolhatjuk, hogy ő
egy rossz ember... volt, hogy én is ítélkeztem elhamarkodottan, s amikor beletekinthettem az addig ismeretlenbe, az okokba, szégyeltem magamat.
Ha bajban is vagyunk, nyitott szemmel kell járnunk, s észre kell vennünk a "segítő kezet", az embereket, akik tényleg őszintén, szívből, tiszta szándékkal közelítenek felénk...
Na, ez már-már Tatioszosra sikeredett... gyorsan tanulok... :)

"A jó, a szép, és a remény mindenben benne van, benne él. A felkelő nap sugarában, a kimondott szó erejében, egy édes kacagásban, akár egyetlen pillanatban."...

Sokszor figyelmen kívül hagyom ezt a hatalmas igazságot és elítélek embereket ... vagy lemondok róluk ...
Amikor nagyon nagy bajban vagyok ... senki sem jó körülöttem ...:D

:D.

karmikus kapcsolat, vagy bárminemű kapcsolat...egy biztos, hogy mindegyik által tanul és fejlődik az ember - mind külön-külön világ a saját maga színeivel. Így igaz, a másikban vonzom önmagamat... Minél több van belőlem benne, annál erősebbé válik a kapocs. Mennyire igaz ez...:)

Köszönöm.

"A jó, a szép, és a remény mindenben benne van, benne él. A felkelő nap sugarában, a kimondott szó erejében, egy édes kacagásban, akár egyetlen pillanatban."Rövid, rövid...

Néha a rövid is lehet jó! :))))))