Most láttam először a Titok filmet!

titok, tréningA magyar verziót. Angolul már kívülről fújom, úgyhogy sosem jutott volna eszembe megnézni magyarul. Történt azonban hogy megkért valaki, nézzem meg az elromlott DVD lejátszóját, hátha meg tudom csinálni. Amikor sikerült elindítanom, kiderült, hogy a magyar Titok film lapul benne. Gondoltam ha már így alakult, kíváncsiságból megnézem vele milyen lett a szinkron.
Teljesen ledöbbentem! Helyenként olyan durva melléfordítások vannak, hogy nem csoda, ha sokan, akik csak a magyar verziót nézik, nem értik meg, miről is szól a vonzás. Márpedig ezt érdemes a helyére tenni.

Véleményem szerint elég nagy a különbség a magyar és az eredeti angol verzió között. Már csak azért is, mert a magyarban már nem szerepel Esther Hicks sem. A szinkronhangokról pedig annyit, hogy pont a kulcsfiguráknál borzasztóak (Joe Vitale-nál egyszerűen felröhögtem, amikor először megszólalt, de Beckwith hangjából is teljesen eltűnt az az óriási meggyőző erő, ami az eredetiben aranyat ér...).

A melléfordításokról. Nem az angol nyelvvel van egyébként probléma, a fordítás ilyen szempontból mondhatni tökéletes. Aki fordította, az nagyon jól tudott angolul. Egy a bibi, láthatóan nem érti a vonzás törvényét. A 'power' szónak pl. tökéletes fordítása a 'hatalom' is, de sok helyen ahol ezt használja, teljesen másról van szó! A 40-dik percnél például Beckwidth-nek ebből fakadóan van egy számomra teljesen érthetetlen mondata. Majd utánanézek és beidézem pontosan. Az angol verzió pedig ugyanitt kristálytisztán érthető. El is gondolkodtam hogy magyarul vagy angolul tudok jobban? :-)

Aztán eszembe jutott ma reggel zuhanyzás közben valami. Tegnap olvastam Tornadolulu írását a saját negatív vonzásáról, és már akkor nem értettem hogy ilyen hogyan fordulhat elő. Ráadásul tudja a titkot, régóta ír és jókat az oldalon.

És amit leginkább nem értek: csinálunk négyen egy baromi jó tréninget, ami szerintem egyedülálló ma Magyarországon. Ott voltam az Édesvíz által szervezett Titok "konferencián" aminek az ára hatszorosa volt a mi tréningünknek, de szerintem - tudom elfogult vagyok - a mienk jobb. És baromi olcsó is. Ez a tréning segít az embereknek megértni nem csak a titkot, hanem magát az ÉLET-et. Azt, ahogyan működik. Minden benne van ami fontos: párkapcsolatok, pénz, egészség, önmegvalósítás. Az első ilyen tréning a visszajelzések szerint nagyon jól sikerült. Mégis, most hétvégén lesz az újabb, és maradtak üres helyek... Nem gondoltam volna! Hát igen, bevallom, nagyon meglepett!

De ma zuhanyzás közben rájöttem miért van ez így! Az emberek nagy része egyszerűen nem értékeli a lehetőségeket. Nem ismeri fel az ÉRTÉKET. Erről szólt legutóbb itt az oldalon egy nagyon jó cikk is, amikor a metro aluljáróban a világ leghíresebb hegedűművésze egy Stradivarin játszott, mindenki elment mellette. Ugyanazért az előadásért a színházban óriási összegeket kifizetnek, de amikor ott van ingyen, akkor senkinek nem ér meg annyit sem, hogy megálljon és meghallgassa. Néhány gyerek állt meg csak, ők még "éltek" :-) Az emberek nagy része ébren alszik...

Majd amikor kétszer-háromszor ennyibe fog kerülni a tréningünk tuti teltházas lesz. Most hogy olcsón adjuk, nem hiszi el senki, hogy értékes. A mai nap tanulsága számora ez :-)

Szép napot és sikeres vonzásokat mindenkinek!

Admin

Előzmények:
Nibiru írt már korábban erről:

Hozzászólásokmiért hagyták ki

miért hagyták ki Hicks-éket? mert a secret film szereplőinek élete is életszagú, nem pedig elméleti :-DDD

a sztori egyébként röviden annyi, hogy összevesztek a film készítőivel, bővebben már írtam erről korábban, itt:

meg Nibiru is írt róla, és kicsit lefelé lapozva van egy hosszabb hozzászólásom boxolás a háttérben címmel, az is erről szól:Most már csak azt nem

Most már csak azt nem értem, miért hagyták ki Esther Hickset?én az utóbbit láttam

és bár nem tudok angolul, mégis az angol változatot tartom tökéletesnek, inkább olvasom alul a magyar feliratot, mert a szereplők hangja és egész lénye fontos a mondanivaló megértéséhez.
Esther Hicks pedig mindenképpen kulcsember és imádom :)
A fehérvári titokklubban minden alkalommal három gyertyát gyújtunk és nyomtatott pauszt teszek köréjük (mint a tavalyi secretszilveszteren), az egyik a honlapunk logója, a másik Esther és a harmadik Dr. Michael Beckwith, a másik nagy kedvencem. És még ki fogom nyomtatni Bob Proktort és Joe Vitalt is, mert hát ők is nagyonnagyon :)))
Öbike :)
A szeretet mindent áthat.....
Szeretlek! Sajnálom! Kérlek bocsáss meg! Köszönöm!
Mosolyogj Magyarország :)utóbbiból szerintem

utóbbiból szerintem többféle változat is van, még tavaly írtak róla itt a fórumon is, de én egyiket sem láttamÉs mi a helyzet a kalóz verzióval?

Van valaki, aki látta a hivatalos és "kalóz" magyar fordítást is? Tényleg érdekelne, hogy mennyiben hasonlít a kettő. Én csak az utóbbit láttam, abban benne van Esther Hicks...hát persze...

mi másra gondoltál? Próbáltam védeni egy picit a lassú hálózati rendszerünket (mostanság mindenki egyoldalúan ezt szapulja), s ráfogtam szerencsétlen postafiókomra, hogy még csak kezdő szinten gyakorolja a vonzás törvényét. :D

"A jó, a szép, és a remény mindenben benne van, benne él. A felkelő nap sugarában, a kimondott szó erejében, egy édes kacagásban, akár egyetlen pillanatban."vibrocil, szuper amit írsz,

vibrocil, szuper amit írsz, csak én nem látom a rögöket. és nem is érzem úgy hogy megbotlottam volna...
én örömről és sikerekről beszélek, te meg nehézségekről és szenvedésről. kinek mi a "valósága"... nekem jó így, ahogy van :-)diamyne, még mindig az

diamyne, még mindig az e-mailről beszélsz? :-)Admin Barát! Én viszont

Admin Barát!

Én viszont teljes mértékben egyet értek veled, hiszen én ezeken mentem át. Senki elől sem akarom elvenni a rögöket az útján, ám a rögökbe belebotlani nem szükségszerű a tapasztalathoz. Ám sokszor a legjobb tanítónk a szenvedés, vagy kellemetlen történés, mivel ezzel jobban odafigyelünk.
Az az életszagú amit te is mondasz, így van. Ám az amit írtam nem csak elmélet, hanem maga a valóság.
"Ha van hallásotok meghalljátok, ha van látásotok akkor meglátjátok" Mondá kedves tanítónk.

Mindenkinek kellemes teremtést kívánok.Vibrocil:)

,ha mindent megteszek és még se sikerül:( akkor az a karmám :)
(arra "fogom" )
tehát azt kell megtapasztalnom:)
Érted én ebben hiszek:)

"Ha van hallásotok meghalljátok, ha van látásotok akkor meglátjátok"
Mondá kedves tanítónk.

a szférák zenéjére és a belső isteni fényre utava:-)
Aki nyitott, az meghallja.....:)

Mosolygos szép napot kívánok:-)Á, Admin... :)

dehogyis... :) az én postafiókom nem olyan gyorsan közelíthető meg... :) nem hagyja magát... :D

"A jó, a szép, és a remény mindenben benne van, benne él. A felkelő nap sugarában, a kimondott szó erejében, egy édes kacagásban, akár egyetlen pillanatban."szia vibrocil, köszönöm a

szia vibrocil, köszönöm a hozzászólásod!

nekem a rossz ár egyértelműen nem külső hanem belső ok, mi határoztuk meg rosszul. innentől kezdve a fejtegetéseddel nem értek egyet :-) egyébként pedig rengeteg tanulsággal szolgál nekünk ez az egész, úgyhogy hálás vagyok érte hogy csinálhatom (vagy inkább csinálhatjuk, szerintem a többiek nevében is mondhatom...)

az úton akkor is végig kell menni, ha már látjuk előre a végét. nem lehet kihagyni egyetlen megállót sem. mi most ezeket a megállókat "járjuk" végig. szerencsére én nagyon élvezem!

amit írsz, az pedig csak az elmélet. a gyakorlat sokkal életszagúbb ennél :-) persze ez csak az én véleményem, lehet hogy nálad minden az elmélet szerinti tökéletességben működik elsőre is.

sikeres teremtéseket!

szeretettel,
Adminkedves diamyne, akkor lassan

kedves diamyne, akkor lassan mennek arrafelé az emailek :-DDKedves Admin! Én azon

Kedves Admin!

Én azon döbbentem meg, hogy megdöbbentél azon, hogy még van szabad hely, és ezt külső okokra fogod.

Kérlek ne vedd a szívedre, de ha tréningeket szerveztek/szervezel, akkor érdemes volna újból átgondolni a vonzás törvényét, mint a teremtés törvényét. Ugyanis ha megérti valaki, akkor egyértelműen rájön arra, hogy nem azért van még szabad hely, mert olcsó, vagy mind1 mit fogsz rá, ugyanis ez külső ok, hanem azért, mert ezt teremtetted meg, azaz erre használtad fel a vonzás törvényét.

A teremtő hatalom, amivel mindenki rendelkezik, egy kimondhatatlanul csodálatos "varázsbot" a kezünkben.
Azt feltételezem, hogy érted, értitek azt, hogy az ember teremt meg mindent maga körül, és nincs kivétel ez alól semmi.
Ha értitek, akkor azt is értitek, hogy az ember kezében, amint fentebb írtam egy hihetetlenül csodálatos dolog van amit én képletesen "varázsbotnak" neveztem. És ha most elképzeled azt, hogy ha valóban a kezedben tartanál egy ilyen varázsbotot, amivel bármit és bármennyit teremthetsz, azt amit akarsz, limit nélkül, akkor nyilván nem mondanád azt a varázsbotodnak, hogy: Abraka dabra, az a kívánságom, hogy betöltetlen üres helyek legyenek az előadáson.

És most mindenkihez szólok!

Kedves Barátaim! Ha volna a kezetekben egy ilyen varázsbot, ami valóban létezik, csak ez maga az ember és a természete, azaz hogy teremtők vagyunk, akkor te mit teremtenél? Milyen kívánságot kérnél? Nem hinném, hogy olyat, ami esetleg számodra nem kívánatos. Ha mégis becsúszna, akkor mire, vagy kire fognád e félrekívánást? A pénzre? A válságra? A politikára? Gondolkozzatok el ezen :)

Ne féld a jövőt, inkább teremtsd széppé! Ugyanis jövő nem létezik, csak az ember illúzórikus felfogása szerint. De ez is csak akkor jön létre, amikor kijelented, hogy ezt és ezt akarom. Máris a jövőbe vetítettél egy kívánságot, ami közeledik.

Tehát akármikor használod a "varázsbotodat, olyat kívánj tőle, amit akarsz is hogy teljesüljön. Amit meg nem, arra ne is összpontosíts.
Semmivel sem nehezebb egy jó dologra gondolni, mint egy számunkra kellemetlenre.

Ez hát a titok és a vonzás törvénye, fordítás ide, fordítás oda. Aki nyitott, az meghallja a film mondandóját akár angol akár magyar.

Szép napot kívánok mindenkinek!Nocsak... :)

igen, most már látom az effekteket... :) Köszönöm Mr. 007-es! :)
(pontosság kedvéért:) : 10 perccel azelőtt néztem meg postafiókomat, h beírtam, 3 perccel később kaptam meg válaszod :))

"A jó, a szép, és a remény mindenben benne van, benne él. A felkelő nap sugarában, a kimondott szó erejében, egy édes kacagásban, akár egyetlen pillanatban."pedig megkaptam, reagáltam,

pedig megkaptam, reagáltam, töröltem, válaszoltam. nem kaptál választ?
(egy fél órával azelőtt küldtem hogy ide beírtál :-))Szia Admin,

tegnap küldtem Neked e-mailt e secret oldalon keresztül, és csupán érdeklődnék, hogy megkaptad-e? Azóta semmi reakc... Ebből arra következtetek, hogy nyilván nem kaptad meg, anno, valamiért nem működik megfelelően a postázás... Mi lehet az oka?

"A jó, a szép, és a remény mindenben benne van, benne él. A felkelő nap sugarában, a kimondott szó erejében, egy édes kacagásban, akár egyetlen pillanatban."lolli drága, hová írtál,

lolli drága, hová írtál, mit írtál? sehol nem találom :-)Kedves Admin Imi! Hát nem véletlenül..

fordítottam le ( ) végül az eredeti filmet.
Megjegyzem az utolsó simítások még mindig hátra vannak.Hát akkor én is elfogult vagyok! :)

Imrénk írását elolvasva fogtam magam és munka közben végighallgattam az előző tréning hangfelvételeit. Teljesen olyan volt, mintha most hallanám először és néha meg kellett állnom és azt mondani: Te jó ég, ez ennyire jó? Hát igen. És a következő még jobb lesz! :) Szóval most már nyugodtan megengedhetem magamnak, hogy elfogult legyek. :)
-Fóka-Admin Papi írtam a titkos négyeshez, választ várok!

Gyorsba!
Én is megyeeeeek!
Amúgy az a gondolatom, hogy értéket teremtünk.
Már párszor velem is megtörtént, hogy árat kellett emelnem, mert az emberek nem hitték el, hogy a termék ennyire olcsó...
Azonnal hibát keresnek benne...
Most valentinnapkor is egy olyan terméket készítettem, amit eldhatatlan raktárkészletből valósítottam meg.
Az eredeti termék senkinek nem kellett 10.- forintért, az ötletemmel felturbózva 120.- ért úgy vitték mint a cukrot...
:DDD

Kívánom neked, hogy a sikerrel kézenfogva járj!

lollipopkedves hegylako, kint van a

kedves hegylako, kint van a címlapon folyamatosan (jobb oldalt az események között) de itt a leírás:Kedves Admin

Mikor és hol van ez a tréning? Sajna nem figyeltem, ha irtál róla............az ár szabja meg?

Szia Admin

Én voltam aki írta a hegedűs sztorit :P
Engem mikor rátaláltam nagyon szíven ütött és mikor megírtam és ti elolvastátok láttam hogy ugyanezt a hatást gyakorolta másokra is :)
Már akkor is ez fogalmazódott meg bennem mint most benned is, hogy sokszor az ár szabja meg a minőséget az emberek fejében, és ez sajnos nagy gond :(
Szerintem ezért jutott ide a világ ahol most tart, ezért van válság, ezért akar mindenki hitelből olyan dolgokat megvenni amit késöbb nem tud fenntartani. Igaz ezek az emberek ébren alszanak ahogy mondtad is.
A másik hogy amikor drágán kaphat meg valamit meg sír hogy jaj nincs erre pénzem.
Szóval én sem értem az embereket néha, de valószínű hogy ez azért van mert a munka után mindenki beül agyat mosni a tv elé és még véletlenül sem akarja tartalmasan tölteni az éeltét. Megelégszik azzal amit készen kap. Na és persze az állandó sírással hogy nem mennek jól a dolgai. Tenni ugyan nem akar semmit ellene.
Voltam pár előadáson, agykontroll, villámolvasás, ilyenek és egy dolog megnyugtató számomra, ami ezen az oldalon is jól látszik, egyre többen vagyunk akik nem elégszünk meg azzal hogy mások álmainak a szolgái legyünk. És ha a kritikus tömeg összejön és átbillen a nép a mi oldalunkra na majd akkor jön el a Kánaán.
Addig meg minnél többen vigyük a hírt hogy az élet szép, gyűjtsük a szép és jó dolgokat és mutassuk meg a többi embernek hogy hogyan is lehetne élni.
Az a baj hogy nem tudják legtöbben hogy milyen apró dolgok is tudnak örömet okozni.
Írtam egy blogot hogy milyen apró dolgok is boldogsággal tölthetik el a szívét az embernek. Sokan olvasták már és alig alig akadt olyan ember aki folytatta volna a sort, pedig nem túl nehéz.
Látod itt van a baj, mindenki vágyik a nagyra az értékesre, a pici olykor sokkal értékesebb dolgokat vagy az ölébe pottyanó nagyságokat meg észre sem veszi. Ezek után nem kell csodálkozni ha az Univerzum nem ugrik mindenkinek egyből az első csettintésre hogy teljesíthesse kívánságát :P
Na egyenlőre ennyi, és bocs ha sokat írtam, de ez kikivánkozott belöllem :P

szép napot
egyre jobban
Miki:)

Én múlt szombaton láttam először a filmet, magyarul.Nekem a párom mutatta meg,aki valamit értett belőle de,szerintem annyira nem fogta,mint engem.Azért is jöttem erre az oldalra,hogy még jobban megértsem a vonzás törvényét és,hogy hogyan tudom a gyakorlatban is használni.
Talán rajtam keresztül ő is megérti: )Drága Adminom:-)

Én ezt már megtanultam saját szolgálataim,és szolgáltatásaim közben.
Annak idején én is ledöbbentem...És van egy jó történetem rá,majd megíroma film azért nem olyan

a film azért nem olyan régi, még nincs egy éve sem, hogy megjelent magyarul. azt eddig is tudtam hogy más mint az eredeti ezért nem érdekelt, ráadásul a fordítás általában elvesz minden filmből... (néhány kivétel csak erősíti a szabályt, pont amiről a héten írtam, a Sivatagi Vihar c. film pl. annak nagyon jó lett szinkronja, igaz más a film magyarul mint angolul, de ott nekem a magyar jobban tetszik) a vígjátékok általában jobban sikerülnek magyarul, de erre is van kivételem, mert a Jóbarátokat meg angolul imádom és ott a magyar szinkron idegesít (talán egyedül Joey lett eltalálva)... :-):)

Szomorú vagyok, hogy a The secret oldal ATYJA = ADMI
csak most nézte meg a film magyar fordítását:(
tudom..tudom...most volt itt az ideje:(
A mai nap tanulsága számomra:-)
Most már nem megpróbálom, :(
,hanem játékosan, könnyedén, gyorsan és helyesen tanulom az angolt:-))))Admin :)

Én szerettem volna mind a 4 modulra, de továbbképézéseken leszek, így nem tudok menni.

Nekem a továbbképzésem is legalább olyan fontos, mint hogy végre eljussak egy ilyen tréningre...de most a tréning lett elhalasztva.

Unblock az egészet szerettem volna egyben meghallgatni, nem csak egy-egy részt, így amikor majd újból, lehet 6x-os áron lesz, akkor jutok csak el (: :))

Valószínű mások is szívesen mennének, csak épp valami más is van arra az időpontra ,ami legalább olyan fontos. :)

Azt hiszem akik az oldalon vagyunk értékeljük, hogy tréninget szerveztek, sőt örülünk is neki :)

...Jó néha sötétben a holdat nézni,
hosszan egy távoli csillagot igézni....