Szeretet

Azt a fajta szeretetet, amelyeket dalokban, versekben, reklámok és szerelmes történetek milliói ünnepelnek, mindannyian ismerjük, gyönyörű érzés.

A szeretet az Igazság egy rendkívül fontos aspektusa. Az egyik nem létezhet a másik nélkül, a szeretet nélkül nincs Igazság, Igazság nélkül nincs szeretet.
Mély megtestesült szeretet túlszárnyal minden más érzést és tapasztalatot. Ha valóban volt már részed benne, tudod, hogy akkor is jelen van, amikor éppen nem abban az állapotban vagy, amelyet egyébként „szeretet”-nek hívnak.
Ezzel ellentétben, amikor általad átélt szeretet nem igazi, az érzés elmúltával rájössz, hogy az egésznek nem is volt alapja. Csupán egy érzés volt meg, ami idővel kifulladt, mint egy repülő, amelyből kifogyott a kerozin. Amikor igazán szeretünk, az felülír minden egyéb tapasztalatot.

Ha szerettél valaha valakit igazán, akkor tudod, hogy mindenféle nehézségek, konfliktusok közepette a szeretet,- megmarad, még akkor is ha épp nem is érzed, az odaadó szeretet minden túlél. Éppen ezért nem ragadhatod, meg és nem mondhatod rá „igen ez az igazi szeretet”. A szeretet túl van minden próbálkozáson , mint az „ Én” megfoghatatlan valójában mondhatnánk rá hogy nem is létezik de, mégis tudjuk,érezzük hogy valami itt van bennünk ami sugárzóan éber, tudatos.
EZ A SZERETET TÚL VAN AZ ÉRZELEM HULLÁMZÁSÁN, Ő egy örökké nyitott állapot, ha leszűkíted ezt a nyitottságot, a szeretet meghal, és meghal vele az Igazság. Amikor a szavak mögé nézünk és megnyílunk, megéljük, ahogyan a nyitottság találkozik önmagával.

Ha hátat fordítunk a szavak nélküli szintnek, mintha azt mondanánk „ Épp most készülök hazudni „
Hazudni meg nem is olyan nehéz, ha elvágod magad a szívedtől, amelyben a szeretet lakkozik.
Ez ellentmond annak, amire tanítottak bennünket, hogy a szeretetedet különleges emberekre, pillanatokra tartogasd, ami persze téves. Aki azt mondja, hogy mindennél jobban szeretlek, csak te illesz az én kis sajátos világomba,- az ilyen ember csak a szeretet utánzatát ismeri.
A szeretet mindég be van kapcsolva,- a kikapcsoló csupán elménkben létezik.

A szeretet legmélyebb lényege nem hullámzik, nem változik folyton.
Jézusról szóló történetek erről a szeretettről szólnak. Az emberek folyamatosan arról beszéltek neki, hogy mit nem lehet szeretni,
„ Itt van ez a prostituált kövezzük meg. Isten nem szereti az ilyen embereket. „ Jézus azonban- aki teljesen átélte a létezés Egységét,- tudta , hogy a szeretet nem válogat.

Nem azért van mert valaki jó vagy nemes, egyszerűen van. Jézus spirituális tevékenységének nagy része erre a szeretetre épült, még azokkal szemben is így nyilvánult meg akik a halálát okozták.

„ Atyám! Bocsáss meg nekik, hisz nem tudják, mit tesznek „ – mondta a kereszten. A szeretet hangja amely míg a halál árnyékában sem veszít erejéből.

Az elménk talán így cselekedne: „…hát ezek meg akarnak ölni, jogomban van megvonni tőlük a szeretetemet. „

Ennek a szeretetnek semmi köze a nemeslelkűséghez, szentekhez illő jámborsághoz, Ez a szeretet mindenek előtt létezett és létezik, Ahhoz hogy élj tovább el kell vetned magadtól ezt a szeretetet. Ez nem azt jelenti, hogy az megszűnik, ugyanúgy benned él.
Itt található az emberi félelem egyik legmélyebb gyökere: félünk felismerni, hogy valójában olyan dolgokat és embereket is szeretünk, akiket elménk gyűlöl, megvet.

A halálnál talán csak az igaz szeretettől félünk jobban. Fel kell ismernünk hogy igazán szeretünk ez a valódi természetünk,- azzal elkezdjük leépíteni magunkban ami fentarja a megosztottság állapotát.

Így történik, hogy a válófélben lévő házastársak, egymás torkának esnek, és ha már válnak többé nincs szeretet köztük. Ez nem igaz. Nem akarnak egymással élni de, a szeretet még mindig ott van.

Amikor az emberek képesek belátni, hogy a romantikus lángolás véget ért, de megmarad a törődés és a mély kötődés, óriási energiák szabadulnak fel, mindenki mással is csak ugyanezzel kellene szembenézni. Mindegy kiről van szó.

Az igazi szeretet nem arról szól, hogy kedvelünk-e valakit, egyetértünk, összeillünk-e vele.
Az igazi szeretet az egység szeretete.
Teljesen figyelmen kívül hagyja az ego megosztást, elkülönülést eredményező gondolatait.

A szeretet lényege , amely valahol mélyen az érzés összes változatában-izében megtalálható, igazi spirituális szeretet nem más, mint egy a létezőket összekötő nagyon mély, szavak nélküli összetartozás.

Hozzászólásokterra

Koszonom, mintha megbeszeltuk volna!

Szeretettel,
felebarat