Miért nem valósulnak meg a vágyaink?

álom, megvalósulásFelmerült már benned is ez a kérdés? Érezted már úgy, hogy Te nagyon vágysz valamire, nagyon akarod és aztán mégsem valósul meg, vagy nem egészen úgy, ahogy elképzelted? Törted már a fejedet azon, hogy miért történik ez? Hogy mit ronthattál el, mit kellene másképp tenned?

Azt hiszem, a legtöbben már átestünk ezen az "élményen". És sok esetben talán találtunk is valami elfogadható választ, ami segített beletörődni abba, hogy nem érhetjük el azt, amire olyan nagyon vágyunk. Talán fel is adtuk már ezeket a vágyainkat, és esetleg örülünk is neki, hogy legalább már nem frusztrál az a tudat, hogy még mindig nem értük el őket. Lehet, hogy hibáztattuk is magunkat a kudarcért, vagy esetleg másokat is. Az is lehet, hogy egyszer és mindenkorra feladtuk azt, hogy valaha is bármit elérjünk, amit csak szeretnénk, azzal nyugtatva meg magunkat, hogy ez a karmánk, vagy a sorsunk.

Pedig a "sikertelenség" okai ennél sokkal prózaibbak, és kis odafigyeléssel túl lehet lépni rajtuk és igenis lehetséges az, hogy bármi, amire csak vágyunk valóra váljon.

Ebben az írásban igyekszem röviden összefoglalni azokat az apró kis "nüánszokat", melyek gyakran okozzák azt, hogy úgy érezzük, nem pontosan azt kaptuk, amit kértünk.

1. Mit akarsz valójában?
Gyakori oka a kudarcainknak az, hogy nem is tudjuk pontosan azt, hogy mit is akarunk igazán. Elképzeléseink csak homályosak, bizonytalankodunk, nem tudjuk határozottan kijelenteni, hogy "Igen! Ezt akarom, szőröstül-bőröstül! Pontosan ilyen és ilyen legyen". Ehelyett ilyen gondolataink vannak: "Hát, talán szeretném, ha ilyen lenne, meg talán azt is, ha olyan. De lehet, hogy inkább azt szeretném, hogy amolyan legyen!". Ilyenkor az Univerzum nem tud mást tenni, mint hogy sorban küldi az ilyent, az olyant, aztán az amolyant. Ezzel próbál nekünk segíteni abban, hogy el tudjuk dönteni, mit is akarunk pontosan. Gyakran érzünk ilyenkor csalódást és azt, hogy kudarcot vallottunk. Nem azt kaptuk, amit igazán szerettünk volna. És ez pontosan így van!
Valóban nem azt kaptuk, amit igazán szerettünk volna, mivel mi magunk sem tudtuk biztosan kérésünk pillanatában, hogy mit akarunk valójában. Ettől függetlenül kértünk! Valamit, amiről még mi sem tudtuk igazán, hogy micsodának is kellene lennie. Az Univerzum pedig válaszolt! És ez jó! Mert így lehetőségünk van pontosítani a vágyunkat. Talán most már több fontos részlettel vagyunk tisztában, mint korábban, és ezekkel kiegészítve, most már határozottabban nyilváníthatjuk ki a kérésünket is. És minél pontosabb a kérésünk, annál inkább bízhatunk abban, hogy a válasz is igazán megelégedésünkre lesz majd.

2. Milyen indíték hajt vágyad megvalósulása felé?
Bizony, nem mindegy az sem, hogy milyen indítékból akarjuk azt a bizonyos valamit, amire vágyunk. Alapvetően kétféle indíték, vagy még inkább szándék hajthat bennünket. Az egyik a Szeretet Szándéka, a másik a Félelem Szándéka. Ha a Szeretet Szándéka inspirál minket, akkor bizonyos, hogy vágyunk pontosan úgy fog megvalósulni, ahogyan az számunkra a legörömtelibb és legmegfelelőbb. Ha a Félelem Szándéka mozgat, akkor rendszerint csalódni fogunk, és egyre többet tapasztalunk majd olyan dolgokból, amiktől félünk, vagy amik kellemetlen érzésekkel töltenek el bennünket. Hogyan lehet különbséget tenni a Szeretet Szándéka és a Félelem Szándéka között?
A Szeretet Szándéka rendszerint valaminek az elérése felé irányul, a Félelem Szándéka pedig általában valaminek az elkerülésére irányul.
A Szeretet Szándéka rendszerint a kölcsönösségen alapul, egyformán adakozó és befogadó. A Félelem Szándéka vagylagosságon alapul: vagy csak görcsösen adni akar, hogy jobbnak érezhesse magát, vagy csak elvenni és magába szívni, anélkül, hogy amit kapott, bármilyen módon is viszonozni akarná.
A Szeretet Szándéka nem vár el semmit, de készen áll bármire és hajlandó bármire. A Félelem Szándéka csakis elvárásokat támaszt, így nem áll készen semmire, és nincs is hajlandósága semmire.
Jól vizsgáld hát meg a háttérben meghúzódó szándékot. Vágyad csakis akkor válhat valóra pontosan úgy, ahogy elképzeled, ha azt a Szeretet Szándéka hatja hát.

3. Mennyire vagy elkötelezett a vágyad iránt?
Mire lennél hajlandó annak érdekében, hogy a vágyad valóra váljon? Mit lennél kész felvállalni azért, hogy megtapasztalhasd azt, amit olyan nagyon szeretnél? Kész vagy hegyeket is megmozgatni akár, vagy arra, hogy képezd magad, fejlődj és változz? Vállalod-e a vágyad megvalósulása érdekében, hogy akár az idők végezetéig is tanulj, dolgozz és fejlődj? Vagy az első alkalommal, amikor arra késztet az álmod, hogy valami újat tanulj, inkább leteszel róla.
Az elkötelezettség igazi gyönyörűsége abban rejlik, hogy amikor már tényleg őszintén készen állsz arra, hogy bármit megtegyél és bármilyen nehézségekkel megküzdjél, akkor úgy formálja majd magát az Univerzum, hogy a töredékére sem lesz szüksége annak, amit Te vállalnál vágyad megvalósulása érdekében.
De vigyázz! Ne azért állj készen bármire, mert azt reméled, hogy úgy sem kell majd mindazt megtenned, amit vállalnál, mert akkor bizony könnyen lehet, hogy még többet is meg kell tenned, mint amit vállaltál. A vágyad legyen tiszta, akárcsak a szándékod!

4. Mit gondolsz a vágyadról?
Lehetségesnek tartod egyáltalán, hogy a vágyad megvalósulhat, vagy kételkedsz benne. Ha csak egy picike kétely is befészkeli magát az elmédbe, és tartósan ott is marad, akkor elkerülhetetlen a kudarc. Ám ha kezeled a saját félelmeidet és kételyeidet vágyad lehetőségével kapcsolatban, akkor elkerülhetetlen a siker. A félelem nem rossz dolog. Ha figyelsz rá, és megérted a valódi jelentését, akkor segíthet abban, hogy irányba állítsd magad vágyad megvalósulása felé.
Ha Szándékodat a Szeretet hatja át, akkor bármi lehetséges a számodra ebben az Univerzumban!
Mert az Univerzum mindent támogat, ami csak az örömöt, a boldogságot és a Szeretet Energiájának szabad áramlását szolgálja.

5. Mit gondolsz magadról?
Képesnek tartod magad arra, hogy megvalósítsd azt, amit szeretnél, vagy vannak kételyeid a képességeiddel kapcsolatban?
Érdemesnek tartod magad arra, hogy vágyad valóra váljon, vagy úgy véled nem érdemled meg, hogy az életed teljes legyen?
Ezek olyan kételyek, melyek a legnagyobb gátjai lehetnek vágyaid megvalósulásának. Paradoxon, hogy jellemzően nem veled született kételyek ezek, hanem olyanok, amiket ilyen vagy olyan módon magadra vettél, mert különböző emberek, különböző helyeken elhitették veled, hogy nem vagy elég jó, nem vagy elég ügyes, nem vagy elég kitartó stb. Ráadásul, ha a képességeidet megkérdőjelezed a gondolataiddal, azzal szinte automatikusan és törvényszerűen megkérdőjelezed az érdemességedet is. Ez nem csoda, hiszen társadalmunk már jó ideje úgy van berendezkedve, hogy a különleges eredményeket és elismeréseket, különleges képességeknek tudja be. De ez óriási tévedés!
A különleges eredmények csak ritkán születnek különleges képességek hatására. Sokkal inkább tántorítatlan és tiszta szándéknak és a vágyunk iránti elkötelezettségnek tudhatók be. Bárkit is veszel elő a történelemből, aki valami nagyot alkotott, minden esetben azt fogod látni, hogy a különleges képességek önmagukban nem elegendők. Ugyanakkor erős vágytól hajtva és megfelelő elkötelezettséggel bármilyen képesség elsajátítható és fejleszthető.
Érdemességedhez pedig eleve nem férhet semmi kétség. Azzal, hogy itt vagy és ebben a fizikai közegben tapasztalsz, érdemességedet máris bizonyítottad.

6. Hogyan gondolkodsz a Világról?
Gondolataidban a Világ véges, vagy végtelen?
Ha véges Világban, véges Univerzumban gondolkodsz, akkor könnyen keríthet hatalmába a türelmetlenség és a félelem. Pedig, ha kicsit is figyelemmel kíséred napjaink tudományos kutatásait, akkor Te magad is könnyen beláthatod, hogy bizony ez a Világ, ez az Univerzum végtelen. Ez most már valóban tudományos tény!
Ha pedig a Világegyetem végtelen, akkor szabhat számára határt sem tér, sem idő. Ha pedig semmilyen határt nem foglal magában, akkor ebben a Világegyetemben korlátlan a lehetőségek száma és a bőség.
Vagyis mindig lesz benne hely új ötleteknek, új felfedezéseknek, új lelkeknek, új vagyonoknak és bárminek, amit csak el tudsz képzelni. Ebből kifolyólag lehetetlenség az, hogy bárki, bárkitől, bármit is elvegyen, mert a Végtelen Univerzumban bárki számára, bármi, bármilyen mennyiségben szabadon hozzáférhető. Ha így tekintesz a Világra, egyszerre csak kitárulnak előtted végtelen lehetőségei. Ne hidd el! Csak tégy egy próbát! :)

7. Mit gondolsz a rendelkezésedre álló erőforrásokról és információkról?
Elérhetőnek, megszerezhetőnek és megismerhetőnek tűnnek a számodra, vagy elérhetetlennek, megszerezhetetlennek és megismerhetetlennek?
Bármilyen erőforráshoz és információhoz hozzáférhetsz. Mégpedig itt és most! Meglehet, hogy a hozzáférés módját jelen pillanatban nem ismered. Azonban lehetőséged van ezt is megismerni. Ehhez semmi más dolgod nincs, mint hogy megnyílj, és figyelj lelked rezdülésére. Figyelj az intuitív sugallatra. Megadja Neked a választ bármely pillanatban. Éppen akkor és éppen ott, amikor és ahol arra a leginkább szükséged van.

8. Érteni akarod Önmagadat, a Világot és az Életedet, vagy Élni?
Ha élni akarod Önmagadat és az Életedet, akkor ne érteni akarj, hanem érezni. Az ember mindent meg akar érteni! Ez nem is baj. A baj az, hogy a megértéshez csupán egyetlen eszközt használunk: az elménket! Csakhogy mi, emberek, nem pusztán az elménkből állunk! Az elménken kívül másunk is van, és nem csak a testünkben, hanem azon túl is.
A megértéshez az elme csak az egyik eszköz. A teljes megértéshez azonban elengedhetetlen az is, hogy érezzünk, hogy érzelmeinket felismerjük, és tisztában legyünk azzal, hogy mit jelentenek. A teljes megértés az elme és a szív összefogásának, közös munkájának a gyümölcse. A teljes megértés, és Önmagunk és az Élet teljes megélése úgy válik lehetővé, ha a gondolataink és érzelmeink közötti kapcsolattal tisztában vagyunk, ha az elme és a szív egymással összhangban tevékenykedik.
Figyelj hát az érzéseidre és érzelmeidre és fejtsd meg a jelentésüket. Így lesz teljes az életed!

9. Tudatos gondolatok vs. tudattalan gondolatok
Talán az előzőekből is kitűnt, hogy vágyaink meg nem valósulásának okai leginkább a gondolatainkban keresendők. Ugyanakkor a gondolatainkkal kapcsolatban van még egy olyan tényező, melyről gyakran megfeledkezünk és eszünkbe sem jut foglalkozni vele. Ez pedig a tudattalanunk, vagy tudatalattink!
Ugyanis hiába idézzük fel napjában többször is tudatos elménkben a vágyunkkal kapcsolatos pozitív gondolatainkat, ha közben az idő legnagyobb részében tudattalanunkban a régi, beprogramozott negatív gondolatok dolgoznak tovább.
Az Univerzum ugyanis nem feltétlenül a tudatos gondolatainkra válaszol, hanem arra, amelyik gondolat az uralkodó az elménkben. Az uralkodó gondolat pedig legtöbbször nem is tudatosul bennünk, hiszen nap, mint nap rengeteg dologgal foglalkozunk egyszerre. Ezekre vagy feszülten összpontosítunk, vagy automatikusan rutinszerűen végezzük ezeket. De akár összpontosítva foglalkozunk valamivel, akár rutinból, tudattalanunk szünet nélkül dolgozik. És ha negatív gondolatokat kap az idő túlnyomó részében, akkor negatív jeleket küld ki az Univerzumba, akkor is, ha naponta háromszor fél órát, pozitív módon vizualizálsz.
Nem azt állítom, hogy a napi háromszori vizualizálás haszontalan. Épp ellenkezőleg: nagyon is hasznos, hiszen pontosan ez az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy a tudattalant programozzuk. A negatív gondolatok ugyanígy kerültek bele: túl sok és rendszeres híradó nézés, túl sok és rendszeres krimi és akciófilm nézés, túl sok brazil szappanopera, vagy egyszerűen csak túl sok és rendszeres szülői, vagy tanítói intelem.
A rendszeres vizualizálás tehát nagyon hasznos, de felgyorsítható a folyamat, ha a gondolataidra való odafigyelést nem csak erre az időre korlátozod. Bármikor, bármilyen tevékenység közben figyelheted önmagadat és a gondolataidat. Sőt, még csak nem is annyira a gondolataidat kell figyelned, hiszen azok gyakran másodpercenként százával haladnak át az elméden. Nagyon könnyen figyelheted viszont a testi érzeteidet. Az izmaid feszülését, a légzésed ritmusát és mélységét, a testtartásodat stb. Mind-mind segít neked abban, hogy megtudd: pozitív vagy negatív gondolatok dolgoznak-e a tudattalanodban. A negatív tudattalan-munka feszülő izmokkal, szabálytalan és felszínes légzéssel, görnyedt testtartással jár. A pozitív gondolatokkal "dolgozó" tudattalan ellazítja az izmokat, egyenletessé és méllyé teszi a légzést, és szépívűvé, egészségessé a testtartást.
Figyeld magad és tudd meg, min dolgozik a tudattalanod, mert az Univerzum azt a tervet szállítja, amit a tudattalanod összeállít.

Engedd valóra válni a legmerészebb Álmaidat!

HozzászólásokSzia Álomkereső!

Ma sikerült regizni.Nagyon örültem neki.Irtam ott bővebben.Kellemes vasárnapot:)Kedves Gebus! :)

Lehet, hogy valóban érdemes lenne elgondolkodnod azon, hogy másoknak elvárásainak megfelelően akarsz élni, vagy úgy, ahogy Neked jól esik? :)
Ha más attól gurul be, hogy a dolgok nem az elvárásai szerint alakulnak, azon neki volna érdemes elgondolkodnia. :)
Én azért megkérdezném a volt a párodtól, hogy valójában kivel nem tud együtt élni? Veled, vagy önmagával?
Persze, talán jobb, ha ezt nem Te kérdezed meg tőle, hanem valaki más, egy kívülálló. Ha Te kérdeznéd meg, azzal csak olajat öntenél a tűzre. :)
Bárki is mondja Neked azt, hogy Veled nem lehet együtt élni, ne higgy neki, mert ez nem igaz. Az igazság az, hogy ilyenkor a másiknak sokkal inkább önmagával van baja, mint a másikkal. :)
Szóval, csak engedd tovább ezt az egészet! Megtörtént, megtapasztaltad. Vond le belőle a következtetéseidet és vidd magaddal a felismeréseket, melyek segíthetnek a következő párválasztáskor. :)

Kérlek, próbáld meg újra a regisztrációt. Nekem működik rendesen. :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlSegits!

Kedves Álomkereső!

Szerettem volna az oldaladra regizni,de hiába nyomtam az új felhasználó létrehozására nem enged semmit.Be se jön a regisztrációs oldal.Később megint megpróbálom hátha.

Szerinted mi az oka?Kedves Álomkereső!

Egy magánéleti problémám volt.Ezzel kapcsolatosan voltak negativ érzéseim.Tegnapi nappal ezt a periódust lezártam.Sok olyan dolgot kaptam,ami azt erősitette bennem,hogy velem nem lehet élni.Megkaptam a páromtól,aki volt,hogy részvéte a majdani páromnak,mert velem nem lehet élni,engem nem lehet elviselni.Nem tartom magam rossz embernek.Szeretek segiteni másokon.Egy hibám van.Nem tudom ugy kimutatni a szeretetemet,ahogy esetleg azt a másik fél elvárja.S aki volt a párom,az ha valami nem ugy alakult ahogy épp ő elgondolta,akkor ugymond elgurult a gyógyszere,s minden voltam csak jó leány nem.Na ilyenkor minden olyat a fejemhez vágott,aminek állitólag a fele sem volt igaz,s utána bizonygatta a szerelmét.De ebből elég volt.Nagyon féltem az egyedülléttől,de ennél az is jobb.Lehet nekem ez volt a következő lépés?Lezárni ezt a kapcsolatot.Kedves Zaszta! :)

Ahogy Cherokee is írta: először is fogadd el a jelenlegi helyzetet, és értékeld mindazt, amid már megvan. :)
Amíg elutasítod a jelen állapotodat, addig folyamatosan ezt vonzod magadhoz továbbra is, hiszen arra öszpontosítasz, ami számodra nem jó. :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás Törvényérőlzaszta

kulcsszo: turelem :)
en is varok meg, de mar nem bant. Itt vagyok perpill munka nelkul egy idegen orszagban, de szerelmes vagyok az eletbe!!
Tanuld meg ertekelni azt amid VAN es legy halas erte.

En imadom az eletet!
Az Univerzumra biztam magam es tudom, vigyaz ram :)SOS!

Sziasztok Titoktudók!
Én is magamba vagyok zuhanva. Segítsetek! Hogy sikerül Nektek bevonzani a jó dolgokat? Kisebb dolgok esetében sikerül nekem is, de anyagi téren, és normális párkapcsolatban sajnos nem.
Köszönöm a segítségeteket előre is.Kedves Gebus! :)

Amikor éppen "magadba zuhansz", először is fogadd el az állapotodat. Ne küzdj a negatív gondolatok és érzések ellen, mert ezzel csak még többet teremtesz magadnak belőle.
Add át magad a negatív érzéseknek, a félelemnek, és hagyd hogy ugyanúgy tovább haladjanak, mint ahogy megérkeztek.
Amíg nem fogadod el az állapototdat, és amíg nem engeded magad ellazulni, addig hiába mondogatsz magadnak bármilyen mantrát, hatásatalan marad.
Add át magad a jelen pillanatnak, a félelemmel és a jelenléttel együtt, a többit pedig bízd a képzeletedre. Meg fogja mutatni a következő lépést! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlKedves Cherokee! :)

Köszönöm! :)
Engem is boldoggá tesz a Létezésed! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlDrága Tündérem! :)

Yoda mester nagy bölcs volt... :)
Köszönöm! :)

Szeretettel,
Álomkereső
Ingyenes e-mail kurzus és e-könyv a Vonzás TörvényérőlKöszönöm

Köszönöm kedves Álomkereső.Soha jobbkor nem olvashattam volna el az irásodat.Most pont abban a periódusomban vagyok,hogy szeretnék valamit,de rá kellett jöjjek,hogy a gondolataimban a sok félelem,a negativ gondolatok teljesen más irányba visznek.S pont az ellenkezőjét kezdem elérni annak amit szivből kivánok.Mit kell olyankor mondogatnom magamban,ha a negativ gondolatok törnek fel,hogy igazából az Uni tudja,hogy nekem mi a fontos?Hogyan szerezhet az ember több önbizalmat?Sok helyen olvastam már,hogy ahogy fordulunk más emberekhez(mosolygosan,kedvesen,pozitivan)azt kapjuk vissza.Ezt néha úgy érzem müködik,de sokszor magamba tudok zuhanni,s olyankor mindent negativan látok.Mit tegyek?????Kérlek segits a tanácsoddal.Előre is köszönöm::)))Alomkeresö!!!

Imadlak! Köszönöm, hogy vagy!:)
*öleles*:) egy Yoda idézet...

szerintem ideillős:)

Tedd vagy ne tedd de soha ne próbáld:)

Csillagvirág

Ha egy lépést teszel a kegyelem felé, az ezer lépést tesz Feléd!