Mit tegyek, hogy megfeleljek

Tökéletesen biztosnak lenni valamiben legalább akkora hiba, mint mindenben kételkedni. Az embernek valahol e két véglet között kell horgonyt vetni.
Nem feledkezhetünk meg arról, hogy, tévedhetnek, tévedhetünk, ezért nyitottnak kell lennünk a miénktől eltérő véleményekre.
Minél nemesebb, minél értékesebb egy ember élete, annál inkább át van szőve kétségbe vonható anyagokkal.
Az olvasott cikket továbbadtam az olvasóknak, tehát ilyen írott elmélettel is lehet találkozni „Ilyen is van „ a konzekvenciákat nem én vonom le mások helyett.

Idézet:
„ … én gyűlölök minden izmust . Szeretem az amerikaiakat , de minden amerikanizmust, amivel módom volt találkozni, vulgárisnak, fennhéjazónak tűnik számomra. A szocialisták és az anarchisták nem egy gondolata rokonszerves nekem, de a szocializmustól és az anarchizmustól hideg futkos a hátamon.”

A probléma mikor megalkotsz egy izmust , minden emberit kifacsarsz a dologból, és egy tisztán intellektuális termékhez jutsz: egy szektához, egy kultuszhoz, egy rendszerhez, egy nem emberi valamihez. Ami pedig megszűnik emberinek lenni, nagyon könnyen válik ördögivé, ha az alkalom felkínálkozik.
Meggyőződünk, manipulálnak egy adott elképzelés igazságáról, azt akarjuk, hogy az igazság győzzön, e célból létre hozunk szimpatizáns csoportot. Megszédít, elvakít, becsap minket a láthatóan gyors siker. A valóság azonban az, hogy hátba szúrtuk az Igazságot.
Idézet:
„ …Browning csodálatos volt . A Browningizmus, mint kultusz, badarság. Ugyanez igaz a bergsonizmusra , embersonizmusra és a marxizmusra „

Így van ez az erkölcsökkel is. Ha az embernek van erkölcsi meggyőződése, és annak megfelelően éli életét, ez olyan felüdülés embertársai számára, mint egy zöldellő fa a kietlen pusztaságban.
Ha rendszerbe foglalja nézeteit, és felfogását megpróbálja ráerőszakolni másokra, menekülünk tőle, mint ördög a tömjénfüsttől.

Az ember zsarnoksága könnyebben elviselhető, mint az erkölcsi zsarnokság. Személyi zsarnokság ugyanis tisztán egyéni természetű, míg a morál zsarnoksága egyfajta tökéletesített lelki börtön, amelyből nincs szabadulás senki számára.
Különben is – miért ne mondhatná ki az ember itt és ott azt, amit ő „igaznak „tart, anélkül, hogy valaki máris valamilyen címkét ragasszon rá?
Ha találkozom mélyen erkölcsös emberrel, aki zárva tartja a száját és nem akar engem felemelni az erkölcs magasabb szintjére, feljebb emelkedem, mert jelenléte által erkölcsösebbé válok.

Ám amikor hivatásos erkölcsjavítók vadásznak rám, hogy rábírjanak rendszerük elfogadására, - onnét szököm.

Lehetetlen hibátlanul élni, ezért az a feladatunk, hogy ápoljuk, hirdetjük, növeljük a szeretet, barátság , boldogság , és a béke erejét, hatalmát.. Tanuljunk hibáinkból.

Hozzászólásokterra baratomnak

Bekesseg legyen veled!
Lehet,hogy nem latszik,de ugyanarrol beszelunk,te meg en!
Koszonom,hogy nem hallgattal,es elmondtad. A felreertest mindig ajanlatos tisztazni.

Szeretettel,
felebarathosszú út

Én azt írtam " egyedül hogy egyek legyünk "

Újból és újból csak azt mondhatom (meglehet, hogy téves a koncepcióm de, én ezt az utat járom, szívesen meghallgatnám elképzeléseid) de, a fejlődést csak egyedül tudjuk elérni. Ezt egyedül teszi mindenki, majd a tudatalattiban, a valódi Én-ben mindenki egy legyen a Természet törvényeinek megfelelve, (nem egyforma). Talán azt mondanám hogy van egy hely ahol elsajátítjuk , vagy megtanítják, vagy egy Rend ami rendet tesz belsőnkben.
Egy lesz az Univerzum Törvénye de, genetikailag különböző emberek számára. ahol nincsenek kételyek kérdések, ahol mindenki megszabadult a terhes hittől, hogy változni kell.
A megvilágosodás épp akkor élhetjük át, ha rájövünk, hogy a világon semmit sem kell megváltoztatnunk. Itt már nem létezik tapasztalat, és főleg nem spirituálisan emelkedett tapasztalat.
De, amikor megtaláljuk Önmagunkat, a saját biológiai Én mindenkinél egyedi ,- Földnek összlakossága akkor sem lesz egyforma.

„Már a magzati korban ért testi, lelki és szellemi hatások döntően meghatározzák
az ember „lelki adottságai”: érzésvilága, gondolata, akarata, vágya, stb. Ezzel párhuzamosan pedig már ott van a szellemi életének is a csírája, melyet nagyban befolyásol szülői háttere, környezete, illetve ahogy önállósodik, saját szabad akarata.”

Szeretettel, felebarátomnakEgyformak?

Hala Istennek,hogy nem vagyunk egyformak! Az egyik hallgat,a masik hangosan gondolkodik,a harmadik kerdez, a negyedik valaszol, az otodik ketelkedik, a hatodik........es mindannyian tanulunk belole.Magunkbol es masoktol.

Terra,koszonom,hogy olvashattalak.

Szeretettel,
felebarat

"A gondolatok tanacskozassal erosek..."