金钱 , χρήματα, новац , pénz, money, argent, novac

6,5 – 7 milliárd embernek szüksége van rá.

A régi jól ismert mondást „ A pénz nem boldogít „ Többféle aspektusból meg kellene világítani.
A szegénységnek nincs szüksége tervekre. Nem kell neki segíteni, mert merész és kegyetlen. A gazdagság szégyenlős és bátortalan, az embereknek meg kell őt nyerni. Tehát a boldogság titka a cselekvés és fejlődés a kinti és egyaránt a benti világban, nem pedig a birtoklás. Ezért terveink önmagukban semmit sem érnek ha, nincs elég erőnk a megvalósításukhoz. A mai világ soha nem volt gazdagabb az élvezeti lehetőség arzenáljával, és mégis az emberiség nagyobb része elégedetlen. Rohanó fejlődő világ, gyors tempóját nem tudjuk követni így a belső világunk lemarad, a külső világunkban meg össze-vissza kapkodunk. Ahhoz hogy harmóniában éljünk, egy szinten kell lenni a belső és a külső „gazdagság „is. Maharishi a transzcendentális meditáció könyvében figyelmeztet, hogy a belső Én kutatása csak úgy sikeres, ha a Önmagunkban megélt haladást és annak eredményét használjuk a kinti mindennapi életünkben.

Agyunk szüleménye melyik volt előbb: a pénz és minden velejárója, vagy a cél, amit meg akart valósítani!

Az emberiség jótevőét úgy hívják, hogy: TŐKE

A tőke nem kizárólag pénzből áll, hanem magasan szervezett, intelligens emberekből. A pénz agy nélkül igen veszélyes, helyesen használva viszont a civilizáció fontos eleme. Képzeld el, hogy tőke segítsége nélkül kell vállalnod annak terhét, hogy, megteremtsed családod havi szükségletét.
Mindegy hogy fejlődésünk milyen stádiumában vagyunk az Önmegvilágosodás útján,- a világot az emberi érzelmek uralják. Ha munkánkat szeretjük, jól végezzük, és napról-napra haladást észlelünk ez is a meditáció része, mivel a belső Énünk érte el és ennek eredményeként pénzt kapunk ( de nem a pénzért szeretjük a munkánkat , Énünk nem ismeri a pénz fogalmát) amit életünk szebbé tételére fordítunk, és kötelezettségeink rendezésére. Tehát mind belül mind kívül boldogok vagyunk. Az egyensúlyt nem szabad megbontani mert veszélybe lesz a szellemi,lelki és fizikai létünk.

Tehát:
„Pénz nélkül nincs harmónia, szükség van rá” (furcsa? !!! – ezen az egy mondaton meditálni kell, többször).

Mindennapi nyelven -, mi akik Önmegvalósításunkat keressük nem ajánlatos ilyet mondani, mint pl. „ igenis kell a pénz” pénz nélkül nincs boldogság” stb. A mondat lényege ugyanazt jelenti de, különböző háttérrel.

Van olyan kinek a pénz nem jelent semmit?

Bűnt, akkor követünk el, ha tudatosan Énünk munkájával és annak gyümölcsével a birtoklási vágy legyőzi a józan észt.
Szétválasztva értendő: a kinti világban felhalmozott pénzünk negatív hatalmára, és a benti Én képességeink, mások kárára előállított szellemi munka.
A pénz üres értéktelen fogalom semmit nem jelent, de, alkalmazkodva a kinti világhoz nem kell célnak lenni ahhoz, hogy pénzre szükségünk legyen. Ahhoz hogy munkánkat végezzük ( hogy majd boldogok legyünk ) hogy valahova odaérjünk repülő jegyet, metró jegyet, cipőt, ruhát, hogy bírjuk a megterheléseket, élelmiszert , orvosságot, ahhoz hogy tudjunk, holnap dolgozni ki kell pihenni magunkat, kell egy szállást biztosítani vagy, lakást venni…. Stb ezekért mind pénzt kell megteremteni.
Munkád gyümölcse csak ezután jön meg,- és szerintem hogy az élet kissé „elkényeztessen „és legyen részed a boldogságban a minimum hogy lelked, szellemed, tested ez megkapja.
Én nem a szerencséről beszélek vagy az amerikai nagybácsiról, én csak párhuzamot szerettem volna felmutatni, hogy mind a két fejlődésre egyaránt szükség van, mert így tudunk megfelelni a benti és kinti követelményeknek és folytatni további fejlődésünket.
II.
Van egy másmilyen megközelítés,- hogy ez a változó világban, csak világos határozott cél kitűzésével lehet érvényesülni.
Ahol új gondolatok új elképzelések, módszerek, váltakozó vezetők, új oktatás új alkalmazkodó ötletek kellenek.

„ Egy pennyben állapodtam meg az Élettel, és az élet nem fizetett többet
Noha esténként méltatlankodtam, amikor összeszámoltam csekélyke vagyonomat.
Mivel az élet csupán egy munkaadó, azt adja neked,amit kérsz,
De ha egyszer megállapítottad a bért, teljesítened kell a kötelességet.
Szolgai bérért dolgoztam, csak hogy megtudjam rémülettel,
Hogy bármilyen fizetséget is kértem volna az Élettől,
Az élet szívesen megadta volna nekem. „

OLVASS, GONDOLKOZZ, MEDITÁLJ, MIKÖZBEN OLVASOL.
GONDOLKOZZ, MEDITÁLJ, OLVASS, MIKÖZBEN GONDOLKOZOL.
MEDITÁLJ, OLVASS, GONDOLKOZZ, MIKÖZBEN MEDITÁLSZ.

HozzászólásokKoszonom terra...

...ez a Maharishi figyelmeztetes nagyon hasznos.

Szeretettel,
felebarat