Minden olyan egyszerű

eugene ionesco„Nem a válaszban rejlik a megvilágosodás, hanem a kérdésben.” - Eugene Ionesco

Az élet nem létezik változás nélkül. Változás nem létezik felismerés nélkül. Felismerés nem létezik kérdések nélkül. Kérdések léteznek odakint, és léteznek Benned. A végső kérdés mindig csak az, hogy vajon képes vagy-e feltenni magadnak a kérdéseket.
Soha ne nézz vissza, soha ne bánj meg semmit. Tedd fel magadnak a kérdéseket és menj végig az úton. Azon az úton, amit kitűztél magadnak, amire hivatott vagy. A kérdések, a saját kérdéseid elvezetnek a felismeréshez, elvezetnek a saját életed igazságához.

Tudod, miért vallanak olyan sokan kudarcot?

Mert várják a választ! Várják a választ, de nem saját maguktól, hanem másoktól.

A válaszok bennünk születnek meg, ha a megfelelő kérdésekkel bombázzuk a tudatalattit. Írhatunk, olvashatunk több száz írást, tanfolyamokra járhatunk - de, senki nem fog helyettünk szeretni, senki nem fogja megmutani az igazi döntéseket, senki nem tudja melyik a te igazi utad.Az Igazság útján egyedül kell végigmenni

ÉLVEZD

Figyeld meg az óceán hullámait! Minél magasabbra tör fel egy hullám, annál mélyebb lesz az őt követő hullámvölgy. Az egyik pillanatban a magasba emelkedő hullám vagy, a másikban pedig a mélybe merülő hullámvölgy. Élvezd mindkét állapotot - ne ragaszkodj egyikhez sem! Ne mondd, hogy "én mindig a csúcson szeretnék maradni"! Ez lehetetlen. Egyszerűen be kell látnod, hogy ez lehetetlen. Ilyen eddig soha senkivel nem történt, és nem is fog. Ez egyszerűen nem lehetséges - a dolgok természete már csak ilyen. Akkor mit lehet tenni?

Élvezd, amikor a csúcson vagy, és élvezd azt is, amikor a völgy következik. Miért olyan rossz lent lenni? Az egy ellazulás, egy pihenés. A csúcs izgalmi állapot, és lehetetlen állandóan izgalmi állapotban lenni

/Osho/

Hozzászólások:)

Most

Képzeld ittam már amolyan nagyon erős teát. Mondjuk 15 filternek megfelelőt három decibe. Kicsit féltem, hogy nem lesz jó vége, de végül s sok nép így issza. Szóval cukor sem volt benne, csak úgy a'la natúr. Az első kortyot ha hiszed ha nem, nem tudtam végül is beazonosítani. Több korty után pedig meg kellett állapítanom, hogy meg lehetne szokni, sőt, mintha még ízlett volna is. Pár perc után, egy kellemes bizsergést éreztem, és végtelen nyugalmat. Szóval már értem, hogy miért olyan lassú a tea szertatás japánban :D
Ez fekete tea volt. Zöld teával még nem próbáltam. De ilyen filteres teával nem is fogom :)
Javarészt a Gárdonyi teaház gyümölcsteáját isszuk, mert sok teát iszunk. :)Deni Maizah Silent

Most? Nagyon szivesen .Terra Incognita:)

Most

Van zöld teám és gyümölcs teám. Megtisztelnél ha velem tartanál egy melegítő italra:)Deni Maizah Silent

Ez a jelenlét az egyetlen olyan dolog, amelyet nem az elme hozott létre
Ez a hely az Univerzum,- ahol eggyek vagyunk, ott nem kérdeznék semmit, ez a hely nem ismeri a kérdés -felelet fogalmát. Itt boldogság szeretet van s végén minden megsemmisül megsemmisíti önmagát és beálla a CSEND.
De hogy elérjük az Önmegvalósítást sok kérdés és felelet vár ránk hogy magamban megismejelek, és tebenned megtaláljam magam.Terra Incognita:)

Most

Én teljesen értem, hogy mit mondasz:) Ha odasúgnád nekem, hogy szeretlek, biztosan nem tennék fel kérdéseket:) Hiszen nem minden nap történik ilyen az emberrel. Szerintem a szemedbe néznék hosszasan:)
Látom gitározol. Úgyhogy feltehetőleg dalra fakadnék:) (persze ezek csak 'ha' dolgok)

Igen, kérdezni művészet, szokták mondani. Nézd csak, mutatok egy reklámtáblát Andromed jóvoltából:)

Most mit kérdeznél? :)Kedves Deni Maizah Silent

Köszönöm hasznos írásod.
Én írásommal azt szerettem volna megvílágosítani hogy minden dolog ami körülöttünk és bennünk történik, vagyis felénk irányul, szerinten akkor haladunk az Önmegvalósítás felé ha fel tudjuk tenni a helyes kérdést magunknak, mer a kérdés függvényeként a tudatalatti küldi a választ. ( hasonló vonza a hasonlót).
Nekünk az a dolgunk pontosabban semmit nem kell tennünk csak hagyni hogy odaérjen a valódi tiszta Önmagunkhoz. Ő" küldeni fogja a helyes választ. A kérdés megfogalmazásától függ a válasz. Szerintem a dolgokat észre kell venni és kutatni rá a megoldást,- de nem irányítással, nem siettetjük a tudatalattit merte akkor téves útra tereljük, a dolgokat hagyni kell hisz minden belüről indul csak így tudunk fejlődni.
Pl: ...ha valamikor egy társaságban találkoznánk és én odasúgnám hogy: - szeretlek, mit tennél ? elengednéd , vagy megpróbálnál helyes kérdésekkel bombázni a tudatalatidat, hogy valójában ki ez az alak, mit akar, komoly vagy komolytalan stb...

Az emberi érzelmek olyan összetettek, hogy gyakran kerüljük szavakba foglalásukat. Nem akarjuk elveszíteni érzelmeink erejét és varázsát, gyakran ezért nem kívánjuk kimondani, amit valójában akarunk. Egy kimondatlan vágy valóra válása nagyon különbözik a kimondott kérés teljesülésétől. A szerelem azt jelenti, hogy nem kell olyan sokat beszélnünk.Terra Incognita:)

Most

Azért várjuk a választ sokszor másoktól, mert kérdezni sem tudunk sokszor. Szerintem nem kérdezni kell megtanulni, hanem egyszerűen elengedni kell a kérdéseket a válaszokkal együtt. Minél többet vagyok csendesebb a fejemben, annál nyilvánvalóbb a következő gondolat. Olvasásra szükség van ahhoz, hogy az emberek megtalálják a saját jelzőfényeiket, amelyekkel elérhetik azt, amit kerestek.

A szeretet nem egy testtartás, amit el kell kezdeni és kész. A szeretet egy okozat, egy állapot, valaminek az eredménye. :) Senkinek nem lehet azt mondani, hogy hé te mától szeress engem, vagy a környezetkímélő csomagolást. Mindenképpen egy fejlődésen kell átesnie az embernek ahhoz, hogy olyat is tudjon szeretni, amit azelőtt nem.
Nem gondolom azt, hogy egy ember felnőtt azzal, hogy betöltötte a 18 vagy 21. életévét. Még a harmincat se gondolom annak, és találkoztam olyan idős emberrel is... meg ki nem.
Mindezek mellett én is azt mondom, hogy a dolog annyira egyszerű, hogy egy pillanat alatt megbonyolítjuk.
Tévedés azt gondolni, hogy az ember azért született meg, hogy szeressen, hogy a nagy végcél, hogy az emberek szeressenek. Szerintem ez ostobaság, mert egy olyan csodálatos dologról beszélünk, mint egy virág. Amint piszkálni kezded a bimbót, hogy nyíljon ki, már lehet el is pusztult. Ilyen az ember is. Ő hagy nyissa ki magát és akkor, amikor úgy érzi, hogy most, természetesen.

Ghandi azt mondta, hogy egyetlen neve van az Istennek, az pedig a szeretet. Ma a világ java része nem hisz Istenben. És nincs is ezzel semmi baj szerintem addig a pontig, amíg ezért meg nem különböztetik az embert. Én se hiszek Istenben. De nekem ez más, mert én tudom, hogy van. Nincs szükségem hitre. Nem is tudnék úgy élni, hogy azt hiszem van Isten. Úgy sem tudnék élni, hogy hiszem, hogy az öregapó jó. Ne az öregapó legyen jó, hanem te. Te meg én. :) Az öregapó az biztosan nem ismer jót és rosszat. Az csak az emberi gondolat vívmánya.

Az igazi út ebben a pillanatban is ott van. Ez az. Nem majd egy nagy út lesz valamikor. Ez az út. Most van az út. Meg most is:)