Munkahelyi átverés- megértés és pozitív hozzáállás...biztos, hogy mindig és mindenkinél?

Történetem igencsak elgondolkoztatott most, hogy biztos higgadtnak, megértőnek kellene lennem mindenkivel... Fél éve dolgoztam egy Vodafone viszonteladói üzletben, ez volt az első munkahelyem. A főnökeimnek elég messze volt ez az üzlet a lakhelyüktől, így tulajdonképpen egyszer várható volt, hogy eladják valaki másnak. Március 28-án a főnököm behivatott minket a kolléganőmmel és közölte eladta az üzletet egy másik vodafone viszonteladónak, de ne aggódjunk nem változik semmi, mind a ketten alkalmazva leszünk az főnökségnél is. Aláíratta velünk a közös megegyezéssel történő szerződésbontást, azzal az okkal, hogy elsejétől be is jelent minket a másik főnökség. Az új tulaj be is hívott minket vasárnap az üzletbe, ahol közölte, hogy Ő csak egy embert alkalmaz, mégpedig azt aki régebb óta ott van és akit az előző főnököm ajánlott. Szóval ő már tudott arról, hogy csak a kolléganőm marad... Elég aljas dolognak tartom ezt fél év után is.
Ilyen emberrel szemben legyek megértő??
A történethez az is hozzátartozik, hogy 26-ától táppénzen voltam és nem írtam volna alá a közös megegyezésen alapuló felmondást, ha tudom, hogy nem jelentenek be 1-jétől..
Közben az is kiderült, hogy másfél hónappal később jelentett be, így még a munkanélkülire se vagyok jogosult, hisz nincs 200 nap munkaviszonyom. És az utolsó havi fizetést, illetve a 2008-as évre járó szabadságok kifizetését sem teljesítette.
Most jön a rohangálás, jogi tanács kérése és ki tudja lesz-e értelme,mert 30 napig támadható a felmondás, de ez kemény harc lesz és nem tudom meddig lesz erőm hozzá.
Nem tudom annyiban hagyni és nem is akarom, de amíg ez zajlik, csupa-csupa rossz érzés, indulat kerít hatalmába, nem igazán lehet vidáman hozzáállni ehhez a helyzethez.
Ebben mi pozitívumot kellene látnom?
Igyekszem arra összpontosítani, hogy mindez azért van, hogy legyen egy sokkal jobb és előnyösebb munkahelyem és, hogy ott is lesz egy olyan nagyszerű munkatársam, mint amilyen itt volt, csak ismerve a munkapiac jelenlegi állását, nem mindig sikerül.
Nem tudom mire kellene összpontosítanom, hogy a volt főnökömet jogilag elintézzem amiért így viselkedett, közben pedig rám találjon egy nagyszerű munka.
Ha volt már valaki ilyen helyzetben, örülnék ha megosztaná tapasztalatát és megköszönnék néhány jó tanácsot.
Köszönöm előre is:)

HozzászólásokMost

♥ :D Testfényem!! ♥ ♥ ♥hihetetlen erőt tudtok adni..köszönöm:)

Nagyon örülök, hogy megosztottam veletek a gondolataimat, mert itt mindig lenyugszik a lelkem. Háborgott, amiért ezt tették velem, megpróbáltam elengedni a rossz oldalát és most örülök a kis pihinek, annak, hogy van időm a barátaimra, a kiskutyámra, az otthonomra és magamra. Ráálltam a munkakeresésre, bár még nem igazán tudom mit szeretnék csinálni, de ennél úgyis csak jobb lehet:)
Különben pedig eszembe jutott, hogy szombaton elrángatott bulizni egy olyan barát akivel már ezer éve nem is beszéltem,egy olyan helyre ahol még nem jártam soha, ahol találkoztam egy kedves ismerősömmel is aki szintén először volt ott és mondta, hogy küldjek neki önéletrajzot odaadja a főnökének:):):)
Mi ez ha nem jel?:)
Szóval most már csak kivárom ,hogy enyém legyen ez a jó kis munka és újra nekivessem magam a munkának:)
és köszönöm az előző főnökömnek, hogy esélyt adott a jobb munkára(admin tanácsára:):):))
Deni írása egyszerűen csodálatos...bevallom sokszor át kellett olvasnom, hogy mindent felfogjak belőle ,de köszönöm testfényem:)
Lollit egyszerűen nagyszerű embernek tartom, mindig mindenkinek nagyszerű tanácsokkal szolgál:) és még halacska is:)
Mostantól széles mosoly, jókedv, és vidámság :-)
Mégegyszer köszönöm nektek
Szeretettel:
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Reni Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
♥Megéri a végsőkig kitartani a Tiszta szeretet mellett! Akármi is legyen a vége...♥köszönd meg neki (és

köszönd meg neki (és magadnak is) hogy hozzásegített ahhoz, hogy egy sokkal jobb munkahelyet kereshess magadnak! biztos vagyok benne, ha azzal foglalkozol, hogy mostantól mit fogsz csinálni, akkor jobb lesz. felejtsd el ami történt, és csak egy dolgot jegyezz meg belőle: ha legközelebb ilyet tesznek eléd, akkor egyszerűen közlöd hogy természetesen aláírod a közös megyegyezést, amint megkötötte veled a másik főnök az új szerződést. addig nem. széles mosoly, jókedv, vidámság :-)

felejtsd el mi történt, a tanulság a lényeg,
sokkal jobb munkahely vár holnaptól téged,
és amit ebből az esetből tanultál,
annyi most elég volt: felhőcske továbbáll.

egy tapasztalattal több vagy mint előtte,
borúról fordítsd csak kedved most derűre!
a történetben hidd el, jön egy újabb csavar,
s az álom munkahely rád talál így hamar :-)

sok sikert!

adminKedves Reni!

Karácsony előtt igen igazságtalan dolog ért valaki részéről.
Az önérzetem üvöltött a félelemtől, sőt azt akarta, hogy csináljak úgy mint mások.
Harcoljak...
De karácsony előtt két nappal nagyon gyorsan át kellett gondolnom, hogy mit választok.
Mert én nem akartam sajnálni magam azért ami történt, és azt sem akartam, hogy mások szánakozzanak rajtam.
Sőt egy újabb cirkusszal nem szerettem volna tetézni az ünnepeket.
A történtekről, csak legbizalmasabb ismerőseimmel beszéltem.
Én nem akartam többé elégtételt venni a sérelemért, mert nincs szükségem rá.
Lassan haladtam, lépésről lépésre.
Elengedtem minden ragaszkodást.
Egyre boldogabb lettem.
Hogy én egy szerencsétlen vagyok?
A fenét!
Elég motívációs erőt kaptam ahhoz, hogy csak belülre nézzek, és aztán újra kívülre...
Ha leragad egy dolognál a pillantásunk, és jó szorosan hozzákötözzük, akkor nem tudunk szempontot váltani.
Akkor nem a szabadság útját járjuk, hanem a szenvedését, merz az előrelátható szokásokra épül, semmi új nincs benne, és nem is újulhat meg általa semmi.
Csak ha feloldódunk a kötöttségből.

Nem harcolok...
Az egyik blog bejegyzésemhez hozzácsatoltam egy zenét, múlt héten épp megszólalt egy étteremben, ahol voltam.
Hát igen csak megerősített.

Kívánom neked, hogy a sikerrel kézenfogva járj!

lollipopReni :)

Most

Ahhoz, hogy a sikert be tudd vonzani, sikeresnek kell lenned. A győztes arról ismertetik meg, hogy az arcára, a szemére van írva az elégedettség. Nagyon nem szeretnék most bele menni, hogy mi az ami jár neked és mi az ami nem, és szerintem a lelkedet kíméled, ha te is így teszel.
Ó tudom kedvesem, hogy a világ nem mindig igazságos. Tudom nyolc tével... És ha meghallgatsz egy olyan hajóst, akinek a vitorlása többször borult fel, és mindig felállította, akkor figyelj rám kicsit.
Minden, amit nem tudatosan élsz meg, az illúzió. Főleg, ha mérges vagy. Úgy képzeld el ezt, hogy vagy te, akin van egy bukósisak. A rostélya, ha le van engedve, akkor digitálisan kapod a képeket. És az a processzor, ami küldi a képeket, bizony nagy fejlesztésre vár még. Hajtsd fel a rostélyt, és látod a valóságot.
Engedd el a gondolataidat, legyenek azok bármilyenek. Ezt úgy teheted meg, hogy egyszerűen csak leleplezed, hogy hopp ez egy gondolat. Máris elengedted. Nagyon egyszerű, hamarosan a kis iskolákban tananyag lesz, én mondom, meg Tolle mester is, mint azt már...
A lényeg, hogy amikor a jelenben vagy, az a természeted. Ez mindenkinek más és más, mégis egyformák vagyunk abban, ami a forrás. Az pedig a színtiszta jelen. Nem kiváltság a jelenben élni, hanem emberi természet.
Amint megtapasztalod egyre többször a jelen ízét, ráeszmélsz, hogy milyen rengeteg az illúziód. Erre egyre tudatosabb leszel, ha akarod már ha nem. Mert sokat beszélnek az egoról, hogy milyen rossz, meg izé, de az ego, az elme voltaképpen a legjobb barátod. Egy olyan könyvtáros, udvari bolond, vagy szakács éppen, amit ha a forrás, vagyis a valóságos Reni irányít, .. . érezni fogod, tudni fogod.

Ne tégy fel magadnak se kérdéseket, - se másnak - és válaszokat se gyárts. Van most egy kis szabadidőd, ez nagyszerű lehetőség, hogy a világon a legfontosabb dologgal foglalkozz, a valóságoddal. Az igazi Renivel, akire te soha többé nem aggatnál több címkét, hogy ilyen meg olyan. Vagy. És ez az egyetlen kis szócska a legnagyobb kincsed. Az életed Reni:)

Sokszor mondtam, hogy nem szeretem az embereket. Nem tettem mást, csak nem hazudtam. Most minek mondjam, ha nem igaz? Aztán én is munka nélkül maradtam, és lett egy kis szabadidőm magamra. Hallgattam egy rakás előadást, olvastam és olvastam és olvasok. Mindenkitől, ami csak a polcon, vagy a mappámban van. És tudod mi van? Ugyan arról beszélnek, amiről én beszéltem 2005-ben is. Már kilogikáztam akkor magamnak. Csak éppen nem tudtam úgy megfogalmazni az irányokat, ahogy ezek a könyvek. Így nem is állt be a változás. Tolle mester az, aki meg tudja fogalmazni úgy, hogy közérthető legyen és lingvisztikáljon. Áldott a neve.

Minden emberben ott van a tudatos én lehetősége. Amint ezt megérted, nem is akarsz többet megbocsájtani senkinek, mert egyszerűen megtörténik. Nem nézed, hogy szeretsz e mást vagy sem, vagy hogy téged szeretnek é, mert megtörténik. Megérted, hogy minden ember egy csodálatos fény hordozója, aki világítani hivatott. Senkinek fel nem róható, ha nem úgy világít, ahogy azt tehetné :) Senkinek Reni :) Mindenkinek van egy folyamata a fejlődésben, és az nem attól függ, hogy milyen tehetséges, mert az egy rész a húszból. Attól függ, hogy milyen a környezete, hogy milyen az ő világa. És igen, megválaszthatja mindenki, de azért gondoljuk már ezt tovább kérem szépen:) Addig tud mindenki nyújtózkodni, amíg a gerince hajlik. És a gerince úgy hajlik, amennyire dzett. Vagyis, ha én keresem a társaságotokat, akkor meg is fogom találni. De én tudtam másfél éve, hogy kiket keresek. nagyon sokan nem is tudják, hogy kiket és miket keresnek. Sőt, valaki nem is keres. Egyenlőre:)

A benned lévő fény az ibolyaláng gyermeke. A volt főnöködé is. A leendő főnöködé is. Testvérek vagyunk Reni:) A szeretet fénye az, amit a valódi vonal, nem a vér. Érted testfényem? :) :D
S látod? Most hogy segítő szándék vezérelt ismét, kaptam egy újabb ajándékot a szeretettől. Egy új szót. Testfényem. Mindenki a testfényem:)

Köszönöm testfényem:)Ezt Neked kell eldöntened...

Szia!

Én is voltam hasonló helyzetben. Hamar sikerült döntenem, mert eszembe jutott egy kérdés:
"Mitől lesz NEKEM jobb?
1. Ha "megbüntetem" azt, aki velem kitolt?
2. Ha rábízom Őt az Életre és ezerrel nekiállok új munkahelyet keresni?"

Munkahelyet kerestem, és azóta főosztályvezető vagyok....
Arról az emberről nem hallottam többet.

A Te kezedben van a választás. Dönts, ahogy jólesik.

Szeretettel:
Balogh Árpád