A fájdalom érzéséből kivezető út

2009 angyali üzenetVan úgy, hogy úgy megbántanak, hogy szinte remegsz az idegességtől. Elképesztően rossz érzés ez a szélsőség, akárhogyan is jól akarsz lenni, úgy érzed nem megy, és a düh lassan villámokat szór és robbanásra kész...

Amikor a tudatosodásod még nem időtlen, még csak akkor sikerül a jelenben élned, ha nincsenek szélsőséges fájdalom okozások feléd. Ilyenkor téged is átjár a düh, és ugyan csendben maradsz, vagy kedvesen válaszolsz, vagy ráhagyod a saját harcát magára, de belül mégis csak fájsz. Innen is van kiút, nagyon gyorsan. Ez egyben egy lehetőség is, hogy a fájdalmadra tudatos legyél, és megtanulhasd azt kívülről szemlélni.

Ha dühös vagy, a légzésed szabálytalan és hevesebb. A szívverésed szapora. És a gondolataidban csak azt hallod: ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! GRRRRRRRRRRRRRR! HMMMMMMMMMMMMMMM!!!! :D

Leplezd le ezeket a gondolataidat. Figyeld meg, hogy ki is mondja, mert nem te. Csak a kondicionált elméd. A düh nem a forrásodból fakad, hanem az elmédből, a fájdalomtestedből, amit az elméd, az ego-d máris úgy értelmez, hogy meg kell védeni. Azt hiszi az elme, hogy támadás érte, pedig végső soron nem történt más, csak az, hogy egy másik ego hősködik tudatlanul. Előveszi azokat a mondatait, amelyekkel lejárat, megaláz, értésedre adja, hogy nagyon kevés vagy.
Legyél erre tudatos, ne azonosítsd magadat egy tudatlanságban, egy gőgben keletkezett szóáradattal, amit nem neked szánnak, hanem az ego küldi az ego-nak. Ne menj bele ebbe az ostobaságba, mert amint belemész, már az ego-d vezet téged is.
Van benned egy harcos, a génjeidben már eleve ott van. Ez a harcos a forrásodban is ott van. De ez a harcos nem más, mint egy vadász. Egy ősi vadász, ami azért a részed, hogy életben tartson téged. Az ego is ezt a vadászt használja tudatlanul. Ez a vadász arra hivatott, hogy ha megcsúszol egy szakadéknál, akkor meg tudj kapaszkodni. Ha éhes vagy, akkor el tudj ejteni egy szarvast. Erre hivatott az úgynevezett erőd, a vadász. Mivel mai korban nem igazán használja az ember, ezért az ego kisajátította magának. Mi pedig tudatlanul azonosulunk az ego-val. Ha ezt leleplezed az adott pillanatban, a fájdalmad enyhülni fog, majd teljesen eltűnik.
Figyeld meg, ahogy a testedben a fájdalom még ugyan jelen van, de te csak szemléld és letűnik. Ráébredünk, hogy ez tényleg így van. Tényleg nem mi vagyunk azok, akik fájnak, hanem az ego, az elme.
Az elme nem ellenség, hanem egy bika, amelyet meg lehet szelídíteni. És amint szelíd, felülhetsz a hátára, mert már tudod, hogy te vagy a világ.
A sebezhetetlenség. A belső csend ilyenkor már állandó. Mindent innen szemlélsz, és a mondatok csak jönnek és mennek. Tudatában vagy annak, hogy egy tudatos lény sosem bántana meg úgy, hogy azt akarja, hogy szenvedj. Ilyet csak egy tudatlan ember tesz, független attól, hogy mennyi diplomája van, vagy éppen analfabéta. Nem függvénye. Ha el akar valaki söpörni, az nem tudatos ember. Az nem él a belső csendjében, nem él a forrásában.

Ha te tudatos vagy, akkor nem fájsz, akárki akármit mond, vagy tesz ellened. Tudod, hogy a gondolatok jönnek és mennek, te pedig csak szemléled ezeket a gondolatokat, és elengeded természetednél fogva. Nem adsz energiát annak a dolognak, amit nem akarsz, hogy nagyobb legyen. Csendben vagy és közben tudod, hogy azok, akik bántanak csupán annyiban különböznek tőled, hogy nem tudatosak saját természetükre.
Mindenkiben ott van a forrás, ott van a képessége, hogy a jelenben éljen. Ilyenkor a szeretet fénye az, ami beragyogja a világodat, mert tudod, hogy akik veled szemben állnak, ugyanúgy lelkek mint te, és te is voltál olyan állapotodban, amikor még az ego-d irányított. Áthat a szabadság, a megértés, a szeretet. És holnap őt is áthathatja a megértés, a szabadság és a szeretet. És lehet éppen azért, mert téged már áthat. Mert ilyen a világod. Tudatában vagy mindig, hogy a sötétség a fény hiánya. A fényed csak belőled áradhat.
Az ego-m, ebben az állapotban is jelez, ha valamivel nem ért egyet. De már csak egy jelzés, és nem a fájdalommal való azonosulás.

Kakuan így fogalmazta meg:

Mezítláb, mezítelen mellel
Elvegyülök a világ emberei között.
Ruhám rongyos, csupa por,
és én mindörökre áldott vagyok.
Semmilyen varázslatot nem használok,
hogy meghosszabbítsam életem.
Most a fák megelevenednek előttem.

Címkék:

HozzászólásokSzia Deni

Aktuális
Én mint egy igazi amazon harcos, elértem egy olyan szakaszhoz az életemben amikor kezdem megismerni az egom, és kezdek elöbujni ÉN. Felismertem azt hogy hogyan is tudnánk békében együtt élni, ám ami legmegdöbbentöbb nekem ebben a folyamatban az, amiröl irsz. Tehát a körülöttem élö emberek reakcioja.
"te hülye vagy ez nem te vagy" "szolj vissza mond meg neki" stb..............
Egyre kevesebb késztetést érzek ezekre a felkérésekre. Jó hogy ráteláltam irásodra mostmár világosabb miért történik ez....

Alapjában véve hamar felkapom a vizet, sajna apámtól örököltem... de mióta ismerem és használom a ho'oponoponot vmi jobb lett. bár néha megesik h felhúzom magam olyasmin amin semmi értelme nem lenne és kicsúszik egy hangos szó de rögtön elkezdem mondogatni h sajnálom, valójában nagyon szeretlek, kérlek bocsáss meg. köszönöm, hálás vagyok! és máris jobb. már csak attól is jobban érzem magam h ezt ide mind leirtam :) szeretlek benneteket :)

"Mi dolgunk a világon? A nevetés, a megértés és a szeretet"Lollipop:) ♥

Most

"Nincs itt senki más, csak én...
Amióta egy belső úton járok azóta sokkal könnyebb elengednem bármit." - Olyan szép ez a világ így:) Na tessék már megint nedvesednek a szemeim, és szívből megosztom ezt is :) Nincs itt senki más csak én... és a tudat, hogy sok világ létezik még, melyek ugyan így vannak mint én... és a szeretet így nyer valós formát bennem... így már nem kérdés, minden világot szeretek... ezt kerestem, ezt az egyetlen tiszta érzést.... már nem halok meg úgy, hogy el ne értem volna világomat valóságában... nincsenek kérdéseim... a csend megfoghatóvá vált... tudatomat helyezte rá egy bíbor párnára... így már valóban nincs idő...

... se gondolat...

a gondolatok... mintha egy hajóval jönnének... és kikötnek nálam... egy nagy óceánjárót látok... és a neve az oldalára van írva a hajónak... ami voltaképpen elolvashatatlan, mert egy fehér csík van a név helyén....
..egy duplafedelű repülő repül el felettem, egy szalagot húz maga után, egy hirdető zászló ez voltaképpen... szivárványszínű...

a színek... a legegyszerűbb képek... ha azt mondom zöld, egyből láthatsz magadban egy zöldet... a csended lámpása megvilágítja... és könnyen lehet, hogy egyre világosabb lesz a zöld... mint ahogy a nap is felkel hajnalban és a sötét erdőre rásimogat első sugaraival...
...és eljön a felhőtlen dél... és a zöld megmutatkozik teljes lehetségességében, amit a fény enged...
a valós világban, a jelenben a belső csendben... mindig dél van... így lehet az, hogy nincs árnyék sem....

:DDDDDDDDDDDDDDD ♥Denikém!........................................................

csenge333Csenge :) ♥

Most

Hajszál pontosan :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD ♥Ja...

...és rajtunk áll, hogy szenvedést kreálunk minden napunkból, vagy elfogadjuk a történteket, és új szemmel nézünk a világra mától :)))
Mi az ami fontos? Ami történik, vagy a szeretet?
Kívánom neked, hogy a sikerrel kézenfogva járj!

lollipopKedves Deni!

Ez olyan jól esett, el is mentettem.
Nem rég szembe találtam magam pár kellemetlenséggel.
Még sem mások gonoszságára emlékszem, hanem a szeretetre.
Bolondnak tűnök, mert mások szerint a szónak kéne hinnem...
De én csak a szívemre hallgatok.
Látom az érzéseimet.
Néha olyan, mintha csak magammal harcolnék.
Nincs itt senki más, csak én...
Amióta egy belső úton járok azóta sokkal könnyebb elengednem bármit.
Minek újból ismert monológok közé keveredni?!
Csak mert normális...
Szabad vagyok.

Kívánom neked, hogy a sikerrel kézenfogva járj!

lollipopA fájdalom érzéséből kivezető út:NEVESS EGY JÓ NAGYOT!!!!!

csenge333Drága mami ♥

Most

A kutya ott van elásva - éppen egy hét pihenő után akartam erről írni, de válaszolok - hogy ne higyjük azt, hogy ez egy olyan állapot, mint egy tetoválás, ami már végleges. Óhó, minden reggel tabula rasa van :) Minden reggel be kell lépned újra a jelenbe, és ha megtetted, akkor igen, akkor már elalvásig ott maradhatsz. Ha ezen kicsit elmeditálsz, megint sokkal közelebb kerülhetsz valami nagyon nagy aha élményhez ;-) ♥Sebezhetetlenség.....

Na, ez az, ezt kellene elérni valahogy. Mármint azt, hogy ez állandósuljon, mert még bizony nem mindíg vagyok abban az állapotban.
Szerinted létezik olyan, eljuthatunk erre a szintre?

Bocsáss meg kérlek! Hálás vagyok! Köszönöm! Szeretlek!

Juditmama

'"Csak egy helyen szeretnék élni, és ez az a hely, ahol a szeretet örökké uralkodik."Most

♥ :DAngel-a

Most

Tegnap fájt a füle a kislányomnak. Sajnos elég késő este, így már hova vigyük. Melegítettünk sót és rátettük a kis fülére. Elmentünk kövirózsát szedni gyorsan, sikerült is. Addig, amíg az asszony a kövirózsát szedte, én simogattam a hátát és zsinórban vagy ezerszer elmondtam, hogy bocsáss meg, hálásan köszönöm, szeretlek és közben az én fülemre gondoltam. Vagyis eleinte gondoltam az én fülemre, aztán csak gondolatok nélkül mondogattam magamban körbe-körbe. Mire az asszony hazaért a nyögő kislány elcsendesedett. Megkérdeztem, hogy jobban vagy kicsim? Igen! jött a válasz. De azért kapott egy egy csepp kövirózsát is. Reggel a nagy hangos kacajára ébredtem megint:)

Emoto munkásságából kiindulva, a bocsáss meg, hálásan köszönöm, szeretlek szavak a legszebbek szavak, amelyek a bennünk lévő vizet jótékony rezgésekkel ellátja. Én még most sem tudom kimondani, hogy hoponoponopono vagy mi :D Én a Tiszta Víznek hívom :)

Köszönöm Angel-a:) Ölellek:)Sziasztok!

Volt az én életemben is valaki, akit mérhetetlenül utáltam. De annyira, hogy az már fájt. Aztán egyszer csak találkoztam Öbikével és a Fókával, ők ajánlották nekem a ho'oponopono módszert, amiről már született egy poszt itt is.
Gyerekek!
Döbbenetesen hatékony. Két nap után ott tartottam, hogy már csak párszor voltak negatív gondolataim az illetővel kapcsolatban és most, alig egy hét alatt úgy elolvadt a gyűlöletem, mint a hó. Természetesen ők is változtak közben és egyre kedvesebbek velem. Egyszerűen békés és boldog vagyok. Ja! Arról nem is beszélve, hogy sorban vonzom be a pozitív dolgokat az életembe, mióta az energiáimat nem a vele való harcba teszem.
Talán ezzel a módszerrel könnyebb létrehozni a belső harmónia állapotát és az ego lecsendesítését.:)Katica:)

Most

Még szép, hogy sikerül! :D Már sikerült is ;)

"Ki hiszi el, hogy a fekete macska szerencsétlenséget okoz?
- ???
- Az összes egér."

:DDeni :))

Sikerül ezt is elsajátítani, hisz sokkal jobb mosolyogni és örülni, mint viperaként puffogni egész nap :)

Minél többet gyakorolom, annál jobban "beépül" az életembe :)

Köszönöm! :)

Ölellek én is :)

...Jó néha sötétben a holdat nézni,
hosszan egy távoli csillagot igézni....Ágica:)

Most

Bizony jobb így :)

Ölellek:)Katica:)

Most

Már azzal, hogy ezt megfogalmaztad, máris sokkal könnyebb lesz legközelebb:) Minél több sikered lesz és ezért hálát adsz a kis hálaköveddel, a teljes siker fogja áthatni az életedet:)

Bevonzod:)

Ölellek:)Deni..

Értelek, hisz én is megértem ilyesmit...Köszönöm, hogy leírtad...,és talán Neked is jobb így!Szeretettel:ÁgicaDeni :)

Köszönöm, hogy leírtad :)

Ezt az érzést még nagyon erősítenem kell magamban, mert még nagyon kezdetleges és előbb jön a düh. :)

...Jó néha sötétben a holdat nézni,
hosszan egy távoli csillagot igézni....