Engedd el és gyógyulj meg.

egészség, elengedésAz egészség és a kiegyensúlyozott élet egyik szükséges összetevője, hogy képesek legyünk elengedni. Feszültséget, stresszt, és akár mélyen eltemetett fájdalmas emlékeket – csodákat tesz.
Sokszor hallani: „Ne is törődj vele!” – mintha az olyan egyszerű lenne. Pedig ha állandóan egy bizonyos dolgon rágódunk, beszélünk róla és gondolunk rá, azzal épp mi tápláljuk belé az erőt. Ha ez történetesen egy rossz dolog, akkor a rosszat tesszük még nagyobbá és erőteljesebbé. Fontos, hogy el tudjuk engedni, de ez nem egyenlő azzal, hogy nem veszünk tudomást valamiről.

A szőnyeg alatt

Amit oda söpörtünk, az ott van. Tudjuk, épp csak nem látjuk. De ahányszor rálépünk a szőnyegre, ahányszor eszünkbe jut a kosz, annyiszor ugrik be a szőnyeg alá söpört kupac képe – ezért már nem is lépünk a szőnyegre, rá sem nézünk, és sosem csodáljuk többet a szépségét, puhaságát.
Elengedni nem így kell.
Sokszor azt hisszük, elengedtünk valamit, pedig valójában a dolog ott maradt bennünk, és azzal a részünkkel megszakítottuk a kapcsolatot, hogy ne lássuk. A fájdalmas érzések és konfliktusok ott maradnak a testben csapdába ejtve, és később különböző formákban jelennek majd meg.

Fájdalmak és betegségek

Attól még senki sem lett beteg, hogy ragaszkodott a hatalmas öröm és boldogság érzéseihez, pillanataihoz. Ami a gondot okozza, az például a fájdalom, a szomorúság, a düh, a harag, a félelem, a szégyenérzet, a csalódottság, a hibáztatás és a gyűlölet – illetve az, amikor ezeket nem tudjuk elengedni.
Amellett, hogy a lelki egyensúly felborul, fizikailag is komoly problémákat tudnak okozni a negatív emóciók, és ebben bizonyos minták figyelhetők meg. Például a derékfájdalmak, a rák, a reuma és a bélbetegségek gyakran a düh, a fájdalom és a félelem érzéseihez való ragaszkodásból erednek. Ahhoz, hogy fizikai szinten elkezdődhessen a betegségek gyógyulása, először lelkileg kell rendbe jönni: el kell engedni ezeket az eseményeket és érzéseket, és új, pozitív dolgok felé irányítani a figyelmünket.
Mindennapi elengedések

Engedd el és gyógyulj meg!

Az elengedés a mindennapi élet része kell, hogy legyen. A legkisebb dolgoktól kezdve – amit akár most rögtön is elkezdhetsz – a nagy, súlyos érzésekig mindent el lehet, és el is kell engedni, ha kiegyensúlyozott, boldog és egészséges szeretnél lenni. Kezdésnek naponta kétszer gondolj meggyőződéssel arra, hogy „Elengedek mindent, amire már nincs szükségem” – ez nagyon nagy hatással lesz rád. Így kialakítod az elengedés mentális és fizikai szokását, és szép lassan kikopnak a negatív dolgok a gondolataidból. Lassan egyre régebbi negatív események és emóciók jutnak majd eszedbe, amik megmutatják magukat, hogy elengedhesd őket is. Az eredmény pedig az lesz, hogy gyorsabb és tisztább lesz a gondolkodásod, és sokkal jobban fogod látni, valójában mire vágysz, mire van szükéged, és mi tesz téged boldoggá.

Vedd át az irányítást!

Ez az elengedéshez vezető egyik legjobb lépés. Amikor a kezedben az irányítás, jól érzed magad. Kezdd a környezeteddel: nézz körül az otthonodban, milyen tárgyak vesznek körül. Szisztematikusan adj túl minden dolgon – ajándékozd el, dobd ki, vidd a Vöröskeresztnek -, amit már egy ideje nem használsz, ami tönkrement, vagy amit rosszabb időkre tartogatsz. Ha igazán szükséged lesz rá, majd beszerzel egy újat. Ugyanígy szabadulj meg mindentől, ami rossz érzéseket kelt benned: dísztárgy, fotók, lemezek.
Ezzel nem csak az otthonodban, hanem saját magadban is térhez jutsz és fellélegezel. A fizikai környezeted saját magad tükörképe. Amikor úgy érzed, semmi nem mozdul az életedben, meg vagy akadva, akkor kezdj el túladni dolgokon a fizikai környezetedben.
Figyeld a mozgást!

A mozgás egyszerű és könnyű módja annak, hogy segítsük a dolgok elengedését. Ha egy patak vagy bármilyen folyóvíz mellett állsz, szánj rá egy percet, és lazíts. Képzeld el, hogy elengeded a feszültséget és a stresszt, és a víz pedig elviszi magával. Ne felejts el közben erre gondolni: „Elengedek mindent, amire már nincs szükségem”. Ez minden, és még a nyitott csapnál is elvégezheted, vagy a lefolyó fürdővíz mellett.
Emberekkel, autókkal is végezheted: ha a buszmegállóban üldögélsz, vagy egy kávézó teraszán valami forgalmasabb helyen, bambulj bele a tömegbe, és érezd, ahogy áramlik. Gondolj arra, hogy „Elengedek mindent, amire már nincs szükségem”, és hagyd, hogy az áramlás vigyen magával.

Ezek a gyakorlatok csak pár percet igényelnek naponta, mégis ellazítanak, és nyugalmat hoznak. Persze ne várd, hogy egyből megtisztulsz és minden negatív dolog elszalad belőled, ez fokozatosan fog történni, ahogy egyre több mindent elengedsz. Csak bízz abban, hogy működik - érzed, hogyan lesz könnyebb minden egyes alkalom után, és egy idő múlva azt veszed észre, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb, nyitottabb és boldogabb leszel.

Hozzászólások:)

köszönöm ez jó technikának tűnik, mindenképpen kipróbálom
az esti fürdésnél ez tökéletes ötletnek tűnik
hálás köszönet érte

szép napot
egyre jobban
MikiMilyen igazad van...

Milyen igazad van...sajnos nem gyakoroljuk eleget, pedig valóban nagyon hatásos!
Többször előfordult már velem is és a családommal is hogy egy probléma csak és kizárólag! akkor oldódott meg, amikor TELJESEN kiengedtük azt a kezünkből, Isten akaratára bízva és tudva hogy így születik meg a tökéletes megoldás. Láss csodát...pár nap és megoldódott!!!!
Elengedni dolgokat és problémákat néha nagyon nehéz, de megéri!!!!
Minél többet gyakoroljuk, annál könnyebb, gondolom...
Szép napot mindenkinek!Sziasztok!

Nagyon szívesen.
Én azt is elképzeltem, mikor mentem az utcán, akkor az autónak a kereke vitte el az elengedett dolgaimat, én mentem előre, a szembejövő autó meg velem ellentétes irányba, így távolodtunk egymástól. :)):))

köszönöm Angel-a azt hiszem,most sokszor fogom ezt gyakorolni.Amúgy a zuhanyzás alatt már volt ilyen,nem pont ezekkel a szavakkal és tényleg segített:)):)

köszii Angel-a, próbálom ezt a mondatot mostantól mindennnap használni!:) soksokmindent kéne elengednem és nekem vmiért ez nagyonnehezen megy.. de remélem ez segít!:)