Kik is vagyunk, miért vagyunk?

test és lélekRégen kezdtem bele új témába, inkább csak csendes olvasója voltam az utóbbi időkben a fórum oldalnak.
Ám a minap olyan gondolat és nézőpont merült fel bennem, mely talán segíthet boldogulni és örömtelibben élni az életeteket. Nekem sokat segített.

A cím talán nem tükrözi kellőképpen a mondandómat, ennek oka az, hogy nehéz meghatározni egy címben mit is szeretnék közölni.

Ott kezdem, hogy itt a fizikai világban hogy a fizikai törvényekhez tudjunk alkalmazkodni, hogy tudjuk érzékelni e világot, fizikai testre volt szükségünk. Ezért megteremtettük. Amikor megszületünk, kilépünk a fizikai világba a nem fizikaiból. Egyszerűen és röviden. Akit pedig érdekel a folyamat és a teljes lényeg az olvasson utána.

Elkezdünk felnőni, és ezzel párhuzamosan elkezdjük megtanulni irányítani ezt a testet, amit mi, azaz a valódi lények, a nem fizikai lények, vagy ha jobban tetszik hívjuk léleknek, eszközként használunk.
Eszköz, hiszen közlekedünk vele, valamint ezen keresztül érzékeljük a fizikai világot.
Tehát egy fizikai dimenzióban tökéletesen használható berendezés a mi testünk. Ám mégsem ezek vagyunk mi magunk.
Mint ahogyan el szeretnénk jutni A pontból B pontba egy autóval. Beülünk és elindulunk. Mégsem mi vagyunk az autó, hanem azok, akik irányítják az autót.
A testünkkel ugyan ez a helyzet, hogy nem a test vagyunk, hanem az csak az eszközünk, amivel a fizikai dimenzióban megtehetjük azokat a dolgokat, amiket ezekhez mérten megtehetünk. Bár ez egyes esetekben nem jelent korlátot és felül tudnak emelkedni ezen úgynevezett korlátozott testen, mégis nem ez a lényege, hanem hogy érzékeljünk, felfogjunk.
Ám ezzel még valószínűleg nem mondtam újdonságot.
A dolog érdekessége abban van, hogy ha minden pillanatban elkezded így élni a mindennapjaidat, és úgy tekintesz a világra, úgy kezded el érzékelni, hogy a testeden keresztül nézel, utazol és érzékelsz különféleképpen, akkor egyre közelebb kerülsz a valódi énedhez. Érzékelni fogod a lényed valódiságát, és az örömteliség egyre jobban áthat. Csak tégy egy próbát, mintha felvennél egy új ruhát és kezd azon, azaz a testeden keresztül érzékelni a világodat úgy, mintha kívülről tennéd. Mintha egy játékban a testedet irányítod egy botkormánnyal :) Próbáld ki, és kíváncsi vagyok, milyen tapasztalataid keletkeznek. Én úgy gondolom, hogy igazi szabadságban és örömben lesz részed. A fizikai tested egyéb kellemetlen érzései pedig eltűnnek, hiszen a lélek az mindig is boldog, csak a test gyötrelmei elnyomják előlünk a valódi boldogságot.

Kellemes "közlekedést" kívánok itt a fizikai dimenzióban kedves szeretettel és örömmel teli lények :)Az hogy vannak korlátok nem

Az hogy vannak korlátok nem jó vagy rossz.. része a JÁTSZMÁNAK..
Csak tanácsolni tudom, hogy nézd meg Matrixot.. az első részben Morpheus nagyon sok okosságot mond Neonak..
Többek között amikor kung-fuzik vele.. valami ilyesmit, hogy vannak szabályok, amiket megszeghetsz másokat megkerülhetsz.. szabadítsd fel a tudatodat..
Kulcs mondatok..
Amiket mi korlátoknak gondolunk valójában nem azok.. az illik, nem illik és nem szabad.. vagy megbüntetnek érte.. csak és kizárólag bennünk vannak.. bár jó keményen oda vannak hegesztve.. és nagyon meg kell dolgozni vele, ha leakarod bontani..
Az egyik módszer ha te magad másik szabályt állítasz a helyére.. az ilyen szabály hasznos és a szabadságodat szolgálja..
Ezekben a szabályokban az a jó, hogy bármikor megváltoztathatod, hiszen te alkottad..

Mondok példát..
Tegyük fel diétázni akarsz.. muszáj korlátoznod magad egy bizonyos szinten.. de ez hasznos és a szellemed szabadságát szolgálja..
Viszont vigyáznod kell, nehogy a szabály uralkodjon rajtad..
A korlát egy eszköz, amit hasznosan is alkalmazhatsz..

GÁL JANI.. :DDDDDDVibrocil!

Mondanal egy konkret spiritualis korlatot?
Szep,es erteheto gondolataid vannak,de mindig jon egy ujabb kerdes,remelem nem zavar?:)

Szeretettel,
felebaratJol ertem Jani?!

Meegis jo,hogy vannak korlatok?!
"...az onkent vallalt korlataid a lelked szabadsagat szolgaljak, nem pedig bebortonzeset..."
Ez tudjatok mit jelent?
Jani,zsenilalis elemzo vagy!:)))

Szeretettel,
felebaratMás az a korlát, amit

Más az a korlát, amit öntudatlanul beépítesz a személyiségedbe, elfogadsz másoktól, és azt hiszed áthághatatlan.. ezek az önkorlátozó hiedelmeink..
Más az a korlát, amit te magad jelölsz ki önmagad számára.. mondjuk az, hogy nem iszol 2 pohárnál többet ma este.. nem azért mert nem volnál képes rá vagy nem bírod az italt, hanem azért nem iszol, mert az elhatározásod szentsége többet ér, mint a pillanatnyi mámor.. vagy még az a szabadság érzés, amit akkor érzel, hogy átlépted a korlátodat..
Az adott szavad önmagadnak többet ér mint a szabadságod.. csak ne felejtsd el, hogy a önként vállalt korlátaid a lelked szabadságát szolgálják, nem pedig a bebörtönzését..

Van egy alkoholista barátom.. kb 10 éve nem iszik egy kortyot sem és nem azért, mert nem tehetné.. vagy bármit is számítana akárkinek, hogy iszik e.. de nagyon élvezi, hogy tudja tartani az önmagának adott szavát..
Azt mondja nagyobb örömmel tölti el, hogy meg tudja állni, hogy nem iszik, mint az az öröm lenne, amit az alkohol okozna...
Élvezi a saját szellemi erejét..

GÁL JANI.. :DDDDDDVibrocil!:)

Tehat a MERTEK-letesseg nem korlat?

Szeretettel,
felebaratHelló Én az alkohollal

Helló

Én az alkohollal kapcsolatos felvetésedet mértékletességnek hívnám.

A spiritualitásban és az élet többi részén is vannak korlátok. Nem kellenek, nem szükségszerűek, mégis vannak. De csak akkor, ha úgy gondolod, hogy korlát, valamint nem marad meg sokáig.
Amint észreveszel magadban egy korlátozó dolgot, azonnal ösztönösen azon munkálkodsz, hogy megszüntesd, vagy ha hirtelen nem megy, akkor kitágítsd.
Ez az evolúciós folyamat menete.
Az ősember csak annyit tudott, hogy kőbalta meg dárda meg stb., ma már lőfegyverek és egyéb fejlettebb vadászeszközök, stb. De ehhez kellett az, hogy ősemberként a korlátaid egy idő után akadályozzanak, mivel ebből születtek meg az ötletek, hogy újabb és hatásosabb fegyvereket készítsenek, míg végül elérkeztünk a számítógéphez :)

Tehát vannak, de megszüntethető és tágítható, és soha nem marad ugyan az.

Minden jót

Kövesd a legjobb érzéseidet!Van egy kerdesem!

Emberi mivoltunknak vannak,es kellenek a korlatok,szerintem! Pl.: aki egy pohar alkoholtol jo kedvu,mosolygos lesz ,de 2-3-4-tol mar nem tudja ,mit csinal,annak szukseges az egypoharas korlatot betartani!

Letezik-e korlat a spiritualitasban?
Az ember spiritualis eleteben,fejlodeseben?

Szeretettel,
felebaratKosz Jani!:)

Sikeres, kellemes, felemelo idegenvezetest!:)))

Szeretettel,
felebaratModerátor

Moderátor helyett..
Útmutató.. eligazító.. irányadó..

GÁL JANI.. :DDDDDDKedves Bea!

Csak alátámasztani tudom mondandódat!
Vali első "eltűnésekor" résztvettem egy csodálatos előadáson ahol a tudatmódosító szerek és a régi természeti népek címmel előadás zajlott. Aztán megismerkedtem a tantrával. Ez kb. két hónap leforgása alatt történt. Ekkor már használtam a secretben hallottakat is, de inkább a szívem kinyitásával...Ezután Vali Drága visszacseppent az életembe... mégnagyobb és igen erőteljes élményeket adtunk egymásnak, igaz ezúttal "csak" telefonon keresztül. Ezen időszak tartott kb. három hónapig. Augusztus 18-án ismét kilépett az életemből, de csak látszólag. Ha két ember ilyen mély és felrázó szeretetélményt ad egymásnak, akkor az örökre beivódik - szerintem - mindkét "fél" setjeibe. Az agyaddal elfelejthetsz, eltüntethetsz dolgokat, de a sejtjeidbe ivódik, nem tudsz velük mit csinálni. Jó élmények esetén ez jó, negatívnak tartott eseményeknél pedig az elengedés és a megbocsátás tud segíteni.
Második "eltűnés" után egyből rátaláltam erre a secret oldalra és közösségre.
Kérdésem: Hát nem érdekes, hogy Vali nem csak VANságában adott mennyei dolgokat, hiszen elhozta nekem a földi mennyországot, de távollétéinek következményéivel is ajándékokhoz jutottam?
Amint csatlakoztam augusztusbhan ehez a secret oldalhoz, egyből volt nyári találkozó. Fogtam magamat, s elmentem. Aztán már itt ragadtam az oldalon, majd jöttek a secret körök, azok a klubbesték. Persze a legfontosabb változások bennem történtek... másként érzékelem magamban a világot.
Vali meg? Olyan szeretetet kap tőlam, amint vissza mer lépni az életembe, hogy ihaj-csuhaj. Megérdemli!:) (Egyébként amúgy is kap... szóval ez a mondat kicsit félrevezető volt.:D)Az "Aha" élmény itt is megvolt...Köszönöm!Bocsi vibrocil!

csenge333Csenge:)))

Persze, nem a "Ló nincs jó a szamár is"- ra gondoltam...
Nézd meg - vajon miért van ott akadály. Lehet, egyszerűen csak más dolgokkal kellene most foglalkoznod. Magaddal, azzal hogyan tudod másképp jól érezni magad, mik tennének boldoggá, azon kívül, amitől/akitől az akadályok elválasztanak. Hiszen nem lehet véletlen, hogy azt az élet MOST éppen nem adja. A görcseink csak távol tartanak minket a célunktól. "Follow your bliss" - Kövesd az örömöd. Csakúgy legyél jól! Örömteli nő, örömteli helyzeteket vonz...:)))

(Vibrocil témájától jól elkanyarodtunk.
Ne haragudj, Drága Vibrocil, hogy elkanyarintottuk a témát...)Az egész biztos, hogy vannak nyitott ajtók, amelyeket figyelmen

csenge333
kívül hagyunk-én egész biztosan-, ha más dologra koncentrálunk...De mit tegyen az, aki tudja miért várakozik, miért remél,de ugyanakkor a zárt ajtók miatti rossz érzése is elkíséri az úton????/Remélem a nyitott ajtók nálad nem a "ha ló nincs, jó a szamár is" kifejezést sejteti,vagy egy másik lovat, hanem az eredeti ló nyitott ajtón való megközelítését.../:)))

Mindig vannak előttünk nyitott ajtók. Csak akkora a rögeszméink fala, hogy nem vesszük észre.
Más dolog a Remény. Ha tudod miért várakozol, mert értelmét látod, vagy érzed, akkor várj, és ne hagyd magad megingatni mások által.
De ha csak a korlát és a zárt ajtók rossz érzése kísér utadon, akkor... igen, nézz körül, lehet hogy van ott egy ajtó a közelben, amit eddig nem vettél még észre.Hoppá! Megfogadom a tanácsot és köszönöm, hogy ilyen

csenge333
"szemnyitogatásban" részesülhettem...Nyitott ajtók..."Olyanra gondolsz, ahová "kopogtatás nélkül" be lehet menni???????????És tárva van vagy a kilincset azért nekem kell megfogni????Egyfelől tényleg

illúzió az idő, mert már most - ebben a pillanatban lehetnénk(lehetünk) tökéletesen boldogok,
másrészt, mégis be kell járnunk bizonyos állomásokat...
Viszont mikor túlvagyunk valamin, és elértük a célunkat, és onnan nézünk vissza régebbi állapotunkba, akkor látjuk csak, mennyi tévhitet tápláltunk, és groteszk módon a tömör falon át próbáltunk bejutni, miközben ott volt a kitárt ajtó....
Úgyhogy a legjobb, ha jól kinyitjuk a kis szemecskéinket, drága Csenge, hogy meglássuk azokat a nyitott ajtókat...:)))Igen Bea! Így van.....Erre kaptuk...És egy nap majd el is tudunk

csenge333
számolni vele, ha ügyesek vagyunk.../Fontos, hogy jól "sáfárkodjunk" az idővel, ha már ajándékba kaptuk azt...
Vagy másként megfogalmazva:"Minden idő és felkészülés kérdése"...Igen,

Csenge, erre kaptuk az időt...Szívesen,

Felebarát.Valóban minden lehetséges MOST, de nagy igazság:KÉSZEN is

csenge333
kell állni rá, hogy a "most" az valóban "most" legyen....Kedves Bea!

Koszonom a valaszt!
Teccik,amit irtal!:)))

Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát!

Azt kérdezted, mik a korlátok, amikkel akadályozzuk magunkat a vágyaink felé vezető úton, erre írtam példákat. Korlátok a testi korlátaink, betegségeink, a téves gondolatainkból fakadó hiedelmeink, erkölcsi, érzelmi, képességbeli gátjaink, melyek szintén lehetnek véltek vagy valósak. ("ezt nem tehetem meg, ehhez én kicsi vagyok, ettől félek stb.). Van amin lehet változtatni - MOST, van ami pedig IDŐ kérdése. Mindenen lehet változtatni, én is így gondolom, viszont vannak olyan korlátok, - (azok is előző rossz döntések eredményei), amiknek a megváltoztatására nem biztos hogy elég egy élet. De annak, aki felismeri, hogy nem véletlenül van azzal a korláttal, elfogadja jelenlegi helyzetét, és közben ténykedik álma elérésén, - lehet segítség is a sorsa adta korlát. Mozgáskorlátozottsága, például, - figyelmét befelé koncentrálja.
Szülők, - addig míg velük laktam, számomra korlátot jelentettek, az életvitelünk/gondolkodásunk különbözősége miatt, vagyis, hogy helyzetükből adódóan, szerették volna rám-erőltetni a saját meggyőződésüket. Mert azt tudták csak továbbadni, amik ŐK. Ezért, itt vita nincs, ha az ember már tudja, neki mi a jó, elindul arra, amerre neki jó. Ebben a példában van kiút, a korlátot mgszűntetni nem tudod, a szüleid mindig a szüleid maradnak, mégcsak meggyőzni sem kell őket. Meg kell találni a módját a belső és külső önállósodásnak. Ha látják, hogy üzemel az életed, ha Te elfogadod önmagad, - elolvad a korlát. Ez egy olyan korlátra példa, ami az én életemben pl. feloldódott. De létezhet olyan élet is, ahol az illető (sok oka lehet), - a szüleivel tölt egy egész életet.
Ja, még valami: Jugik említette a sárkányrepülést. Nálam jó példa arra, miért fontos, hogy az ember ismerje, hogy jelen pillanatban mit érez egy dologgal kapcsolatban: Jó lenne repülni, de korlát a "beszariságom", hm. :)))) Nem hevederekkel, gépezetekkel, rámcsavarodó akármikkel szeretnék repülni. (Biztos csodálatos, imádom nézni!) De mivel ezek a félelmek bennem jelen vannak, és most nincs is kedvem rajtuk dolgozni, jelen pillanatban, a sárkányrepülés - nem megvalósítandó álmom.
Minden lehetséges, igen. Minden, amit éppen akarunk, de amire készen is vagyunk. MOST.Az eddigi..

...korlatokrol szolo magyarazatok illenek-e a te peldaidra?

Szeretettel,
felebaratKedves Felebarát,

Mire gondolsz pontosan, mire illenek-e a példák?Kedves Vibrocil!

Visszaolvastam, amit írtam, még egy kis pontosítás: én sem szeretem a korlátokat. :)) Dehogy!! Azt akartam csak kihangsúlyozni, hogy ahhoz, hogy megvalósítsuk az álmainkat, valahogy a "Minden lehetséges", és a "Jelenleg erre-meg erre léphetek akadálytalanul" - 2 különböző belső hozzállását kell működtetnünk egyidőben, hogy ne legyünk sem földhözragadtak, de ne is szálljunk el...:))
És a múltat egy ponton túl szerintem is fölösleges boncolgatni. Megértettük, tanultunk belőle, el kell engedni. "Vagy ahol vagy és tarts arra amerre szeretnél - onnan ahol vagy."Vibrocil es Jani!

Zsenialisan magyaraztok!:)
Koszonom.:)))

Szeretettel,
felebarat

Jani! Kerek egy magyar szot a moderator helyett! Koszonom.:)Kedves Bea!

Koszonom a felsorolast, nagyon jo korlatpeldakat hoztal!
Az imenti hsz-ok, magyarazatok vajon illenek-e ezekre is?

Szeretettel,
felebaratKedves Jugik!

Képzeld, nekem is a "Sors mint esély" volt az első könyv, ami gyökeresen felforgatta a gondolkodásomat, sok évvel ezelőtt.:)))Kedves Mindenki!

Húú, mennyi minden történt itt!

Először is Felebarátnak:

Azért biztos Te is tudod még, hogy mi a korlát:)))
- Annak, aki jelen életébe láb nélkül született, bár látja/érzi magát egészségesen, sőt álmában fut, - korlát a végtagjai hiánya. Sors. Átírható...???
- Annak, aki dadog, de álmában folyékonyan áradnak belőle a szavak, - korlát a beszédhibája...
- Annak, aki egy adott pillanatban mondjuk képen törölné a főnökét az igazságtalansága miatt, de "nem teheti", korlát a létbizonytalanságtól való félelme....
Korlátok, melyeket mi hoztunk létre, mégis szikla szilárdan ott vannak, míg el nem kezdünk másképp gondolkodni.
Sok korlátról derül ki, hogy valójában elfed előlünk valamit, hogy ne csak parttalanul haladjunk, hanem egy aktuális problémára koncentráljunk, azt oldogassuk. Én legalábbis eddig sokszor tapasztaltam az életemben, hogy egy "nem-szeretem" dolog, tulajdonság stb., pont hogy megóvott valamitől, és irányban tartott egy olyan cél felé, amire csak később láttam rá, nagyobb összefüggésből, hogy tényleg azt akartam. Az életnek volt igaza, nem nekem...:)))
Ezért hiszem, hogy nem mindig vagyunk ám mi olyan bölcsek, hogy adott pillanatban tudnánk, mire is van szükségünk valójában, de ezért a tudatosabb énünk, (akitől jól elbújtunk), mégis vigyáz ránk.

Kedves GálJani!

Nagyon sokat segített az "idős" gyakorlat leírásod, tulajdonképpen tényleg olyan, mintha, már előre tudnánk, hogy mit MIKOR akarunk, mit kell megtanulnunk addig, míg valóban késznek érezzük magunkat a dologra. "Akarom, de még nem most, mert addig még ezt-meg-ezt szeretném megélni." Tényleg jó, ha a tudat és az egó összhangba kerülnek, akkor már csak azt fogjuk akarni, amit TÉNYLEG akarunk.

Kedves Vibrocil, itt az jutott eszembe, hogy nagyon jó volt a számítógépes játék-hasonlatod. Hiszen ott is kb. tudjuk, hova akarunk eljutni, mik a játék szabályok, milyen akadályokat, képességeket tettünk be magunknak ebbe a játékba (amennyiben a programozók is mi vagyunk), és beszállunk játszani. Mi írtuk a pályát, az akadályokat is, de végig akarunk menni a pályán, mert valamiért úgy érezzük, a játék során fejlődni fognak a képességeink, az ügyességünk, esetleg nagyobb belátásra teszünk szert. De megtörténhet az is, hogy a játék felénél kijelentjük: Ez egy játék! Kiszállok.
De amíg játszunk, mégiscsak a játék szabályai szerint haladunk, hiszen mi akartuk.
Bármennyire is szeretnék repülni, jelen pillanatban (még:))nincsenek szárnyaim, és azért annyira fogom a képet, hogy látom ennek a helynek a jelenlegi szabályait.
És azt is, hogy bennem mi még a nehézkedés.
Ezt eltakarítani, - IDŐ.
De jó játék!! Egyre jobb! :))))Kedves GálJani!

Köszönöm szépen a meghatározást!
Nagyon igaz :-)

Szép napot kívánok!
Jugik