egy különleges séta

tapasztalás2009 március 28. volt ez történt velem akkor nap.. ma reggel felkeltem, és tele volt a fejem nyugtalan dolgokkal, és mégis semmivel. Felkeltem és kinéztem az ablakon, és csodálatosan sütött a nap. Éreztem hogy ebben a napban is lesz valami csodálatos. Ahogy kinéztem az ablakon egy ismerőst fedeztem fel, kinyitottam az ablakot és köszöntem neki, mire ő szépen rám mosolygott és azt mondta Nézd milyen csodás idö van miért nem jössz ki egy kicsit? És akkor ugy éreztem igaza van miért ülök itt a sötét szobában egyedül, elmegyek sétálni egy kicsit. Elindultam a háztol és egy utat választottam egyenes volt és nem tudtam hova vezet, ahogy sétálva mendegéltem összeszedtem a gondolataimat, és azt mondtam magamnak. Ez LEHETNE akár az ÈLET UTJA is a sima egyenes ami eddigi életembe volt nem történt semmi amiből tapasztalatott gyűjthettem volna. És ez az ut pont erre emlékeztetett.. az UT egy kereszteződésbe ért, ekkor megálltam és felmértem az UT minőségét és azt gondoltam miért nem teszem az életemmel is felmérhetném benne a rossz dolgokat és a jót egyaránt, vissza térve az úthoz méregetni kezdtem méghozzá így ,,,,az egyik toväbra is egyenes volt, a másik kicsit göröngyös a harmadik földes volt, ekkor azt mondtam magamnak ha továbbra is az élethez hasolítom akkor ha a sima úton maradok akkor ugyan ugy érdektelen marad az életem is ezért elindultam a kicsit göröngyös úton mert az embernek kell a tapasztalat mint a hogyan az utat amit nem jártál még nem tapasztaltad nem tanulod meg kikerülni a tócsákat, a gödröket, akkor nem tudod majd miért is esett el valaki egy gödörbe vagy miért lett sáros egy ember cipője.
Tehát azt az utat választottam amelyik tele volt gödrökkel, hogy tapasztalatot szerezek. Ahogy sétáltam kerülgetem a tocsákat kisebb, nagyobb eredményel kicsit sáros lettem kicsit megbotlottam de mindezt boldogan tettem mert az mellett olyan szépen sütött a nap, a madarak csicseregtek mintha nekem énekeltek volna csodálatos volt.. a nap úgy éreztem simogatja az arcom és mintha biztatna menj, menj csak elöre.. de ekkora az út VÈGET ért.... nem volt tovább megálltam és gondolkozni kezdtem, ha ez az ÈLET ÚTJA lenne akkor ez most azt jelentené hogy nincs tovább, vége, de az életben is egyszer meg kell halni ekkor egy kicsit elszomorodtam.. de közben katogott az agyam és bevillant egy másik verzio, MI LENNE HA van UJJÁ SZÜLETÈS és ugyan vége az eddigi útnak, avagy életnek de akkár ujjá is születhetne az ember, újra mosolyogni kezdtem és ezt mondtam magamnak. Most ugyan úgy vissza megyek ezen az úton, de most tudom nagyobb tapasztalattal teszem mert jártam már rajta, de még mindig tapasztalhatnék valamit ugyan azon az úton.
Ekkor nagy lelkesedésel vissza indultam azon az uton, már nem volt olyan nagy megterhelés számomra ...könnyeben vettem az akadälyokat.... nem botlottam meg annyiszor, ettől még boldogabb lettem, és azt mondtam magamban, az ember így van az életével is, amit egyszer már tapasztalt az életben a csalodást, a fäjdalmat, azokat könnyeben tudjuk elfogadni hamár voltunk abban a helyzetben
Ott tartottam hogy, házakat pillantottam meg az út mentén, amit eddig nem is vettem észre, pedig ugyan azon az úton mentem, így vagyunk mi emberek is, néha nem veszünk észre dolgokat, mert pont éppen nem arra öszpontosítunk.
A házakon és annak kertjein különbséget véltem felfedezni, az egyik ház szép takaros rendes és tiszta volt csodálatos a kertje, mígnem a másik koszos rendetlen és füvetlen, meglátszott hogy nincs karban tartva. Ekkor azt gondoltam valyon milyen emberek lakják ezeket a házakat, nézzük csak amelyik ember jól vonza be a dolgait, az kiegyensúlyozott, és mindenre jut ideje, mert nem azzal foglalkozik hogy mi lesz holnap, hanem a jelennek él. Nem aggodalmaskodik a holnapért ,mert minden napnak megvan a maga gondja baja, minek agódni érte, és ekkor eszembe jutott egy mondat a könyvből, amit olvastam´´´´ AZ ÉLET KÖRFORGÁSÁBAN, AHOL MOST VAGYOK, MINDEN TELJES EGÉSZ ÉS TÖKÉLETES´´´van ennél szebb mondat a vilägon, ha valaki így is érzi, szerintem nincs. Ekkor már nem jártam messze a háztól ahol lakom, és felmértem azt is. Nézzük csak az udvar rendetlen volt mint ahogy körülöttem sincs rendbe semmi, a ház ahova érkeztem, önmagamat tükrözte ekkor rájöttem vältoztatnom kell sok mindenen, és most éppen ezt csinálom. Köszönöm hogy leírhattam ezt remélem nektek is tetszeni fog és érthető is lesz mindenki számára. Jól esne ha hozzá szólnátok hogy tetszett.

Címkék:

HozzászólásokKedves hono-lulu

a séta allat olyan gondolatokat véltem fel fedeznni amit addig soha ezért volt nekem olyan fontos ez a séta,,mäskor is sétältam amig nem ismertem a secretet addig csak gondolatok nélkül a kezembe egy fagyival sétälgatam és semmit nem éreztem ,,,max hogy hu mennyi ember van,,meg hogy nézz ki az meg hogy nézz ki amaz,,,meg miért olyan meg miért ilyen,,,én kizärtam magambol az ilyen gondolatokat s csak az életre öszpontositottam,,,de köszi a hozzä szoläsod,,,remélem nem örültem meg,,mert ezt csak én értem ami akkor lejätszodott bennemEncike !

Szia !
Egy séta alatt ennyi gondolat ! A séta kifújja a komor gondolatokat az agyból, és kellemeseket teremt helyettük. Mivel minden pillanatban változik a kép, jobbat tesz a gondolkodásnak, mint otthon a négy fal közötti tépelődés.
Minden problémával ki a szabadba !
Szép napot,
Hono_Luluköszönöm kalmi

éld ugy az életed ha életed filmje lepereg elöted semmit ne bänj meg!!Kedves Encike :)

Nekem tetszett! :) Amikor felismered, hogy mi volt, mi van, és eldöntöd mit akarsz, akkor az nagy lépés. És az újabb lépés, hogy észreveszed, min kell változtatnod. Aztán, amikor elkezdez változtatni, az is újabb lépés. Lépegess bátran az utadon.
Sok sikert kívánok hozzá!

Szeretettel: Kálmi :)