Kár, hogy a "Titokból" is üzlet lett...*

Sziasztok! Csodálatos film a Titok, percről percre a benne elhangzott gondolatok gyakorlására sarkall. Viszont azt szomorúan figyelem, hogy máris beindult az üzlet a film körül. Titok-tanfolyam, titok-csekk; na jó, az egyenlőre még ingyenesen letölthető...
Szerintetek vajon mitől "szakértőbbek" azok, akik azonnal tanfolyamot indítanak a filmből többezer Ft-ért, mint bármelyikünk, aki látta a filmet, megértette, fellelkesült, és nap mint nap gyakorolja az ott tanultakat? Csak mert azt állítja magáról? Csak pár héttel "járhatnak előttünk" a magukat ilyen-olyan ezoterikus szakértőnek és tanácsadónak valló emberek, hiszen a film még csak kalóz változatban jár kézről kézre.
Nem kellene, hogy bántson/dühítsen, hiszen végülis szíve joga bárkinek tanfolyamot tartani, amiből csak akar. Ezzel ő is a "Vonzás törvényét" fogja használni, és amit jól elképzel az ember, az megteremtődik. VEVŐ IS VAN MINDENRE. Csak kár, hogy vannak akik az emberi boldogtalanság és naivitás kihasználásával "teremtenek"...

HozzászólásokNem mindenre van vevő... Bea!

Vagyis, de.. Csak van, amire csak 1-2 vevő akad. 1-2 vevő meg... nem vevő. Sok vevő... az igen. Én például a te gondolataidra vagyok vevő..
Meg 1-2 ilyenre:
"Bár minden ember az volna, aminek látszik; vagy pedig ne látszanék olyannak, ami nem!"
-Shakespeare-

"Ahhoz a rengeteg, többé-kevésbé oktalan emberhez, aki száz év során születik, a Természet talán két-három tucat okosat teremt és azokat az egész Földön el kell szórnia. Érthető tehát, hogy ha nincsenek sehol sem elég sokan ahhoz, hogy az erényből és a becsületességből divatot csináljanak." -Fontenelle-

"A tudós gyakran kételkedik, a tudatlan ritkán, a bolond soha." -Faguet-

"Az elméskedő ember sokszor nagy zavarban lenne az ostobák társasága nélkül."
-La Rochefoucauld-

"Megtanultam belátni: a könyvek tudóssá tehetnek ugyan, de sohasem emberré. -Lessing-

"Meggyűlöltetik velem a valószínű dolgokat, ha azokat biztos igazságként állítják elém."
-Montaiigne-

"Legnagyobb bölcsesség, a szívjóság." -Talmud-
"Előbb javulj meg, csak azután akarj megjavítani másokat." -Talmud-

"Nem tudom, miért fordulnak az emberek tanácsért ahhoz, akit bölcsnek tartanak. Hiszen mi másról ismerszik meg a bölcs, ha nem arról, hogy tanácstalan." -Ancsel Éva-

"A legtöbb társaság olyan, hogy aki azt elcseréli a magányra, jó vásárt csinál." -Schopenhauer-Beának

Drága Bea! Használd az Érzelmi Vezérlőrendszered. Tudatosan teremts olyan képeket magadban, amiket meg szeretnél tapasztalni. És ezekre fókuszálj. Egyébként a Mester témában értettem mit írtál. A Kulcs érezd magad jól, MINDIG.Kedves Miklós és Yonderboi!

Szeretem a pénzt. (Vagyis amit kapok érte, amihez hozzásegít.) És egyre jobban sikerül is beteremtenem, és tudom, ez csak javulni fog!
Biztos nem tudtam jól megfogalmazni ami zavar:
A kulcs pont ez: MESTER-e az, aki tartja a tanfolyamot? (Miért mondja azt a szimatom, hogy nem..) Tudom, hogy senkit nem lehet és nem is kell megóvni, ez is a vonzás törvénye: minden "Mester" a neki való tanítányokat vonzza be. De ezzel nem szabadna visszaélni!!!
Az elv zavar, ahogy azonnal lehúzzák a bőrt egy valójában ősi törvényen alapuló, csodálatos dologról, csak mert most az új "köntösben" újra eladható.
De gyakorolom a Titkot, boldogan, lelkesülten, ez lenne a lényeg.
Nektek is szép napot!Kedves Virens és Babiagi68!

Kedvesek vagytok, köszönöm a válaszaitokat. Nem vagyok dühös, lehet, hogy annak tűntem, erről nem lehet "szépítve" beszélni.
Ha valami nem jellemző rám, az pont az "elhamarkodott ítélkezés", sőt...Figyelek, és próbálom megérteni, mi zajlik körülöttem. És kezdem mgtanulni, hogy ha valaminek a földi ember nagyon híján van, az pont a JÓZANSÁG. Főleg, ha jóindulatú, és kellőképpen naív.
(Egyébként a másik titok-lapon meghírdetett életmódklub tette be nálam a kaput...)Bea

A Vonzás törvényét már évekkel a film előtt is lehetett ismerni könyvekböl. Én pl.még valamikor 2005ben olvastam - kérdés hogy Ők akik már régebb ota tudják a "titkot" és volt idejük megtapasztalni, szóval Ők tartják-e a bizonyos tanfolyamokat, vagy olyanok akik még csak ismerkednek vele.hmm

Drága Bea! Pont ez a lényeg, hogy megértsd azt, hogy a pénz nem más mint energia. Ha rossz érzéssel vagy a pénz iránt, akkor elmenekül Tőled. AJ Christian mondta egyszer azt, hogy ő nem tanulna olyan Mestertől, aki ingyen tanít. Ez olyan mintha azt mondanád, hogy micsoda dolog, hogy az étel pénzbe kerül. Ahhoz, hogy Életben maradjak nekem étel kell. De miért fizessek érte? Nem alapvető jogom? És az a véleményem, hogy alapvető jogod az étel is.... de a pénz is. HA EL TUDOD FOGADNI :)

Szép Napot, Vigyázz Magadra,
MiklósKedves Bea!

Szívemből szóltál. DE!!!!! Ha dühösek vagyunk és nem akarjuk az üzletet azzal csak folyamatosan teremtjük.Inkább fogalmazzunk ugy,hogy az "üzletemberek" mellett (nem szemben velük) mi is jól megférünk és feltétel nélkül pusztán szeretetből segitjük,tanitjuk a "rászorulókat" "boldogtalanokat" próbálva megőrizni igy a Titok tisztaságát.
Szeretettel:
babiagi68Kedves Bea!:)

Üdvözöllek az oldalon! Nagy általánosságban biztos igazad van, de szerintem itt nem erről van szó.:)
Ha jobban utána érdeklődsz a dolgoknak talán látni fogod. Nem szabad elhamarkodottan ítélni!!!
S ha a gyakorláshoz elfogadod egy amatőr secretes tanácsát, akkor tisztítsd meg az elméd a dühtől és töltsd meg szép dolgokkal!:)
szeretettel:
V.