A bibliai Isten és Sátán egy és ugyanaz

Miért is írok erről? Mert az egészséges és pozitív gondolkozáshoz hozzátartozik az emberi butaságainkkal való szembenézés és leszámolás képessége is. Hozzátartozik tehát, hogy a múltbeli tévedéseinket belássuk és változni akarjunk. Az ilyen-olyan hívő ember sajnos olyan mint a szerelmes ember, tudatszűkült állapotban van. Éppen ezért igaz a hívőre, hogy az nem más mint a kritikai érzékében szelektíven kihívásokkal küzdő egyén. Ami nem feltétlen rossz dolog, ha az illető tisztában van az állapota határaival. Aki viszont nem akar tudatszűkült állapotban lenni, azok számára nyújtok alternatívát írásaimmal. Meg ugyebár itt már engem, tévesen lesátánistáztak egyesek, amire megillet a viszontválasz lehetősége. Tehát a bibliai Isten és Sátán egy és ugyanaz. Miért is?:

Hiszen a Sátán Isten elméjének meghasadása. A személy ugyanaz, csak éppen egyszer ennek másszor meg másnak hiszi magát. Ez magyarázat a biblia önellentmondásaira és a bibliai Isten tömeggyilkosságaira.

A fenti érv levezetése röviden;

I. A biblia és a bibliafanok szerint Isten előtt nem volt Sátán

II. A Sátánt Isten teremtette a biblia és a bibliafanok szerint, mert szerintük mindent ez a mesemítoszlény teremtett.

III. A bibliai Isten akármilyen mindenható, állítólag a bibliai Sátánt nem tudja legyőzni. (Eddig egyértelműen nem történt meg.) Ez csak akkor lehetséges logikailag ha a bibliai Sátán Önmagában rejlik, hiszen csak önmagát lehet képtelen legyőzni. Különben egy csettintéssel kinyírhatná a Sátánt.

IV. Az elmélet magyarázatot ad a bibliai SátánIsten tömeggyilkosságaira és más rémtetteire is.

A jelenlegi SátánIsten hívők szerint a Sátánnak hatalma van, a Sátán nem pusztult el, a Sátán létezik. Kik is akkor a valódi sátánhívők, sátánisták?

Azok, akiknek a Sátán egy mese, vagy mítoszalak, mint nekem, vagy azok, akik éltetik a mítoszát, meséjét? Ugye milyen mulatságos, hogy tudományos szempontból a keresztények tekinthetők sátánistáknak. Ahhoz, hogy az ember rájöjjön, hogy a bibliában leírtak marhaságok, nem is kell túl nagy gógyi. Inkább érzelmileg kell stabilnak lenni.

Aki ezt nem hiszi el nekem, mert nem is kell senkinek sem hinni, talán jobban elgondolkozik, ha ideidézem az én gondolataimhoz Einstein szavait is:

„Az a szó, hogy «isten», számomra semmi más, mint az emberi gyengeség kifejezése és terméke; a Biblia tiszteletreméltó, ám primitív és meglehetősen gyermeteg legendák gyűjteménye. Ezen számomra a legkifinomultabb értelmezés sem fog változtatni.” - saját, kézzel írt levele 1954-ben Erich Gutkind filozófusnak

HozzászólásokÉrtelem az elsődleges, nem a hit

A lényeg, hogy elindítottam a kételkedést még többekben, hogy ne higgyenek baromságokban. Ez pedig működik. Egyre többen gondolkoznak és nem hisznek.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.landdie -től idézek:

"#113 - landdie - 2008.10.26 - 20:17:09
Az év elején az Index vall/filo-n egy máig tisztázatlan felekezet tagja megingathatatlanul azt állította, hogy valójában a magát Istennek álcázó Sátán mondta Ábrahámnak, hogy áldozza fel Izsákot neki. Isten kivárta az utolsó pillanatot, azután küldte angyalát, aki lebeszélte a gyermekgyilkosságról Ábrahámot.
...
Ennyi erővel az 1Sám15.-ben szereplő Seregek Ura is nyilván a Sátán volt, hiszen az Isten se gyermekgyilkosságra, sem totális népirtásra nem buzdít.

1Kir20.28"Jött vala pedig egy Isten embere, és szóla az Izráel királyának, mondván: Azt mondja az Úr: Azért mert a Siriabeliek azt mondották, hogy csak a hegyeknek Istene az Úr, és nem a völgyeknek Istene is: mindezt a nagy sokaságot a te kezedbe adom, hogy megismerjétek, hogy én vagyok az Úr.
29. És ott táboroztak egészen velök szemben hetednapig. A hetedik napon azután megütköztek, és az Izráel fiai levágtak a Siriabeliek közül egy nap százezer gyalogost."

Akkor nyilván a Sátán embere beszélt itt, vagy esetleg a "Ne Ölj!" parancsolat kapott másféle értelmet sokadszorra... "
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Szuper, IGe!

Így már más. :-)A P-DOX a tekintélyelvek lebontására született

Tehát nem arra, hogy csak váltást csináljon.
Olyan ez mint a hadkötelezettséget Ellenzők Ligája.
Amely amikor elérte a célját, feloszlatta saját magát.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!Nem baj. :-)

Inkább a tőgyit választom, mint a szarvát. :-)Hibás sztereotipiák

Semmit sem tudsz ezek szerit a vallásomról:-)
Szarva közt eltalálod sorban a tőgyit, a hibás találgatásaiddal:-)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!És Te miben különbözöl a többi vallásalapítótól?

Szerintem csak egy dologban.
Ők a vakhit, Te a tudomány uralmát hirdeted.
Nem is tudom, melyik jobb vagy rosszabb?
De nem is ez a kérdés.
A kérdés: Mi a francért akarsz uralmi helyzeteket fenntartani???Tévedsz:-)

Az, hogy egy mai modern, kortárs vallásalapító vagyok, gondolom nem új a számodra.
Nekik meg az a dolguk, amit teszek, meg tenni akarok.
Hatással kell lennem a világra, mert különben nem volt értelme az eddigi munkáimnak és kutatásaimnak.
Egy új vallásnak meg a lényege, hogy új erkölcsöt, új világnézetet hirdet.
Ha a régi, vagy a régiek megfelelőek lennének, akkor nem kellene egy új.

Minden vallásnak és gondolatnak van egy terjedési sajátossága.
Ezt vizsgáltam és ültettem rá sok mindent.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!Látod, IGe.

Most kiderült valami számomra. Te is csak eladni akarod magad. Nem pénzért, dehogy. Műveltséged magaslatából ezt meg sem tehetnéd. Igazából nem egyéniség vagy, csak a manipulátor egy újabb változata.
Kár.
Volt benned lehetőség valaha...össze- vissza irogatok egy kicsit

Itt végül is itt csak néhányan estek nekem az ilyen írásaim miatt, de úgy látszik működnek a leszerelő taktikáim, mert mostanra békén hagytak. Igen sokat dolgoztam rajtuk. Nem olyan könnyű úgy fogalmazni, hogy az emberekben érzelmeket, gondolatokat váltson ki valami. Hatása legyen, de azért a bicska ne nyiljon ki a zsebekben. Mert lassan 7-8 éve összerendeztem, úgy nagyjából egy könyvnyi anyagot, de mielőtt kiadattam volna leteszteltem. Az jött ki belőle, hogy engem fel fognak négyelni miatta. Kaptam a lakás telefonomba is fenyegetéseket és nem csak a neten. Na akkor a párommal megbeszéltem, hogy akkor a könyvem még korai. Azóta végül is még magvasabb gondolataim jöttek, de egyre kevesebben esnek nekem miatta. Legutóbb 2006 májusában volt a virtus.hu -n, amikor gyakorlatilag egy szerkesztői háború tört ott ki a kitiltásom elérése miatt. Sőt még arról is utólag megtudtam, hogy végül is egy konkurens laphoz való írók "átcsábítása" miatt verték egyesek a balhét és én csak jó indok voltam. Kassai Csilla, csillair balhézását már nem tudom annak számítani, mert igen elszigetelődött és szinte magában volt.

Sok helyen leírtam már, hogy szerintem az ideológiai különbözőségek miatt van a legtöbb szenvedés és nézeteltérés a földön. Gyakorlatilag ki szeretném ütni a teizmust és az ateizmust is nyeregből, hogy ez se választhassa szét az embereket. Ez az írás a teistáknak szól, de vannak az ateistáknak szóló is szép számmal.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!Értelek

Most azon gondolkodom vajon én milyen csoportba tartozhatok.
Nézzük Istent.
Nem vagyok vallásos, és keresztény sem vagyok. Olyan családban nőttem fel ahol soha semmilyen formában nem volt szó erről a témáról. Megkeresztelve meglettem mint református szerepelek a nagy könyvben. Nem jelent nekem semmit.
Még is hiszek Istenben. Egyszer csak úgy ébredtem kell lennie valami megmagyarázhatatlan erőnek ami bennem életet ad, nyújt. Sokat gondolkodtam ezen régen, és mindig változott a szemléletem a világmindenséggel szemben. Ahogy körülnéztem úgy vált bennem egyre érthetőbbé Isten fogalma. Talán a legegyszerűbben azt mondanám, nekem a pozitív lét az Istenem. Van valami ami rajtunk kivül mozgatja a világot. A vonzás törvénye ez.
Tehát amíg "jó" dolgokat gondolok az életről addig Isten működtet. A "jó" dolgok csupán a szeretetteljesség, az elfogadás, a béke. (amikor pl. veled vitatkozom nincs bennem feléd negatív érzés) magam elfogadása stb. sorolhatnám.

A Sátán meg a másik felem. Amikor ítélkezem, ártok másoknak, félek valamitől stb. sorolhatnám
Lényegében nekem ennyit jelent e két szó. Egyelőre itt tartok. Persze változhat a nézetem.
Egy biztos amikor én szeretetről vagy ehhez hasonlókról írok, akkor biztos, hogy nem bibliai nézetem mozgat.
Szóval nem tudom melyik csoporthoz tartozom. Egyáltalán milyen csoportok vannak?Ez egy gyógyító vakcina gondolatvírus is egyben

Jaja, az is érdekes, amit te írogattál, ami természetesen nem volt számomra új dolog, de jól tálaltad.

8-9 évvel ezelőtt az index, origó fórumokon és sok más helyen is a legapróbb és legenyhébb kis valláskritikai felvetést is rögtön le vallásgyalázosozták és vallásellenezték egyes körök. Aztán jött az ateistázás, marxozás, leninezés, meg a sátánozás sorban. Mint ahogyan itt is megtette velem több hónapja a távollétemben Kassai Csilla, azaz csillair.

Nos ezek ellen fejlesztettem ki ezeket a kis írásokat, amelyek gyógyító hatásúak és változtatják a világot. Mára már természetesen egyre kevesebben mernek nekem esni már ilyen ostobaságokkal, mert lett némi hírnevem is szerte a neten. El tudtam fogadtatni egyre több helyen a valláskritika szükségességét és hasznos szerepkörét. Ezért van az, hogy kicsit ezen szemüvegen keresztül látom és tálalom a világot, de szerintem ez nem is baj. Ez az egyéniségem része.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!Érdekes

Érdekes mindig más szemszögből olvasni Isten és Sátán jelentését. Mivel engem sosem vonzott a biblia, ezért nagyon hozzá szólni nem is tudnék. Alap ismereteim vannak felőle, de a bibliai Istent és Sátánt sosem boncolgattam. De azt hiszem erről már írtam neked valahol.

Van másik teória is. Van Isten és az arkangyalok. Most felsorolni nem tudnám mindnek a nevét, de a legismertebbek között vannak: Gabriel, Michael, Uriel, Rafael, Ariel, stb. és volt Satanel.
Az "el" végződésből lehet tudni, hogy ők az arkangyalok, vagyis a leghatalmasabb angyalok a rangsorban. Satanel volt Isten jobb keze. Mivel Ő Isten ellen fordult ezért kizárta az arkangyalok közül és az "el végződést így értelem szerűen elvette tőle. Így lett ő simán Satan.
Persze ezt én nagyon leegyszerűsítve írtam le. Ez is egy történet.

Annak viszont azért örülök, hogy Einstein maradt a fizikánál.

Ha még nem olvastad volna, akkor ajánlom figyelmedbe. Beszélgetések Istennel c. könyvet.

Szép napot neked.Freud kollektív neurózisnak tartotta a vallást

A bibliai Isten, akármilyen megdöbbentő és sokkoló, sajnos csak néhány ókori skizofrén, paranoiás vagy súlyosan lelki beteg ember víziójából, hallucionációjából alakult ki. Akkor még nem ismerték ezeket a betegségeket és másnak tartották, mint manapság. Thomas Szász magyar származású amerikai pszichiáter írta: Ha te szólsz Istenhez, imádkozol; ha Isten szól hozzád; skizofrén vagy. Freud a modernkori pszichológia és pszichiátria atyja meg kollektív neurózisnak tartotta a vallást. A mai agykutatás már meglelte az agy vallási, vagy Isten központját, amelyet ha egy ateista embernél ingerelnek, akkor elmosódik a tér és idő érzéke és euforikus boldogság tölti el.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!Áttekintő tábla a sátáni, vagy isteni mészárszékről.:

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!