Mars és Vénusz

marsFérfi kell a Nő mellé.
Már nem ellenkezek; bevallom, nekem is szükségem van valakire. Valakire, aki Olyan.

És ennek a mondatnak minden egyes szava egyformán fontos. Férfi-Kell-a Nő-Mellé.

Az év elején kicsit harcoskodtam ezzel.. Úgy éreztem, akkor tudom Kiteljesíteni, Megvalósítani Önmagam, ha minden szempontból teljesen Független és Önálló, Sikeres Felnőtt Nőként élem a napjaimat; magam festek minden színt a világomba. Valaki mellettem csak elvonná a figyelmem, lefoglalna. Esetleg elrontaná a színeimet.. Nem tudnék a Kiteljesedésemre koncentrálni. Hiszen én a világot akarom megváltani!! "Hogy is férne nekem bele egy "társ" az életembe -minden éjjel 11 körül esek haza; boldog vagyok, tele élményekkel, de már pihennék.. Ha még valakivel foglalkoznom is kééne..azt már nem biztos, hogy szeretném."
... Hm.
... Milyen kis buta voltam...

Elfelejtkeztem arról, hogy a szerelem maga, nem csak az 'Adás'ról szól. Hogy a Szerelem: Adok-Kapok játék; és amennyi energiát felemészt az a plusz tényező amely az életünk minden szegmensében változtat a dolgainkon /=Ő/; többszörösen annyit kaphatok vissza belőle /=Tőle/.

Hát igen, ilyen kis tudatlan vagyok én mégiscsak :), Mindig Mindent Magamban akarok megoldani. Olyan ügyes, talpraesett, bölcs, stramm kislány vagyok, hogy nekem nem is kell senki az életembe, aki néhol be-besegít. ÉÉN mindent majd jól kigondolok, megtervezek, és meg is teremtek magamnak; Én Magam vagyok a saját magam Társa. Hova kell ide a partner??

..

Ugye érzed, milyen fals?

..

-Mostmár én is.

/És ha másra nem voltak jók az utóbbi hetek, mint arra, hogy meghalljam a saját hamis hangomat; akkor már megérte. Akkor már köszönöm a Sorsnak, hogy mégiscsak mindig az utamon tart valamivel./

Rájöttem, hogy nem akarom megváltani a Világot.
Nem akarok mindent Én kitalálni, Én megoldani. ~NŐ~ szeretnék lenni, teljes minőségben.
Vénusz. És nem Mars.

Nő szeretnék lenni egy Önmagában is Teljes, Boldog, Tudatos, Sikeres Férfi mögött. Még inkább mellette. Ahogy fent is írtam.
Milyen is legyen ez a férfi?
*Mindenképpen tudnia kell, merre tart. Tudnia kell, mit akar, mire van épp szüksége. Talán pont ahhoz, hogy megváltsa a világot. Hozzá méltó ez a feladat, nem hozzám. Én az vagyok, akire ehhez szüksége van; és egy bölcs, érett férfi tudja ezt.
*Tartania kell valahol. Az útján. Nyugodtan írhatom ezt, hiszen általában 25 alatt senkivel, de leginkább 30 fölöttiekkel keresek kapcsolódási pontot. Ilyen korban pedig egy igazi férfinek tartania kell már valahol. Fiatalabb egyszerűen nem való hozzám. Aki ismer, érzi ezt.
*Ismernie kell az élet nagy titkait. A Szeretet Titkát, az Engedés Titkát, a Teremtés Titkát. A kulcsokat birtokolnia kell neki is, mert a saját ajtajait nem nyithatom ki helyette. Együtt kell teremtenünk. Ha a teremtéseimről beszélek neki, ne csak csodálva nézzen rám; hanem tegyen hozzá, adja hozzá az övéit, és együtt a mennyországba repítjük az életünket. Vissza a mennyországba.
*Nem lehet lassú. Én az átlagosnál is gyorsabban gondolkodom és érzek, Élek. Nem lennék az, aki vagyok ennyi évvel mögöttem, ha nem így volna ez. Ezért egy szintén ÉRTŐ ember kell mellém, mert ha én hamarabb tudom a dolgainkat, mint Ő, akkor elvesztem a Nőiségemet.
A Férfinak a másikat megelőzve kell akarnia a Nőt, hiszen ő a teremtő erő.
*Ő a Mars.
A Mars jegyei pedig a következők:

"MARS: keringési ideje a Nap körül 687 nap.
A Mars a bennünk élő akarat szimbóluma.

Jellemzői: jang, +, férfielv, tűz elem.

Általános analógia: forróság, háború, harc, küzdelem, gyilkosság, erőszakos halál, rombolás, szenvedély, vágy, nyers férfiösztön, fallosz.

Jelöli: agresszivitás, önuralom, aktív szexualitás, kezdeményezés, behatolás, hódítás, dinamizmus, izomerő megnyilvánulása, akarat irányultsága és elérésének módja, heroizmus, „az a hős, aki önmagát győzi le” elv.

Erősségei: célirányos energiabevetés, nagy lendület, átgondolt kockázatvállalás, sportszerűség.

Problematikája: brutalitás, erőszakosság, türelmetlenség, hevesség, pusztító-önpusztító agresszió."

Tessék. Mindez nem a befogadásról szól. Hanem a SZENVEDÉLYRŐL.

"VÉNUSZ: keringési ideje a Nap körül 225 nap.

A Vénusz az emóciók és az érzelmek szimbóluma.

Jellemzői: jin, –, női elv, levegő elem.

Általános analógia: szépség, művészet, esztétika, életművészet, harmónia, szerelem, béke, nyugalom, női szexualitás, erotika, simulékony báj, az örök nő.

Jelöli: szenvedélyek, vágyak, érzékek kielégítése, odaadó szeretet, szerelem, kísértés, csábítás, szépség megteremtése, ill. élvezete.

Erősségei: harmonikus kapcsolatok kiépítése, megbékélés, kényeztetés, kultúra...."

Április 22. és június 22. között a Mars és a Vénusz szokatlan társastáncba kezd. Az első együttállásra április 22-én kerül sor. Ez nagy találkozást jelezhet férfi és nő között. Nagy szerelmek kezdődhetnek ezen a napon, vagy kb. ekkor. A Mars szimbolizálja a férfit, aki vadászik, hódít, udvarol, a Vénusz pedig a női princípium, aki csábít, megkísért, szeret és kényeztet. /forrás:

A Női Minőség a könnyed Levegőhöz hasonlít. Ez nekem menni fog :) Levegő-jegy vagyok. :) Az egész lényem a légiességről szól.
Tűz is van bennem bőven; de alapvetően én a levegő vagyok, mely a tüzet éleszti, élteti. Ez a Férfi-Nő játék lényege. Egy életre.
És cserébe pedig vigyáznak rám. (sóhaj) Nagyon szeretek Diával élni. Vele csodás világban járok, meseországban lakom, tündöklő csodák történnek velem és sziporkázunk. Csak úgy ragyog bennem sokszor.
De nagy felelősség is ez nekem. Mert Diára vigyázni kell.
Mert kissé hirtelen és túl gyors; a föld felett repülget és zabolátlan; néhol meggondolatlan, és nem vigyáz magára. Mindent meg akar, és többségében meg is tud ugyan oldani; de azért szüksége van másra is. Mert magában túlhajtja, túlerőlteti magát.
Az utóbbi napokban a föld közelébe ejtettem magam, és kezdtek összecsapni a fejem felett a hullámok. Kezdtem magam rosszul érezni a saját lelki helyzetemben, ebből automatikusan következik, hogy olyasmiket kezdtem vonzani, amik nem illenek a valóságomba. Nem voltam boldog a jól végzett feladat után amire rég készültem már, és mit sem ért, hogy gyönyörűen kisminkeltek, szuper volt a frizurám és ragyogóan néztem ki. Túlerőltettem magam. Most nem nagyon bírok járni. A derekam ezért becsípődött. /A test szép tükörképe a lelkemnek../ A környezetem nem vidám emberekkel lett tele. Utolsó cseppként a pohárban észrevettem, hogy vasárnap a naaagy rendezvényen eltűnt a gyönyörű új magassarkú szandálom és a szexi fekete kisruhám. Előbbi csodás vonzás volt egy-két hete, alig volt még rajtam. Utóbbiban még a legelső barátomnak táncoltam Tiszacsegén a közös vacsora után. Akkor kiborultam és azt mondtam: ELÉG.

Én csináltam magamnak. Az egészet. Senki sem hibás, csak én. De ez legalább szintén a Nőiségemhez közelít. Most az kell, hogy valaki jöjjön, és meglássa a csodás világomat. És ne csak mindig Vendég akarjon lenni benne; hanem fogjon az ölébe és vigyen el a Saját Csodás Világába, mert pihennem kell. Most apró vagyok, kell valaki, aki jön értem, és a nehezebb napokon, vagy nem csak a nehezebbeken megfog, összecsomagol, egészen kicsire összehajtogat és betesz a zsebébe. Engedném. Úúgy engedném.

Elfáradtam kicsit abban, hogy mindig vendégeket fogadjak. Most én megyek szabadságra. Hogy visszaálljon a paradicsomi egyensúly bennem és kívülem is Férfi és Nő között.

"Mindig van a világon egy ember, aki a párjára vár, akár a sivatag, akár egy nagyváros közepén. Amikor pedig ezek az emberek találkoznak, és tekintetük egymásra talál, minden múlt és jövő teljesen elveszíti a jelentőségét, s csak az a pillanat és a hihetetlen bizonyosság létezik, hogy ugyanaz a Kéz írt meg mindent a nap alatt. A Kéz, amely fölébreszti a Szerelmet, s amely mindenki számára, aki ebben a világban dolgozik, pihen és kincsét keresi, alkotott egy vele rokon lelket is." -Paulo Coelho

HozzászólásokIgen, mert nincs benne

Igen, mert nincs benne akarás...:)
Alapvetően ez a lényeg, hogy ha nincs benne akarás, úgymond senki nem akar semmit a másiktól csak jól érzik magukat együtt, akkor meg fog születni a közös együttlétből az az ötletcsokor, amiből közösen kiválaszthatják a legjobbat. Minden légiesen, lágyan, finoman történik. Oltári ilyet átélni... ok tudom, hogy ez az érzés nem kötelezően köthető ahoz a beleszeretési formához, amit írtam, ez is igaz.:)
De azért is jó, - S így már tényleg válaszolok a kérdésre. - , mert nincs benne hasonlítgatás és méricskélés. Csak Őt magát nézed Önmagában, mert nincs lista, vagy ha van is, "elteszed a fiókba", mert gyémántra találtál.:)Juhhéj! Naná, hogy Csilla napon kezdett táncba a Mars és..

Vénusz!
Imádom a nevemet! ;)

„Semmi sem túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, semmi sem túl csodálatos ahhoz, hogy megtörténjen, és semmi sem túl jó ahhoz, hogy örökké tartson, ha a terád váró jóhoz pozitívan állsz hozzá!” Helen Hadsell *Zsul

Gondolod, hogy az a legjobb? :)

Köszi az írást (())
..
Maradok továbbra is Csillagokkal Álmodó..Hjaaaaaj ilyeneket

Hjaaaaaj ilyeneket olvasgatni....:) Tavasz.... szerelem.... mit ad ég ezen a hétvégén megyek tantrarandi welness hétvégére...:) A szerelmemet sem felejtettem el - soha nem is fogom, sose állt szándékomban.:)
Ami az erőt illeti: én úgy éltem meg ezt Valival, hogy hirtelen hatlamas nagy erőm lett... a sajátom többszöröse. Míg zajlottak az események, és Vele voltam, addig nem éreztem annyira, addig csak a "háttérben zúgott", az előtérben pedig minden érzékemet lefoglalta a jelen. Első nálalevésemkor ezt szószerint is lehet érteni, hiszen kb. három óráig csak bámultam, ahogy alszik. Jómagam nem aludtam el, mert féltem h nem tud kihúzni a Drága az ágyból reggel. Hát jól tettem, mert leírhatatlan élményben volt részem.:) Persze amit "ébren műveltünk egymással" előtte az is csupa csoda volt.
Amikor eljöttem tőle, akkor felerősödött a "háttérzaj", és előtőrt belőlem a sok erő, úgy ahogy még soha nem éreztem. Kérdeztem is magamtól: mi ez? Mi ez a csoda, mi ez a sok erő boldogsággal vegyítve? Előtte sose éreztem ilyesmit, és azt se éreztem soha, hogy képes lennék átölelni az egész világot. Csodálatam ezt az érzést, és hálát adtam a Pest felé menő buszon, hogy ilyen lány lehet az életemben.
S hogy mi ad még erőt? Ha két ember teljesen átadja egymásnak minden rezdülését vágyát, anélkül, hogy a privát gondolati és élettér-szféra megszűnne. Azt is írhatnám: az élet önmagában intim, hiszen minden Bennünk döl el, nem érezhetjük frusztrálva magunkat, hiszen az életet se a Kedves, se a család, se senki más nem élheti helyettünk. Így megmarat az intimitás, főleg, ha azt a körülöttünk levők is tudják. Nem szeretném elnyújtani, és elkalandozni. Egyszerűen csodás érzés számomra, hogy Vali minden rezdülését képes volt átadni nekem, nem csak akkor, amikor én voltam neki az első, hanem akkor is, amikor később máshogy volt a "felállás". Belekóstolhattam egy "pillanatra" a földi mennyországba. Persze azt hihetné az ember, hogy miután megszünt(?) a lehetőség két ember között ("túl erősen" átvilágított minket a szeretet fénye), akkor biztos vége volt... de nem... való igaz volt némi átmenet, de a csodák visszajöttek hozzám, mintha sose mentek volna el. A belső boldogság, a sok bizsergés bellül... az "átölel az Isten" érzése... Tudom, hogy Vali életében sem tüntek el ezek a történések nyomtalanúl. Honnan? Onnan, hogy többször jelezte számomra különböző formában, hogy Ő bizony még ilyet nem élt át, neki még ilyen nem volt. Ilyenkor mindíg azt mondtam, hogy én sem.:)
Szóval Dia... ezt a sokmindent csak azért öntöttem ide ki betük formájába, hogy lásd: olyan felemelő csodákra számíthatsz, hogy magad is megijedsz majd magadtól.;-)
Egyébként vágyakról meg vágylistáról jut eszembe: az a legjobb, amikor egyszer csak megérzed, hogy szerelmes vagy valakibe... nincs miért, nincs lista, nincs semmi... egyszerűen csak ahogy ismered meg, annál inkább belészeretsz, s minél inkább belészeretsz - idővel - annál inkább megismered.:)

:):))))))))))))))))

" Életünk minden pillanata kockázat,amelyet a szeretet vagy a félelem vezérel.Ha sikerül a tudatosságot elérni akkor ezek a pillanatok felismerésekben fognak megnyilvánulni.Így minden pillanatban új világok nyílnak meg.Merj kockáztatni."Drága Barátaim!

Asszony kell a házba- mondotta Kőműves Kelemen :) :) :)

Ölellek Mindőtöket!

Meghajlok a Bennetek Élő Tudatosság Előtt!!!

Baráti Szeretettel.

zorba... naaaagyon

őszinte írás volt. Sztem sokan érezzük ezt, és örülök, hogy helyettem is leírtad. Az útirányunk mindenféleképpen jó és tudom, hogy rálelünk ARRA amit keresünk.
köszönöm(())

..
Maradok továbbra is Csillagokkal Álmodó..Drága Dia, Csak pár

Drága Dia,

Csak pár gondolatot szeretnék hozzáfűzni.

1. Tudom hogy benned lévő tűz nagy,de arra ügyelj jobban a jövőben hogy mikor milyen fát teszel rá,mert a tűzből könnyen perzselő láng lesz ami nemcsak téged emészt fel hanem a körülötted lévőket is.Képes vagy erre mert sok erőd van,hogy okosan tápláld azt a lángot,és okosan válaszd meg hogy ki táplálja azt.Aki nem érdemes rá azzal ne foglalkozz(tudod mire gondolok).

2. Én melléd mindenképp egy olyan társat képzelek el aki bár pörög szintén mint a bugócsiga,de úgyanakkor kivülről egy erős nyugodtság van benne,és a " lassúságával" megelőzi azt hogy te a kis buksiddal a falhoz csapódj:).

3. Valóban "Férfi-Kell-a Nő-Mellé".Szegény Drága nagymamám mondta azt,hogy fiam egy Nő egekbe emelheti a férfit de a mélybe is taszíthatja.Én mára elfogadtam azt hogy egy kapcsolatban a rúgó a nő de a férfi az erő aki írányítja a rúgót,és így a határok ami ekettő között mozog,attól függ hogy a rúgó és a hozzákapcsolodó erő mennyire passzol.( nem szeretem a fizikát de ez a példa most csak úgy jött:):)

Köszönöm az írást.
(())

" Életünk minden pillanata kockázat,amelyet a szeretet vagy a félelem vezérel.Ha sikerül a tudatosságot elérni akkor ezek a pillanatok felismerésekben fognak megnyilvánulni.Így minden pillanatban új világok nyílnak meg.Merj kockáztatni."