A kegyelem törvénye

Sziasztok!

Újra szeretnék segítséget kérni Tőletek. A vonzás törvényéről írom a szakdolgozatomat. Mielőtt erre a törvényre térnék be szeretném mutatni az összes szellemi törvényt, valamint azt, hogy én a saját életemben hogyan alkalmazom ezeket. Most tartok a kegyelem törvényénél . Ennek az értelmezése számomra nehézséget okoz. Kérlek Benneteket, hogy írjatok nekem pár szót erről a törvényről magyarul és nem metafizikai nyelven. Tudom, egyenként elég nehéz értelmezni és megérteni ezeket a törvényeket. Előre is köszönöm az építő gondolatokat.
Már a vége felé járok, de most jön majd a lényeg, a vonzás törvényének a kibontása, valamint az, hogy a szellemi törvényeket én hogyan alkalmazom az életemben.
Ha túl leszek a diplomavédésen, akkor felrakok belőle majd egy kis olvasnivalót.:))))))
Köszönöm, előre is hálás vagyok.
Beírjam konzulensnek az egész thesecret lapot?:))))))

"Ha veszel, megtelik a kezed, ha adsz, megtelik a szíved"

Címkék:

HozzászólásokEzt írtam.:)

A kegyelem az isteni szellem, amely az emberen keresztül fejti ki hatását, biztonságosan vezeti őt, és átalakítja, mihelyt erre kéri. Mihelyt kérjük ezt a vezetést, kérésünknek megfelelően meg is kapjuk. A kegyelem törvénye úgy működik, hogy az ember minden pillanatban kiléphet a tudatlanságból a felismerés fényébe, és magához veheti szellemi örökségét, a tökéletességet.
Kegyelem, hogy imádkozhatunk és imádságunk mindig meghallgatásra talál, ha engedjük, hogy beteljesüljön. Kegyelem az is, hogy Isten mindent átfogó szeretetében mindig és mindenütt részesülhetünk, valahányszor hozzá fordulunk, és megnyitjuk magunkat.
Kegyelemben élni annyit jelent, mint nyitottnak és befogadónak lenni. Ez nem jelent elfordulást a világtól, hanem a világot az isteni szellemmel világosítja meg. Az ember önmagától semmire sem képes, az emberben lakozó Isten azonban mindenre.
Néhányan úgy vélik, hogy a kegyelem ellentmondásban áll a végzet törvényével, mely szerint mindenkinek meg kell tapasztalnia a maga okozta dolgoknak a következményét is. Ugyanakkor létezik valami, amit isteni kegyelemnek nevezünk. Ha kérjük a megbocsátást, akkor természetesen megkapjuk. Ha valaki elindul egy spirituális úton, akkor karmáját könnyen feloldhatja, ha ez Isten akarata és illeszkedik az isteni tervbe. Isten végtelen kegyelme lassan megsemmisítheti rossz karmájának következményét és felgyorsíthatja jó karmájának eredményét. Természetesen nem tehetünk továbbra is rossz dolgokat azzal az érzéssel, hogy Isten úgyis megbocsát. Viszont, ha Ő látja, hogy megbánásunk őszinte, ha látja, hogy meg akarunk szabadulni a tudatlanságtól, akkor nemcsak megbocsát nekünk, de a szükséges erőt is megadja ahhoz, hogy ne kövessük el újra ugyanazt a hibát.
Nincs olyan bűn, amit Isten kegyelme ne tudna eltörölni. A végzet törvénye abszolút érvényű, a kegyelem azonban a választás szabadságát kínálja az embernek: a felismerés királyi útján kíván-e haladni, vagy a betegség és szenvedés jól ismert útján. Végül mindkét út az egység belátásához vezet