Eckhart Tolle - Lelkesedés

tolleEz a részlet a lelkesedéssel kapcsolatban Eckhart Tolle: Új Föld című könyvéből azért születt, hogy rávilágítson arra a különbségre, ami a cél szempontjából jól, és a nem jól sikerült teremtés között van.

"...ha élvezed tevékenységedet, és ehez olyan cél, vagy távlat társul, ami felé haladsz; lelkesedés születik. S noha van célod, figyelmed gyújtópontjában továbbra is az adott pillanatban végzett tevékenységednek kell maradnia, különben kibillensz az egyetemes céllal kialakult összehangolódottságból. Vigyázz, hogy célod, illetve víziód, nehogy önmagad felfújt imázsa legyen, tehát az ego rejtett formája, például filmsztár, híres író, vagy gazdag vállalkozó akarsz lenni! Arról is győzödj meg, hogy célod nem valaminek a megszerzésére irányul! Például: tengerparti ház, saját cég, tízmilliódolláros bankszámla. Önmagad fölnagyított képe, vagy hogy már rendelkezel ezzel-azzal: ezek mind statikus célok, s téged ezért nem erősítenek. Ehelyett győződj meg arról, hogy céljaid dinamikusak, tehát olyan tevékenység felé irányúlnak, amit végzel, s amely révén más emberekhez és az egészhez kapcsolódsz. Ahelyett, hogy magadat híres színésznek, írónak, vagy egyébnek látnád, képzeld el, ahogy munkáddal számtalan embert inspirálsz, és gazdagítod az életüket! Érezd át, ahogy tevékenységed nem csak a saját életedet, hanem számtalan más ember életét is gazdagítja, illetve elmélyíti! Érezd magad "kapunak", amin keresztül energia áramlik minden élet megnyilvánulatlan Forrásából mindenki hasznára! Mindez azt jelenti, hogy a célod, vagy víziód, - az elme és az érzés szintjén - ekkor már valóságként él benned. A lelkesedés az az erő, ami a mentális tervet átviszi a fizikai dimenzióba. Ez az elme teremtő használata, és ezért nincs benne akarás. Azt nem tudod manifesztálni, amit akarsz; csak azt, amivel már rendelkezel. Kemény munkával és erőfeszítéssel esetleg megszerezheted azt, amit akarsz, ám ez nem az új föld módszere. Jézus átnyújtotta a kulcsot az elme teremtő használatához: "ha imádkoztok és könyörögtök valamiért, higgyétek, hogy megkapjátók, és akkor valóban teljesül kérésetek.""

HozzászólásokKedves Shakti!

Nincsmit! Jól esett, hogy jól esett!:)Jó időben jó helyen

Na, ez hiányzott nekem MOST! Köszi Zsül! Nekem megvan ez a könyv angolul, de megszerzem magyarul is, mert nagyon szeretem Eckhart Tolle gondolatait. Éppen azon filóztam, miért nem érzek lelkesedést egyes céljaim miatt, holott vágyom az elérésükre, de annyira mégsem, vagy igen? De ez most megint arra irányít, hogy éljek a mostban, és mindig arra koncentráljak, ami a célommal kapcsolatos aktuális tevékenységem. Köszi Zsül! :-)