A hála érzése

Először nem tudtam felmérni a hála jelentőségét. Nem volt benne semmi logika: ugyan, hogyan köthető mindez a hála érzéséhez? Ilyen és ehhez hasonló kérdések sorozata járt a fejemben valahányszor megnéztem a Titok c. filmet. Aztán történt valami: a pillanat, amikor rámzúdúlt, teljesen váratlanul a felismerés. Éppen dolgoztam, közben meg zene szólt, amikor meghallottam egy régi, kedves dalt: What a wonderful world. Hirtelen ledöbbentem. Abbahagytam a munkát, csak a zenére figyeltem. És ott, akkor egy csodás átváltozáson mentem keresztül: hirtelen minden világossá vált számomra, megértettem az életemet, a létet, a percet és az évet.. Csak álltam, lesújtva, érezve, hogy mennyire aprócska vagyok, és mégis, részese lehetek mindennek. Az élet lesújtó nagyságát megtapasztalhatom, és érzek, micsoda hihetetlen, szavakkal le nem írható varázs! És hálát érzetem azért, hogy rájöttem, és, hogy észrevettem. És csak álltam, és sírtam örömömben. És hálában fürödve tértem vissza a munkámhoz, könnyeimet törölgetve. Soha ennyire intenzíven nem éreztem, hogy élek.

Hozzászólásokcsodálatos élet

Szia!

Tudod milyen szerencsés vagy?
Vannak emberek, akik leélnek egy egész életet e' nélkül az élmény nélkül.
Megszületnek, léteznek, élnek és soha nem jönnek rá a születésük igazi értelmére, nem is ismerik meg magukat a maguk valóságában.
Azonosítják magukat az aktuális címkékkel, de nem látják meg az állandóan változó létállapotok mögötti egyetlen állandóságot. Azt a fényt, azt a szikrát, amely a születés-halál körforgásán túli a LÉT örök része.
Akkor elkaptad azt a "pillanatot"... amelyért érdemes élni.
A keleti tanok szerint vannak a megismerésnek fokozatai, a megvilágosodás lehet villámcsapás erejű, de lehet apró közelítő lépésekben megélt bevillanások az IGAZSÁGRÓL. Szatori, mondja a japán...
A megvilágosodás egyéni élmény, és hatalmas változásokat indukál.
Arra ösztönöz, hogy még jobban ismerd meg a fényt, amelyet megpillantottál, bevonzzad, megtartsad a lehető leghosszabban, akár egész életed folyamán.
Amit kevesen tudnak, hogy a magasan képzett mesterek közül is sokan hatalmasat zuhannak, ha nem foglalkoznak a folyamatos haladás irányultságával.
Vagyis hátrafelé is lehet haladni...

Tehát itt a feladat, keresd a fényt :)