Önbizalom és lakberendezés.

Annak tudata, hogy van egyéniségünk és ebből kifolyólag saját stílusunk mindez önbizalmat ad. A félénkség, a feltétel nélküli alkalmazkodás önbizalomhiányról tanúskodik, amit "legyőzhetünk".

Az önbizalom egyik záloga az ismeret, a tudás.
Tudatosan tudjuk ízlésünket formálni, nyitottá tudjuk tenni magunkat újra.
Vannak dolgok, amiket ismerni kell ahhoz, hogy megszeressük; másokat előbb szeretni kell, hogy képesek legyünk megismerni. Ki - ki eldöntheti, hogy lakásának berendezési tárgyaihoz miként viszonyul.
Az önbizalmat meg kell alapoznunk, ami igen kemény munka, kitartást és bátorságot kíván. De megéri!
Tartozunk magunknak annyival, hogy soha nem tagadjuk meg valódi énünket. Vállaljuk bátran a bennünk rejlő dolgokat - még akkor is, ha azok szokatlanok vagy furcsák -, és ezért soha nem kell bocsánatot kérnünk!
Ha kialakítottunk egy bizonyos életvitelt, egyéni stílust, soha ne tagadjuk meg azt mások kedvéért, mert ez a legbiztosabb útja a komformizálódásnak. Ezzel szemben a változás jó, ettől nem kell félnünk. Az idő múlásával ízlésünk, stílusunk is megváltozik. Ez egyre érettebbé, kifinomultabbá teheti egyéniségünket.
Soha ne válasszunk egyetlen darabot sem csak azért, mert a barátainknak, szomszédunknak is olyan van. Negatívan hat önbizalmunkra a megfelelési vágy. Ne akarjunk senkinek sem "tetszeni".
A lakberendezés szabályainak sem kell mindig megfelelni, ne engedjük, hogy az diktáljon otthonunk kialakítása során! Senki sem mondhatja meg, hogy mi tetszen egyes embereknek.
Ha belépünk lakásunkba és körbenézünk, élvezettel kell tekintenünk arra, amit létrehoztunk. Másképp csak egy lakás lesz számunkra is, és nem fogjuk igazi otthonunknak érezni.

Szerető öleléssel: Fiero Ardi
designer & constructor