Kérdések a VT-vel kapcsolatban

Nos,felmerült bennem néhány kérdés. Azt mondják,hogy mindenki maga vonzza be a történéseket az életébe. De mi van,ha minden esemény,amit elképzelünk és "megteremtünk" csupán a véletlen műve és a sok VT-fanatikus ezt nem veszi észre,hanem azt mondja,hogy ez a Vt-nek köszönhető. Feltételezem,hogy mindez csak nekem tűnt fel.Most mi a jó abban,ha rózsaszíneben nézzük a világot? Gyakrolatilag azt jelenti,hogy nem veszünk tudomást a rosszról,Úgy tesz a sok VT-megszállott,mintha nem is létezne. Álomvilágban élnek az ilyenek.

Címkék:


ki mondta hogy a VT-t

ki mondta hogy a VT-t használod, akkor rózsaszínben kell látni a világot? mindenkivel történnek rossz dolgok is, és fontos hogy történjenek is, mert abból lehet tanulni, és végülis minden rosszban van valami jó :-) meg ha minden tökéletes lenne, az nagyon unalmas tud ám lenni, én ezt már tapasztaltam...

szóval az a lényeg, hogy élvezd amit csinálsz. ha nem tetszik, keress mást. és párkapcsolatban pedig add önmagad. ne próbáld meg kitalálni hogy mire vágyik a másik, mert ha mindig a másiknak akarsz megfelelni, akkor előbb utóbb magadat teszed tönkre. épp ezért igaz, amit leírtak már előttem, hogy önmagad legyél, és azt tedd ami neked jó, ettől leszel boldog, és ettől lesznek az emberek körülötted jókedvűek...:)

ja, bocs :)
nem en talaltam ki:)
egyreszt a szavaidbol siman lejon, masreszt egy masik "felvetesednel" olvastam, hogy te ilyen, meg olyan, szal neked eselytelen.. na mindegy, en csak orulok, ha tisztaban vagy magaddal ;)Ki mondta,hogy nem

Ki mondta,hogy nem értékelem magam?Csak azért,mert nem írom ide,hogy milyen okos,figyelemes,aranyaos,heley4es fiú vagyok,már azt kell gondolni,hogy nem értékelem magam. Istenem!!hát halló! :) jó napot Kedves Mindenki Mikije :)

csak nem "jó útra" tér? :)

tudom, hogy nem tőlem kérdeztél, de muszáj beledumálnom :) nincs gond azzal, hogy nem vagy jövőbelátó, nem is tudhatod, hogy leendő barátnőd milyen társra vágyik, amíg nem tudod, ki lesz a leendő... és nem is az a lényeg, hogy milyenre vágyik, neked az a fontos csak, hogy önmagad legyél, bízz magadban... nem ahhoz kell alakulni, hogy más milyennek szeretne látni :) nem tudunk mindenkinek megfelelni, szal a legjobb út, ha önmagunkat adjuk, akkor úgyis hasonszőrűekre bukkanunk ;) aztán jöhetnek a kompromisszumok...
azt hiszem, nálad tényleg csak ez a gond, hogy nem értékeled magad (nemhogy eléggé, de kicsit sem), pedig nem kellene ilyen keménynek lenned magaddal! :) azt is el tudom képzelni, hogy többen bírnak, mint gondolod, de amíg az ember úgy érzi, hogy őt nem lehet, és neki nem sikerül, addig nem is veszi észre... amúgy meg helyes pasi vagy, nem értem mit vagy úgy oda, hogy nem lesz barátnőd :DMiki!

Amikor azt írtam neked, hogy váljál ideális társsá, az azt jelenti, hogy addig, amíg nem dolgozol magadon, hogy elérjél egy olyan szintre, ahol jól érzed magad, szereted és elfogadod magad, addig olyanokat fogsz vonzani, aki a te negatív kisugárzásodra reagál és ezáltal neked nem fog tetszeni. Tudod, hasonló a hasonlót vonzza. Tehát, ha azt szeretnéd, hogy megváltozzon az életed, akkor előbb neked kell elkezdened változni. Megnézned magadban, hogy mi az amit nem szeretsz magadban, mi az ami frusztrál. Csak azt tudod felfedezni egy másik emberben, helyzetben vagy történésben, ami benned is megvan. Ami benned nincs meg, az hiába jelenik meg a külvilágban, nem leszel fogékony rá. Észre sem veszed. Amit te rózsaszín szemüvegnek hívsz, az nem más, mint ugyanaz a világ csak más szemszögből nézve.
Kíváncsi lennék mit akarsz. Miért kell mázli ahhoz, hogy elérd?Miki. Igen,tudom,mit akarok.

Miki. Igen,tudom,mit akarok. Megpróbálom valahogy elérni,hátha mázlim lesz és bejön. Mindez szerencse kérdése.Miki. Nem igazán

Miki. Nem igazán értem,hogy mit akartál azzal mondani,hogy váljak ideális társsá. A gond mindössze annyi,hogy nem vagyok jövőbelátó,nem tudom,hogy a lennedő baránőm milyen társra vágyik.Isten őrizz! :) meg se

Isten őrizz! :) meg se próbáld.. ha úgysem sikerül :) minek menjek a boltba kenyérért... már biztos elfogyott... :)
amíg Te nem akarod, addig úgysem fog tudni senki segíteni rajtad, bárhogyan is próbál :( pedig ahogy elnézem, sokan szeretnének... azért ez jó nem? nem is ismernek, de szeretnék hogy boldogabb legyél, hogy jobban érezd magad a bőrödben...

na mindegy, hajrá, védőpajzsot fenntartani! boldognak lenni (még ha csak időnként is) amúgy is túl rózsaszín... totál gáz, nem? :)Szia Miki!

Olvasgattam már egy-két írásodat és úgy tűnik nekem, hogy te egy olyan emberke vagy, aki semmit nem képes tenni azért, hogy megváltozzon. Merthogy először neked kell megváltoznod ahhoz, hogy körülötted a dolgok is elkezdjenek megváltozni. Ez egy hosszú folyamat, nem történik meg pár nap alatt. Te ezekkel a beírásaiddal csak egy külső tényezőt keresel (jelen esetben a vonzás törvényét), amit hibáztatni lehet, mert neked éppen valami nem úgy sikerült. Ez tipikus példája annak, amikor valaki nem vállalja a felelősséget a tetteiért, a gondolataiért, hanem mást hibáztat. A vonzás törvénye működik nálad is. Mivel ilyen negatív vagy, ezért csak olyan dolgokat tapasztalsz meg, ami negatív és alátámasztja azon elméletedet, hogy az élet borzalmas. Ez a te választásod. Számodra borzalmas. Sokan írtak neked jó szándékból, segíteni akarásból, de ezek leperegnek rólad. Azok akik ezen az oldalon vannak és tényleg változni akarnak, hálásak, ha valaki segít nekik. Te ellenben hisztizel és nyafogsz. Tudod egyáltalán, hogy mit akarsz? Mert az eddig nem derült ki. Mert ha tudod, teszel érte és hiszed, hogy megvalósul, akkor előbb-utóbb eléred. Lehet, hogy csak évek múlva. Mert még nem tartasz ott, hogy megtörténjen veled az az esemény. Az nem vágy, hogy tetszik neked egy lány, azt hiszed, hogy szerelmes vagy belé, de mivel rögtön nem kapod meg, akkor a törvényt hibáztatod. Azt szokták mondani, hogy ahhoz, hogy megtaláljuk az ideális társat, először nekünk kell ideális társsá válni. És ezt a gondolatot átültetheted bármilyen eseményre. Tehát mielőtt kapnál, először adnod kell.
Szerintem gondolkodj el azon, amit a többiek tanácsként adtak neked és ne ítélkezz rögtön, hogy ez nem működik.
Jó próbálkozást!
JázminMikinek.... minek alkalmazd a VT.-t? Miért ne?

Próbáld meg átgondolni melyik érzéssel könnyebb a nehézségeidet elviselni, túlélni, és fejlődni belőle!?

Mert a negatív történésből... tanulunk a legtöbbet, ezt érezned kell! a jótól nem képes az ember úgy és annyit fejlődni, mint amikor nem megy annyira jól sora:) Kivéve, amikor már felfejlesztette önmagát. Ám a visszaesés akkor is áll. Amikor elvagy telve magadtól, régen rossz! Jön az ego, és lesodor.

Az oldalon ne írj addig, és főleg, ne panaszkodj, amíg ilyen a hozzáállásod. Ezt javasolnám én, Anikó neked, aki szintén nagyon nehéz élethelyzetből jöttem fel az oldalon szeretettel író kedves társak tanításai segítségével. De megnézheted itt bármelyikünket, mindannyian tanulunk egymástól, mert tanuln akarunk! És ez a fő!

És addig is csak olvass, és a pozitív, az építő írásokból építsd fel lelkednek egy olyan gyönyörű mezejét, ami tele van színes gondolatvirágokkal.
Mert akár akarjuk tudomásul venni, akár nem, gondolataink sötétsége okozza, a felmerülő leckéink sokaságát, /a nehézségek, pofonok ezek, amelyekkel terelget minket sorsunk! Vagy legalábbis megpróbál:) / és ha megváltoztatjuk hozzáállásunkat, attitüdünket, akkor könnyebbé válik majd megélnünk a szeretet magasabb síkjára emelkedve a dolgos hétköznapokat. Mert az év 365 napjából kevés az ünnep. Édesanyám bölcs mondásainak egyike: Lányom, több nap, mint kalbász. A kalbász, kolbászt akart az ő szavaival jelenteni, és én a hangzáshűségnek megfelelően ezt adom át!

Ne olvass negatív híreket!
Ne pletykálj másokról a hátuk mögött!
Keresd mindenben a jót a szépet, mert megvan, csak megkell látni!

És ami fontos alap!!!!! Minden áldott nap hajnalától kezdj el Hálaimát mondogatni azokért a dolgokért, Személyekért amelyek körülvesznek. Amik vannak. Nem érdekes milyen csekélységet találsz! Az számít majd, mennyire tudod átélni a hála érzését!! Az érzés a fő!

És tudod, soha ne panaszkodj azért amid nincs!

Amikor ezeket belátod, és én is átestem ezen a tűzkeresztségen, nos akkor nem fogsz már mást érezni, csak a kristálytiszta szeretetet, ami körülvesz, felemel, és ringat, mint az édes, drága jó anyaméh:))

Igen. Igen. Igen. Élni jó:) És én IGENT mondok életemre.Miki. Minek alkalmazzam a

Miki. Minek alkalmazzam a Vt-t,mikor úgyis visszaesem. Már ismerem magam és akárhányszor próbálok pozitívan gondolkodni,mindidg visszaesés a vége. Szívás az egész. Változtatni akarok,de nincs semmi a kezemben.:)

kedves Mikee :)

Mindenkinek jogában áll eldönteni, hogy a "véletlenek" véletlenek, vagy nem azok... Kinek mi esik jól. Viszont azt hiszem az egyértelmű, hogy nem csak azok "hajlandók" pozitívan gondolkodni, akik ismerik a vonzás törvényét... Vegyük például a régi öregeket :) vagy az agyoncsépeltnek, közhelynek titulált mondásokat: "Segíts magadon, Isten is megsegít" "Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra" vagy a "Ki szelet vet, vihart arat"-ot ;) Mindegyik milyen egyszerű, mégis igaz, és okos :)

Ahm mindegy, nem akarok itt okoskodni, csak ahogy olvastalak, hirtelen ez jutott eszembe: ismered a vonzás törvényét vagy sem, függetlenül tőle is lehetsz pozitív. Én például nem ismertem, és olyan mélyen voltam az életemben, hogy azt hittem, onnan már nem jövök fel. Azt tudtam, hogy nem várhatom kívülről a változást. Az volt nehezebb inkább, hogy összeszedjem magam (végre) és megtanuljam észrevenni, amit észre kell, és túllépni azon, amin túl kell. Ja igen, és megtanulni értékelni magam.
Szóval nem igaz, hogy ha valaki pozitívan gondolkodik, az azt jelenti, hogy csak homokba dugja a fejét. Attól még nem lenne semmi sem jobb :)
Inkább megpróbálja megoldani, megérteni őket, túltenni magát rajtuk... Mivel rosszabb az, ha a jó dolgokat "nagyítjuk" fel az életünkben, mintha a "bolhából csinálunk elefántot"? :)
A lényeg nem az, hogy mi történik veled, hanem az, hogy te hogyan reagálsz rá... :) És miért ne könnyíthetnénk meg a saját életünket? :))Kedves mikee! Pont ez a

Kedves mikee!

Pont ez a lényeg, olyan hogy véletlen nincs. Vagyis számodra még van aki nem hiszel a vonzás törvényében. Nem próbáltad tudatosan alkalmazni azért hogy elérj valamit. Bármit. De hogyan is próbáltad volna alkalmazni ha nem hiszel benne. De nézzük inkább, hogy tulajdonképpen hogyan is keveredtél erre az oldalra. Mert ezek szerint ismered valamennyire a törvényt vagy hallottad valahol és felkelltette az érdeklődésedet. Ennek is van oka, amiről valószínű most még fogalmad sincs. Nekem már nagyon sok dolgot sikerült elérni vele, de ha nem hiszel benne hát hogy is tudnál elérni ezzel bármit. Értékelem a kérdésed, mert biztosan érdekel a törvény hogyha foglalkozol vele és gondolom el is akarsz érni valamit. Szerintem legelőször olvass el a témában pár könyvet aztán gyere vissza az oldalra és nézd meg a tapasztalatokat és az írásokat amik plussz segítséget nyújtanak. A vonzás törvényét nem könnyű működtetni de ha tanulod akkor nagyon sikeres leszel benne. Ha van még kérdésed írjál nyugodtan!