A szeretet átformáló ereje

szeretet, gyógyszerEzt a történetet az Élet írta. Remélem lesz aki felfedezi, azért benne a tanulságokat.

Egyszer egy házaspárnak nem volt hol laknia. Nem volt tőkéjük ahhoz, hogy saját lakást vehessenek, az albérlet mellett pedig nem is tudtak félretenni. Csak egyetlen választásuk maradt, hogy odaköltözzenek a férj édesanyához, akinek nagy háza volt, hogy kényelmesen elférjenek.

Ahogy teltek-múltak a hetek, kiderült hogy a feleség és az anyós túlságosan ellentétes személyiség. A férj azt gondolta, ez csak egy kezdeti időszak, ameddig összeszoknak. Viszont az idő múlásával a feleség és az anyós közti viszony egyre jobban elharapózott. Nem telt el úgy nap, hogy valami apróságon ne vesztek volna össze.

EGYIKŐJÜK SEM volt tekintettel arra, hogy a Másiknak is igaza lehet!

A feleség ezt megelégelte, és elment az egyik barátnőjéhez, aki gyógyszerész volt. Kért tőle olyan gyógyszert, aminek olyan mellékhatásai vannak, hogy gyors leépüléshez vezethetnek. A barátnője adott is neki gyógyszert, de hozzátette, hogy minden reggel készítsen finom reggelit, és abba csempéssze be a gyógyszert. Továbbá legyen mindig türelmes, kedves, és kerülje az anyósával a vitákat...

Másnap reggeltől mindent úgy csinált, ahogy a barátnője tanácsolta.
Pár nap elteltével az anyós is kezdett megváltozni.
Hetek múlva elmúltak a veszekedések, és egyre barátságosabb viszony alakult ki a két nő között... és egymás segítségére lettek a mindennapokban.

Viszont a feleségnek hatalmas lelkiismeret-furdalása lett a gyógyszerek miatt.
Elment a barátnőjéhez, hogy adjon tanácsot, mivel tudná helyre hozni a gyógyszer okozta károkat. Barátnője pedig megkérdezte, hogy miért gondolta meg magát.

A feleség kétségbeesetten mondta, hogy anyósa igazából nagyon jó ember, akivel nagyon jól megértik egymást, nem győzte sorolni a jó tulajdonságait.

Erre a barátnője elmosolyodott, hogy valójában csak vitamint adott neki, nem mérget:
- Látod, a szeretet jobb mindennél...
A szeretet az, ami segített a kapcsolaton az anyósoddal!

Ismerd meg a SZERETETET!
És általa megismered a SZERETET valódi HATALMÁT és Átformáló EREJÉT!

Szeretettel: Ágica

HozzászólásokEncike...

Először is köszönöm mindenkinek aki olvasott! Encike , itt nem a gyógyszeren van a hangsúly, hanem egymás elfogadásán.Ha testvéred megpróbálna kedves lenni a mamához, ő előbb meglepődne..., de végül ő is átvenné ezt a módszert...Türelem, nagyon sok türelem kell hozzá igaz.
De írok egy példát, ha valaki hozzád nagyon halkan beszél, Te is biztosan halkan válaszolsz...És ez fordítva is igaz, ha valaki hangos, önkéntelenül felemeled Te is a hangod. Igaz?
Türelemmel, és elfogadással szerintem még minden megoldható! Nekem is három menyem van...és jó a kapcsolat közöttünk.Szeretettel : ÁgicaKedves Encike, mindig van megoldás,és mindig megér

minden egy próbát.

" Életünk minden pillanata kockázat,amelyet a szeretet vagy a félelem vezérel.Ha sikerül a tudatosságot elérni akkor ezek a pillanatok felismerésekben fognak megnyilvánulni.Így minden pillanatban új világok nyílnak meg.Merj kockáztatni."Agica

Egyszeruen nagyszeru!
Egy megoldas,hogyan kell kozeledni,hogyan lehet kozos nevezore jutni.Mert ugye,nincs rossz ember csak teves hozzaallas.
Koszonom,hogy olvashattam.

Origami, mibol ered az uralkodasvagy? Uralkodni-birtokolni-megtartani-nem elvesziteni.....

Szeretettel,
felebaratkedves ägica a hugom pont

kedves ägica

a hugom pont ilyen problemäval küzdött a mai napig mert az anyosa folyton piszkälta de most elhagyta mert mär 3 ev küzködes utän mär nem megy neki mär lefogyottteljesen a sok ideg meg a stresz miatt de bärmeyire szereti a sräcott elkellett hagynia mert nem megy vele folyton az anyära halgat...kär hogy en nem ajänlottam fel neki ezt a szitut..de most meglepödtem es ämulattal olvastam ezt a megoldäst nekem is eszembe juthatott volna..de mär nincs szerintem megoldäs erre csak a välläs..mindig olyan jokat irsz..magadtol irod?vagy olvasod?Origami

Igen van ilyen sajnos, az ilyen emberek csak kihasználják a mások kedvességét.Lehet a másikon uralkodni,de ez csak addig lehetséges ,amíg a másik engedi és eltűri...
Az igazi szeretetben ,nincsennek alárendelt szerepek !
Vagy ha van ,az már nem a szeretetről szól ! ÁgicaNem tudom, Ágica, én sok olyan történetet is láttam, ...

amiben az egyik fél uralkodni kezd azon, aki kedves vele. Bármit is csinál, és bármennyire is szeretetteljes valaki, vannak olyanok, sokan, akik kihasználják.
Írnál ez ellen is egy ilyen szép, szeretetteljeset? :-)