Makrobiotikus könyv

Kedves Secretesek

Szeretném mindenki figyelmébe ajánlani ezt a könyvet.Az alábbi linkről lehet letölteni ha jól tudom 15 napig...
Az öt elemről szól és arról hogy a bennünk lévő ying és yang energiákat miként tudjunk harmonizálni a táplálkozásunk segítségével

TARTALOM:

Szécsi (Märcz) Ari: Ételtõl lélekig

Mesterek, életek, tanítások 3.

Az elsõ kiadás borítója

A második kiadás borítója

Táplálkozási, ételkészítési és életvezetési tanácsok a kínai „Öt elem tan” alapján

A kérdés szinte mindennapos: „Mit fõzzek?”

Ám az sem mindegy:

- Kinek?
- Mikor?
- Hogyan?

A különféle ételek nemcsak tápanyagtartalmukban, hanem energetikai hatásaikban is eltérnek, emiatt ugyanaz az étel másképpen elkészítve másképpen hat az õt elfogyasztóra.

A könyvben megismerkedhetünk az energiák minõségével, a táplálékféleségek energetikai besorolásával. Megtudhatjuk, mely tünetek milyen energiák többletére vagy hiányára utalhatnak.

Végül gyakorlati példákon és recepteken keresztül megtanulhatjuk a fenti ismeretek alkalmazását a mindennapokban.

Mindezeket néhány gyakorlatias életmódtanács egészíti ki.

“Ha ketten csinálják ugyanazt, az még nem ugyanaz” – állították a régiek. Ám úgy tûnik, mi, nyugatiak, mintha elfeledkeznénk errõl. Ha a fõzést, táplálkozást tekintjük, a “kinek, mit, mikor, hogyan” kérdéseirõl egyre inkább a "mit?" a hangsúlyos.

Arit, mint oly sok kortársunkat, helytelen életmódjából és táplálkozási szokásaiból eredõen számos betegség gyötörte.

"Megkíséreltem többféle táplálkozási rendszert megismerni és kipróbálni, azonban egyedül a makrobiotikus táplálkozási rendszer, illetve életmód volt az, amit jól be tudtam illeszteni az életembe.

Ez a rendszer azért lett számomra szimpatikus, mert a többivel szemben nem tartalmaz tiltásokat, nem állít gyötrelmes korlátokat az ember elé, hanem tudomásul veszi emberi gyengéinket, reálisan látja a megvalósíthatóság nehézségeit, és ezért egyik vezérlõ elvként a

FOKOZATOSSÁGOT javasolja.

A makrobiotikus életmód jótékony hatását magam is megtapasztaltam tehát, mégpedig korábban számomra hihetetlen módon. Régebben ugyanis rengeteg édességet ettem, mert ha nem volt idõm “rendesen” ebédelni, akkor megettem gyorsan egy tábla csokoládét, és ezzel elvertem az éhségemet. Annyira szerettem az édességet, hogy képes voltam akár egy fél kiló bonbont is megenni néhány perc alatt, vagy akár 5 szelet lúdláb tortát. Amikor rátértem a gabonafogyasztásra, rövid midõn belül azt tapasztaltam, hogy nem kívánom az édességet, amit szinte nem is akartam elhinni, mivel korábban nem volt nap édesség nélkül! Az egészségem a helyes táplálkozással és a mozgással, pihenéssel tarkított életmódom következtében helyreállt, és most, 60. életévemben is friss, gyors mozgású, aktív vagyok."

A makrobiotikus életmód célja az, hogy harmóniába kerüljünk önmagunkkal, a természettel, azaz megvalósítsuk önmagunkat, elvégezzük azt a feladatot, amiért megszülettünk.

Ehhez kíván segítséget nyújtani ez a kis könyv. Ari számos gyakorlati tanáccsal segíti az Olvasót, a módszer megtanítására helyezve a hangsúlyt, így e könyvbõl azt is megtanulhatjuk, hogyan készíthetjük el kedvenc ételeinket még ízletesebben és egészségesebben.

Címkék: