A szeretetről

Mindenhol a szeretet fontosságáról olvasok. Adjunk, adjunk, és adjunk minél több szeretetet.
Anyukám nagyon ritkán cirógatott, a puszikat sem osztogatta sűrűn gyerekkoromban. Mindig a kedvemben járt, egyke lévén elkényeztetett: ágyba hozta a reggelit, megfőzte a kedvenc ételemet, megvette a legdivatosabb rucit... mégsem éreztem az igazi szeretetet. Mindig kedves szóra, és ölelésre vágytam.
Most, amikor már nem élünk együtt, meglátogatom, odamegyek hozzá, átkarolom, és megpuszilom, nem hiszi el, hogy a szeretetemet akarom kifejezni, mindig ezt kérdezi: "Na, Te már akarsz valamit!" Nem értem miért nem ismer, és nem hiszi el, hogy nekem nagyon fontos (lenne) a testi érintés, és nem 'csak' anyagi javakra vágyom.

Lehet, hogy ezért, de sok embert képtelen vagyok szeretni. Ez egy érzelem, nem lehet megtanulni, és parancsszóra csinálni: "Na, gyermekem, ezt az embert pedig szeretni fogod, punktum!"
Sokszor veszem észre magamon, hogy bár a barátaimmal jól kijövök, sok ismerősöm van, de nincs meg bennem az az igazi, szívből jövő szeretet-érzés. Néha úgy érzem, hogy 'kő' van a szívem helyén.

Mit gondoltok? A szeretet tanulható?

HozzászólásokKedves Cherry! Van egy szeretetről szóló könyv

persze egy a sok közül, de szeretettel ajánlom Neked.
A címe: Ne szenvedj, szeress! Werner Ablass írta.
Pici könyv, akár a zsebedben is elfér :)))
Jó olvasást!
DerylDrága kicsi Sherrrim!

A te Szeretet-nyelved az, amit te most nekünk leírtál. Szeretet nyelved a simogató, érintés.

Létezik egy ilyen könyv: Chapman, Gary: Egymásra hangolva - Az öt szeretet-nyelv a házasságban
kiadó: Harmat Kiadó
kiadás éve: 2002
terjedelem: 164 oldal
ISBN: 9639148636
Bolti ár: 1980 Ft
Kedvezmény: 297 Ft (15%)
Internetes ár: 1683 Ft
Ár Euróban: 5.95 €

A szerző második magyarul is olvasható könyve a kommunikáció- pszichológia eredményeire alapozva fontos felfedezést tesz. A szeretet-közlés többféle csatornán át történhet, de mindenki csak azt az adást képes fogni, amelyre neveltetése, környezete és személyes hajlamai hatására ráhangolódott. Sok házaspár szenved amiatt, hogy a szerelmi lángolás alábbhagyása után a férj vagy a feleség nem érzi társa szeretetét. A megoldás egyszerű: fel kell ismernünk és meg kell tanulnunk társunk `szeretet-nyelvét`. , ami az emberi kapcsolatokban a "Szeretet nyelv" kifejezést kapta.

Az én szeretetnyelvem pl a dicséret. Aki szeretetét akarja nekem kifejezni,és azt kedves szóban adja tudtomra, az én "nyelvemen " beszél hozzám. A leszólást, a kritizálást is elfogadom ma már, hiszen a negatív vélemény, kritika a leckéhez a kulcs, tehát a hibáim kitudom korrigálni, de amikor kiabált pl. velem a munkahelyemen a főnököm, akkor otthagytam őt, a munkahelyemmel együtt.
de pl. nem értek a Rébuszok nyelvén sem. Ha valaki nem tömör, velősen mondja el mi a baja velem, hanem belebújtatja soraiba, nem értem meg.

Igen. Igen. Igen. IGENT mondok életemre.Igen kedves Cherry, tanulható!!

Az én anyám nem hozta ágyba a raggelit, meg se ölelt, soha nem mondta, hogy szeret. Kitől tanultam meg szeretni? Kitől tanultam meg őt szeretni, neki megbocsátani? Az élettől, magamtól. Minden nap egyre jobban sikerül. :) Mert minden benned dől el. Akarod, hogy az emberi kapcsolataid olyanok legyenek, mint ahogy a legbelső álmaidban élnek?
Nem "kell" mindenkit szeretni , parancsszóra végképp nem. Csak benned, belül legyen egy örömérzés. A többivel ne foglalkozz. Idővel egyre jobban sikerül, majd meglátod.
Változz, szeresd magad, örülj, ha valaki kedves veled, érezd, hogy szerethető vagy , és szeretni is fognak. Minden igazi érzelem akkor jött el az életembe, amikor úgy éreztem, úgy döntöttem, hogy igen, én szerethető vagyok. És én is tudok szeretni. Igy változott meg az életem, és változik napról napra. :))))
Szeretettel:
DerylKedves Cherry!

Igen, most tanultad meg. :-) Így kezdődik, hogy őszinte vagy magaddal, vágysz arra, hogy szeress, és nem mástól várod. :-)
http://www.youtube.com/watch?v=PQNM0bdwjus