Egy lépés előre, egy hátra

Döntésképtelenség. Érvek, ellenérvek mérlegen. És mégsem haladok.
Pedig bevágtam a leckét. Elméletben teljesen jó vagyok. A tételsort hibátlanul felmondom bármikor.
A gyakorlattal azonban más a helyzet. Nem tudok vele megbírkózni, megbuktam. Erőtlen vagyok a küzdelemhez.
Mélypontok jönnek, aztán a repülés, majd nagy hirtelen ismét a gödör alján találom magam.
És ilyenkor az emberfia kutakodik, kapaszkodót keres. Olvas, zenét hallgat. Kattintgat és talál.
És a fájdalmat, a keserűséget fokozandó, ilyenkor mindig kézenfog egy-egy dal azért, hogy aztán kiütéssel megint padlóra küldjön.
Hát ez történt most is.
Rám talált két dal.
Meghallgatod az egyiket és már lendül a lábad, minden sejted és porcikád azon van, hogy tovább lépj. Indulásra készen állsz. Azt hiszed itt az érintés, a megerősítés ahhoz, amit már tulajdonképpen eldöntöttél. Tökéletes inspiráció a változtatáshoz.

Aztán hallgatod a másikat. Abban a pillanatban úgy érzed, hogy sehova. A lelked gyökeret ver. Mozdulásra képtelen. Nem tudod megtenni. Megfogalmazták helyetted miért. Tökéletes segítség a maradáshoz.

És mindkettő gyönyörű.

És aztán csak ülök a könnyeim társaságában, meredek magam elé és megállapítom, hogy ismét nem jutottam előbbre. Lépegetek, de nem jutok sehová. A lelkem kavarog és érzem, hogy fogytán az időm.
Közben tudom azt is, hogy megoldom.
Várok.
Talán egy angyalra, aki lágy mozdulattal felsegít felitatja szemem elől a könny-fátylat és minden kitisztul. Tudni fogom merre induljak.

Várlak.

Szeretettel: Juhuckó

Hozzászólások....

Most én is teljesen így érzem magam!!!!!!!!A lelkem kavarog, és fogytán az időm.......és érzem hogy lépnem kell, de még nem merek....még várok, de már csak egy nagyon nagyon kicsit. És közben bízom az Univerzum erejében, hogy végig mellettem van/lesz, és segít nekem.Nagyon ..

padlón vagy? Én is de tudom, hogy felállok. Az életem mióta a férjemmel élek (a harmadikkal) nem lesz jobb mert az anyukája uralja még most is.Van egy tündéri kislányunk aki miatt nem költöztem el. Pedig adva volt a lehetőség. Azt is tudom nem változik semmi, de ERŐS VAGYOK! És TE is az vagy!Ha úgy érzed sírj az segít, utána erősebb leszel! Ne adj fel semmit soha!
Szép napot neked!
szivecske.