Megértettem...

Valahol elbuktam a dolgot, talán azt is tudom, hogy hol. Mikor megismerkedtünk, egy szikrányi félelem sem volt bennem. Egyet tudtam, történjék bármi, senki és semmi nem választhat el minket, Senki és semmi nem állhat az utunkba, mert mi vagyunk az erősebbek, a mi szerelmünk mindent elbír. A gondok pedig akkor kezdődtek, mikor elkezdtem kételkedni. Kételkedni önmagamban, megcsappant az önbizalmam, sőt rosszabb dolgok is. A rengeteg könny, panasz, sikertelenség most már rányomta a bélyegét a tökéletesnek hitt szerelmünkre is. Ma éjfélig sirattam a szerelmünket, mától ennek vége. Elmúlt éjfél, és mától bármi is történjék, csak a szépre gondolok. Ha két ember valaha úgy szerette egymást, ahogy mi, akkor az nem múlhat el nyomtalanul.

Istenem, tudom hogy tudod. Örökké hálás vagyok Érte, azért az emberért, aki fényt hozott az életembe, megmutatta, hogy minden nap történik valami szép, amiért érdemes reggel kimászni az ágyból. Ma este nagyon elrontottam a dolgokat, de helyre fogom hozni. Mindent rendbe teszek, hiszen szeretjük egymást. Úgy érzem, ma este sok mindent megértettem. Sok mindenről tudom, hol rontottam el. Most már nem a múltat szeretném visszahozni, hanem felépíteni a jövőt. A BOLDOG jövőt! Nem őt akarom megváltoztatni, hanem saját magamat megerősíteni. Adj nekem kérlek elég erőt és kitartást ehhez! Ezt az árat ugyan nem kívántam, de a leckét megtanultam.

Címkék:

HozzászólásokEgy másik könyv

Kedves Tollpihe !
Még egy jó könyv: Szepes Máriától A mindennapi élet mágiája
Köszönet Eldorádónak, hogy a könyvajánlóba betett egy e-book oldal címet, mert itt megtaláltam.

"...A pozitív egyéniség alaposan átgondolja tennivalóit, mindazt, ami egy helyzetben rajta múlik, azután izolálja magát. Agyából kirekeszti a gyengítő ismétlődő gondolatsorokat, mert elegendőnek tartja, ha a megfelelő pillanatban koncentrál arra, amit tennie kell. Addig nincs vele dolga. Annak latolgatása sem tartozik rá, hogy mi lesz, ha kudarcot vall. Ezt fel sem tételezi. A dolgok jó kimenetelében való derűs bizakodással tekint az események elé. Erre készül. Ha valami nem sikerül, következményeit ráér majd feldolgozni, amikor szembekerül vele. A befejezett tények e r ő t adnak elviselésükhöz. Sem hozzá nem tehet, sem el nem vehet egy jövőben lejátszódó, ismeretlen kimenetelű eseményhez azzal, ha képzeletben százszor egymás után előre végigéli, végig erőlködi, végigkínlódja a lehetőségek rögzíthetetlen variációit.

Tudja, hogy a vámpirizáló gondolatokat kirekesztő tilalom csak úgy lehet sikeres, ha érdeklődése fókuszába valami erős, színes, m á s i r á n y ú tartalmat állít! Figyelmét tehát elfordítja aggodalma tárgyáról. A gondolatkör megválasztása, amelybe valaki átkapcsolódik ilyenkor, minden esetben egyéni. Lényege, hogy az illetőre nézve sajátos vonzerővel bírjon. Hogy ez egy könyv, valakinek a lebilincselő társasága, passzionátus munka, nagy koncentrációt igénylő elfoglaltság vagy valami nívós szórakozás-e, azt mindig az érdeklődés iránya és a lehetőségek döntik el.

... vannak bizonyos általános törvények, amelyeket belső és külső magatartásunkban sem szabad többé figyelmen kívül hagynunk. A lélek egészségének olyan törvényei ezek, mint a test elemi higiéniai szabályai. E törvényeket négy pontban foglaljuk össze:
1. A barátságtalan légkört árasztó embert taszító láthatatlan örvény zárja körül.
2. A panaszkodó ember a legjobb szándékot is kimeríti. A panaszkodás vámpirizál, tehát ösztönösen elzárkóznak tőle.
3. A félelem és elkeseredés betegségeket okoz, és balsorsot idéz fel.
4. A sérelmeit, fáradalmát, rossz állapotát maró szavakkal megfogalmazó, elégedetlen, türelmetlen ember folytonosan ismételt, szuggesztív dühkitöréseivel saját helyzetét teszi elviselhetetlenné, s előbb-utóbb végzetes bajokat zúdít magára.
Ezért:
SOHA SENKIHEZ NE LEGYÜNK BARÁTSÁGTALANOK MÉG GONDOLATBAN SEM!
NE PANASZKODJUNK!
NE ENGEDJÜK ÁT MAGUNKAT ELKESEREDÉSNEK ÉS FÉLELEMNEK!
KERÜLJÜK A GONOSZ, MARÓ, ELÉGEDETLEN GONDOLATOKAT ÉS HANGOS DEFINÍCIÓKAT!"

Ezek a legfontosabb részletek a könyvből. Erőt adnak a mindennapokhoz.
Üdvözöllek,
Hono_LuluKedves Hono_Lulu!

Kétszer kellett nekifutnom, mire megértettem, és tényleg igazad van. Ha szabadjára engedem a gondolataim, az már régen rossz.

Sok mindent tanultam most Tőled, és ezért nagyon hálás vagyok. Próbálom megfogadni a tanácsokat, de nem könnyű. 25 évig éltem egy bizonyos gondolkodásmóddal, életszemlélettel, és nem tudom ezt egyik napról a másikra levetkőzni. De igyekszem... :)

A könyvre most rávetem magam, és megszerzem. Utána mesélek.

Szép napot!
tollpiheA belső tudat mérgező nyilai

Kedves Tollpihe !

Azt kérdezed, hogyan ne haragudjak, amikor haragszom ? Ugye, milyen jó is beleélni magad a haragba ? Legszívesebben belerúgnál mindenbe és mindenkibe ? És még tovább keresel lehetőségeket az agyadban a folytatásra ?
Akkor ezt mostantól felejtsd el !
Én is egy olyan tanácsot kaptam, amit rögtön megértettem. Örökre hálás leszek érte !

Lillian Too : Belső feng shui című könyvére véletlenül akadtam, és gyönyörűen egybevág a Titok tanításaival.

Három mentális méreg létezik - düh, ragaszkodás és tudatlanság !

"A belső, tudatos elme irányítja az ember fizikai viselkedését és kommunikációját; hatással van érzelmeinkre. A belső tudat, amikor megfelelő ingereket kap, automatikusan működik.
Megvan az ereje hozzá, hogy a valóságban megnyilvánítson mindent, amiről meg vagyunk győződve, hogy vágyunk rá. Bármit is hiszünk magunkról, hogy kik vagyunk, azzá leszünk. Bármiféle szerencsét, gazdagságot, életstílust, képességet, jártasságot vagy tehetséget kívánunk birtokolni, a belső, tudatos elme mozgásba hozhatja az energiamintákat, hogy azok a kívánt szerencsét, sikert és ügyességet hozzáférhetővé tegyék számunkra.
Ezt a hatalmat arra is lehet használni, hogy erőt adjon legyőznünk a stresszt és a csalódottságot. a kimerültséget vagy a kétségbeesést.
A legtöbb ember nem próbál belső, tudatos elméjével kommunikálni, sőt, a legtöbb ember egyáltalán nem törődik az elmével. Magára hagyva pedig az elme c s e v e r é s z i k. Így a legtöbbünk - bármiről és mindenről - belső beszélgetést folytat önmagával. Megfigyeljük a körülöttünk levő embereket és eseményeket, az életünkben történő dolgokat és a problémákat, reagálunk rájuk és megítéljük azokat. Ez a belső elmekommunikáció többnyira irány és összpontosítás nélküli. Ennek a belső párbeszédnek a legnagyobb része sajnálatos módon n e g a t í v. A múltbéli programozás miatt elménk hajlamos eltúlozni a félelmeket, felnagyítani alkalmatlanságunk és bizonytalanságunk, alábbvalóságunk és bűnösségünk érzetét.

A belső tudat mérgező nyilai

Nagyjából három negatívumfajtát használva kategorizálhatók ezek a mérgek - düh, ragaszkodás és tudatlanság. Ha nagyon komolyan elgondolkodunk rajta, akkor rájövünk, hogy közösen vagy egyenként ez a három méreg képviseli minden szenvedés, aggódás, boldogtalanság, valamint minden balszerencsénk alapvető forrását.
Elménkben oszlassuk szét a három méreg - düh, ragaszkodás és tudatlanság - építményét. Értsük meg ennek a három mentális méregnek a veszélyességét.

A düh legjobb ellenszere a türelem gyakorlása. A türelem érzelmeink irányításának képessége mindenkor, amikor a harag felbukkanását észleljük. Amikor a haragtól való megszabadulás szándéka felbukkan elménkben, az már fél gyózelem. "

A könyvben különböző tecnikákat találunk a gondolkodás irányítására, elkalauzol bennünket elménk csodálatos rejtekeibe és utasításait követve nemcsak sikeresebbek, gazdagabbak és kreatívabbak lehetünk, hanem egy harmónikus életszemlélet részeseivé válhatunk.

Üdvözöllek,
Hono_LuluKöszönöm a

Köszönöm a hozzászólásaitokat, nagyon kedves!

Igazából amit leírtam, kb. 3 perc alatt írtam két sírás közepette, pedig megfogadtam, hogy nem fogok. Utána még rengeteget gondolkodtam, és még sokkal fontosabb dolgokra kellett rájönnöm. Például arra, hogy a saját boldogságom mellett minduntalan elfeledkeztem az övéről. Azt gondoltam, amitől én boldog vagyok, attól ő is. Pedig nem, hiszen nem vagyunk egyformák. Egymáshoz tartozunk, de nem vagyunk ugyanolyanok.

Én nem olyan régen találkoztam a titokkal, és túl sok tapasztalatom sincs benne. Ami nekem sokat segített, az a vizualizáció volt. Használom is már egy ideje, de akkor este gondolatban megnéztem az ő arcát is, és megdöbbentem azon, amit láttam. Nem mosolygott. És itt értettem meg, hogy hol rontottam el. Örökké csak magamra gondoltam.

És köszönöm a jókívánságokat és a tanácsaitokat!
Viszont ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem. Hono_Lulu hozzászólása után jöttem rá, hogy bizony teli vagyok haraggal, és nem boldogulok vele. Néha annyira beleélem magam, hogy utána már nem vagyok képes megállítani, már nem tudok neki határt szabni. Hogyan ne haragudjak, amikor haragszom? Hogyan ne essek kétségbe, amikor éppen elkaparni lenne kedvem magam?

Tegnap óta egyébként minden szabad percemben Váratlan utazást nézek, mert az helyes, kedves meg vicces. És tényleg jót tesz, megnevettet.Drága Tollpihe, én is

Drága Tollpihe, én is köszönöm, h. mindezt így megfogalmaztad, mindezt így érzem én is legbelül....köszönöm. GaviKedves Tolllpihe!

Csatlakozom az előttem szólokhoz.
Annyira jól megfogalmaztad, ami nekem korábban nem ment. Igen, nem őt akarom megváltoztatni, hanem magamat kell megerősíteni. Én is éppen ezt teszem. Igaz, ehhez el kellett őt (Őt) engednem. Amit leírtál, mintha csak a szívemből szólt volna:-)

"Az élet szép."

Carmen RoseA gondolatok teremtenek

Kedves Tollpihe !
Biztos lesz boldog jövőd, csak rajtad áll. Érezd jól magad, és a vonzás törvénye még több jót ad neked. Engedd el a dühöt, soha ne engedd, hogy az vezessen. Ha észreveszed magadon, állítsd le azonnal. Már ettől is jobban leszel. Keress szórakoztató dolgokat, mert vidámabban másként látod az életet. Mintha a hegy tetejéről szemlélődnél. A vidám emberek vonzóak mások számára. Ragaszkodni fognak hozzád.
Olvass könyveket !
Üdvözöllek,
Hono_LuluKedves Tollpihe!

Szerintem a kulcsot megtaláltad hozzá, "Nem őt akarom megváltoztatni, hanem saját magamat megerősíteni."
Kívánok Neked elég erőt, és kitartást, és Sok BOLDOGSÁGOT!

Szép napot kívánok!
Jugik