2009 augusztus 27-én éjfélkor, 0 óra 30-kor pillants fel az égre

Sziasztok ! egy kedves barátnőm küldte ezt az üzenetet...

Bárhol vagy 2009 augusztus 27-én éjfélkor, 0 óra 30-kor pillants fel az égre. Két „Holdat” fogsz látni!
A Mars fog a legszebben fényleni , és olyan lesz mint a telihold. A Mars 34,65 millió mérföldre lesz a Földtől.
Ilyen esemény legközelebb 2287-ben lesz!
Add tovább ezt az infót, mert ma élő ember ilyet nem láthat még egyszer!

Tiszta erdőt, szép mezőt!
Üdv Mindenkinek zsu

Címkék:

HozzászólásokSzívesen Origami!

Én tegnap este is kint voltam és gyönyörű volt a Hold. Szerintem nyugodtan menj ki egy-egy kis esti sétára, mert megér!:)))

Szeretettel: E R Y
Élj a Szíved Erejével!Kösz, Ery és Zsu, akkor tulajdonképpen nem maradtam le...

semmiről. :-)))))
Csak a szép látványról... :-)))Drágáim

Nekem azon a napon égett egy fénylő csillag pluszban ,,,néztük a fényeket az eget,,,, nekem ö is világított nem csak az égbolt ,, sajnos azóta kialudt minden maradtak a csillagok köszönöm hogy vagytok
öleléssel zs

Ha először nem érsz el, csak tarts ki bátran.
Ha itt nem találsz, keress meg ott.
Valahol megállok, és várok Rád...
(Whitmann)Minden este kutyát sétáltatok,

ezért már hetek óta látom azt a nagyon fénylő kis objektumot/bolygót a DK-i horizonton, ami tegnap éjfélkor is ott volt.
Én nagyon szerettem volna látni, ezért fel is ébredtem 5 perccel éjfél előtt és ugyanazt a fénylő kis - nem teljesen szabályos - gömböt láttam, de most mintha feljebb jött volna és talán jobban fénylett.
Sem alakra sem nagyságra nem emlékeztetet a Holdra, viszont nagyon erős volt a fénye.

Szeretettel: E R Y
Élj a Szíved Erejével!Na, mi volt az éjjel az égen?

Csak azért kérdezem, mert én akkor már édesdeden aludtam. :-)Én is...én is:)))))

Én is rengeteget néztem ezen a nyáron az égre...a tanyán kint gyönyörűbb az égbolt, mint itt bent a városban:)))))))))))))))

Amúgy nagyon sok hullócsillagot láttunk most a nyáron...isteni volt ahogy egy pléden feküdtünk egymást ölelve és betakarózva, mert az éjszakák már kezdenek lehűlni...szóval fantasztikus élmény az égboltot kémlelni:))))))))))))))))

Tudom miről írsz Ercsike...szerintem is menjetek ki ismét a Dunapartra:))))))))))))))))

Mamamacis ölcsim:)))

"A mély barátság olyan, mint a szívárvány! Ha a boldogság és könny megfelelő arányban vegyül, az eredmény egy színes híd lesz két szív között:)))"
Evelyn:)---

Nycion-nak írnám,hogy az esthajnalcsillag az a Vénusz :)Sziasztok

Ezt a cikket már máshol is láttam! A számításokkal én is egyet értek! Tehát a Mars átmérője kb. 2-szerese a Holdénak, de a távolsága viszont 145-szöröse lesz augusztus 27-én! Szóval, ha télleg lehet majd látni akkor is sokkal kisebb lesz mint a Hold! Lehet, hogy csak távcsővel lehet majd látni! De minden kiderül augusztus 27-én! Kíváncsian várom! :D üdv: DávidNa szóval a Föld és a

Na szóval a Föld és a Mars távolsága pontosan 249 228 730 km és 206 644 545 km között mozog.A Hold távolsága a Földtől pedig 405 696 km és 405 696 km között mozog. Ezek tények. 1 mérföld az 1,609 km szóval 34,65 millió mérföld az 55,75 millió km. Itt már valami gyanús. Akár mi fog történni ilyen közel a mars nem fog jönni. Ezek fizikai tények és kész. A Hold egyenlítői átmérő: 3476,2 km, a Mars egyenlítői sugara: 3402,5 km szóval teljes kerülete kb 6800 km. Szóval hogy a Marsot ugyan olyan nagynak lássuk mint a Hold ahhoz kb 800 000 kmre kell hogy megközelítse a Földet. Szóval az általatok megírt adat az az 34,65 millió mérföldes adat elve rossz.Szia kedvesek !

köszönöm mindenkinek a kiigazítását,,,, illletve mindenkinek a hozzászólását,,, bevallom nem néztem utána,, ezt egy kedves barátnöm küldte akinek a szavában megbízok,,, nos én csak azt szeretném hozzá füzni hogy köszönöm mindenkinek,, és majd remélem akkor kiderül ,,, ha nem igaz akkor ezer bocsi érte,, és max együtt nézzük egyx sokan a csillagokat :-)) pfff ez annyira rossz elfoglaltság lesz ?? Sőtt tovább megyek ezen a napon ha benne vagytok mindenki aki fenn lesz akkor kérem gondoljon pozitívra,, és a szeretetre vegyük közre a földet a csillagokat és azokat akiket szeretünk a szeretet érzéssel ,,, oké?? Én mindenképp ezt fogom csinálni,,,,,
öleléssel
zsu

Ha először nem érsz el, csak tarts ki bátran.
Ha itt nem találsz, keress meg ott.
Valahol megállok, és várok Rád...
(Whitmann)Haho:-))

Tudjátok én ezt az emailt két évvel ezelőtt megkaptam:-))
Akkor ismerkedtünk meg a Kedvesemmel,aznap délután,úgyhogy mi
fél éjszakánkat a Duna partján töltöttük, hogy az eget bámultuk:-))))
MOndanom sem kell, hogy Marsot nem láttuk, de azóta egymást nagyon szívesen nézzük:-))
Lehet most is kimegyünk a rakpartra????????
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Válasz

ferzoo!

Igen tényleg sok hülyeség van feltéve a netre,ebben egyet értünk.
Továbbá a csillagászatnál a mérföldet ritkán használjak és ha használjak olyankor a nemzetközi tengeri mérföldrét szokták használni ami azt jelenti hogy
1 nemzetközi tengeri mérföld = 1852 m = 1,852 km vagyis amit leírtál az téves mivel 100 millió kilométer kevesebb mint 60 millió mérföld (emeltet senki nem említett sehol 60 millió mérföldet,javaslom legközelebb olvasd át pontosabban).

Jah és tényleg az előző hozászolásomban elírtam nem 34 hanem 340 ezer kilométerre van a hold a földtől. De el kel szomorítsalak, te is elírtál itt valamit a mars a naptól átlagosan 227 millió kilométerre van,persze van napközeli és nap távoli pontja, de a minimum sokkal kisebb mint 265 millió kilométer emelet a földnek pedig átlagosan 149 millió kilométere van a naptól,mivel ezt a blogot vitatjuk a blogban megadott információ révén kell elinduljunk vagyis sem a Marsot sem a földet nem a naphoz kell viszonyítsuk,ehez a napnak nem sok köze van, hanem a Marsot és a holdat kell viszonyítsuk a földhöz ahogy az előző hozászolásomban leírta.

Hétköznapi nyelven amiben biztosak lehetünk hogy átlagosan merve a mars sokkal távolabb van a földtől mint a hold és csak alig nagyobb mint a hold és ezert 27 edikén nézhettek az égre amíg akartok akor sem lesz 2 holdunk. XD
Egyébként én sem vagyok csillagász csak egy egyszerű 17 éves gyerek, de nagyon sokat olvasok a csillagászattal kapcsolatosan mert nagyon szeretem. :D
Mondhatnám a sok hülyeség közül megkeresem a normálisat.Én is megosztok veletek egy pár érdekességet

Sziasztok nem szoktam blogozni,sőt chatalni sem és egyébként is mindenfajta közösségi oldalt ugy ahogy van mellőzni szoktam,de eezt a csomó hülyeséget -bocsi inkább a butaság a helyes kifejezés- amiket összeírtok......
Először is ha utánna néztek hivatalos csillagászati oldalon ott már kapásból találtok 2003-ból is hírt ugyanezzel a szövegű emaillal kapcsolatban.A másik ha már leírok egy adatot talán utánna nézhetnék,ezért van ennyi szemét az interneten ,mert mindenki a saját hülyeségét szajkózza és az értékes gondolatok elvesznek a sok hülyeség között.
A mars távolsága a naptól (min) 265millió km a föld a naptól (max) 152millió km a különbség ugye ilyenkor a legkisseb azaz több mint 100millió km több mint 60 millió mérföld.
A másik,a hold a földtöl NEM 34ezer km re hanem még egy nullával arrébb 340 ezer kilóméterre van.
Nem vagyok csillagász ,de elővettem az általános iskolai tankönyvemet ezért ....gondolom nektek ilyen nincs.
Szerintem nem kell felnéznetek augusztus 27.én ha az űrt akarjátok kémlelni.
üdv feriEgy kritika

Sziasztok!
Fontos elmondanom hogy azért regisztráltam erre az oldalra hogy ezt a témát cáfoljam, tulajdonképpen ez egy nagy hülyeség,és a következőkben leírom hogy miért:
Nos a Hold átmérője megközelítőleg 3476 km,a Mars majdnem a "duplája" megközelítőleg 6794 km.Egyszóval nem olyan nagy különbség van a kettő közt.Lépjünk tovább,gondolom mindenki tudja hogy ha közelebbről nézünk egy tárgyat nagyobbnak latszik mintha távolabbról néznénk, talán azt gondoljatok hogy ez itt is így van, hogy a Mars kicsit távolabb van ,de egy annyival nagyobb is és maris akkorának látjuk mint a Holdat, vegyük is szemügyre a távolságokat, itt az van leírva hogy a Mars 34,65 MILLIÓ mérföldre lesz a Földtől (előszór is itt van egy óriási hiba, aki egy csöppet is ért a csillagászathoz tudja hogy ott fent sosem mernek mérföldökben hanem CSE -ben,más neven Csillagászati egység) na akor számítsuk át ezt a 34.65 MILLIÓ mérföldet, az megközelítőleg 68 MILLIÓ kilométer,nos a Hold a Földtől mindössze 340 EZER kilométerre van, tudjatok a 340 ezertől még rengeteg van a millióig és a milliótól még több a 68 millióig, az hogy egyik égitest duplája a másiknak ekkora távolságnál semmi. Tudjátok egy ehez kissé hasonlód dolog történik a Fold korul belül minden 26-odik hónapban van Marskozeli pályán,ilyenkorra látszik a Mars de csak akora mint egy csillag és ezért is nevezték el esthajnalcsillagnak, de ezt nem tudom biztosra.Aki ezt nem hiszi olvasson utána.Majd meglátjuk, addig meg minek rajta vitatkozni? Az...

igazság előbb-utóbb kiderül, mint mindig. :-)Akár kacsa, akár

Akár kacsa, akár nem.....én biztos felnézek akkor az égre. :) Abból baj nem lehet! :) Sőt.........Nem felejtem el

Tuti nem felejtem el, mivel akkor van a szülinapom :) amúgy kiváncsi is vagyok :))

Pussz,
SABSzerintem

Szerintem ez a hír kacsa mármint hogy a holdnak megfelően fogjuk látni! Már tavaly is kaptam ilyen üzenetet! Képtelenség hiszen a Mars nagyon messze van ! Bár az lehet hogy közelebb lesz , de soha nem fogjuk úgy érzékelni mint a holdat!Bár a fényessége valószínű sokkal nagyobb lesz az éjszakai égbolton!