Tiltsuk be a Bibliát! - Arany Viktor perel

2007 őszén hírérték lett egy olyan gondolatból, amelyről régebben a legszabadabbnak hirdetett fórumokon sem lehetett ilyen címmel írásokat nyitni. Most meg már lehet, és a Magyar Nemzet is foglalkozott vele.

Tiltsuk be a bibliát! címmel indított aranyviktor, avi01 nicknévvel két topikot is az index fórumán. Egyiket a vallás, filozófia, a másikat a politika rovatban. A politika rovatban lévőt eddigi bevált módszer szerint törölték -pedig a gyűlöletbeszédről szóló törvénytervezet éppen toppon volt- a vallás, filozófia rovatban lévőt meg áthelyezték egy eldugott, alig látogatott és olvasott közéleti rovatba. A topikokban azt hirdette meg, hogy bírósági pert készül indítani a biblia betiltásáért, mert az számos gyűlöletbeszédet tartalmaz, amit a jelenlegi törvényeink sem engednek meg. Ezen interjút még a történtek kezdetén készítettem csak némileg kivártam, hogy mi is fog történni még. Most viszont már publikálom, mert Aranyviktornak elkél mindenféle támogatás, még az is amelyet ezen cikkem ad neki:

IGe: Már sokan és egyre többen ismernek téged, de vannak akik nem. Számukra egy kis rövid bemutatkozó szakasszal kezdeném kérdéseimet. Mióta is gyűröd a klaviaturát a neten? Milyen mennyiségű anyagot írtál eddig az elektronikus és a nyomtatott sajtó számára?

Avi: A legnagyobb falat a Hitbenhat 11 kötete kb. 1200 A4-es oldal, millió karakter. Az első kötetet lefordítottam németre, 180 A4-es oldal, Van egy esszékötetem 200 A4-es oldal. 5-600 közötti vers, régebben számoltam, 115 A4-es oldal, és az Index valifili fórumon tízezer hozzászólás aranyviktor nicken és további másfél ezer avi nicken.

IGe: Te egy érdekes sorsú ember vagy. Sok kalandot átléltél, sokféle szakmában dolgoztál. Elértél a mai társadalom szemében csúcsnak értékelt helyzetbe egykoron. Szép család, gyerekek, orvos felség, szép ház, szép kocsi, jól fizető vezető állás. Hogyan emlékszel vissza erre?

Avi: Életem legszebb korszaka volt, amikor már három gyermekem volt, még nem voltam beteg, a kislányom sem. Dolgoztam a családomért, cégvezető voltam, este hazamentem, csikordult a kulcs a zárban, a gyerekeim visítozva rohantak, apa, apa, csimpaszkodtak rám, az ilyen pillanatokért érdemes élni. Boldog családapa, és boldog cégvezető voltam, ez nem az élet minden területe, de a családapaság sok más hiányért kárpótolt.

IGe: Aztán 15 éve összeszedtél magadnak egy Bechterew-kór néven ismert, jelenlegi orvostudomány szerint gyógyíthatatlan testi betegséget? Ezt el lehet kapni, örökölni, vagy csak a sors ajándékozott meg vele? Régebben többször is valamiféle szerencsés ajándéknak tekintetted, ami egy más, akkor helyesnek vélt életvitel és világnézet felé terelt.

Avi: A Bechterew az orvostudomány szerint ismeretlen eredetű, és gyógyíthatatlan. Egy komoly, gyógyíthatatlan betegség mindenkit terel, de nem mindenkit ugyanarra. Nem vagyunk egyformák.

IGe: Tehát a betegséged felrázott és akkor úgy érezted, hogy felébredtél. Vagy az ébredést is csak álmodtad? Hányszor is ébredtél fel már eddig? Melyek voltak ezek a fel, vagy ráébredések?

Avi: Aki nagyon mélyen alszik, azt hosszasan kell rázni, hogy felébredjen. 1987-ben a lakásom bejárati ajtaja előtt a lépcsőházban egy 500 kg-os betondarab esett ki a födémből, ahol minden nap kilépek. Ha egy órával hamarabb megyek, vagy később esik, akkor végem. 1988-ban hármas szaltót végeztem, és 90 m-t repültem az autómmal egy karcolás nélkül. Másodszor a halál torkában. 1989-ben első ügyvezetői munkakörömben úgy vitt el Budapesten a mentő, hogy azt hittem, meghalok, a bénulás lassan jött a bokámtól felfelé, ki sem tudtam szállni az autóból, csak nyomtam a dudát, és kihívták a mentőt. Harmadszorra a halál torkában. Három komoly intő jel volt, de nem ébredtem fel rá, ezért jött 1992-ben a gyógyíthatatlan betegség. 2 év toporgás, majd újabb olyan események, amelyek mellett már nem lehetett elmenni, és lassan elkezdtem mozgolódni, dörzsölni a szemem, és az ébredés egész a mai napig tart.

IGe: Kicsit másra is gondoltam a kérdésemben. Még sokan nem olvasták a könyveidet. Az útkeresésed fontosabb állomásai érdekelnek, esetleg dátumokkal. Tehát mettől-meddig milyen világnézet, izmus, filozófia volt maghatározó az életedben?

Avi: Hát 1992-ben lettem beteg, a materialista orvostudományt pár hónap alatt kipipáltam, majd 1994-ig tartott valamiféle felszínes ezoterikus tapogatózás, természetgyógyászat, látók, asztrológusok, energiagyógyászok. 93-tól kezdtem kapisgálni, hogy a betegségnek lelki oka van. 1995-ben volt a nagy come back, visszatérés Istenhez, rátaláltam egy keresztény karizmatikus imakörre, ahol mondjuk úgy felvilágosodottabb kereszténységet éltek, kiemelték Jézus életét és tanítását a Bibliából, és nem erőltették az Ószövetséget, sem Pál tanításait. 1999-ig állandóan jó akartam lenni, jót akartam tenni, és 1999-2000 táján jutottam el annak megértéséhez, hogy jó és rossz csak tudatunk korlátja, amin felül lehet emelkedni. Ekkor már a közöset láttam a vallásokban, nem az eltérőt, a jón és rosszon való felülemelkedést megtaláltam Jézus tanításában, Buddha tanításában, Dethlefsen könyveiben és magamba építettem. Jézus tékozló fiú példázatát megtaláltam Buddha tanításában, egyre erősebben éreztem, hogy van egy Isten, mi az Isten részei, gyermekei vagyunk, elkódorogtunk, és a visszaúton vagyunk hozzá, így aztán mély nyugalom és biztonságérzet töltött el. ha az embernek biztos célja van, tudja, hogy úton van, és csak idő kérdése, hogy megérkezzen, sokkal nyugodtabb azoknál, akik nem tudják honnan jöttek, hová mennek, még azt sem, hogy úton vannak. 2001-től számos szellemi élményem és megtapasztalásom volt, egy délután erejéig megélhettem, az Isten és én egy vagyunk élményét is, egy alkalommal megtapasztaltam az időtlenséget, átéltem a magzati állapotot és még sok minden mást. Egyre többször léptem át a jó és rossz korábbi határait, korlátait, és egyre jobban empatikussá váltam, éreztem mások örömét és szenvedését, és egyre erősebb lett bennem a szándék, hogy mások testi-lelki szenvedésein könnyítsek, segítsek, ez 2003-ban egy szellemi élmény hatására egyfajta küldetéstudatot szült bennem. Pillanatnyilag arra várok, hogy meggyógyuljak, és "munkába" állhassak.

IGe: Olyan lelki és testi helyzetbe, amibe Te kerültél sokan mások is tesznek ostobaságokat. Te tettél szerinted ilyet? Mert szerintem a feleséged és a családod elhagyása a te akkori gyökeresen megváltozott világnézeted miatt az volt. Szerinted?

Avi: Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Ki hagyott el kit? Ateistaként vettem el a volt feleségem, ez igaz, de az, hogy az én világnézetem megváltozott, még nem válóok, ő pedig nem tűrte, nem viselte el, hogy Istenben hittem, azt mondta, inkább kocsmába járnék, mert abból legalább másnap kijózanodok. Nagyon türelmesen viseltem 3 évig, hogy egyre agresszívebben támadott, már a gyerekeim is azt mondták, apa ezt nem kell elviselned, te vagy az úr a háznál, ők is túlzottnak tartották béketűrésemet, végül nem bírtam tovább és elköltöztem otthonról. A családomról változatlanul gondoskodtam, de nem bírtam tovább a folytonos veszekedést. Mindenki engem hibáztatott, a szüleim is ellenem fordultak, volt szomszédaim, akiknek sok szívességet tettem, nem köszöntek vissza, elfordultak az utcán, különféle legendák keringtek rólam, mégis nyugodtan aludtam, mert hű voltam önmagamhoz, és a lelkiismeretemhez. Amit tettem, azt tettem, ma sem ítélem el magam, ahogy akkor sem ítéltem.

IGe: Írtál arról is, hogy aztán elég sokáig volt egy ateista szerelmed. Egy kívül álló ezeket a csapongásokat nehezen érti, te el tudod nekünk magyarázni. Vagy akkor már nem is volt olyan fontos számodra, hogy a társad ugyanúgy gondolkozzon?

Avi: A házasságomban nem nekem volt fontos, hogy a feleségem ugyanúgy gondolkozzon, hanem ő akarta rám erőltetni, hogy én gondolkozzak ugyanúgy, mint ő, és gyűlöljem Istent, mert nem gyógyította meg a gyógyíthatatlan beteg kislányunkat. Az ateista párom, akivel másfél évig együtt éltem, soha nem piszkált amiatt, hogy Istenben hiszek, nem akart rábeszélni, hogy ateista legyek, és én sem hogy hívő legyen. Csak szerettük egymást.

IGe: Nagy és külső szemlélő számára fáradtságos utat jártál be eddig. Mennyire érzed már magadat világnézetileg stabilnak és megállapodottnak? Már révbe értél, vagy még kipróbálsz mondjuk egy szélsőséges ateizmus ágat, szkepticizmust?

Avi: Azt hiszem stabil, és megállapodott a világnézetem, mert már nincs világnézetem. Sohasem soroltam magam semmilyen izmusba, még ha mások oda is soroltak. Hiszek egy magasabb intelligenciában, egy rendező elvben, a tudatban, Istenben, és hiszem, hogy része vagyok. Ha ez világnézet, akkor ez a világnézetem. Sokat egyszerűsödött az évek alatt.

IGe: Akkor ez melyik eddig ismert világnézethez van a legközelebb? Panteizmus, newages esetleg pédox?

Avi: Sajnos komoly műveltségi foghíjaim vannak, nem ismerem az izmusokat, bevallom a pédox lényegével sem vagyok tisztában. Sosem tartoztam izmusokba, ideológiákba, mindig a magam útját jártam, még ha ez izmusokkal részben egybe is esett.

IGe: Mi is késztetett arra, hogy pert kezdeményezz a keresztény-zsidó eredetű B/biblia betiltásáért? Azért kérdezem így mert akár kicsi, akár nagy betűvel írjuk, bibliából is van jónéhány, akárcsak I/istenből.

Avi: Irritál a hanyagság, a komolytalanság, hányavetiség. Lukács evangéliumában az áll, ki nem gyűlöli apját anyját testvérét, s még önmagát is, nem lehet a tanítványom. Ez egy nyilvánvaló és nevetséges fordítási hiba, amelyet a ki tudja hány ezer fős vatikán, meg az egész katolikus klérus figyelmen kívül hagy a hívőkről nem is beszélve. Ha egy is lenne, aki komolyan venné a Bibliát, lázongana ezért, vagy vakhittel elkezdené gyűlölni a közvetlen rokonságát. Ha ők így, hát gondoltam, fel kéne már ébreszteni őket is, és indítsunk pert a Biblia kiadói és terjesztői ellen gyűlöletkeltésre alkalmas megnyilvánulás terjesztéséért. A szakácsot is felelősségre vonják, ha krumplihéj, vagy csirketoll kerül a levesbe, hanyagság a nem odavalót beletenni, benne hagyni. Első lépésben tehát a betiltást kezdeményezném, de engedményt tennék, ha a gyűlöletre felszólító részt megváltoztatnák a helyes fordításra (kevésbé szeretni). Ragasszák át az összes példányt, és a jövőben ne terjesszék a korábbi változatot. A gyűlöletkeltésre alkalmasság szabálya alól a vallásszabadság sem jelent feloldozást.

IGe: Ilyen gyűlöletkeltésre, vagy gyilkosságra felhívó szakasz talán túl sok is van. Melyeket emelnél ki, mint a legfontosabbakat?

Avi: Van szó gyerekgyilkosságról is az Ószövetségben, véres háborúkról, igazságtalan kollektív büntetésről, ezek mind elborzasztóak, ahogy mondtad lelki károsításra is alkalmasak akár, de egy helyen expressis verbis gyűlöletre szólít fel az Írás. Lk.14.26. ,,Ha valaki hozzám jön, de nem gyűlöli meg apját, anyját, feleségét, gyermekeit, testvéreit, sőt még a saját lelkét is, nem lehet az én tanítványom. Ha valaki ezt komolyan veszi, el kell higgye azt a badarságot, hogy gyűlölnie kell Jézuson, tanítómesterén kívül az egész világot, sőt még önmagát is. Szerencsére, vagy sajnos, ma senki sem veszi komalyan a Bibliát, remélem a Biblia terjesztői ellen indított per ezen változtatni fog.

IGe: Biztosan tudod, hogy régebben, ilyen és hasonló címmel még az internetes fórumokon sem nagyon lehetett témát indítani, pedig ez a gondolat már nagyon régóta ott van sokakban. Nekem sorra kitörölték például az olyan témáimat, ahol az emberijesztő feszületeket elemzem az utak mentén, hogy szerintem azokat magánterületekre kellene szállítani, vagy szoborparkba. Mennyire érzed ilyen téren szerencsésnek magad?

Avi: Én mostanáig nem voltam olyan provokatív, mint te a topikjaiddal, egy kicsit konfliktuskerülő voltam, most én is belemegyek a sűrűjébe, de nem izgat, a lényeg, hogy hű legyek önmagamhoz, a saját belső törvényeimmel összhangban legyek.

IGe: Miért pont a bírósági pert tartod olyan eszköznek, amivel elérheted a biblia betiltását? Miért nem a politikát, vagy más vallást, más világnézetet, civil mozgalmat, felvilágosítást választod eszközül, amivel szintén el lehetne ugyan ezt érni? Talán nem is tiltás alapon, hanem úgy, hogy az emberek egyre többen rájönnének, hogy ez egy destruktív mű és egyszerűen kimenne a divatból.

Avi: Ó barátom, tettem én már lépéseket, lesöpörtek egy szó nélkül. Jézus szó szerint kiemelte követőinek, hogy ne szólíttassák magukat atyának, mégis az összes katolikus pap ilyen atya, olyan atya, pápa testvérünket meg - Isten bocsássa meg nekik - Szentatyának szólítják. Gondolkodó ember ezen rögtön fennakad, de engem egy félmondattal lesöpörtek, és még én voltam az értetlen és kellemetlenkedő. Írtam egy esszét "Csak egy atyátok van" címmel. A per megfelelő eszköz, mert nyilvánosságot indikál, az érintettek felhördülnek, a média csámcsog, stb.

IGe: Mint ismered én nem tiltatnám be a bibliát, csak azt helyesnek tartanám, ha azon is szerepelne legalább egy hasonló figyelmeztetés, mint a cigis dobozokon. Például:A VALLÁS SÚLYOSAN KÁROSÍTHATJA AZ ÖN ÉS A KÖRNYEZETÉBEN ÉLŐK TERMÉSZETES ÉRZELEMVILÁGÁT. (Ja és "fogyasztási" adójukat is azonossá tenném.) Te beérnéd ennyivel, ha esetleg a pert ilyen irányban könnyebben meg lehetne nyerni?

Avi: Nem. Ezt a feliratot a születésünkkor a pelenkánkra is ráírhatnánk, az egész élet károsíthat, a konyhakéssel is lehet ölni, meg kenyeret is szeletelni, ne öntsük ki a fürdővízzel a gyereket. Az hogy vallás önmagában nem káros, és különben is ki mondja meg, mi az, hogy káros? A gyűlöletkeltésre alkalmas megnyilvánulást azonban a törvény bünteti, a miniszterelnök zéró toleranciát hirdetett, üldözik az antiszemitizmust, a romaellenességet, hát üldözzék azt is, ha egy jól körülhatárolható embercsoport, a közvetlen rokonság gyűlöletére buzdít egy iromány.

IGe: Eddig számosan biztosítottak a segítségükről, köztük jómagam is, mert amit felvállaltál az akárhogyan is nézzük egy bátor és nemes tett. Milyen további támogatásokat tudsz elfogadni és milyen formában.

Avi: Nem vagyok bátor, nemes pedig végképp nem, hallgatok benső hangomra. De leszázalékolt nyugdíjas vagyok, nincs pénzem ügyvédet fogadni a keresetlevél megírására, és a perindítási illeték befizetésére. Ha egy ügyvéd társadalmi munkában vállalja a keresetlevél megírását, és az illeték nem egetverő összeg, akkor további segítség nem szükséges, a per során majd én képviselem saját magam.

IGe: Mivel lesz szerinted másabb a világ, ha egy eleve korábbi vallásokból és mítoszokból összeollózott filcművet, amelyet már eddig is többször átírtak, most esetleg mégegyszer átírnak?

Avi: Egy fecske nem csinál nyarat, mondja a népnyelv, de mindig és mindenütt van egy első, akár Kolumbusz Kristóf, vagy az első űrhajós, vagy az első ország, amelyik kilépett a szocializmus béklyójából. Elsőnek lenni mindig kockázatos és bátorságot jelent, de a jelen állóvizét fel kell kavarnom, ez a dolgom. Nem hálás szerep, de vállalom.

Ezen cikket a szerző és a riportalany beleegyezésével, bármilyen nyomtatott újság, vagy netes online hely, szabadon átveheti, újra leközölheti. Esetleges stilisztikai,nyelvtani javításokkal és rövidített formában is.
Magyar Nemzet cikke;
Bibliai SátánIsten bűntettei - Nürnberg, Hága;

A cikkem eredetije, képekkel, linkekkel, kommentekkel itt olvasható:

HozzászólásokEz a 10-dik csapas.

Elotte az iras szerint volt meg 9 masik is.
Szerinted IGe, vajon mi volt az ok?

Szeretettel,
felebaratmegöle az Úr minden elsőszülöttet

2Móz 12,29. Lőn pedig éjfélkor, hogy megöle az Úr minden elsőszülöttet Égyiptomnak földén, a Faraónak elsőszülöttétől fogva, a ki az ő királyi székiben űl vala, a tömlöczbeli fogolynak elsőszülöttéig és a baromnak is minden első fajzását.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.IGe!

Nem vagy te kisse turelmetlen?! Vagy inkabb torkos?!:)
Az egesz Szentirast egyszerre akarod erteni?
Lassan jarj, tovabb ersz!
Elolvastad a 3 idezetet, egymas utan???
A "...meg nem gyuloli..." hsz-omban irtam rola.

Szeretettel,
felebaratAz a mű, ami tele van gyilkolászásokkal, az nem szent!!!

Abban tehát egyetértek Arany Viktorral, hogy a biblia semmivel sem érdemel más elbánásmódot, mint Hitler Mein Kamfja. Persze és azt sem tiltanám be és nincs is betiltva hazánkban, csak éppen a nagyon nem divatos mű.

Egy szeretet soviniszta és SátánIsten személyi kultuszos mű.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Az biztos,hogy nem egyszeru!

A Szentiras nem egy ovis versike!
De nem kell megsertodni,ha elsore, masodjara meg sokadjara se erted!
Es ez nem egy konyv,amit egyszer kiolvas az ember!
Ezt olvasgatni kell, akkor szep lassan meglatod es megerted a szavak mogott a bolcsesseget!
Latod, ezert kell kisgyerekkorba elkezdeni, hogy mire felnosz, mar vilagos es tobbnyire ertheto legyen.
De soha nem keso elkezdeni! Rajta!:)))

Szeretettel,
felebaratArra jutottam, hoyga biblia egy zagyvárium:-)

Einstein szereint legendárium, szerintem meg zagyvárium:-)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.IGe!

Vetted a faradtsagot, es elolvastad a "...meg nem gyuloli..." c. hozzaszolasomat? A megjelolt reszeket elolvastad a Bibliabol?
Mire jutottal???

Szeretettel,
felebarat

A perrel kapcs. :"Ember tervez, Isten vegez!"Az eredeti cikkemet ennyien olvasták eddig:

Összesen 3627 alkalommal olvasták el.

Főként a nagyon találó kép az elején és a végén tetszik sokaknak.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Felebarát te álmodsz:

IGe: Mint ismered én nem tiltatnám be a bibliát, csak azt helyesnek tartanám, ha azon is szerepelne legalább egy hasonló figyelmeztetés, mint a cigis dobozokon. Például:A VALLÁS SÚLYOSAN KÁROSÍTHATJA AZ ÖN ÉS A KÖRNYEZETÉBEN ÉLŐK TERMÉSZETES ÉRZELEMVILÁGÁT. (Ja és "fogyasztási" adójukat is azonossá tenném.) Te beérnéd ennyivel, ha esetleg a pert ilyen irányban könnyebben meg lehetne nyerni?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.A gyerekmesek le vannak tiltva???

IGe, ebredj mar fol csipkerozsika almodbol!
A Bibliat is tanitjak gyerekszinten, ami nem art, kar,hogy kimaradtal belole.:(

Szeretettel,
felebaratA piroska és a farkas is szintén az, így igaz

Le is van tiltva a gyerekemnél, akárcsak a biblia, feszület, teplomok, papok

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.".....meg nem gyuloli..."???

Lukacs 14/26, aki nem erti,olvassa el Mate 10/37, hatha erthetobb.
Es ha ez sem ertheto,akkor Lukacs 14/33 is segithet a megertesben.
Aldas, bekesseg!:)

Szeretettel,
felebaratAki gondolkozik, annak a Piroska és a farkas vérengző...

horror. Mese. Amit szükség esetén jól használhatunk az elfojtásainkhoz. :-))
Te ezt miért veszed annyira komolyan, IGe? :-)
Hallgasd meg:TI

miről " beszéltek " ........?Nem baj IGe!

Egyszer biztos megerted,amit olvasol!:)
Hagyd a rossz emlekeket, es ne haritsd Istenre a felelosseget a te sajat hibaid miatt.

Szeretettel,
felebaratAki gondolkozik, annak bizony a biblia gyülöletkeltő mű

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Az jutott eszembe, mialatt olvastam, hogy ez az ember....

még mindig nem tette túl magát a bűntudatán, mert elfojtotta. Azért pont a család elhagyását emeli ki a Bibliából, mert még mindig nem tudta magában rendezni az ebben az életszakaszban történteket, a saját családja elhagyását. Azért dolgozik ennyire.
Ez ugyanolyan, mint amikor valaki valamilyen lelki, érzelmi vagy szexuális probléma miatt Jézusát, Sai Baba-t, vagy akárkit követ és cölibátust fogad, hogy jobban szolgálhasson Istenének.
A férfiak nehezebben dolgozzák fel a válságaikat, mert elvárás tőlük, hogy mindig erősnek mutassák magukat. Ezért "találnak ki" gyakrabban ilyen meséket maguknak, mint a nők.
A vallás az ilyen mesék táptalaja, de ezért én még nem tartom veszélyesnek. Ha nem lenne vallás, lenne más, amit behelyettesítenének, hogy problémájuk ne kerüljön még önmaguk előtt is felszínre.IGe!

Ne csak olvass, gondolkodj is!
Azert kaptal eszt meg szabad akaratot!:)

Szeretettel,
felebaratA bibliai SátánIsten bűntettei

Ez egy gondolatkísérlet: Tegyük fel, hogy egy bíróság, Nürnbergihez, vagy a Hágaihoz hasonlóan el kezdené tárgyalni a bibliai Isten, a bibliában leírt, emberiségellenes és népirtást elkövető tetteit. A bibliában leírt mészárlásokat bizonyítottnak találnák. Milyen büntetést kapna Isten?

nem nulla bűntettel gyanúsítható:

- Háborús uszítás.
- Népirtás (saját kezűleg)
- Háborús uszítás, felbujtás háborús bűnök elkövetésére.
- Felbujtás önbíráskodásra.
- Háborús uszítás, felbujtás háborús bűnök elkövetésére.
- Felbujtás gondozásra bízott kiskorú veszélyeztetésére.
- Állítólag a Gonoszt/Sátánt/ördögöt is a bibliai Isten teremtette. Tehát mai szóhasználattal vádolható a terrorizmus támogatásával is.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Márpedig maradjon a Biblia!:)

Jó az két okból is:
1. Ki lehet magozni belőle a csodálatos dolgokat, s össze lehet hasonlítani más csodálatos dolgokkal, ezek egybecsengése pedig örömöt okoz. Persze főleg az Új Szövettség bizonyos Jézus-idézeteire gondolok.
2. Lássák csak h a zsidók már akkor is miket tettek... hátha pár embernek eszébe jut összehasonlítani a farizeusi viselkedést egyes mai zsidó viselkedési formákkal... ezen összehasonlítás érdekes eredményekre vezethet.:)" ...nem lehet az en tanitvanyom."

Lukacs 14/26 - 14/27
"Es valaki nem hordozza az o keresztjet,es en utanam jo, nem lehet az en tanitvanyom."

Szeretettel,
felebaratAranyviktor egy érdekes ember.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.