SECRET KLUB - TémaVezető: Lucza Csaba

Kudarc és Győzelem

Az Életünk hol egy nehezebb (kudarcként megélt), hol egy sikeres (győzelemként megélt)

élethelyzetbe sodor bennünket. Hogyan lehet a "kudarcként" megélt élethelyzetből

győztesen kikerülni, ki hogyan oldotta meg nehéz életperiódusait

ez lesz a szerdai Titok Klub témája.

Lucza Csaba saját életének példájával fogja felvezetni a témát,

és sámán-dobjával "harmóniába" hozza a megjelentek rezgéseit.

Szeretettel várunk Mindenkit szerdán

2009. 07. 22. 18:00 órára a HARMÓNIA MŰHELYBEN, Csengery utca 59-ben.

HozzászólásokButus

A szerencsétlenség, kudarcnak és örömnek megélt helyzetek.
azt írtad te hogyan érzed és néztél rá az életedről most vagy x év távlatából.
Az ami szerinte kudarcként megélt arról nem úgy lát és gondolkodik,a külvilág anyád és barát,ezer ember.Ők nem úgy fogják fel.Isten sem.

Kudarcnak megélt.
Eltörtem a lábam,táppénz nem tudtam miatta,nyaralni,bulizni,dolgozni tucat dolgot,,elvesztettem a munkámat.
Egy kívülálló ezt mondja.
De jó neki ,én is olyan fáradt vagyok ,elmennék szabira,táppénzre, de félek nem merek.Jó lenn egy kis
pihenés,lustálkodás,kényeztetne anyu,a barátnőm .
Elvesztette az állását ,hogy felszedjen egy új tapasztalást,tudást a mélyről,egy ötletet kizadva abból pénzt csiholjon.

A te ,az ő dolga ,hogyan éled meg a rosszat és mivel töltöd azt az időt,míg az élet padlóra küldött.
Tanulhatsz,nézhetsz jó filmeket,alkothatsz,meg szerelhetsz otthon valamit.
Építheted a kapcsolataid ,meglátogathatod,előkeresheted a régi ismerősök,rokon,barátokat,megfogalmazhatsz új célokat,könyvet írhatsz és átgondolhatod az életed Most mit akarsz,merre tartson,milyen legyen.kiértékeld,kielemezd,rendszerbe tedd.többet foglalkozhatsz magaddal,a szeretteiddel az elhanyagolt dolgokkal.
Ki dönti el mi a rossz ,mi a kudarc mi a jó,mi a rossz.
Te ? Mások ?
Egy nap ülte egy emberrel egy buszon ,hallgatom.Azt mondta egy nőnek,tök rossz napja volt,kirúgta a barátnője,összetört a kocsija,megbüntették,nem kapott kinevezték és kétségbe vonták a munkáját,lehet elküldik,nem fogja tudni a hiteleit .és ....

Minden olyan jó sínen volt a legjobban ment nemvolt semmi előjele ezeknek,nem félt,ne aggódott nem szorongott ,miért.Többszörös sokk érte és lelki teherként élte meg,fájt ,szenvedett egyik végletből a másikba zuhant,elhagyta magát.
A barátnőmással táncolt a barátok nem hívták,az anyja csak szidta.
Igazán nem jött rá ,hogy az élet így kérdezte ki őket ,vette rá őt, hogy észrevegye olyan család,barátok,társak és munkára van szüksége ,ami akkor is ott lesz ,megvárja,ha ő beteg lesz,fáradt ,rossz napja van,el van keseredve.
Aztán 4 év év múlva ugyanazon a buszon látom ,és hallom dicsekszik hogy áldja a sorsot a rossz dolgokért ,mert akkor nem ismerte volna meg az élt ízét.nem veszi ki a pénzét és nem utazgat csa egy évig,s nem ismeri meg ott,úgy a feleségét,nem tanul újabb dolgokat,szakmát.nyelveket.nem lát és tapasztal ennyit.Nem leli meg az álomnőt ,ki bár nem rianna szépsége,tehetsége és alkatával bír,de kitartott mellette ,mikor padlón volt,imádja,kedves,melegszívű,rendes és őszinte,házias. Ő bíztatta és ne hagyta cserben,van egy nagy lakásuk.
3 gyerekük és a lány szülei imádják,új barátai lettek,új otthona és hazája és olyan munkája ami könnyű,imád sok nullával,mellette biztos talajt ad az a 2 vállalkozása ,és a befektetési megtakarítások,és a segítőkész család és barátok.
Az öreg hölgy azt mondta neki.Igen édes fiam én is keseregtem31 évet ,hogy elhagyott a férjem,nem kapta meg a remélt állást és házat,nem nyertem meg azt a díjat és nem vetek fel ide ,nem lett gyereke.
Aztán mondja .Mikor megismertem Petert a kanadai férjem 58 évesen ,és jött vele a csillogás,siker,munka,elismerés ,boldogság ,anyagi jólét, jó barátok, a románc az élet kárpótolt.
Azt mondtam te buta tyúk máshogy is mással is töltheted volna ezeket az időket.
45 évesen eszméltem fel,egyedül vagyok,nincs munkám és tartalékom,max mosogató lehetek itthon,egy budai bérlakásba éltem és azt érezem el kell utaznom,élni kicsit ,mert megölnek a körülmények,az önsajnálat a bánat ,hogy nincs merre kilátás egy egyedülálló idős nőnek.Főleg ,támasz,segítség,eszközök,önbizalom, fiatalos test és szemlélet,szuper test ,és referenciák és remény nélkül.Azt elvették a munkaügyi hivatalnál,a munkáltatói és mikor sorba ültettek 45 fiatal,csinos,középkorú, több papír és gyakorlattal bíró nő mellé,akkor tudatosodott bennem mit akarsz itt kislány.Nem mondták a szemembe ,hazudtak de én tudtam mi az amit nem mondanak el,ki éreztem benne volt a levegőben,és még csak utálni sem tudta őket és magamat sem.
A mellébeszélés,a ki nem mondott szavak, az elutasítás, az igérgetés,a sajnálat a szánakozás még rosszabb elhiheti.
Tanárnőként lettem takarító,mosogató , wc-és néni.Ez jött a 40.évem után.
10 évet voltam házvezetőnő ,több kieséssel.Az elött a második párom tartott el,nála dolgoztam,vele,ott laktam.
Aztán úgy gondoltam irány ,vettem repülőjegyet,bepakoltam pár ruhát,hagytam az albérletet benne mindent és még aznap elutaztam.
Sok nehéz ,kemény év jött,sok kudarc a munka,beilleszkedés,lakás,munkaügy az emberek területén,de ne adta fel,hajtott valami.
Egy nap felszolgáltam Angliában ,amikor munkát kaptam egy családnál,egy farmon.
Itt és így ismertem meg a kanadai gazdag, idősen is jóképű,fitt és gavallér férjemet.
Nézze csak itt a kép.

Ő is bevándorló volt,autómosóként kezdte ,sohasem tagadta,megélt egymást.
Most minden jó.Most vagyok jó helyen.
Ha csak 6 évünk lesz még együtt boldogságban,utazgatni, azt kiélvezem,mert már az egy évem is többet adott boldog volt ,mint az eddigi bármelyik.
Meg kellett szenvedne ezt
Ez bennem maradt.
bárki járhat így és onnét már más töltetet kapnak a múlt kudarcai,örömei,élményei és tapasztalataiKedves "Titkos" Barátaim!

Kedves "Titkos" Barátaim!

Nagyon sajnálom, hogy Csaba nem tud eljönni, így a témavezetői szerepkört én fogom átvenni tőle.
Viszont lélekben velünk lesz és az általa üzentek alapján nagyon örülnék, ha elmondanátok erről a témáról a véleményeteket, mivel a saját megtapasztalásotok alapján tudtok a legtöbbet segíteni egymásnak.

Szeretettel várlak Benneteket szerdán a szokásos időben: MártiDrága Fénytestvérek!

Klub nap előtt egy nappal, amelyet már nagyon vártam, szolgálati útra kell mennem és nem tudok részt venni a családi, baráti összejövetelen, Veletek. Azért néhány gondolatot leírok amit gondolok én erről a témáról.
Meg kell tanulnunk a középen járás tudományát. Örök törvény a lent és fent amelyre felkészülsz, megéled és elengeded. Volt egy nagy király 2000 évvel ezelőtt aki azt mondta "Add meg a császárnak is és Istennek ami jár" Tanított a középen járás tudományára és arra, hogy mind Istenek vagyunk. Része vagyunk mind az Egységnek. Aki részt vett a Mató bulin, megélte az Egység élményét.
Amit mi kudarcnak hívunk, köszönd meg, mert tanít Téged. Felráz! Kerülj ki az örvényből. Légy külső megfigyelő és rájössz, hogy nincs mitől félned. Már többszőr megtörtént és túlélted.
Amikor reggel felkelsz, adj hálát mindenért amit csak kapsz és fogsz kapni. Áldj meg mindenkit akivel fogsz találkozni. Testvérem! Álld meg az ellenségeidet. Fogadd el. Bocsáss meg magadnak és mindenkinek aki ártott neked valaha az Életedben. Adjál, adjál mosolyt ha másod nincs, meglátod álldás és bőség tölti be életed. Hallgasd meg mások panaszait, de ne éld bele magad, mert a terhét akarja reád adni. Mind Mari néni, aki végig ment a falun és aztán kutya baja nem volt mire át ért a falun, mert átadta betegségeit és a gondjait, akikel találkozott. Ne nézz hiradót, mert árt neked. Észrevetted, hogy a tévébe negatív hírekkel szennyezik az elmét. Ne foglalkozz vele, mert átveszed.
Amikor szomorú vagy és letört. Úgy érzed nincs remény, több megoldás is van. Kiveszed a hűtőből a behűtött szilva pálinkát, de ha nem birod, gyújcs egy gyetyát. Ülj le beszélgetni a problémáiddal.
Üljetek szemtől szembe. Fogadd el! Mond neki, hogy már túl éltelek. Nem tudtál nekem ártani félelem, kudarc, de most arra kérlek TÁVOZZ BÉKÉBEN, MERT MÁR NINCS REÁD SZÜKSÉGEM.
Eri meghívására is elmegyünk és ott tartogatok egy kis meglepetést. A természeti népek ünnepelik a termékenység ünnepét. Aratás ünnepét. Sámán ünnep lessz szerte a világon és ünnepelünk.

Szeretettel

CsabaKiáltottam örömömben:)))))))))))))))))))))

Mikor megláttam, csak ennyit szóltam: áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá, de jóóóóóóóóóóóóóóóóóóó:DDDDDDDDDD

Megyünk csapatosan, családosan mi is:DDDDDDDDDDDDDDDDD

Voltunk prananadi táborban Örökmozgóval és összebarátkoztunk egy fiatal anyukával és meséltünk rólatok, a clubról és most szerdán ő is jön velünk:)))))))))))))))))))))

Szerdáig kiugrom a bőrömből!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"A mély barátság olyan, mint a szívárvány! Ha a boldogság és könny megfelelő arányban vegyül, az eredmény egy színes híd lesz két szív között:)))"
Evelyn:):)))))

Én tutira ottan-tan leszek plussz még egy nagyon kedves barátomat is viszem magammal :))))))))

" A gyermeki értelem nem végez összehasonlítást, hanem minden dolgot és minden eseményt egyedinek, egyszerinek és véglegesnek tekint. "A mindenit.. ez király :DDDDDDDDDDDD

Húú.. de jó lesz :)))))))))))))

GÁL JANI.. :DDDDDD