Teremtek, igen.

Teremtek, igen.

Lakást, de ehhez pénzre van szükségem. Pénzre ahhoz, hogy kifizessem az adóságokat, aztán léphessek. Tudom, hogy sikerült. Pontosan annyi pénzem van, amennyivel elkezdhetem az új életem. Adhatok a gyerekeimnek, meghálálhatom a szüleimnek az eddigi segítséget. Olyan jó érzés. Kétségek nélkül, TUDOM!! -először a hiszem szót írtam, a tudom helyett-
Szeretném megkérdezni, hogy valaki került-e bármilyen közelségbe a HIT Gyülekezetével? Aztán-magától- kilépett-e? Sokminden van ezzel kapcsolatban, amiről szeretnék beszélgetni.
És szeretnék egy klaviatúrát, ain az M betűt nem kell négyszázszor megnyomni, hogy "múkodjon"!!! :)))
Majdnem jól csinálom. Még kell egy kicsi. :))))

Még szeretnék, valamit írni.
Konkrét személyek megnevezése nélkül. Nekem az az áldásom?? van, hogy tudok helyesen írni....nem mindig, vannak szavak, amikkel küzdöm, de alapvetően TUDOK helyesen írni. Vannak itt emberek, akik, annyira határozottan fellépnek és írnak...adnak linkeket is....tök xar helyesírással.
Engem konkrétan ez teljesen lelomboz. Tudom, hogy a helyesírás ugyan tanulható, de igazából érzés kérdése.

Ellátogattam egy honlapra tegnap. Itt ajánlotta vki, aki azóta is szorgamlasan bemásol onnan dolgokat. Vagy máshonnan?! Tele helyesírási hibákkal. Persze, értem, elfogadom, hiszen a kisebb lányom is nehezen birkózik meg a helyes magyar írással. Tudom, hogy ez hallás, figyelem, érzés kérdése.
DE, van helyesírás ellenőrzés a word-ön. Vannak helyesírás ellenőrző programok is. Ha vki lelkiismeretes, hát átfuttatja azon... Hiszen tudhatja, hogy nem jó helyesíró. Az iskolában nyilván tudtára hozták... Lehet csak én vagyok maximalista. De a magyar nyelv gyönyörűséges.
Én sosem adnék ki olyan munkát, esszét, bármit a kezemből, ami a saját tudásom szerint nem tökéletes.
SZERETLEK BENNETEKET.

HozzászólásokIgen Fóki, bizony én is

Igen Fóki, bizony én is jópár hónapig voltam tagja a HIT gyülekezetének. És nem tapasztalat nélkül múlt el az ott töltött idő...Sőt, szerintem sokban alapja volt mai énemnek. Na ez csak így most jutott eszembe. Nagyon figyelem ám a helyesírásomat :)))) Kidobom a billentyűzetemet, ma amúgy is takarítási, tisztítási Buddha nap van.:)))
Mindenkit ölelek szeretettelKösz Fóki...

.... megerősítetted erős gyanúimat a gyülivel kapcsolatban. Ezeket a dolgokat valahol minden kivülálló hallja, sejti, de nyíltan kevesen beszélnek róla. Nos, ezek azok a tényezők, amik miatt én messze elkerültem őket. De a zenéjük dallama tényleg klassz:)

A szeretet átölel. Mert megérdemlem. Köszönöm :)Egyetértek, Fóki, csak a szabad ember képes igazán ...

mély kapcsolatokat kialakítani. :-)
És ezek már nem érdekkapcsolatok.
Lelki érettség és tapasztalat kell hozzá, na, és őszinteség önmagunkkal.
Nem diploma. :-)Nem az a baj, ha valaki hibázik, mindannyian sokszor ...

hibázunk sokféle dologban az ÉLETBEN.
Az számomra viszont már tiszteletre méltó tulajdonság, ha valaki eljut odáig, hogy meglátja a saját hibái egy részét, és képes TENNI azért a SAJÁT és mások érdekében, hogy javítson ezeken a hibákon.
Én őszintén csodálom és tisztelem az ilyen embereket.
Nincs elfojtásuk és így bűntudatuk sincs.
Nyitottabbá válnak és elfogadóbbá.
És itt most nem csak a helyesírásról beszélek, bár az erre való igényesség is elárul valamit. :-)Elfogadás...

szerintem a helyesírás is erről szól. Van itt olyan írás, ami helyesírásilag tényleg kész katyvasz, de az írója messze sokat fejlődött ehhez a közösséghez csatlakozva, ezért ha nehezen is de elolvastam amit írt. Mert érdekelt, hogyan boldogult.
Szerintem eszükbe sem jut a wörd, vagy más lehetőség, mert a saját környezetükben nem láttak erre példát, és nincs igényük rá.
Ez engem még mindíg kevésbé zavar, mit az, hogy helyesen ír valalki, bizonyos tudása is van, és ettől érzi felsőbbrendűnek magát.
Ami mögött meg ott remeg a bizonytalan nyúl, hogy mi van ha én se tudom... :D
Nekem otthon belekötöttek a szüleim minden hibába, és már hozzá sem kezdtem semmihez.
Teljesen elment az önbizalmam.
Most meg oda nyúlok bármihez, hibázok szabadon, és tanulok belőle.

lollipopJópár évig...

... jártam a Hit Gyülekezetébe, s ma már úgy fogom fel, hasznomra volt, ha másban nem is, némi emberismeret megszerzésében és a Biblia néhányszori elolvasása sem hátrány. Viszont az az idő, amit ott töltöttem, éppen elég is volt :). Kissé "renegát" hívő voltam én ott, mert csak akkor jártam, amikor kedvem volt, és tizedet se mindig fizettem. Ha valakit hülyének tartottam, nem éreztem miatta bűnbánatot, inkább kerültem a társaságát. Végül is kiderült, hogy milyen barátságok köttettek ott, mert amikor nem jártam, utána még az utcán se nagyon ismertek meg. :) Ott "testvérem"-nek szólítottak, de miután eltávolodtam az "akoltól", az Auchanban nem akart megismerni még a házicsoport vezetőm se, s amikor én mégiscsak odamentem hozzá és kezet fogtam vele, bizony zavarban volt, még a szemembe sem nézett. (Gondolom, magában buzgón imádkozott és "ellene ment" a bennem levő démonoknak) :)
Amit ott szerettem, az a hangos éneklés volt, az ugyanis valóban remek feszültség oldó. Aztán ahogyan apadni kezdett az ottani tanításokra alapozott hitem - mivel be kellett látnom a tapasztalataim alapján, hogy bizony a java számomra veretes marhaság -, úgy gondoltam, hogy pusztán az éneklés miatt minek járjak oda? Elkezdtem átlátni az egésznek a biznisz jellegét, az üzleti struktúráját, hogy mennyire jó buli az, ha valaki ott közel van a tűzhöz, és azt mondtam, ebből nem kérek, köszönöm. (Mikor oda jártam, már akkor tízezer körüli volt a tagság. Ha valaki ott kiadott egy CD-t vagy bármit, általában mindenki megvette, mivel világi dolgokkal nemigen foglalkoztak. Ha Magyarországon jelenleg egy CD-t eladnak 5000 példányszámban, az máris aranylemez. Szóval el lehet képzelni, milyen jó dolog, hogy a kiadványodnak van közel 10 000 biztos vevője. Remek üzlet.) Persze, nem kárhoztatom azokat, akik ott üzletelnek.
Helyesírás... Nos, én is úgy voltam vele, hogy eleinte zavart, ha rossz helyesírással találkoztam, mivel korrektúrázni is szoktam, noha nincs arra sem képesítésem. Szerintem elég jól tudok magyarul, és a helyesírásom is jó, eltekintve egy-két vesszőhibától. Ma már ez nem zavar, hiszen a stílust nem kell átvenni. Csak azért megtagadni egy információt, mert helyesírási hibák vannak benne, szerintem nem valami okos dolog. A helyesírásnál talán jobban zavar, amikor a szórendet felcserélik és rosszul fogalmaznak. De persze, ez az én dolgom. Másnak meg valószínűleg az nem tetszik, ahogyan én fogalmazok. Változatos nyelv, változatos ízlésvilág. Persze, azért szerintem is kicsit jobban összeszedhetné magát néhány ember nyelvtanilag, ha már ilyen szép nyelvet választott anyanyelvnek. :)
Alapvetően képzetlen vagyok, a helyesírást soha nem tanultam. Valahogy így természetes nekem. Szóval igen, szerintem is kell hozzá némi adottság. De ez az adottság - mint ahogyan a többi adottság is - semmiképpen sem kiváltság. Amúgy meg a legnagyobb írók műveit is korrektúrázzák, és bizony van vele munkájuk. :) Elfogadás. Ki mihez ért, azt gyakorolja. :)
No, igen. Persze én is teremtek. Egy saját lakás az nekem is ott van a listán. :)Giácska

Ha TE hiszel a HIT gyülekezetében, szíved joga. Én csak természetesen a SAJÁT tapasztalataimat, és gondolataimat tudom elmondani. Bár jobb ha megtartom magamnak:)
Gondolkodom ezen a helyesírás dolgon. Elvileg tanítják, tehát tudnunk kellene. Használjuk is, hiszen naponta írunk valamit. Arra jutottam, tanulható, de kell hozzá némi adottság is:) A fogalmazási készség viszont nagyon sok tényezőtől függ.

A szeretet átölel. Mert megérdemlem. Köszönöm :)Válaszolni szeretnék,.

Válaszolni szeretnék,.Nem ez volt a lénye... a

Nem ez volt a lénye... a rossz helyesíró..nem édekes, ez begy más világ itt....Dorka: valahogy, ahogy

Dorka: valahogy, ahogy olvasom, ELVESZTI a hitelét egy rosszul helyesíró... Írok mindjárt, bárkinek válaszova, de ez most nekem fontosÖbike! Ez tényleg egy szar

Öbike!
Ez tényleg egy szar klaviatúra...........már hogy nekem is vannak hiánnyosságaim nyelvtanilag, ugye erre gondolsz? Taníts, kérlekj!!!!!
Öbike? Szerinted adottság, vagy tanulhatóság a HELYES írás???
-ez csak mellékes-én mások véleményére vagyok kíváncsi

A HIT gyülekezet
ilyesmi
Én is szeretlek, ne haragudj, ha megbántottalak, sajnálom, bocsáss meg, kérlek. És nagyon köszönöm!!!
Bár nagyon MÁS világot fedtél fel- jajj Istenem, de rettentő szkeptikus vagyok.Szia Giácska

Nekem a rokonaim hisznek vakon a HIT gyüliben. Próbáltak engem is behálózni:) No, egyszer elmentem velük kíváncsiságból. Kb fél óra múlva pánik szerűen menekültem:) De! Érdekes tapasztalataim voltak. Úgy éreztem, akaratom ellenére sodornak az események. Vannak bizonyos gyanúim az egésszel kapcsolatban.
A helyesírás: Valahogy másokat olvasva az ember könnyebben észre veszi a hibákat. Nekem általában az egyben, vagy külön írjukkal gyűlik meg a bajom. :) Senki sem tökéletes, de valóban kellemetlen szarvas hibáktól hemzsegő irományokat olvasni. A nagyobb gond inkább, a fogalmazás. Néha gondolkodnom kell, mi akar a lényeg lenni. Engem ez jobban zavar. Mostani írásomban is van néhány kétségem, egyben, vagy külön kell-e?:) Marad így:))) Szép napot nektek.

A szeretet átölel. Mert megérdemlem. Köszönöm :):)

Saját tapasztalat, és a Titok film is tartalmazza, hogy ami nem tetszik, rossz érzésünk van vele kapcsolatban, az többszörösen megérkezik az életünkben :)
Itt az oldalon ezerrel tanuljuk az elfogadást is, hogy ha valami bánt akkor először magunkban nézzünk körül. Nálam elég jól működik ez, de volt olyan periódusom nem is olyan régen, hogy bizony valami kiverte a biztosítékot. Naná hogy vissza is kaptam rendesen, jól fejbe is vágott a bumeráng.
Elvárásaink lehetnek másokkal szemben, de mire is jó az? ....csak saját magunkat bosszantjuk fel vele. Sokan nem nézzük át szövegszerkesztővel az írásunkat, egyébként a tiédben is van egy pár hiba :)
De én elfogadom, mert mint írtad, a saját tudásod szerint tökéletes.
Érdekes a blog címe :)
Szeretettel: Öbike :)
A szeretet mindent áthat.....
Szeretlek! Sajnálom! Kérlek bocsáss meg! Köszönöm!
Mosolyogj Magyarország :)szorgamlasan=

szorgamlasan= szorgalmasan-hát vétek én is..... :D nem is erről szól a fáma....