Kezdetek ...

Nagyon tetszik ez az oldal ... és nagyon örülök, hogy megismerkedhettem a titokkal és a vonzás törvényével. Egy kedves barátom hívta fel a figyelmem a könyvre és a filmre. A film és ez az oldal sok kérdésemre választ adott, hogy mi miért történik az életemben. Meglepő módon a titok receptje nem ismeretlen számomra, csak eddig ezt intuíciónak hívtam vagy szerencsés véletlennek, sorsnak... elképzelni és megszerezni... Lehet. Mert a gondolatnak teremtő ereje van ezt mindig is tudtam. Sose alkalmaztam párkapcsolatra ... csak munkahely, munka bevonzására, szerzésre, parkolóhely találására... társ keresésre eszembe sem jutott. Úgy gondoltam nekem az a feladatom, hogy a családomnak megfeleljek és az ő problémájukat megoldjam... most már igyekszem a saját életemre koncentrálni és a második helyre taszítani a családomat... de ez nagyon nehéz és nem is nézik jó szemmel, mivel én vagyok a megoldó ember...aki semmire sem tud nemet mondani.

El sem kell mondanom, hogy a történetem középpontjában egy szerelmi száll áll. Szó szerint. Az életem ez előtt nagyon egyszerű és kiszámítható volt, munka, tanulás, otthon ... igazi kis mókuskerék, jah és a karriert ki ne felejtsem a sorból. Minden ment a maga jól kiszámítható módján. Szórakozni nem nagyon jártam mert én nem olyan vagyok akire felfigyelnek az emberek (csúnya kövér lány) ... az egyetem mellett is a szabadidőmben dolgoztam. Most meg a csoporttársaim családot alapítottak. Minden megváltozott körülöttem... csak én nem nálam a mókuskerék csak forog és forog.

Minden egy éve kezdődött ... mint a mesében... betoppant az életembe váratlanul "A" pasi. S ekkor kezdődött el az életemben a tudatos változás... már nem a farmeros, pólós, sportcipős lány voltam... hanem elkezdtem átalakulni ... fokozatosan új ruhatáram lett, smink, fogyás stb, stb ... a külső megerősítések a hirtelen változásról, hihetetlenek voltak. Még a mai napig sem látom a tükörben a változást, csak már megpróbálok hinni a barátaimnak és ismerőseimnek ... (így már 18 kilóval kevesebben, még mindig keresve saját magamat). A környezetem most is azt mondja azt állítja mennyit változtam külsőleg és belsőleg egyaránt ... szerintük a gondolkodásomban is jelentős változás állt be. Ez a barátság, ismeretség ... (talán később szerelem??) segít elfogadni a helyzetem. most már nem utálom magam, legalábbis arra koncentrálok, ami tetszik saját magamban. S próbálom mondogatni reggelente mint egy mantrát ... szép vagy, értékes vagy ... te is megérdemled a boldogságot. S ami a legfontosabb Ő generálta a változást, de! én akartam, saját magam miatt akarok megváltozni és boldog lenni, később pedig gyereket szülni, felnevelni. Hittem a tündér mesékben, hogy a belső milyen fontos, a herceg pedig megtalálja a lányt, de ez nem igaz ... külsőségekkel átitatott világban élünk, kár lenne tagadnom, engem is befolyásolnak ezek a tényezők.

Szeretnék tehát hálát mondani ennek a férfinak, akinek a hatására sikerül elfogadni magam ... és változni mert ez az út vezet el az igazi boldogsághoz... így kaptam esélyt, hogy én is megtaláljam a megérdemelt boldogságot még ha nem is ennek a férfinak az oldalán, ami nagyon fáj mert hasonló beállítottságúak vagyunk (mind a keleti mind pedig a nyugati asztrológia szerint tökéletes párosítás). A közös projektünk véget ért, azóta váltottunk pár e-mailt és párszor összefutottunk (közösen szervezett partikon), s ki tudja mikor lesz megint hasonló összejövetel. A nyolc hónapos projekt alatt rengeteget beszélgettünk, ezek az eszmecserék nagyon hiányoznak ... nagyon fontossá vált számomra a rendszeres találkozás... s majd belesajdult minden alkalommal a szívem, amikor elváltunk.

A folytatást nem tudom, vajon happy end lesz-e a történetem vége? Vagy egy új történet fog kezdődni. Tehát elmondható, hogy közel egy éve keresem magam és a társam ... hiszem, hogy meg is találom... Mindig fontos volt számomra a tanulás, a könyvek de figyelmen kívül hagytam az élet iskoláját, ami félelmetes... próbálok lépésről lépésre haladni ... de gondolataim mindig körülötte kószálnak...

Az írásaitok, sok erőt adnak nekem. Köszönöm Nektek.

HozzászólásokEz jutott eszembe, ahogy olvastalak:

Kétséget kizáróan állíthatjuk, hogy a megbocsátás képessége EGÉSZSÉGÜNK Központi tényezője. Alapja.

A Megbocsátás a kulcsa Belső Békénknek, és Szabadságunknak,
- mivel gyógyítja az elkeseredett szívet,
- harmóniát ad a munkában,
- és segít, hogy otthon érezzük magunkat a világban,
- és nyitottabban éljünk Embertársainkkal.

A Megbocsátás az egyedüli módja annak, hogy leváljunk a már korábban befejeződött, de még feldolgozatlan kapcsolatainkról, és belső küszködéseinktől megszabadulva, szabadon folytathassuk tovább utunkat.
A Megbocsátás a Lelki a Testi, és általában, SPIRITUÁLIS egészségünk alapja.

A megbocsátás alapvetően szükséges a gyógyuláshoz. Mint ahogy az is, hogy ne nyomjuk el, és ne értsük félre érzéseinket. Saját valóságunk sokféle érzést foglal magába. Egyrészt a Hitet, a Tudást, az Örömöt, az Optimizmust, mint az olyan érzelmeket is, mint a Düh, a Neheztelés, az Ellenségesség , a Szégyen és a Bűntudat. Ezek a negatív érzések általában elrejtve maradnak, és fájdalmat keltenek a felszín alatt.

Mindaddig, amíg meg nem gyógyítjuk őket, nagy árat követelnek tőlünk:
Egészségünket,
a Boldogságra való képességünket,
és azt, hogy képesek legyünk egymást kielégítő és gazdagító kapcsolatokat teremteni.

A megbocsátás abban segít, hogy megszabaduljunk rossz közérzetünktől, gyengeségeinktől,
amit a bennünk lakozó düh és harag okoz,
mert ezek: a Düh és a Harag, a mi ÉLETERŐNKET szívja el.
Azok az emberek, akik elvesznek saját haragjukban és gyűlölködésükben, a Bűntudatban és a Szégyenben, azoknak rideggé válik életük, és elveszítik életenergiájukat.

A megbocsátás mindannyiunk számára lehetővé teszi, hogy kiszabaduljunk mások cselekedeteinek hatalmából, és szabadon élhessünk. A megbocsátás belső megkönnyebbülést ad, és képessé tesz, hogy reménnyel a szívünkben éljük meg a jelent. Az ITT és MOST-ban.
A múlt hangjai éppen abban akadályoznak meg minket, hogy képesek legyünk a JELEN-ben élni. Csak a megbocsátás ad reményt ahhoz, hogy újra ráleljünk belső békénkre, és a mában élve, egy szebb és jobb jövőt tudjunk magunknak építeni.
A világ összes tudása is vajmi keveset ér, ha a bennünk élő harag napról-napra nő, ha egy újonnan megismert ember viselkedése minden alkalommal , egy korábbi, be nem gyógyult kapcsolatunkra emlékeztet. A megbocsátás feltételezi, hogy elfogadjuk saját értékeinket, és azt is, hogy hibáinkban egyben lehetőségeinket is meglássuk.
Lehetőséget arra, hogy növekedjünk, hogy tudatosságunk gyarapodjon, és a bennünk élő részvét kibontakozhasson, és erősebbé váljon.
A megbocsátás nem viselkedések láncolata, hanem hozzáállás kérdése.

Igen. Igen. Igen. IGENT mondtam magamra, az álmomra, és életemre.
Szeretettel: Anikó a Ragyogás, a szeretet és a mosoly nagykövete:):) :) :)

Ilyen meg nem tortent velem, miota az oldalt latogatom!
Kedves Titkos-tarsaim!!!!
Mondjatok el a velemenyeteket kerlek!
Mikor olvastam LujziCat irasat, valami olyan nyugalom toltott el, hogy azt leirni nem tudom!
Mintha ez az ember lenne a megtestesult nyugalom... A kiegyensulyozottsag...
Olvasva a sorait nyugodtan lelegzem, erzem a szivem dobbanasat es egy olyan nyugalom-aradat indult el bennem, amilyenre nem tudok peldat mondani!
Van valakinek otlete, hogy mi ez??????????

LujziCat!!!
Valojaban fogalmam sincs mi tortenik most, de koszonom az irasodat!!!
Remelem meg olvashatok Toled! Mindegy mirol...
Millio es millio gyonyoru napot kivanok Neked!!!

Boldogsag - Happiness!!!!!
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)