A gondolat teremt, de nem mindegy, hogy mit akarunk és az hogyan teljesül....

A gondolat teremt....

Mikor először hallodttam a TITOK-ról, akkor én szerelmet, de most belegondolva sokkal inkább társat, párt kerestem magamnak. Ahogy kell meg is fogalmaztam, hogy mit szeretnék, vagyis sokkal inkább azt írtam, le, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezzen a leendő párom. - Tulajdonságnak fel írtam, a haj a szem színét, a magasságát a súlyát a testalkatát még azt is, hogy hogyan legyen levágva a haja. Továbbá leírtam azt is, hogy legyen foglalkozása, saját háza/lakása, autója, nem baj ha elvált, és adtam egy bizonyos kor határt is ill. X-kortól Y-korig. És csak annyit írtam még bele, hogy SZERESSEN ÉS EZT MONDJA IS KI!! - Nos alig 1-2 hónap elteltével meg is lett az illető férfi, pont rá illett a "személy leírás". Mondta is, hogy szeret. - De még se olyan volt ahogyan én megállmodtam... . - Hogy miért? - Mert sokkal inkább a külső vagyis a felszínes tulajdonságokra gondoltam azokat fogalmaztam meg, de arra nem gondoltam, hogy egy ilyen férfinak milyen lehet, vagy legyenek a belső tulajdonságai, mennyire legyen család centrikus, a szerelmet amit érez irántam, hogyan mutassa ki, úgy, hogy az ne feltétlenűl anyagiakban mutatkozzon meg.... . - Tehát akit teremtettem magamnak "férfit" minden rá illett, amit szerettem volna, csak az nem, hogy azt nem terveztem be, hogy hogyan tudunk együtt élni majd... így sajnos szakításra került sor.... . Azt hittem, tökéletesen tudok teremteni, ám kiderült, hogy ez nincs így! - Szeretem őt, és képes vagyok vele együtt élni, és sok mindenről lemondani érte, de egy párkapcsolatban mind két félnek engednie kell olykor olykor!- Azt javaslom mindenkinek, hogy a teremt, akkor bátran, teremtse meg gondolatban azt is, hogy milyen életett szeretne élni, hogyan tervezi az életét a párjával. - És végezetűl ne essünk kétség be, ha nem teljesen úgy sikerül teremtenük, ahogy szerettük volna, mert vannak "magasabb erők" is nálunk akik tudják, hogy mi a jó nekünk! - Hisz lehet, hogy beleszeretünk egy nem túl tehetős emberbe és évek múltán gazdagab lesz mint azt hittük volna... . -Ekkor úgy érezhetjük, hogy rosszul döntöttünk, a most esetleg szegényebb párunkkal, ám lehet, hogy boldogabbak vagyunk, kevesebb pénzzel, de több szeretettel. - Ez csak egy példa volt a sok közül, hogy hogyan is teremtsünk, mi a teremtés... és hogy miért nem úgy sikerül minden ahogyan azt hisszük, hogy úgy jó nekünk...

HozzászólásokSaját tapasztalat nekem is.

10 éve biztos már, hogy folyamatosan bizonyos időszakok elteltével mindig papírt ragadtam és leírtam milyen társat szeretnék. Általában én is a külső jegyeket neveztem meg előbb, aztán a belsőt.
Akikkel össze hozott a sors még ha külsőben megközelítette is a kérésemet, hát belsőkben egyáltalán nem.
Aztán valamikor tavaly már csak annyit írtam- ahol mind ketten tiszta szerelemből szeretjük egymást. Gyönyörű, kedves, bolondos, ragyogó, felemelkedett, gondoskodó kapcsolat, amiben egyformán tiszteljük egymást.
Kb. ilyesmiket írtam. Észre sem vettem, hogy a külsőt már nem is említem.

S lám idén egymásra találtunk és a felsoroltak közül semmi nem hiányzik a kapcsolatunkból.
De a csavar nagyon jó pofa, mert külsőre pont olyan amilyet évekkel ezelőtt felírtam.
A szememet gyönyörködtető úgy ahogy van.