Zene a rasszizmus ellen

Sziasztok!

Szeretnélek megkérdezni benneteket, hogy nincs-e kedvetek egyet szórakozni a Sziget nulladik napján augusztus 11-én. A Szigeten a Zene a rasszizmus ellen nevű megakoncertre kerül sor, külföldi és magyar előadókkal.
Én biztos ott leszek, esetleg csatlakozhatnátok és bulizhatnák egy nagyot.....

Barbara (Domcsi7)

HozzászólásokDejó :)))

Örülök az örömödnek :) És eszembe juttattad, mikor két éve a Brian Adams Kapcsoltam koncertre egyedül elmentem, és akkor 45 éves létemre, áttörtettem magam a hatalmas tömegen, és kihasználtam az "éber" biztonsági őrök figyelmét, átpaszíroztam magam a VIP szektorba, majd ott is végigbujtam majdnem a lábak között, hogy az első sorokban tombolhassak :)))
Eszméletlen élmény volt :))))
Gratulálok a teremtésedhez :)
Szeretettel: Öbike

A szeretet mindent áthat.....
Szeretlek! Sajnálom! Kérlek bocsáss meg! Köszönöm!
Mosolyogj Magyarország :)Domcsikám, ez fantasztikus!

Csak úgy szárnyalsz még mindig! El is hiszem! Jól tetted, hogy elmentél és gazdagodtál ezzel az élménnyel. Egyébként is kevés az ilyen lehetőséged, amikor szabadon azt tehetsz, amihez kedved van. Az jutott eszembe, hogy régen, amikor még nagyon sivár és szomorú volt az életem, egyszer elmentem egyedül egy görög táncházba és hasonló csodás érzésekkel tértem haza. Egyszerűen ezeknek a nagy-összetartó közösségeknek olyan fantasztikus erejük van, ami magával ragadó, plussz a zene, plussz a tánc....gratulálok a döntésedhez! Máskor is csinálj magadnak jó kis programokat. Ölellek!:)))

"Élj a Szíved Erejével!"
Szeretettel: EryMiről maradtatok le?????????

Akkora élmény volt kint lenni a Szigeten ezen a napon....

Elmesélem az elején....

Tavaly kint voltam a gyerekeimmel a Magyar Dal Ünnepén a Szigeten a nulladik napon. Fantasztikusan jól éreztük magunkat, és már akkor eldöntöttük, hogy idén nyomon követjük - bízva abban, hogy ismét lesz egy ilyen - az eseményeket, és ismét kint leszünk. Aztán hallottam a rádióban, tv-ben, mindenhol, hogy Zene a rasszizmus ellen elnevezésű megakoncertre lesz, nagyon jó magyar és külföldi előadókkal. Akkor már tudtam, hogy mindenképp ott leszünk - bár időközben a gyerekeim nyaralni mentek. Tehát ott leszek, ha törik, ha szakad......

Jött az ötlet, nektek megírom, hogy nincs-e kedvetek csatlakozni, barátaim nyaralni voltak, vagy a saját gyerekeiket nem tudták lepasszolni. Ne csatlakozott senki, viszont kaptam ADMIN-tól egy levelet, hogy szívesen odaadja számomra a VIP-jegyét..... Na onnét kezdve velem madarat lehetett fogatni.
A barátaim csodálkoztak, hogy egyedül is kimegyek, de ez nagyon nem érdekelt. Tudtam, hogy ott kell lennem. A jó hangulatomat pedig még az is megalapozta, hogy előtte volt a néptáncosokkal is egy szabadtéri bulink, ami igencsak jól sikerült, dagadtra táncoltam a lábam)))))).

Szóval OTT VOLTAM.
A koncert az István király egyik nótájával kezdődött - számomra az etalon. Majd sorra jöttek az előadók. Paso, Kaukázus, 30Y, Zanzibár, Korál, Beatrice, Deák Bill Gyula, Quimby, Harcsa Veronika, Kispál és a Borz, Kiscsillag, LGT, Charlie - és még sorolhatnám. Rengeteg együttes és szóló énekes. Persze, nem ebben a sorrendben, de a lényeg nem is ez. Összetartottak. Egyik játszotta másik nótáját, majd bekapcsolódott egy harmadik. Fergeteges hangulat uralkodott. Idősek és fiatalok egyaránt tomboltak. Én majdnem az első sorban álltam és teli torokból énekeltem, táncoltam. (Mára alig van hangom, iszonyatosan fáradtak a lábaim és még izomlázam is van.....) Novák Péter minden zenekari átszerelésnél felolvasott néhány strófát az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatából, filmet vetítettek.

Bár 36 éves múltam, de 20-nak éreztem magam.... Egyszerűen hihetetlen volt. Egyet sajnáltam csak, hogy nincs Mosolyogj Magyarország pólóm, hiszen az lett volna az igazi......
Megismerkedtem egy nálam középkorúbb házaspárral, és együtt énekeltünk szinte mindent.

A koncert végén autóba szálltam, ahol Besh O Drom-ot hallgattam végig és énekeltem az általuk játszott világzenét...... Egyébként 18-án a Zichy Kastélyban adnak ingyenes koncertet.
Számomra jöhet pop, rock, cigány, klezmer, jazz, reagge, komoly - egy a lényeg, zene legyen.

Hálás vagyok, hogy ott lehettem és élvezhettem a zenét. A boldogságérzetem még ma is leírhatatlan, szinte szárnyalok. Hálás vagyok ADMIN-nak a jegyért. Kérj és fogadj el - hát nálam ez most működött.
Hálás vagyok, hogy magyar lehetek és ilyen zenekarok játszottak nekem.

És persze hálás vagyok nektek is, hogy elolvastatok.....

Legyen nagy szép estétek nektek is.Ciberdj, Miért

Ciberdj, Miért csodálkozol? Ez a "magyar nap" a szigeten :-)Itt tartunk

Amire koncentrálunk, az erősödik és fennmarad.
Aki nem hiszi, járjon utána.
És (is) szóltam.


Most élsz. Most vigyázz, hogy jól csináld.