¤ Gondolat & Érzés ¤

Ha megérted, hogy gondolataid azonosak azzal amit vonzol, és érzéseid megmutatják, milyen mértékben vagy elfogado vagy elutasito - már tudod hogyan teremts meg bármit amire vágysz! Ha valamivel kapcsolatban következetesen jo érzéseid vannak, a végkimenetel sem lehet rossz, és az sem lehetséges, hogy valami, amivel kapcsolatban rossz érzéseid vannak, jora forduljon, mert érzéseid mindig elárulják, hogy elfogadod-e természetes Jolétedet vagy sem.

HozzászólásokFG István és YB :)

Na megvan a másik géniuszom is :) Gyakorlatilag a kellős közepébe trafáltál a történeteddel. Köszönöm neked is, meg a "szívcsücskömnek" is :) Ma kimentem terepbringázni megint, és jópár dolog végigpörgött a fejemben (nem mellesleg nagyjából mikor írtatok:D). Eddig "próbáltam" mostmár "akarom". Úgy érzem megvan a különbség :)
Pussz fiúk.
"Ha a miérted elég erős, a hogyan jön magától"
V.Weronikának - egy másik megközelítés

Kedves Wero :)

Nagyon sok hasznos és okos dolgot írt le YB barátunk. Csak arra bíztatlak, hogy alkalmazd.

Ha konkrétabban ismerném a helyzetet, akkor valószínüleg konkrétabb ötletet tudnék adni. De maradjunk az általánosításnál.
Az adott helyzetet, szituációt ne vedd magadra, a személyedre, tedd ezt akár úgyis, hogy azt mondod magadban "adott a probléma, de nem én vagyok a probléma, mindez rajtam kívülálló és nincs hatással az érzelmemre". Javaslom, hogy akár saját monológként mondd magadban, amíg tényleg így is érzed. Mindig jusson eszedbe, hogy egy adott helyzetre való reakciónk mindig egy szubjektív döntés, tudom, hogy nem könnyű objektíven nézni egy olyan dolgot, ami személyesen érint, mégis arra bíztatlak ne bonyolódj bele érzelmileg. Ezt el tudod érni, ha rendszeresen "megmondod" magadnak. Azt szugeráld magadnak, hogy ez tőled teljesen független és semmilyen hatással nincs rád.

Hogy egy kicsit érzékeltessem a különbséget:
Közlik veled, hogy "belerohantak egy autóba és az autó teljesen összetört, teljesen hasznavehetetlen lett". Hogy reagálsz erre? Jó, hát összetört egy autó, volt már ilyen, nem ez volt az első és nem ez lesz az utolsó ilyen eset.

Hogyan reagálsz akkor, amikor azt mondják, hogy "belerohantak az autódban, teljesen összetört, hasznavehetelen lett". Mi a különbség? Az érzelem, mert ez a te autód, ez téged érint. Nem tudsz a helyzeten változtatni épp ezért ezen nem is érdemes rágódni. Sokkal fontosabb, hogy ilyenkor mindig a megoldásra figyeljünk, arra gondoljunk, hogyan jövünk ki belőle, mit tegyünk hogy ez megoldódjon. Mondd azt magadnak: "hogyan tudom ezt most megoldani?" Fordítsd le mindezt a saját esetedre, biztos vagyok benne, hogy találasz választ magadnak és azt is megtalálod hogyan reagálj az egész esetre, helyzetre.

A koncentráció leki törvény kimondja, hogy a tudatunk csak egyszerre egy dologgal tud foglalkozni, másszóval csak egy érzelemmel. Nem tudsz egyik szemmel sírni a másikkal meg nevetni. Vagy haragot és bosszúságot érzel, vagy örömöt és boldogságot, a két ellentétes érzelem nem tud egyazon pillanatban a tudatodban létezni. Én a helyedben ezt mondanám magamban:"én vagyok a felelős, én vagyok a felelős", mert ezzel átveszed az irányítást és magadra figyelsz majd párosíthatod azzal, hogy "szeretem magam", és ezeket ha többször egymásután elmondod egyszer csak azon kapod magad, hogy már nem is tudod mi volt a korábbi probléma, mert felelősségteljesen magadra gondolsz , a tudatod meg azon munkálkodik, hogy a szavaidnak megfelelően cselekedjen és megvalósítsa azt a jóleső érzést, amit akkor érzünk ha önmagunkkal tényleg békében vagyunk és 100%ban elfogadjuk magunkat (mint ahogy Bob Proctor csókolgatja a kezét :)). Ezzel eljutottál oda, hogy nem táplálod a negatív érzést, gondolatot, nem vádaskodsz, hanem megoldásra fordítod a tekinteted. A rossz érzések megszűnnek létezni a fejedben. Ha meg újra felüti magát a fejedben akkor mondd ki, hogy STOP (erről már én is írtam) és cseréld le a gondolatot valami kellemes gondolattal.

A forrása ezeknek a gondolatoknak különben Brian Tracy - Főnix szeminárium hanganyaga.

Bízom benne, hogy sikerül valamit kicsemegézni magadnak, ami segít neked rendezni a fejedben ezt a helyzetet. :)

FG / István

"Azzá válsz, amire gondolsz!"a titoknál is nagyobb TITOK Weronic-nak;)

Nem az a baj ha itélkezel, mert azok jönnek maguktol mindenkinél valamilyen szinten - bár egyre kevesebb fog ahogy minél tudatosabban élsz - hanem hogy: NE MENJEN LE NAP A TE HARAGODDAL!!!!

Azaz minden este elalvás előtt:

1.Old fel a saját bűntudatodat, lelkiismeretfurdalásodat.
2.Old fel azokat akik Neked ártottak.

Ha van egy terhelt dogog az életedben - éld át ujra és ujra egészen addig amig nem tudsz rajta mosolyogni, majd bocsájtsd meg magadnak és Neki(aki megbántott).

Majd ha túl vagy ezen a vitás szituácion - egy szélesebb körön erre törekedj:

1.itéletmentessség
2.megbocsátás magadnak
3.megbocsátás a környezetedben elhunytaknak
4. megbocsátás a környezetedben élőknek

Ha ezt megcsinálod - a napit azt naponta - szép lassan kezd majd előbujni az elméd mögül valós Éned, a létezés igazsága. Egy csomó szuper dologra rá fogsz jönni;) Te megváltozol és a világot is sokkal szebbnek látod majd. Intuicióid felerösödnek, a mindenek mögött rejlő igazságok előbukkannak;)Kössz YB :)

Kicsim! Konkrét "cituációról" van szó egyébként :) Pl. van valami amitől fel tudnék robbani, és már alfától omegáig megjártam a szinteket, de meég mindig haragszok amiatt a dolog miatt, arra aki csinálta. Ráadásul nagyon úgy néz ki, h ez egy elhúzódó (peres) dolog lesz. És hiába keresek nem bírok valami olyat találni, h ne haragudjak rá. Mindig, mire sikerülne valamilyen úton-módon visszaszivárog az életünkbe. AZ elméleti része megy, igyekszem is Isten látja lelkem, de mint mondtam 2-3 napnál egyenlőre nem megy tovább :S És asszem kezdek kicsit a türelmemből veszíteni.
Ui:ne email helyett, hanem email mellé írogass :PPPPPP
Kössz, h vagy :) Még ha csak ilyen féliglive formában is :PPP
"Ha a miérted elég erős, a hogyan jön magától"
V.e-mail helyett Weronicnak:)

Hogyan legyünk pozitív gondolkodásúak?
Először is hagyd el a régi megszokott rossz negatív beidegződéseket. Mert ha fejed, azaz gondolati poharad tele van negatív gondolatokkal, hiába töltesz rá jót, az csak kifolyik.
Tehát először a negatív rosszat ki kell üríteni magunkból. Szokj le a negatív mondatokról. Nem könnyű, mert a megszokás nagy úr, s már annyira megszoktuk, hogy észre sem vesszük, hogy mondatainkkal mennyire magunk alatt vágjuk a fát. Például nekem nem sikerül semmi, olyan szerencsétlen vagyok, soha nem lessz rá pénzem, stb.
VIGYÁZZ mert e szavakkal parancsot adsz a történéseknek!
Meg kell tanulni odafigyelni magamra, hogy mikor mit mondok, mert aztán csak kesergek és csodálkozom, hogy miért nem működik nekem semmi. Hát hogyan, miért működne amikor én tiltottam meg neki, mert negatív állításaimmal magamhoz vonzottam a sikertelen eseményeket. MERT mint tudjuk hasonló a hasonlót vonzza.
Tehát figyelj oda arra amit mondasz, így egyre jobban leszoksz a téged sikertelen vágányra terelő rossz mondásokról.
De ha mégis kimondod utána gyorsan tedd hozzá: "töröld, töröld", ez felszólítás a memóriának, s az agy parancsként teljesíti, így megsemmisíti a rossz állítást.WeroTe.....:)

Hajlamosak vagyunk negativ gondolatainkban lubickolni - az egonk kívánja ezt, ő jól érzi magát benne - ahelyett hogy az építő bölcseletekbe vagy a szívetmelengetö érzéseinkbe mennénk bele mélyen és hosszan!
Ha figyelünk a gondolatainkra, és fülön tudjuk csípni a nemkivánatosakat 16 másodpercen belül, akkor nemcsak hogy fenttartjuk az egyébként magas rezgésszámunkat amivel a kivánt dolgokat vonzani tudjuk, hanem mindenegyes alkalommal gyengitjük egonkat is - azaz elősegitjük igazi Énünk előbukkanását.
A felmerülö nemkivánatos gondolatainkat a fülöncsipést követően nem csupán azzal tudjuk elodázni ha pozitivra/kellemesre gondolunk, hanem...... - erröl már korábban irtam - tessék visszanézni Te ügyesenkérdezö:)YB :)

Szívem. Mi van akkor pl., ha van valami amin tudja az ember, h tovább kéne lépni, de egyenlőre nem tud? És minden nap előjön, és nem tudja azt sehogy jóérzéssé változtatni?
"Ha a miérted elég erős, a hogyan jön magától"
V.Kedves Yonderboi:)

Szeretnék segítőkezet nyújtani a elkészülő vágyvideódhoz...
technikával és szakértelemmel.

dosu:)