Leblokkoltam...

Most érzem azt,hogy minden kilátástalan.17év után beadtam a válókeresetet.Eredetileg közös megegyezéssel,de ahogy közeledik az első tárgyalás,a férjem egyre támadóbb.A két nagyobbik gyereket teljesen maga mellé állította a "pénzével".Folyamatosan azt hangoztatja,hogy én nem kapok semmit,még a két kicsit is elveszi tőlem.Hiszen én egész életemben nem dolgoztam,csak élősködtem rajta.Ezt állítja.Ami persze nem igaz,de már a lányom is azt vágja a fejemhez,hogy csak sajnálni tud...szánalmas vagyok...mert még munkát sem találok magamnak.
Nekem meg csak az jár a fejemben,hogy bárcsak már túl lennénk mindenen...elegem van...nyugalmat akarok...távol lenni attől az embertől,aki mindig a tulajdonának tekintett.Akitől csak a folyamatos negatív megerősítést kaptam.
Ügyvédet is fogadtam,aki adott némi erőt,de még mindig úgy érzem,hogy elveszíthetek mindent....mindent amiért és akikért eddig éltem.
De sajnos se munkám,se kilátásom....hiába próbálok erős lenni és pozitív,mindig kapok egy újabb pofont az élettől.Igyekszem a jót is észrevenni(van egy fantasztikus társam,akit egyelőre titokban kell tartanom,mivel még egy házban vagyok kénytelen élni a férjemmel...és a két kisebbik gyerekem nem azért ragaszkodik hozzám,mert telebeszéltem a fejüket...)...
SEGÍTSETEK!!MIT TEGYEK??HOGY LEHETEK POZITÍV??.....Szia

Köszi.......
Igen jó gondolat..
Valószínű igazad van..
Nem is tudom:)))) Aktív pihenésre van szükség talán..Zoli,

én nem igazán tudok bármit is mondani, mert megértem, mennyire nehéz lehet padlóról újra és újra felállni. Azt hittem, én is voltam már, de Téged olvasva rájöttem, hogy talán mégsem.

Az a legrosszabb, ha az embernek elfogy a kitartása. Szerintem próbálj lazítani. Úgy értem, ne akard tudni, miért történtek ezek. Hagyd elmenni a negatív gondolatokat, a nélkül, hogy elkezdenél rajtuk filózni, de ragadd meg a legkisebb jókat is, és élvezd ki őket maradéktalanul.
Ez az első és egyetlen, amire szerintem egy fáradt léleknek szüksége van : fel kell, hogy töltsd magad. Önmagadért.
Utána a kérdésekre már maguktól is jönnek majd a válaszok, ha szükséged lesz rájuk.Katanya,

a kétségbeesés ellenére sokszor tök jól írsz, látszik, hogy tudatosan próbálod hidegvérrel kezelni a helyzetet, amennyire lehet. Szerencséd van, mert vannak támogatóid is : a barátaid, és a szerelmed.

Mindenhez két fél kell, ahogy felebarát is mondta. Valahol Te is biztos hibáztál. Lehet, hogy a megmérettetéstől, a más, talán egyszerűbb élettől való félelmed tartott eddig ebben a kapcsolatban. 17 év rengeteg idő, rengeteg mindent elfojthattál, de a férjed is biztosan nem volt mindig ilyen elviselhetetlen. Hisz valamiért mégis tőle vannak a gyerekeid... Ez már a te döntésed volt, 4x, ráadásul..

Az egyetlen, amit tehetsz, és amit úgy tűnik, próbálsz is, a teljes körű elhatárolódás tőle. Ha nem hajlandó tisztelettel beszélni veled, és pl a gyerekeket is bevonja az anyagi kérdésekbe, akkor ne erőltesd a beszélgetést. Hagyd rá, és keress egy közvetítő, hivatalos személyt. Így sok vitát le lehet tompítani talán. Én minden esetre képtelen lennék hónapokon át azon vitázni, ki mit kapjon, egy olyan emberrel, akivel ennyi mindent megéltem. A viták csak még nagyobb haragot keltenének bennem is, ezzel még nagyobb fájdalmat okozva mindenkinek.
A gyerekeimhez viszont nem tudom, hogy állnék hozzá.. Még nincsenek, és a helyzeted nagyon nehéz. Szeretném őket, egyszerűen, nem tiltanám el őket senkitől, de nem is magyaráznék nekik. Mert most rajtuk lenne a sor, hogy bízzanak bennem, és az ítéletemben.
..Ezt a részét igazán nem tudom még :)..Szia Zoli!

Már ez is egy jó gondolat, hogy csatlakoztál hozzánk.
Miben szeretnél változtatni, vagy mi az amiben úgyérzed megrekedtél?
Ha akaratodon kívül kerülsz rossz helyzetekbe, elképzelhető, hogy
elnyomott érzelmek vannak benned.
Azt írtad nincs kitartásod. Ez lehet motiváció hiány, vagy félsz
elköteleződni valamerre.
Csak találgatok.

Te hogy érzed?

lollipop


Mocskos rock n' roll... ezekért rajongok:Sziasztok...

Kérnék segítséget..hogy miért...? Hát az a bajom hogy akaratomon kívül kerülök rossz helyzetekbe...Tehát az az igazság nehéz életem volt és ez gyorsan...jelmezen .. Rövid időn belül szüleim halála ..4 év börtön.. és még számtalan dolog.. Nemtudom mire vélni..de nincs kitartásom sem.. eltűnt.. Pedig pár éve még szinte élsportoló voltam..és egészség tudatos ember... ...most megfordult velem a világ...
Mi tévő legyek????????
Ide is írhattok ..zoliric@citromail.hu
Köszönettel Zoli.Kedves Katanya!

Fenyegetés, zaklatás, erőszak... igen, igen számomra elég ismerős fogalmak....de hidd el egy idő után abba fogja hagyni. Főleg akkor ha te nem veszed fel a kesztyűt, és az ügyvédre hagyatkozol. A gyermek eltiltását a nagyanyjától azért nem tartom jó dolognak, mert te is sérülést okozol a gyereknek, másrészt a bíróságon felhasználhatják ellened. Kívánom, hogy mihamarabb rendeződjön az életed.
cseppÚjra fenyeget...

Ma reggel újra bejelentette a leendő ex-férjem,hogy nyugodjak meg,nem csak a két nagyobbik gyereket fogja elvenni tőlem,hanem a kicsiket is.Ahogy én észreveszem,igyekszik egyfajta lelki-terrort fenntartani.
Tegnap este megpróbáltam vele értelmesen a házról beszélni,erre ő kimenekült a gyerekekhez,hadd hallják ők is.Na ilyenkor sajnálom,hogy pont neki szültem gyereket.El is érte a célját,mert a nagyfiam a tiltásom ellenére megint elment a nagyanyjához,aki egészen a válás híréig azt sem tudta,hogy mikor van az unokáinak a születésnapja.Érdekes egy család....
Viszont már elég jól viselem ezeket a köpkölődéseket.A mosoly a legjobb ellenszer...és a józan gondolkodás.
Csak az fáj a legjobban,hogy nem kíméli a gyerekeket.Rajtuk keresztül akar bosszút állni.Utána meg "félreteszi" őket.Lelkileg teljesen tönkreteszi őket.De ez neki sohasem számít...soha nem is számított neki más...csak saját maga.Meg a pénz.Meg a hatalom.Meg a birtoklás.
Valószínű,hogy próbálja néhány okos ember felvilágosítani,csak sajnos keverik a családjogot a büntetőjoggal...de hogy a munkajog kimarad a szórásból,azt nagyon csodálom...mert hát inkább azt kéne szem előtt tartania a drágának.
Azt mondta,ad 5 milliót és húzzak el az életéből...hát jót nevettem.Mondtam neki,hogy 8-ban kiegyezhetünk...kicsit rosszul számol.Soha nem volt erőssége a matek. :-))) Ezért is mindig én intéztem a pénzzel kapcsolatos dolgokat.
Na mindegy.A higgadt és józan gondolkodás számomra a legmegfelelőbb nyugtató...
Egy barátom azt tanácsolta,hogy ne kívánjak neki semmi rosszat!Csak azt,amit ő kíván nekem,de azt kétszeresen.Hát én bűkezű vagyok!Háromszorosan kívánom neki!
Egyébként ma nekem nagyon jó napom lesz!Érzem,hogy valami különleges fog történni!Talán vevő jön a házra?Ki tudja!Most kaptam friss infót hivatalos forrásból!

Nyugodtan fordulj a hatóságokhoz, ha ez tartósan zavarja az életedet!

lollipop


Mocskos rock n' roll... ezekért rajongok:Kedves Kriszti!

Ez már az a forgatókönyv, ha a másikat nem szerethetjük, akkor okozzunk neki fájdalmat.
Valószínú, hogy fáj neki a visszautasítás, és hogy igazolja a jóságát, téged ostoroz.
Ez nem vezet sehová, az ellenkezéseid, újabb sebet ejtenek rajta, és kezdődik előlről az egész ördögi kör.
Ha a szép szóból nem értett, akkor és ezért drasztikusabb eszközökhöz folyamodnék.
Telefonszám csere, és mindenhonnan való letiltás.
A füledet, meg csukd be.
Tégy úgy, mint aki süket rá.

lollipop


Mocskos rock n' roll... ezekért rajongok:Szia Kriszi!

Nem tudom mennyire segít neked az én módszerem,de próbáld meg!Hátha...
Mi még a válás küszöbén állunk,de velem szemben is elkezdte a leendő exem ezt a "zsarolást".Sőt!Velem ezt már évek óta csinálta,mert azt gondolta,jobb ha tudatosítja bennem,hogy én nélküle egy senki vagyok és nem érek semmit.Sajnos ez az elején még működött is neki...Tudod ezek a beteg emberek a saját önbizalomhiányukat,önbizalomvesztésüket akarják másokra átruházni.Ettől érzik,hogy ők nyernek...de csak akkor,ha az "áldozat" hagyja magát.
Én ma már csak mosolygok minden egyes próbálkozásán.Ami nem túl könnyű,hiszen ameddig a házunkat nem sikerül eladni,együtt vagyunk kénytelenek élni.Ráadásul 4 közös gyerekünk van... és sajnos ezt a beteges tulajdonságát a lányom is igen szépen elsajátította.
Nem tagadom,hogy néha az összeomlás határán vagyok,de akkor meg a barátaim segítenek felkelni és továbblépni...(és ez szerencsére már egyre kevesebbszer fordul elő).
Szóval próbálj nem foglalkozni vele...ami nagyon nehéz lesz...de legalább vele szemben mutass közömbösséget.Ne lássa rajtad,hogy félsz!Aztán amikor egyedül vagy,sírhatsz!Ki kell ugyanis vezetni valahogy magadból a dolgot.Csak ne előtte tedd!!
Én mindig azt látom magam előtt,ahogy a gyerekeimmel költözök a saját lakásomba.(őt meg max. csak a kaputelefonig engedem...)És tudom ,hogy ez így is lesz.
Érezd magadban azt a boldogságot,ami akkor jár át,ha nincs a közeledben.Tudd,hogy mindig ez lesz.
Viszont ha semmiképpen nem lehet szabadulni tőle,akkor valóban segíthet a rendőrségi feljelentés...
Sok erőt kívánok Neked!Kérlek segítsetek....

Sziasztok!

Én is elolvastam a könyvet, és nap mint nap próbálom alkalmazni a tanultakat..... Egy dologban viszont elakadtam, kérlek segítsetek!
Egy évvel ezelőtt lezártam egy kapcsolatomat, ami viszont a mai napig kísért. Hiába mondtam neki százszor és ezerszer, hogy VÉGE, szinte nem telik el úgy hét, hogy ne zaklatna valamilyen formában. A legrosszabb viszont az, hogy zsarol a régi leveleimmel, képeimmel és így még mindig nyeregben érzi magát felettem. Hogy szabadulhatnék meg véglegesen tőle? Folyamatosan próbálom a tudatomat arra irányítani, hogy ne féljek tőle, de úgy érzem ez az ember már beteges.... és talán kezeltetnie kellene magát. Kértem százszor és ezerszer az Univerzumot arra, hogy törölje őt az életemből......mégis itt van és nem szabadulok. Vagy az ilyen jellegű zaklatás már a rendőrségre tartozik?Köszönöm!

Köszönöm mindenkinek a bíztató szavakat!
A "szánalmasságomon" sikerült magam túltenni...ha jobban belegondolok,sokan friss diplomával sem találnak munkát...és ha az emlékezetem nem csal,mintha 16 évig az lett volna a feladatom,hogy a gyerekeim "háttereként" éljek...Igen.Talán ennek a nagy változásnak nem sokan örülnek.De azt hiszem,ez volt életem eddigi legjobb és legönállóbb döntése.Sajnos bárhogy is erőltetem az agyam,összesen csak 4 szép emlék jut eszembe a 17 évből...a 4 gyerekem születése...
Eszemben sincs sajnáltatni magam!Sőt!Inkább szeretnék jó példa lenni mindazoknak,akik jelenleg válaszút előtt állnak.Tudom,hogy ezzel a döntésemmel végre a saját boldogságomnak kövezem ki az utat.És ha én boldog vagyok,akkor a környezetemben lévők is azok lesznek.Ez a folyamat pedig elkezdődött.
BOLDOG VAGYOK!EGYRE BOLDOGABB!Nem kételkedek,nem bizonytalankodok.Egyre biztosabb vagyok abban,hogy a szerelmem viszonzásra talált.Minden alkalommal újabb és újabb jelét kapom,hogy igenis érdemes kitartanom.Egy kicsit ez most nyálasan hangzik,de nekem igenis szükségem van arra,hogy akit szeretek,az viszontszeressen és ezt érezzem is.Mert ebből merítem az energiáimat.Ettől leszek kitartó és ezért érdemes élnem.
Az én életem innentől végre boldog lesz!??????????

En ezt nem ertem...
Hogy lehet egy EDESANYARA azt mondani, hogy szanalmas, hogy nincs munkaja... Rovid fejszamolassal (ket nagy gyerek es ket kicsi) arra jutottam, hogy negy gyereket nevelsz (plusz egy ferjet)...
Hmmm... Nem vagyok meg sem feleseg, sem csaladanya... Nem tapasztalatbol beszelek... De ha valaki nem tudja ertekelni azt amit egy 'foallasu' EDESANYA adni tud, az nem is erdemli meg!!!!!
Ha dolgoztal volna, es egyszer-egyszer nem lett volna fott etel az asztalon, vagy nem lett volna elre-vasalva a ruha, akkor az lett volna a baj!!!!!!!!!!
Relax!!!!!!!
Ugy nezem most eljott a Te idod! Ha megtalaltad az IGAZI parodat, akkor most kezdodik az igazi BOLDOGSAG-HAPPINESS!!!!!!!!!!!

Szeretetteljes jelent es jovot kivanok!!!!!!!!!!!

Boldogsag - Happiness!!!!!
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)Katanya!

A vasar mindig ketton all!
Joban es rosszban is!

Szeretettel,
felebaratHiszek Benned!

Szia Katanya!

Hiszek Benned és tudom, hogy képes vagy végigcsinálni!
Csodállak,mert volt bátroságod lépni!
Nagyon sok "pár" éli le az életét egymás mellett,nem egymással,
aztán 25-30-40 év után meg sírnak,h milyen rossz volt a házasságuk,
testi és lelki roncsokká válnak.
Hidd el,sikerülni fog!
A pénz nagyon fontos az életben,
viszont -most jön a már elcsépeltnek tűnő igazság-,nem minden.
Én is átéltem ezt,tudom,miről beszélek.
Ugyan én nem vártam 17 csak 5 évet,
viszont pontosan azért léptem,mert nem akartam úgy élni egész életemet,
ahogyan akkor a volt férjemmel.
Ő és szülei is megtettek mindent azért,hogy elvegyék tőlem a lányomat,
(ő akkor volt 3 és 1/2 éves) de nem sikerült nekik.
Lenulláztak teljesen anyagilag.
Sőt, a nulla alá tettek.
Mégis felálltam,helyrejöttünk.
(még) Nem tartozunk a 24 jómódú közé (egyszer elmesélem neked,mit jelent ez? :)),
de a lányom felnőtt,ma már 21 éves,tud különbséget tenni a pénz szeretete és a szeretet között.

"Csak" szeresd magad és a gyerekeidet.
Az apjukra próbálj meg rosszat nem mondani.
Ők azt lássák és érezzék,hogy Te emelt fővel tudsz szakítani és...
... megújulni!

A munka, a pénz,az megtalál Téged,hidd el!
Emeld fel a fejed,húzd ki magad,bízz magadban!

Szívből kívánom, hogy minden úgy alakuljon,ahogyan elképzeled!
Ahogyan elképzeled,úgy alakuljon!
Ezért hát vigyázz a gondolataidra,hiszen tudod?
A gondolataiddal rombolsz vagy építesz!
És ez csak rajtad múlik...

Most pedig -gondolatban- MEGÖLELLEK :)
Remélem,érezted!? :D

A TITOK,a változtatás...Kedves Katanya!

A legfontosabb dolog amit tehetsz ebben a helyzetben, hogy szeresd a gyermekeidet és ezt mondd is el nekik! A szeretet mindennél többet ér, a pénznél is. És ezt a gyerekek is tudják, hidd el! Arra kell koncentrálnod, hogy együtt maradj velük, a többi (munka, lakás stb.) magától megoldódik majd, csak hinned kell benne!
Abban pedig egyetértek Shaktival, hogy szeresd magad, ez nagyon fontos!
Kitartást és sok sikert kívánok! :-)Kedves katanya!

Bár nekem nincsenek ehhez hasonló tapasztalataim, csak szőr mentén jegyezném meg, hogy változtattál.
Gondolom, a saját érdekedben.
Ez egyenlőre nem fog tetszeni a többieknek, de ha van kitartás benned, akkor mások is hisznek benned.
Van olyan, hogy az ember a sarkára áll...
Minden jót, és sok erőt kívánok!

lollipopKedves katanya! Elmesélem

Kedves katanya!
Elmesélem röviden a történetem.Amiben benne voltam két éve én is.18 év házasság után hagytam ott a férjem egyik napról a másikra.A helyzet már tarthatatlan volt.A lányom most 18 éves,akkor 16 volt.Elmentem szabadságra és közöltem a férjemmel,hogy két nap múlva elköltözünk.Őrjöngött.Nem foglalkoztam vele.Gondoltam majd abbahagyja.A szomszéd városba költöztünk,ahol dolgozom.Alig valami pénzzel.Fogalmam nem volt mi lesz velünk.én rokkantnyugdíjas vagyok,de dolgozom.( Lehet többet mint egy egészséges).Szépen kialakítottuk a lányommal az életünket.Nagyon élveztük.Nyugalom ,csend.Akkor volt nekem is titkos szeretőm,aki szintén válófélben volt.A házasságom alatt 2 évet utána még egy évet voltam vele.Egyszerre,szinte hónapra pontosan volt a válóperünk.Hittem egyszer összeköltözünk.Ő nagyon nagy erőt adott ahhoz,hogy az első hónapokat átvészeljem.És a lányom is.Most nem vagyok együtt a szerelmemmel.Amikor elvált rádöbbentem,hogy megfullad a kapcsolatunkban.Idő kell neki.Valószínű nekem is.Most gyerektartást csak néha kapok.Mégis be tudom úgy osztani a pénzem,hogy mindenre jut.Szerintem mindennek a titka,a kitartás.A lányom felvették az egyetemre,ez volt a nagy álma.Nem hagyhatom el magam.Ezt tudom tanácsolni neked is.Nézz minél többször vágyvideót,meditálj.Mióta rájöttem arra,hogy az Univerzum mindenben segít,boldog vagyok,még a nehéz helyzetekben is.Tudom a szerelmem is
visszajön és összeházasodunk.Hiszek mindenben.A lányomban,a szerelemben magamban.
Nem tudom segítettem-e valamit, mindenesetre láthatod ,hogy sok nő társad küzd hasonló problémákkal.Amit ránk zúdít az élet megoldjuk.Könnyedén,bármilyen nehéz legyrn is az.Dőlj hátra!

Dőlj hátra, és kényeztesd magad. Egy fürdővel, egy dallal, madárcsicsergéssel, bármivel. megérdemled a jót. Van egy párod. Ha vége a válópernek, minden megnyugszik. A gyerekeid majd észhez térnek. A pénz csak ideig-óráig tudja "eltéríteni" őket tőled. Anya csak egy van, ne feledd! Szeresd magad, ez a legfontosabb, a többi meg megoldódik, tuti! :-) Sok erőt kívánok!

ShaktiNagy feladatokat,bontsd

Nagy feladatokat,bontsd kissebb,megoldható feladatokra.Lépésről lépésre.Minden lépésért akár többször is meg kell harcolnod.Együtt a mostani pároddal lépésről lépésre.Ahol elakad neked kell vissza menned "kézen fognod" és újra előre lépned vele.Ne nézd a végét.Azt már tudod,hogy mi kell,hogy legyen.Lesz idő,mikor vissza tekintve ez már csak egy furcsa álom lesz.Irván