A mennyország mosolya :-)

Úgy gondoltam, ezt látnotok kell. Ha ez a kép valódi, akkor fantasztikus!!!

"Valóságos természeti csodát fényképeztek le Kanada felett az égbolton, amelyet a mennyország mosolyának neveztek el."

:-)))

A tegnapihoz ma reggel találtam egy újabb "ÉGI MOSOLY"-t:

"A nap képe: fordított szivárványt fotóztak Nagy-Britanniában

A különös égi jelenség valójában nem rendes szivárvány, hanem a magasabb légrétegekben található jégkristályokon megtörő napfény miatt kialakuló fényjelenség.

A Daily Mail napilap számolt be az érdekességről, amelyet Sussex városa felett kaptak lencsevégre. A hagyományos szivárványt akkor láthatjuk, amikor a Nap fénye megtörik az esőcseppeken. A „fordított” szivárvány azonban különleges légköri körülmények között jön létre, amelyek viszonylag ritkán alakulnak ki a sarkkörök területén kívül.

A zenitkörüli ívnek (circumzenithal arc) nevezett jelenség akkor válik láthatóvá, amikor a napsugarak áthatolnak a cirrus és cirrus stratus típusú, jégkristályokból álló felhőkön. Mivel ezek a jégkristályok laposak és hatszögletűek, megfordítják a fénysugarakat, ezért egy mosolyra emlékeztető ív jön létre. A jelenség kialakulásának a nap alacsony állása kedvez, a napsugarak beesési szöge 32 fok esetén ideális.

„Ritkaság, hogy ilyen hangsúlyos zenitkörüli ívet lehet látni ezen a területen” – nyilatkozta a Daily Mailnek John Hammond a brit meteorológiai szolgálat munkatársa."

Közben rájöttm, hogy ez a kettő ugyanaz lehet:

:-)))

Címkék:

HozzászólásokKedves Borbi!

"Boldogok, akik megbecsülik a mosolyt....."
Köszönöm.
:)Kedves Borbi!

De jó, hogy betetted ide a linket!
Ez GYÖNYÖRŰ!
Köszönöm szépen! :-)))

Jó éjt kívánok!
Jugik