Bevonzottam a változásokat!

Már régen nem írtamm de most úgy érzem pótolnom kell.
Már csak azért is mert sok a mondani valóm.
A hitetlenkedők figyelmét is szeretném felhívni egy kis olvasásra.

2008 karácsonya körül kezdett változni körülöttem a világ. Elösször nagyon örültem neki, és meg voltam győződve, hogy ennek biztosan van valamilyen számomra még érthetetlen oka.

2008 év elején számtalan alkalommal néztem meg a filmet. Jött az elhatározás, én most megváltoztatok mindent, és vártam az eredményt. Az eredmény nem jött. Legalábbis nem úgy, és nem akkor ahogy, amikor én "akartam". Az idő telt múlt, én vártam, de úgy tűnt hiába.
Apróbb sikerek, hétköznapi csodák történtek a karácsonyi időkben, és valamivel utánna is.
Nem néztem akkor már hónapok óta a filmet, nem olvastam, csak igen ritkán az oldalt sem.
Más dolgok kötötték le a figyelmemet.
Szerettem volna változásokat, mint később rájöttem, túl görcsösen és nem vettem észre azokat a kis apró sikereket, ami mégis siker volt.
Most visszanézve - mint egy mozifilmet - már látom.

A lányomnak sikerült egy nagyon nehéz bonyolult dolgot végleg lerendezni, nekem lett egy munkahelyem napi pár órás elfoglaltságot, társaságot, és nem utolsó sorban pénzt jelentett.
Mindezt a rokkantnyugdíjam mellett.
A fiamat évek óta próbáltuk komolyabb tanulásra "rávenni", eddig nem sikerült, pedig az utolsó évét kezdi a gimnáziumba. Egyik május végi napon egy felsőoktatási tájékoztatóval jött haza, : -- Anya nyertetek, februárban beadom a jelentkezési lapomat!

Megtalálta azt a szakot, ami felkeltette az érdeklődését.
Tanév végén 0,5 tizeddel lett jobb a bizonyitványa mint félévkor volt. Egyébbként nem mi nyertünk legnagyobbat - de ezt ő még nem tudja.

Nyáron jött a szokásos diák munka, és megvette magának a kis autót amire vágyott, és elkezdte felújítani. Már majdnem kész.

A lányomnak is újabb, és komolyabb lehetőségei alakultak ki. A munkájába olyan új elemeket épített bele amit nem sokan csinálnak ebben a formában. Tehát a hosszas betegeskedésének lettek ilyen eredményei is. Most már csak az eredményeknek kell jönni, az elvégzett munka után!

Nekem is volt kórházi kezelés, felülvizsgálat, de nyugodtan néztem elébe, aminek meg is lett az eredménye, - minden, a számomra legkedvezőbben alakult.

A nyári nagy meleget elég rosszul bírom általában, de most talán még ez is könnyebb volt.
Sok időt szánok pihenésre, még akkor is amikor tudom, hogy lenne tenni valóm.
Sok időt töltök befőzéssel is, - telik a kamra! Még sem érzem azt a régi fáradságot, kilátástalanságot, fásultságot. Pedig még vannak megoldandó dolgaim, dolgaink.

Mostmár reménnyel a szívembe, mosolyogva, hittel kezdek, egy-egy új napot, mert hiszem, tudom, hogy nem volt hiába való az sok minden, amit megtettem az utóbbi hónapokba, egy évben. Sokszor nem is tudatosan, de ráhangolódtam a változásokra. Nagyon nagy volt bennem a vágy arra, hogy végre történjen valami ami előre visz. Nem is vettem észre az elején, de most van minek örülni, és biztos vagyok benne, hogy az eddig történtek csak a kezdetet jelentik.

Mi lesz a vége? Majd megírom valamikor. Csak idő kérdése.

A legjobbakat nekem, szeretteimnek, és annak aki tud örülni, hinni, elfogadni, jót és rosszat egyaránt. Mert azért néha történik egy-egy kis kellemetlenség, vagy rosszabb dolog, de már tudom, hogy nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani neki, hiszen úgy is megoldódnak a gondok csak akarni kell.
És én nagyon akarom!

Hozzászólásoklollipop www.eveart.gportal.h

lollipop


Mocskos rock n' roll... ezekért rajongok: