Napi gondolatom................

Aki ismer tudja....... hogy semmi áron nem tűröm magam mellett a hazugokat,gonoszokat,és az irigyeket vállalva ennek minden konzekvenciáit Legyen inkább kevesebb ismerősöm, barátom, de ebből nem engedek.....nem engedhetek,mert akkor már az nem én vagyok!!!
Mégis mindig újra és újra találkozok életem során mindhárom dologgal.
Persze búra alatt nem élhetek valahogy mégis kezelni kell az ilyen találkozásokat.........
Nem régen ment a rádióban Márai Sándor életét bemutató sorozat, Darvas Iván tolmácsolásában. Nagyon örülök, hogy sikerült meghallgatnom,az általam már írásai alapján is oly nagyra tartott írót,EMBERT!
Nagyon megfogott a különösen bensőséges kapcsolat,ami a feleségéhez fűzte. Valahogy így tudom én is elképzelni egy Nő,és egy Férfi kapcsolatát.
Márai Sándor a Nagy Igazmondó sorai nekem mindig segítenek,utat mutatnak.
Most a Füveskönyvből (ami számomra szinte olyan,mint a Biblia, remélem, hogy nem sértek meg senkit eme összehasonlításommal) hoztam egy részletet mindenkinek!!! Aki nem érintet annak azért,hogy biztos legyen abban ,hogy jó úton jár,aki viszont érintet annak azért,hogy gondolkozzon el,miért nem a jó úton jár???!!!!..............
Ibike

Márai Sándor: Az irigységről
Vannak gyógyíthatatlanul sérült emberek, kiket a kapzsiság, a hiúság és az irigység oly mélyen megfertőzött, hogy nincs semmiféle mód reá, megközelíteni és megengesztelni beteg lelküket. Ezeket szánjad, de kerüljed. Nincs az a nagylelkű cselekedet, önzetlen magatartás, bátor és nemes közeledés, ami segíthet ez embereken. Különösképpen az irigység kínozza ez embereket. Epét hánynak, álmukban felordítanak, hánykolódnak vackukon, mint a nyavalyatörősök, habot köpnek, ha azt látják, hogy valaki munkával vagy a kegyes sors jóindulatával szerzett, elért valamit az életben. Betegek ezek, fertőző betegek. Kerüld a társaságukat, ne hidd, hogy érvelés, bizonyítás valaha is meggyőzheti őket. Mintha a leprásnak akarnád bizonyítani, hogy az egészségesek bűntelenek és ártatlanok! Nem hiszi el. Ha feltárod előttük betegségük igazi okát, meggyűlölnek. Ha érzéseikre akarsz hatni, fütyköst ragadnak. Oly mélyen élnek indulataikban, mint a száműzött sorsában: nem ismernek más megoldást, csak a bosszút. Ne alkudozz velük, kerüld el őket, s viseld el létezésüket a földön, mint egy sorscsapást.
(Füveskönyv)

CsatolmányMéret
2351038581_44c2d2e10a.jpg40.84 KB

Hozzászólások"Mégis mindig újra és

"Mégis mindig újra és újra találkozok életem során mindhárom dologgal."

amit utálsz, az a vonzás törvénye alapján ugyanúgy megtalál, mint amit szeretnél. a megoldás az ELFOGADÁSBAN van. ha elfogadod hogy vannak ilyen emberek, nem lesz többet az életedben ilyen ember...Hát, nem csoda, hogy öngyi lett ez a Márai...,

Ilyen hozzáállással azon csodálkozom, hogy még fiatalon miért is nem ölte meg magát.en is...

hozzäfüznem hogy melyen egyet ertek, es imädom märait, szerintem is egy nagyon nagy mester, az iräsai räm is nagy hatässal vannak!
köszönöm!! :DKoszonom!!!

Sugovica,koszonom, hogy megosztottad velunk!:)))
Aldas, bekesseg!

Szeretettel,
felebarat