Ha nevetsz, az Isten is örül!

Ezt az írást most találtam,hát megosztom veletek!

Egyedül a szomorúságban
Igen is, meg nem is. A bánat, a lelki, fizikai fájdalom, a zokogás ugyanis nem megosztható. Ha szomorú vagy, akkor nem leszel kevésbé elveszett, ha más is szomorkodik. Lehet, hogy javít az állapoton a vélt együttérzés, de valójában nem vesz el az okból. Ha fáj a fejed, és ezt elmondod másnak, attól a fájdalom nem csökken, s a másiknál sem kezdődik migrén; ha elhagyott a szerelmed, s elpityerged valakinek a kínt, nos, attól tán megkönnyebbülsz, de nem lesz rossz tőle a másiknak, s a te problémád sem tűnik el. Esetleg új megvilágításba kerül, de ugyanaz marad. Nem így a nevetés. A boldogság, az öröm nem csupán megosztható, de rendelkezik még egy csodálatos, matematikailag nem befogadható tulajdonsággal. Akár találós kérdés is lehetne: Mi az, ha megosztod, több lesz? Ugye, hogy így van!

Öröm, boldogság
Csudás egy találmány az öröm, s a boldogság. Egy vidám ember környezetében, ahogy mondják, még a nap is kisüt. Hatalmas energiája van a jókedvnek. Szokták is mondani: ragadós, mint a nevetés. És nem csupán a környezet lesz boldogabb, vidámabb, hanem az is, aki generálja mindezt, hisz egy apró kuncogásból, ha más is velünk kacag, egyre szélesebb folyam keletkezik. Nem merüljünk most el abban, hogy persze lehet nevetni magunkon, másokon, más valamin, lehet nevetni csak úgy is… például egy hirtelen előbukkanó kisujjon is, és igen, lehet más kárára is nevetni.

S lehet mindezeket erkölcsileg, etikailag minősíteni. Ezúttal azonban csak azt szeretném megvilágítani, hogy az, aki nevet, nevettet, mindig akaratán kívül ajándékoz is. S ez igazi ajándék, minden elvárás nélküli. Hiszen ha te elkezdesz vihorászni egy viccen, s a másik azt nem érti, egy idő után akkor is magával ragadja… mi is? Nem tudjuk – hál’ istennek – még klinikai vizsgálatokkal sem igazolni, hogy hogyan, miként, de tapasztalni igen: a nevetés öröme, boldogsága, energiája feltétel nélkül megosztódik, s szétszóródik, míg csak akad rá a térben vevő.

Őszinte kacagás
A sírásra például mondhatja valaki, hogy rossz, de azt is, hogy jó, mert megkönnyebbülést is hoz. Olyan embert azonban nem ismerek, aki az őszinte kacagást negatívumként értékelné.

Nevetni jó, és kész. Lássuk be, nem sok ilyen univerzális egyetértésre alkalmas fogalom kering a világ érzelemkészletében. Nem kell hozzá közös kultúra, nyelv, vallás, nép, csak szélesre húzott ajak, csíkba szűkülő szempár, s a reakció mindig ugyanaz: válaszmosoly. Ahogy a költő, József Attila mondja A legutolsó harcos című versében: „ha nevetek, az Isten is örül”.

A nevetés elűzi a haragot, a bánatot, a félelmet, a hiányt, a nyomort, a betegséget; a nevetés ingyenes, bárhol, bármikor rendelkezésre áll, s az évezredes tapasztalatok alapján semmiféle káros mellékhatása nincs… Bátran kérdezze meg kedvenc kezelőorvosát, az Életet.

HozzászólásokA mosoly...

...fiatalit, mondjak, inkabb lelassitja az arcbor rancosodasanak folyamatat, sokkal kevesebb arcizmot mozgat meg ,mint a buslakodo ember arca.

IGe,
hogy te mennyi suletlenseget hordasz ossze ezen az oldalon!:)))
Pl.:
"Az alt. Isten fogalmat egy specialis emberi erzelemkent ertelmezik es mint ilyen letet tudomanyos tenynek tekintik.Nem hiszik es nem is tagadjak Istent, hanem allitasuk szerint tudjak."Istentudok". "/IGe/
Tudjak! Tudomanyos tenynek tekintik! Nagyon eros meggyozodesre vall ez!
Es te IGe, meegis kineveted Istent? ("Istent kinevetni meg a legjobb erzes."/IGe/)
Akkor te az egesz P-doxos brigadot neveted ki magaddal egyutt!
Dontsd mar el, tudod Istent vagy nevetgelsz?!
:)))

Szeretettel,
felebaratHa nevetünk, Isten velünk nevet: Szikla mai"terméséből"


Eszméletlen:) :) :)

...nem a hangszer vagy a muzsika számít, hanem a dallam, ami belőlünk jön, mert ha az megvan..... a lelkünk, szellemünk kommunikál egymással." Ne hagyd magad legyőzni! Emelkedj sorsod fölé, mert az élet kegyetlensége csupán megfelelő alkalmat jelenti a számodra, hogy kiengedhesd édes "zamatodat".Istent kinevetni meg a legjobb érzés:-)

A bibliai SátánIstent különösképpen, hiszen annyi bénaságot hordott össze, ami felér több humorista teljes életművével.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Istent kinevetni meg a legjobb érzés:-)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.