Sóskaszindróma

sóskaszindrómaValahogy természetünknél fogva tudjuk, kik vagyunk, és mit akarunk, csak nem értjük, nem látunk rá. Úgy is mondhatnám, fogalmunk nincs semmiről.
Egy példával mutatnék rá. Lehet, hogy sántít itt-ott, de nem baj.
Kicsi korom óta nem rajongtam a sóska főzelékért. Ha anyám főzött, ettem egy-két kanállal, és elég is volt. Kóstoltam többet is. Másét is. Két kanál és slussz! Nem voltak emiatt rossz álmaim, lelki fájdalmaim. Annyi elég volt.
Így teltek az évek, sóska szempontjából érdemtelenül. Párom imádja, de nem csinál itthon miattam. Aztán egyszer csak párom egy problémája miatt részt vettünk biorezonancián. Párom után én következtem, ha már itt vagyunk. Sok kis mondanivaló közé biggyesztve, az emberke, aki ezt csinálta rajtam, egyszer csak úgy félvállról megjegyzi: - Látok én itt egy kis sóskaallergiát.
Hoppá! Most már értem. Szervezetem tudta mindig is mire van szükségem. És így vagyunk ezzel mi is. Akármit is csinálunk, akármerre kepesztetünk, nem tudjuk kikerülni, hogy ne azt csináljuk, amire születtünk. Én megtehettem volna, hogy csak azért is megerőszakolom magam. De belebetegedtem volna. És végső soron senki sem akarja magát hosszú távon beteggé tenni. Persze a kielégülés késleltetése miatt szükséges, hogy olykor ne azt csináljuk, ami örömöt okozna éppen nekünk abban a pillanatban (ez egy picit hazugság), de csak azért csináljuk, hogy a végén nagyobb örömhöz juthassunk.

CsatolmányMéret
soska.jpg9.23 KB
Címkék:

HozzászólásokMinden kész bennünk annak

Minden kész bennünk annak megtapasztalására, elősegítésére, hogy kiéljük, és megtapasztaljuk önmagunkat. Csak a nagy dolgokat keresi mindig a tekintetünk. Pedig szemünk előtt van minden, és mindennek is a megoldása, korlátja.

Csak egy sóska!
:)
Nagyon jó képeket rakosgatsz fel Admin.Igen, de ez egy sóskánál nem biztos, hogy erény...

legfeljebb addig, amíg meg nem főződik főzelékké IMI!:)))

Szeretettel: E R Y
Élj a Szíved Erejével!mennyire igaz! és az is

mennyire igaz! és az is hogy a szomszéd sóskája mindig zöldebb :-)De érdekes....

Én éveken át nem tudtam lenyelni a spenótot. Készítettem a családnak, akik mondták mennyire finom, de még csak megkóstolni sem tudtam. Aztán teltek múltak az évek és egyszer azt álmodtam, hogy spenótot ettem és nagyon finom volt. Elmentem a piacra, megvettem, elkészítettem és belaktam belőle. Egy óra múlva epegörcsöm lett és azóta is ha csak egy picit is eszem belőle rosszul érzem magam tőle. Köszönöm ezt az olvasmányt!:)))

Szeretettel: E R Y
Élj a Szíved Erejével!Érdekes

mert éppen ma reggel gondolkoztam, hogy miért van az hogy nekem valamivel kapcsolatban nagyon jó érzésem van, mást pedig kiver tőle a biztosíték.
Aztán nekem tetszik egy könyv, egy film, egy gondolat, egy irányzat, egy gondolkozásmód, mást viszont mindez irritál.

Én a sóskát imádom, a tököt viszont nagyon utálom, pedig nem is igazán emlékszem hogy valaha ettem volna. (és ez egy fontos momentum)

Azért születtünk le, hogy tapasztaljunk. Tapasztaljunk minél többet, minél színesebben. Tapasztaljuk meg hogy milyen színes a világ, hiszen én imádom a sóskafőzeléket, Te meg nem, és mégis milyen szépen megvagyunk egymás mellett. El tudjuk fogadni azt, hogy más-mást szeretünk.
Nekem a vágyam az, hogy az emberek nagy része el tudja fogadni egymást úgy, mint ahogy eltudják fogadni, hogy a másik ember más kaját szeret. És ez hozzám is szól :)
Nekem most ez az üzeneted nagyon fontos lett, ezért hálás vagyok hogy gondolataidat megosztottad velünk.
Pedig csak egy egyszerű sóskafőzelék....
mint minden :)
Szeretettel: Öbike
A szeretet mindent áthat.....
http://www.youtube.com/watch?v=ac5SGwRPv0o
Mosolyogj Magyarország :)