Pénz, pénz, pénz!

pénzAnyagi stabilitás, bőségteremtés, mégpedig olyan munkából, amit örömmel végzünk: van, aki azt mondja, lehetetlen, mások meg arra mutatnak példát, hogy nagyon is lehetséges.
A pénzzel sokunknak meggyűlik a baja, van aki számára nehézséget okoz, van, akinek égető probléma, van, akinek könnyebben megy, ám egy biztos: megkerülhetetlen téma mindannyiunk életében. Ti hogy álltok ehhez a kérdéshez? Van ötletetek, tanácsotok, amivel segíteni tudjátok azokat, akiknek nehezebben megy?

Mostanában sokat változott a látásmódom ezzel a témával kapcsolatban. A döntésemet követően elég kemény mélypontokat is megéltem - az önmegvalósítás útja hol rögös, hol meg szárnyalás! :) - és egészen érdekes dolgokra lettem figyelmes.
Azt eddig is láttam, hogy a pénz - akár csak az idő, a hatalom vagy a kapcsolatfüggés - nem más, mint illúzió. Egy "hamis isten" a pénz is, komoly kötőerő, amihez sok igazságtalanság és szenvedés kapcsolódik. Ha kicsit magasabbról nézzük a képet, akkor alátjuk, hogy mi is történik valójában: az emberek nagy része kihelyezi hatalmas, Isteni erejét, energiáját, odaadja valaminek - például a pénznek -, s úgy érzi, dróton rángatják, közben meg csak saját magával táncol! :)
Kezdek úgy tekinteni erre az egészre, mint egy nagy JÁTÉKRA - itt, az anyagi világban létezni nem más, mint tapasztalás és játék - egyre gyakrabbangondolok rá így! :)

Születési jogunk, hogy adjunk és kapjunk, hogy ez a kettő egyensúlyban áramoljon
az életünkben. Az Univerzum támogat bennünket, hiszen a célunk a kiteljesedés.
Magamról tudom, hogy adni akkor is tudok, ha anyagi értelemben instabil vagyok, DE (!!) ha bőségben élek, akkor még többet!
Bízom abban, hogy az Önvalóm, a Lelkem, AZ AKI VAGYOK (ki-ki máshogy nevezi, de szerintem sokan érezzük, mi van a szavak mögött), megtesz mindent, hogy a lehető legemelkedettebb életet élhessem és ebben segítsem a többieket is, s az ehhez szükséges körülményeket is előteremti - csak továbbra is BÍZNOM kell Benne. És ezzel a bizalommal CSELEKEDNI! :)

Mostanában kezdem megérteni, mennyire fontos a "földelés", s hogy ez mit is jelent
valójában. Ahogyan a legtöbb barátom, én is alapvetően szellemi dolgokkal, művészettel és érzelmekkel foglalkoztam eddig. Olyan tanulmányokat, majd olyan munkát választottam, ami ezekkel kapcsolatos, mert erre kaptam ihletet, képességeket, tehetséget, érzékenységet.
Az utóbbi időben - különösen amióta elkezdtük megvalósítani az Együtt
Utazókat, s ez a munka bizonyos értelemben "rákényszerített" - kezdtem el tudatosan figyelni, hogy valóban ITT vagyok-e, a Földön, s mikor vagyok itt, mikor
nem! :?: :lol: Érdekes dolgokat tapasztaltam, s egyre inkább próbálok tudatosan JELEN
lenni egyszerre, minden síkon. Ez gyakorlást igényel. Egyrészt segít,ha
szeretettel (és nem számonkérve, elvárva, azaz ítélkezve!) figyelmeztetem magam, hogy nem vagyok "itt" - ha gyakorlom, hogyan vonjam be a tudatosságom a fizikai testembe. Nem mindig könnyű - igazából sokkal könnyebb elszállni! :) A másik, ami segít, az a mozgás, főleg a nyújtás és lazítás! Eddig is mozogtam, de ez utóbbinak, és különösen a testtudatosságnak a jelentőségét mostanában kezdem megérteni - s ez többek között CHi-nek is köszönhető! :) Csoda dolgokat művel az edzés és a nyújtás, például érzed, hogy VAN lábad, és egyre inkább érzed, hogy a Földön vagy, hurrááá!!! :lol: :lol:
Vannak, akiknek ez természetesebb, vagy más irányú az útjuk, mint nekem. Bennem mindig volt egyfajta "honvágy": "haza" vágytam, oda ahová úgy éreztem valóban tartozom, bár fogalmam sem volt, hol van. Az érzelmekben, a zenében, az irodalomban, a képzeletben és az alkotásban éreztem magam otthon, itt a Földön viszont nem igazán. :)

S hogyan kapcsolódik mindez a pénzhez, az anyagiakhoz? Miért is írom ezt le?

Azért, mert ha teremteni akarunk, ha a szellemi dolgokat le akarjuk hozni a Földre - akkor igenis ITT kell lennünk! Ezt értettem meg az utóbbi időben. Akkor el kell fogadnunk ezeket a körülményeket, nem ellenállni nekik, hanem egyenesen: játszanunk kell velük! Jelen kell lennünk a testünkben ahhoz, hogy teremteni tudjunk, még ha ez sokszor nagyon nehéz is.
ITT ÉS MOST VAN DOLGUNK, itt szeretnénk megnyilvánulni és kifejezni magunkat, magunkon keresztül pedig az Istenit! ;)
A folyamatainkat, - ha úgy tetszik: az álmainkat -, és a beléjük fektetett szellemi
energiát muszáj "leföldelnünk". Erre való a pénz, hiszen - mindegy, hogy mire
használják az emberek - ez alapvetően az ide hozott energiánk - egyik -, alapvetően semleges töltésű fizikai megfelelője.

Ahhoz, hogy teremthessük, természetesen elengedhetetlen szembenéznünk a családunktól és a társadalomtól kapott mintáinkkal - ez sokszor rengeteg indulatot, fájdalmat, vagy akár haragot hoz felszínre - mindegyik érzés teljesen rendjénvaló.
Aztán engedni, hogy egyszerűen és szeretettel ELFOGADJUK azt, hogy jelen vannak. Csak így tudjuk a mintákat és hiedelmeket elengedni, a pénzt pedig könnyedén és egyre áramló bőségben teremteni azzal, amit szívből és örömmel csinálunk! Én is most tanulom, de már most látom, hogy jó és eredményre vezető ez az irány! ;) :)

Aki hasonló cipőben jár, azzal drukkoljunk egymásnak, akinek már sikerült - vagy mindig is könnyen ment -, ossza meg velünk a "titkát"! :)

http://www.egyuttutazok.hu/forum/viewtopic.php?f=22&t=19

HozzászólásokPénz

Főként pénzt vonzok magamhoz, bőségben, jólétben élek. Ebből a bőségből jut bőven a barátaimnak és a családomnak is!Szia!

Nagyon szépen hangzik, amit írtál... Én is szeretném, ha ez a dolog problémamentesen menne nekem is, ezért én is szépen kérek mindenkit, aki tud segíteni, az tegyen így, hogy hozzám is egyre több áramolhasson be ebből a kö(l)tőerőből.
Köszönettel: ZasztaUtazzunk Együtt és

Utazzunk Együtt és alkossunk a szeretet és az öröm energiájában! :)

Eszter