A kislányom az én erőm

Már közel fél éve olvasgatok itt és tanulok tőletek sokat,de soha nem volt bátorságom önálló blogot írni.(Na jó egyet ,de abban segítséget kértem és nem magamról írtam).Nagyon sok gondolatot és változást indítottatok el bennem.Nem tudom elmondani milyen hálás vagyok nektek.Persze tudom hogy igazából ez az oldal azért tud ennyire jó lenni,mert őszintén leírja mindenki a legbelső gondolatait és minden olyan módszert ami az ő életét segített pozitív irányba vinni.
Olyan ember vagyok aki szereti a kihívásokat és az Univerzum,Isten tudja ezt nem is kímél,nem hagy unatkozni:)
Vannak nagyon-nagyon jó időszakaim amikor szárnyalok és minden olyan könnyen megy,máskor meg magam sem értem miért egyszerűen leblokkolok és bárhogy is próbálom nem tudok kilépni a gödörből csak sokára ha a tudatalattim végre enged lazítani:)
De erős vagyok,nagyon erős ,végre tudom magamról és végre ezzel a tudattal megtanultam szeretni is magam.
Annyiszor elégedetlenkedek,pedig már sokszor megfogadtam hogy nem fogok,pozitív leszek,de még gyakran nem megy.
Tudjátok van egy gyönyörű kislányom.Nem tudok elég hálás lenni érte Istennek.Hát nem mindig vagyok jó anya,pedig nagyon-nagyon szeretnék hisz mindennél fontosabb ő számomra.Türelmetlen vagyok vele ez a legnagyobb baj,de bízom benne érzi azért,hogy mennyire szeretem.Mindennap elmondom neki,és megölelgetem,megszeretgetem,hogy tudja,de azt hiszem egy anya nem mondhatja ezt elégszer el a gyermekének.
Az én kislányomtól ettől az 5 és fél éves kislánytól nap mint nap sokat tanulok és bármily furcsa de olyan helyzeteket produkál,hogy elszégyellem magam.Az ember azt gondolná a szeretet olyan természetes.Én tőle tanultam meg,hogy milyen az önzetlenül tiszta szívből szeretni.Nincs nagyobb öröm,mint amikor játszik és egyszer csak odaszalad,átöleli a lábam és megszólal:-Szeretlek anya!
Mi történt ma is:Épp pakoltam a lakásban amikor egy kis ajándéktasakkal a kezében megjelent mellettem,amiben maga készítette gyönyörű rajzok voltak és az egyik kis gyűrűje nyaklánccal és ezt mondta:-Nagyon boldog születésnapot anyukám!3-szoros hurrá az anyukámnak.-Ennek csak az az apropója,hogy valóban hamarosan szülinapom lesz,de neki ezt nem említettem,de valakitől hallotta.
Lehet mellette szomorkodni,elkeseredni?Ilyenkor szégyellem el magam.Annyi szeretet,vidámság van benne,hogy nem is lehet elmondani.
Egyébként is aki ismeri mindenki azt mondja,hogy csupa szív kislány és az is.Szóval ennek a kislánynak nem él az édesapja,az apukája családja az édesapja halála óta nem látogatja.Csak én maradtam neki,az én családom és az én barátaim.A kislányom viszont nem haragszik,ha néha eszébe jut szomorú,aztán önfeledten szeret újra mindenkit és vidám!!:)Tudom,hogy gyerek és kicsi még.Én ennek ellenére azt hiszem nagyon sokat tanulhatunk tőle,mert nem a sérelmeken rágódik és megkeseríti a szívét,hanem szeret ...bárkit...mindenkit.
Köszönöm kislányom,hogy vagy nekem!
És köszönöm nektek is hogy vagytok és elmondhattam ezt nektek!

Szeretettel:
Geisha

Címkék:

HozzászólásokEgyszer régen, vagy 5 éve is van már, bementem egy kedves

ismerősöméknél a mellékhelyiségbe, és elámultam azon ami az ajtóra kivolt ragasztgatva: a rengeteg pozitív megerősítések:) És ez is:

Antoine Saint Exupéry: Fohász

Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz.
Taníts meg a kis lépések művészetére!

Tégy leleményessé és ötletessé, hogy a napok sokféleségében és forgatagában idejében rögzítsem a számomra fontos felismeréseket és tapasztalatokat! Segíts engem a helyes időbeosztásban!

Ajándékozz biztos érzéket a dolgok fontossági sorrendjében, elsőrangú vagy csak másodrangú fontosságának megítéléséhez! Erőt kérek a fegyelmezettséghez és mértéktartáshoz, hogy ne csak
átfussak az életen, de értelmesen osszam be napjaimat, észleljem a váratlan örömöket és magaslatokat!

Őrizz meg attól a naiv hittől, hogy az életben mindennek simán kell mennie!
Ajándékozz meg azzal a józan felismeréssel, hogy a nehézségek, kudarcok, sikertelenségek, visszaesések, az élet magától adódó ráadásai, amelyek révén növekedünk és érlelődünk!

Küldd el hozzám a kellő pillanatban azt, akinek van elegendő bátorsága és szeretete az igazság kimondásához!
Az igazságot az ember nem magának mondja meg, azt mások mondják meg nekünk.

Tudom, hogy sok probléma éppen úgy oldódik meg, hogy nem teszünk semmit. Kérlek, segíts, hogy tudjak várni! Te tudod, hogy milyen nagy szükségünk van a bátorságra.

Add, hogy az élet legszebb, legnehezebb, legkockázatosabb és legtörékenyebb ajándékára méltók lehessünk!

Ajándékozz elegendő fantáziát ahhoz, hogy a kellő pillanatban és a megfelelő helyen – szavakkal vagy szavak nélkül – egy kis jóságot közvetíthessek!

Őrizz meg az élet elszalasztásának félelmétől!

Ne azt add nekem, amit kívánok, hanem azt, amire szükségem van!

Taníts meg Uram, a kis lépések művészetére!

IGENT mondtam magamra. :):)

Mi köszönjük Geisha, hogy leírtad. Csodálatos ugyanis. :) Kívánom, hogy az életedben minden úgy alakuljon, hogy még csodálatosabb legyen minden számodra és kislányod számára is. Legyetek mindig boldogok és még boldogabbak!

Sok szeretet!

Szerintem... Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján... A változtatás jogát fenntartva. :)
"Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn!" :DA gyermekek az élet csodái

Kedves Geisha !
A gyermek a legcsodálatosabb lény a földön, a gyermekek világlátása bámulatra méltó. Gyermeket nevelni kiapadhatatlan örömforrás. Sőt, a felnőtt létben is igazi kincs megőrizni gyermeki játékos lelkületünket. Anyaként érzem teljesnek én is az életemet. Minden percét élvezem már 18 éve. Óvoda, iskola, kirándulások, ünnepek, versenyek, vizsgák, vakációk. Most pedig az érettségi éve. A legnagyobb örömöm, mikor a fiam szokásos kamaszkori morcosságát sikerül az arcán széles vigyorrá változtatni. :D
Kívánom neked, hogy ugyanilyen élvezetes kapcsolatban legyetek a kislányoddal az elkövetkező években, aggodalom mentesen, bízzatok a Titokban, a vonzás törvényében, találjátok meg az élet szórakoztató oldalát, a Flow-ot, az élményszerző cselekvéseiteket.
Szeretettel,
Hono_Lulu