Best of fikázások IGe-ről. Azaz rólam.

-IGe:az újat alkotni képes "őrült" (kevesek képesek rá)- Ezt ma kaptam és innét jutott eszembe, hogy talán a thesecret.hu olvasóit is érdekelheti ez sajátos műfaj. Különböző vitafórumokon jellemzően Iván Gáborként, de számos más nicknévvel is mára már kb. 100.000 hozzászólásnál is többet írhattam, úgy 9-10 év alatt. Az internetes vitafórumoknak eléggé sajátos stílusuk van. Nem mindig amolyan tere-fere jellegű. Valamikor a nagyon visszafogott tudományos értekezés folyik, valamikor meg a laza trágárság, személyeskedések. Nekem volt részem a durva trágárságban is, amit ha meg lehet nekem bocsátani kihagyok idézeteimben. A vitákra az mindenképpen jellemző, hogy az ott lévők "kóstolgatják" egymást és ott is igyekeznek valamiféleképpen tagozódni, valamiféle hiearchiát, szurkolócsapatokat, bandákat, érdekszövetségeket felépíteni. Aki nem bírja a kritikát annak bizony nem terem babér. A kialakult zsargonban anyázásnak és fikázásnak nevezzük, amikor a fórumtagok személyeskednek egymással. Ennek is megvan persze a maga bája, amit eleinte persze nem igen tud senki sem értékelni. Nekem is csak kissé utólag tűnt fel, hogy ezek a személyeskedések néha nagyon szórakoztatóak tudnak lenni. Későbbiekben elkezdtem gyűjteni a rólam szóló fikázásokat, és már azzal húztam a későbbi fikázókat, hogy ha nem írnak ezeknél jobbakat, akkor nem kerülhetnek fel a gyűjteményembe. Azért az egyensúly miatt némi dicséret jellegű hozzászólásrészleteket is beraktam eme sajátos listámba, ami teljes egészébe itt olvasható és most csak néhányat emelek ki közüle:

3. RI;
Iván Gábor egy számítógépes vírus. (Topokcím az index fórumán)

12.RI;
"Persze olvasgattam már ilyen könyveket, mint a Zen buddhizmus és a pszichoanalízis és hozzá hasonlóakat." - ezt írta IG. És erre; - Megfogadtam, hogy nem szólok hozzád. De ezt nem bírom ki: miután lefejeltem a monitort és sikítozva tettem két kört az épület körül, kénytelen vagyok hozzászólni: - Iván Gábor! Légy szíves ne írjál többet és menj el a Fórumról. Térden állva kérlek! Légy szí.

17.RI;
Két dolog bosszant most. a.) Az egyik az, hogy egy galéria Molnár C. Pál képeket hirdet itt a topik fölött, és sajnos nincs (és előreláthatólag nem is lesz) módomban licitálni. b.) A másik meg Iván Gábor. Hogy van az, hogy azt mondja magáról, pacifista, mégis az a legjobb szórakozása, hogy másokat kikészít idegileg?

26.RI;
Ha észrevetted volna, kedves (fele)Barátunknak nemrég éppen tükröt próbáltam tartani (a definíciós téma kapcsán is), s az-az én hibám, hogy nem vagyok elég jó tükörcsiszoló! Barátunk "vette is a lapot rendesen, ahogy azt kell", gyorsan és fürgén megmutatta, milyen vacak tükröt is sikerült fabrikálnom, amivel rég nem tapasztalt jókedvre derített engem...

31.RI;
Iván Gábornak akkora káosz van a fejében, hogy bármelyik tornádó megirigyelhetné.

32.RI;
Iván Gábor - A küldetéstudat esendősége. Egy eszme diadala a józan ész fölött.

33.RI;
Iván Gábor egy álruhába bújt Buddha, mert nagyon erős érzelmeket vált ki az emberekből.

36.RI;
Iván Gábor saját bevallása szerint egy kellőképpen, szerintem a kelleténél jobban lökött 34 éves fiatalember, aki azt állítja, hogy semmiben sem hisz. Pedig mindenki hisz valamiben vagy valakiben.

43.RI;
Ajánlom mindenki figyelmébe Iván Gábor összes hozzászólását, topic-ját, és az azokra adott válaszokat. Hatalmas beszólásokat lehet olvasni, én szétröhögtem magam. Nem akarom ide idézni az egészet, mert az floodolás lenne. FIGYELMEZTETÉS: nem szabad ám a palit komolyan venni, aki mégis megteszi, lelke rajta. Jó szórakozást. :-)

47.RI;
Mi a fenéért jöttél ide, ivángábor, he???
Ti meg miért álltok szóba egy ilyen szellemi madárijesztővel? Totál kiborító!

55.RI;
ivángábor nem annyira okos tojás, mint amilyennek mutatja magát; feláldozza maradék jó hírét is azért, hogy véleményeket csiholjon belőlünk, tudatlan halandókból. Bár én tudnék ilyen önfeláldozó lenni. off: de én csak elsőáldozó voltam...

57.RI;
Engem nem bosszant. :)) Sőt, engem Iván Gábor úgy ahogy van se bosszant. Bár kitűzőt nem csináltatnék, de kedvelem. Kedvelem az őszinteségét, a nyíltságát, de leginkább azt, hogy mer gondolkodni és nem a megkövesedett hiedelmeket tiszteli, hanem önmagában a gondolkodó érző embert. Akkor is ha néha "támad", ha bottal piszkálja a darázsfészket, pedig tudja, hogy nem ott a méz. :)

58.RI;
Ha Iván Gábor célja a vita, akkor joggal érezheti magát győztesnek minden esetben, ha válaszolnak egy hozzászólására. Sőt, ha elvonatkoztatunk Iván Gábor céljától, akkor is belátható, hogy mind Iván Gábor áldozatai vagyunk azáltal, hogy érzelmileg rabul ejtenek állításai, amik arra kényszerítenek, hogy kifejtsük véleményünket, ellenszenvünket. Mivel minden értelmi megnyilvánulásunk érzelmeink hatására történik, hiába palástoljuk ezt a filozófiai vita fogalmával, csupán Iván Gábor apró Internetes játékszerei vagyunk, akik úgy pattognak ahogy ő fütyül. Ha definiálni próbáljuk isten, vagy Iván Gábor fogalmát, ha kifogásokat keresünk egy új egyház értékrendszerében, pusztán rávilágítunk azokra a gyenge pontokra, melyeket Iván Gábor az általunk felhalmozott tapasztalatok révén kijavít, és egy újabb, tökéletesebb mozgalmat indít útnak, melyre még több energiát pazarolunk el azon próbálkozásunk közben, amelyben sokszor úgy leszünk áldozatok, hogy azt próbáljuk bizonyítani, hogy mi nem lennénk Iván Gábor áldozatai.

67.RI;
Iván Gábor sötétsége olyan mértékű, hogy ha kellő formában van akár teljes napfogyatkozást is képes előidézni.

71.RI;
A következőket érzem a Gáborral kapcsolatosan: "Ki vagyok én? Senki!
És kicsoda Iván Gábor? A LEGFONTOSABB SZEMÉLY A VILÁGON!"

83.RI;
Taram-turituri-tititatam... Narrátor: Újra jelentkezik a Fely dosszié Fely Tamással. Csak itt, csak most, csak Önöknek, csak a stúdióban csak Fely Tamás, aki csak mindig teszi csak a felyét.) Üdvözlöm... nézőinket... megint itt... vagyok... csak most... csak itt... csak Önöknek. Mai vendégem... csak itt... csak most... csak Önöknek... egy olyan... ember... aki... azt mondja... magáról, hogy ... képes... gyógyítani az... Istenhitet. Köszöncsék mai vendégemet... aki majdnem... olyan... intelligens, mint én... Iván Gábort. (Taps ! Taps !)
Iván Gábor... igaz -e... hogy Ön... csak most... csak itt... csak a nézőknek... elmondja... elmeséli... hogy... mit tud... az Istenhit... gyógyításáról ? (Fely Tamás kiborg mozgással és intelligens szemeivel belenéz Iván Gábor szemeibe) Kérem... hogy... meséljen... erről a ... gyógymódról... (A kamera hatásvadász mozgással ráközelít Iván Gáborra)

125.RI;

Óh,IGe !
Mindenhatómindentúdósága:)
Áldassék Virtesten a nevetséged:)
Legyen meg neked a valóságérzeted a magad elrugaszkodásában a földi élet sivárságaitól,
Fórumosítson meg a lélek,adassék neked szentség,hogy imádjanak a megszállottak és internetezők,
Legyél meg akaratodban,ahogyan mi is megmaradunk a miénkben,
S ments meg minket minden olyan megszállottságtól,
A mik a te képedre alkottatnak.

HozzászólásokTudni kell kiröhögni magunkat is Hum

Hiszen ezek a fikázások, még ha felnagyítva és kikarikatúrázva is, de én vagyok. Tehát vállalom őket és nem igyekszem magamtól eltávolítani.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.hahahaha,ez király:)))))))))))))))))))))))) jót röhögtem rajta:D

" Életünk minden pillanata kockázat,amelyet a szeretet vagy a félelem vezérel.Ha sikerül a tudatosságot elérni akkor ezek a pillanatok felismerésekben fognak megnyilvánulni.Így minden pillanatban új világok nyílnak meg.Merj kockáztatni."Pontosan lángvirág

az igazi istenhívőket, akik nem csak megjátszák, hanem át is élik a hitüket nem is szokták zavarni a leírt gondolataim.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Nekem tetszenek!

Tényleg elmés beszólások. Gratulálok a gyűjteményedhez.
én igazából nem nagyon értem azokat az emberket, akik képesek időt és energiát áldozni arra, ami vagy aki őket idegesíti. Annyi csodás dolog van, amire figyelni lehet! Én arra figyelek, ami épít, erőt, plusz energiát, ad, inspirál, gondolkodásra késztet, stb.
Szerintem IGe mindenképpen inspirálja az embereket, vannak akik pozitív dolgokat teremtenek ennek az inspirációnak a hatására, vannak akik negatívumokat hoznak ki magukból. Ki mit teremt, maga dönti el...

Földnek ,Víznek, Tűznek, Légnek ereje
Napnak, Holdnak, Csillagoknak fénye
Teremtő Isten LélegzeteIlyen gyenge hőbörgéssel nem lehet bekerülni Ori:-)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Csak azért, mert ezt kihagytad. :-) Alapíts más vallást,...

... mert a TE MOSTANI ELMÉLETEDBŐL nem az derül ki, hogy a "gondolatvírusok", vagyis a hibás mémek nem elvetendők, tehát, ha a mém elméletre épül az Isten definíciód, akkor az elméleted NEM TUDOMÁNYOS.
Senkire sem ERŐLTETNEK a vallások semmit manapság, csak befolyásolnak, mint ahogy Te is teszed, ebben sincs különbség.
A CÁFOLATOM pedig a következő:
"Leírtál egy fogalmat (Általános Isten), ez mégis hogyan bizonyítja azt, hogy ez a fogalom az agyamban egy mém?
Sőt, azt hogyan bizonyítja, hogy egyáltalán az agyamban keletkezik ez a fogalom?
Vagy nem keletkezik?
Ráadásul, ha visszakanyarodunk a mém elmélethez, akkor semmiképpen sem lehetsz objektív semelyik fogalom leírásánál, hiszen befolyásolnak Téged az agyadban lévő kis infócsomagjaid. MIÉRT pont a Te kis infócsomagjaidnak HIGGYEK, miért ne a Jehovák infócsomagjának?
MIÉRT hibás mém az egyik, és miért nem hibás a másik?
MERT mindenkinek csak a SAJÁT mémei tökéletesek?
Hát, persze!
Régi érzelmek ezek az emberben.
A saját kutya kölyke...
Értem én, na!
Csak nem győztél meg az elméleteddel egyáltalában. :-)
Valami VALÓDI BIZONYÍTÉK nem lenne?
Tudod, mint a dezodor reklámban, amikor tényleg nem izzad a csávó hónalja. :-)
Az sem túl nagy kunszt, hogy összegyűjtötted a vallásdefiníciókat, vannak modern vallások, amelyek erre épülnek, például: szcientológia, Hit Gyülekezet, és még sorolhatnám.
Hogyan lehet Istent helyesen definiálni? :-)
Ha megmondod a tutit a TE helyes mémeid alapján a többi rossz mémmel rendelkezőnek, akkor ugyanott tartunk: Sátán-Isten. Csak ebben a felállásban Te vagy az Isten, és a TE tökéletes mémeid, vagyis dogmáid érvényesülnek.
A Te leírásodat megelőzte kémiai, fizikai, vagy akár tapasztalatokon alapuló laboratóriumi vizsgálat annak BIZONYÍTÁSÁRA, hogy a mémek egyáltalán léteznek az emberi agyban?
Leírta valaki, hogy léteznek, és én HIGGYEM el, mert logikailag levezette, hogy léteznek?
Persze a Te mémeid tökéletesek, ezért a Te leírásod igaz, míg a dogmák nem igazak. Én semmi különbséget nem látok a mém elmélet és a vallások között. Leírnak valamit, NEM TUDOMÁNYOSAN, hanem egy SZÁMUKRA tökéletes gondolatmenettel bizonyítják, és kész.
Erre épülnek a filozófiai irányzatok is, egyiket sem tartom jobbnak a másiknál, bár van kedvencem. Ezek is csak valaki által leírt gondolatok, amiben HINNI kellene.
Nem TUDNI.
Semmi újat nem alkottál."
MINDEN VALLÁS TARTALMA A HITEN ALAPUL, AHOGY A TE VALLÁSODÉ IS A HITEN ALAPUL.
Ja, arra gondoltál, hogy az elmélet szóból kihagytam az egyik e betűt! :-)
Javítva, semmi gond. :-)
De az még nem a cáfolat része. :-)
A cáfolatot jelöltem, hogy hol kezdődik, nem? :-)Lol: szerintem tanulságosak és szórakoztatóak

Sok ember szereti csak azt elrakni, megőrizni magáról és vele kapcsolatosan, ahol csak dicsérik. Nos én a kritikát is szeretem. Gyűjteni nem nagyon gyűjtök már hozzá, mert így is túl nagy a terjedelme a teljes anyagnak és azért igen sok lenne az ismétlődés. Ja meg például Kassai Csillától hozzám írt durva és ostoba személyeskedéseket és ahhoz hasonlóakat sem rakom el. Azoknak nincs értékük. Ha itt megfigyeled, nagyon sok a fifikás és intelligens fikázás.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Ige ezt minek tetted be?

Gyűjtesz még hozzá, vagy archíválod az eddigit? :D

lollipop


Mocskos rock n' roll... ezekért rajongok:127. RI;

"IGE írásait valóban nehéz megérteni, de nem nagyobb zagyvaság, mint a biblia. Márpedig ez utóbbira egyházak egész sora épült. Szent szavai millióknak lett a halálos itélete. "

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.