Hogyan kezeljem a negatív gondolatokat?

Néha mint például ma igen csak elkap a negatív hullám.Amikor átutalják a fizetést és levonva a csekkeket nem marad semmi.Kilátástalannak látom a helyzetet és bőgni tudnék.
Ilyenkor mit tegyek?Nem nagyon segítenek azok a gondolatok, hogy mindennek van jó oldala csak meg kell találni.Ennek mégis mi a jó oldala?Az, hogy megerősödök lélekben?Ha az azzal jár, hogy minden hónapban éhhalál fenyeget akkor rohadtul nem akarok erős lenni és, hogy őszinte legyek az se nagyon hat meg, hogy van aki rosszabb helyzetben van nálam.
Gondoltam rá, hogy kiírom magamból (mint például most) hátha azzal túl lépek rajta és kész.Viszont attól félek, hogy ezzel csak megerősítem.
Adjatok légyszives tanácsot, hogy kilátástalannak tűnő helyzetben Ti hogy maradtok pozitívak.Mi az ami ilyenkor segít, hogy ne kerüljek be a negatív körforgásba.

HozzászólásokDrága dabrakánk! Mindenkinek vannak kedvencei:)

Olyan jó felismerni önmagamat írásaitok által! Szerintem mindenki hozzáad a jó Énképünkhöz, ha nyitottak, befogadóak vagyunk:)

Imádlak titeket. Jó itt lenni. Áldás.

Ne hagyd magad legyőzni! Emelkedj sorsod fölé, mert az élet kegyetlensége csupán megfelelő alkalmat jelenti a számodra ahhoz, hogy kiengedd "édes zamatodat"! A döntés a Te kezedben van! IGENT mondtam magamra. :) Szeretettel: Anikó.
Nézd meg a képeimet!Örülök

nagyon, hogy jobban vagy! :)))Bea az írásod szuper volt

Végig olvastam és nagyon sokat segített, hogy kicsit másképp tudjak hozzáállni a dolgokhoz.
Köszönöm szépen.Szia Anikó:)

Aztán rájöttem, hogy Dabraka-abrának abban a pillanatban pont nem hosszú "tudományos":) leírásra volt szüksége,
de örömmel látom, hogy már jobban van!!!Köszönöm

Kezdek kicsit jobban lenni úgy érzem.

Gál Jani:Szeretem az írásaidat...mindig jobban érzem magam tőle.

Blackendwingangel:Köszi a tippet de sajnos kisgyermekes anyukaként ezt nem megvalósítható:))Kedves Dabraka!

A kiírás magadból az jó ötlet. A negatív gondolatokat is papírra lehet vetni. Szerintem a legutolsó mondatod legyen az, hogy ezek távoznak tőlem. Aztán égesd el, vagy ajánld fel az Univerzumnak, hogy változtassa pozitív erőkké.
Minden embernek vannak lehúzó napjai, mert nyilván folyamat minden problémát pozitívvá formálni. Szóval akinek már nincsenek anyagi gondjai annak van kapcsolati, testvéri, szülői stb.
Azért ha már jobban leszel, még is csak próbálgasd újra a teremtést. Persze a neked kedvezőbb dolgokra fókuszálva.

Kitartás.Negatív helyzetben

amikor érzem, hogy megbilincselt egy ördögi gondolat és megyek körbe-körbe, de nem jutok előre én el szoktam menni bulizni.
Aztán még1*, és a következő este is, és utána is.... mindaddig, amíg nem "esem össze" a fáradtságtól és ki nem kapcsol az agyam, nna ekkor alszom vagy 14-20 órát és úgy ébredek, mint akit összevertek, viszont vége a zakatolásnak és a kiút is felfedi magát.
Vagy az álomban, vagy kávé közben.Hmmmm...

Ha már így rákérdezel :)
Azt csinálom, hogy még jobban beleerősítek, mert ilyenkor kell igazán.. amikor megy 'magától' nem nagy kunszt optimistának, vidámnak és örömtelinek lenni.
Akkor az igazi, ha felhős az ég.. ha csepereg az eső... ha szomorkás a hangulatod máma :)
Belül kell megtalálni a boldogság forrását és nem is olyan nehéz..
Tényleg az a jó benne, hogy megerősödsz lélekben :))
Leld meg azt a mentalitást, ami azt súgja.. a körülmények tényleg nem rózsásak, mindazon által szeretek élni... és megtalálod szíved mélyén a belső mosolyt :))

GÁL JANI.. :DDDDDDDrága dabraka-abra!

Nehéz pozitívan gondolkodni ilyen helyzetben, viszont ha megengeded magadnak a jó érzéseket, akkor nyitott leszel új helyzetekre, és könnyebben vonzol be bármit amit szeretnél.
Engedd meg magadnak a jó érzést!

lollipop


Mocskos rock n' roll... ezekért rajongok:Segít!

Bőgd ki magad, aztán ha megkönnyebbültél, láss neki az életnek! :)))Hűűűűűűűűűűűha Bea! Ez szép teljesítmény!

És való igaz. Gondoltaink érzéseinkké alakulnak a megélt cselekmények, történések hatására, és.... ha mi csak ezen kesergünk, amit a mi daraka-abránk is leír, az nem vezet eredményre. Nem visz előre.

Tehát: " döntsd el, hogy TÉNYLEG szeretnéd megváltoztatni a rosszul működő folyamatot az életedben, és hogy hajlandó vagy TENNI is ezért.

Ezután pedig kezdj el a "jövőből építkezni".
Az a baj, -és ezért neház kihúzni magunkat a gödreinkből, - hogy az érzelmeinket a múltunk eseményei alakították, mert hajlamunk van bizonyos jellegű gondolatokra, az azoknak megfelelő érzelmekre, és ezeknek a függői vagyunk, - ezek forognak bennünk körbe-körbe, és ezek által alakul a minket körülvevő valóság, vagyis a világunk.
Észveszejtően jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó:)

" Ha ki akarsz kerülni ebből a körből, ami a börtönöd is egyben, először fordítsd EL a figyelmed a jelenlegi helyzetedről, és kezdd el látni a kívánt helyzeted. Képzeld el - hogy szeretnél élni, és ezt fesd le magadnak gondolatban.
Vizualizálod, elképzeled, lerajzolod, leírod, ahogy neked jól esik.
Vissza-vissza fog kúszni a gondolataidba a mostani, jelen pillanatban fennálló valóságod, de tartsd magad a kívánt képhez, - építkezz továbbra is a kívánt jövőből, és igyekezz azt látni, amit el szeretnél érni. Úgy, mintha már itt is lenne az életedben. Az agyunk nem tesz különbséget az elképzelt és a megélt dolgok között, ezért ha ezt a gyakorlatot nap mint nap elvégzed, sőt, be is építed a hétköznapi életedbe, és úton útfélen LÁTOD magad előtt, ahogy szeretnél élni, - elkezdenek majd kis csodák megtörténni, amik már a képzeleted szüleményei. Ez nagyon lelkesítő érzés, mert megérzed, hogy tényleg hatalmadban áll változtatni a sorsodon, emiatt jobb érzések születnek majd benned, minek hatására a gyakorlást folytatni fogod, mire újabb "csodák", eredmények jelennek majd meg a világodban,....és ez is egy ugyanolyan körforgássá válik, mint a rossz kör,
csak ehhez először önfegyelemmel le kell szoknunk a rossz kört életben tartó gondolatokról.

Szerintem most nagyon jót tenne Neked, ha meg tudnád nézni a filmet, mert ott ez nagyon lelkesítően, sok példán keresztül mondják el! " / Mit lehetne ehhez hozzátenni??????????????

Nagyon klassz csaj vagy:) Bátorításból tőlem * 5.-t kaptál. Tovább léphetsz. :-) Anikó
IGENT mondtam magamra. :)Kiegészítés...

Mikor az ember konkrétan benne van a negatív hullámban, ami erős, makacs érzések formájában tart fogva, nincs logikus megoldás.
Az elkeseredettség szintjén nincs kiút egy számunkra "nemszeretem" helyzetből, mert az további elkeseredettséget és kilátástalanságot szül.

Ilyenkor nézz el más irányba, feledkezz el a problémádról úgy, hogy más felé fordítod a figyelmed.
Csinálj olyas valamit, ami kivisz a rossz gondolatok, érzések köréből.
Mindenkinek ez a pont a legnehezebb, mert a problémát a problémát fenntartó logikával képtelenség megoldani.
El kell távolodni tőle, és valami egész más dologba fogni, ami kilök a dagonyából. Ha így megnyugszol, és ha már jobb a lelkiállapotod, tudsz majd közömbös nyugalommal tekinteni magadra és a helyzetedre.Köszönöm szépen

:,,,,( Az is segít ha jól kibőgöm magam?Mert most épp azt csinálom...Drága dabraka- abra:) Gyere el vasárnap a Margit Szigetre

ott a kívánságaidat megírhatod, és azt a papírt összehajtogatva vízre bocsájthatod:) Viszi vágyaidat a Cél felé a kis papírhajód:)

Látogass el naponta a oldalra, és ide, a Gazdagság oldalra is:
Ez a papírhajó mókáról szóló megjelenési oldal:

IGENT mondtam magamra. :)Kedves Dabraka-abra!

Igazából ez a legnehezebb része az egész folyamatnak, amiben most vagy, mikor az életünkben egy rosszul működő dolgot kell átváltoztatnunk, de ha sikerül, pont az ilyeneken lehet megtapasztalni teremtő erőnk működését, ami ezen a szakaszon sok önfegyelmet igényel.

Az hogy kiírtad, nem baj, mert az elfojtással csak megerősítenéd.
Viszont próbáld most közömbösen szemlélni a helyzeted, úgy, mintha valaki mással történne, ne fűzz hozzá elkeseredett, félelemmel teli, önmarcangoló stb. gondolatokat. Először ez lenne fontos. Önfegyelem kell hozzá, az biztos. Ez lenne az első.

Aztán döntsd el, hogy TÉNYLEG szeretnéd megváltoztatni a rosszul működő folyamatot az életedben, és hogy hajlandó vagy TENNI is ezért.
Ezután pedig kezdj el a "jövőből építkezni".
Az a baj, -és ezért neház kihúzni magunkat a gödreinkből, - hogy az érzelmeinket a múltunk eseményei alakították, mert hajlamunk van bizonyos jellegű gondolatokra, az azoknak megfelelő érzelmekre, és ezenek a függői vagyunk, - ezek forognak bennünk körbe-körbe, és ezek által alakul a minket körülvevő valóság, vagyis a világunk.

Ha ki akarsz kerülni ebből a körből, ami a börtönöd is egyben, előszőr fordítsd EL a figyelmed a jelenlegi helyzetedről, és kezdd el látni a kívánt helyzeted. Képzeld el - hogy szeretnél élni, és ezt fesd le magadnak gondolatban.
Vizualizálod, elképzeled, lerajzolod, leírod, ahogy neked jól esik.
Visza-vissza fog kúszni a gondolataidba a mostani, jelen pillanatban fennálló valóságod, de tartsd magad a kívánt képhez, - építkezz továbbra is a kívánt jövőből, és igyekezz azt látni, amit el szeretnél érni. Úgy, mintha már itt is lenne az életedben. Az agyunk nem tesz különbséget az elképzelt és a megélt dolgok között, ezért ha ezt a gyakorlatot nap mint nap elvégzed, sőt, be is építed a hétköznapi életedbe, és úton útfélen LÁTOD magad előtt, ahogy szeretnél élni, - elkezdenek majd kis csodák megtörténni, amik már a képzeleted szüleményei. Ez nagyon lelkesítő érzés, mert megérzed, hogy tényleg hatalmadban áll változtatni a sorsodon, emiatt jobb érzések születnek majd benned, minek hatására a gyakorlást folytatni fogod, mire újabb "csodák", eredmények jelennek majd meg a világodban,....és ez is egy ugyanolyan körforgássá válik, mint a rossz kör,
csak ehhez előszőr önfegyelemmel le kell szoknunk a rossz kört életben tartó gondolatokról.

Szerintem most nagyon jót tenne Neked, ha meg tudnád nézni a filmet, mert ott ez nagyon lelkesítően, sok példán keresztül mondják el!

Sok kitartást és játékosságot kívánok Neked a sikereidhez!