Megoldás?

Már 2 hete 4órája nyavalygok ugyanazon a témán a reménytelen szerelmen.Ami lehet csak az én agyamban reménytelen.Most legszívesebben elmennék egy jó buliba ahol jó zenére jó emberekkel hajnalig lehet táncolni.Egy jó kis retró discó hajnalig.Némi lazulás .Egy kis bulizás.Kutya harapás szőrivel és már nem is lenne olyan tragikus a helyzet.Ilyen egyszerű is lehet a megoldás.Hülye vagyok ,hogy nem ezt teszem.Nem is tudom időnként mitől tudok ennyire kijózanodni.Mitől látom most másképp azt ami még egy órája olyan nagyon fájdalmas volt.Jó ez,hogy kiírom magamból.És jó ,hogy mást is szeretnék nem csak szenvedni.

Címkék:

HozzászólásokNe nézegesd a fényképét

Ne nézegesd a fényképét szerintem az nem jó.Akkor csak azt az állapotot tudatosítod,hogy ő nincs és nem is valóságos.Azért így személyes találkozó nélkül nem tudom hogyan lehet valakihez ennyire kötödni.Szerencsére mert én legalább látom igaz ritkán, beszélek vele, igaz ritkán de tapasztaltam a magam kárán és hasznán a jó és a rossz tulajdonságait.Szerintem nálam is ez a helyzet is lehet hogy bizonyos okok miatt nem akar közeledni.Bármennyire is megértem emberileg de ha a szívemre hallgatok akkor ez gyávaság is.Nem meri vállalni az érzelmeit nem mer azért tenni hogy jobban érezze magát a világban.Ez egy megalkuvásnak tünik.Biztos ,hogy MI egy megalkuvó gyáva emberre vágyunk?Tudod azt mondják ha valaki nagyon akar valamit azért tesz is .Gondolkodik a megoldáson és én már ezalatt nem azt értem,hogy elhagyja a feleségét..Az én felfogásom szerint két ember szeretheti úgy egymást,hogy nem bántja vele a harmadikat.De ez nálam is hosszú folyamat volt amíg erre rájöttem.Aki nincs ebben a helyzetben az elítél én magam is megdöbbentem magamon.De bennem már letisztultak a dolgok én már pontosan tudom,hogy mit várok tőle mit tudok adni neki.Azért azon nem árt gondolkodni,hogy miért nem vállalja az érzelmeit.Valószínű nem vagyunk annyira fontosak mint ahogy mi azt szerettük volna.Persze nem mindenkinek ugyan az a felfogása bizonyos dolgokról.A hangulat javító trükköket ne hagyd abba .Javító hatása nagyon lassan jön.
Ne haragudj ha kicsit keményebben fogalmaztam vele kapcsolatosan de nem árt néha reálisan nézni a dolgokat.És nálam meg ez is a probléma?hogy a hibáival együtt is szeretem.
ADrága

Drága Ritocska!!!:))

"Teljesen ellentmond a 2 dolog. Egyszerűen képtelenség olyannak SZÍVBŐL boldogságot kívánni, akit nem tudsz elengedni. Tehát az, hogy vizualizálsz neki valójában semmit sem ér. (Szerintem a vizualiuzáció alapban nem ér semmit, de ez az én véleményem, elfogadom az enyémtől eltérő véleményt.) Eleve, tudod, hogy másnak kívánni igazán nem lehet. Mindenki a saját boldogulásáért felelős.
A vágyaid leírásában szerepelt ő? Csak, mert, ha igen, nem mindegy, hogy hogyan. Nem kívánhatsz olyat, ami az akarata ellen való."

Igen...igazad van,valószínűleg....
Az is lehet,hogy rosszul fejeztem ki magam....
Vizualizálni a mi közös jövőnket vizualizáltam....
Az utóbbi időben,pedig azzal próbálkozom,hogy elengedjem,és a boldogságát kívánjam,ha Neki ez az jó....

"Nem kéne adni Karcsi, Fercsi, Timi, Jancsi és Pista véleményére tényként. Még akkor sem, ha azt mondják, hogy nekik azt mondta. HA Ő MONDJA. Akkor hidd el, nyugodtan. De, amíg mindezt nem az ő szájából hallod, addig ne építs rá! Az embereknek szűrőik vannak, ráadásul sokszor nem őszinték.
A vágyainkat sokszor keverjük össze a megérzéseinkkel. Nem összekeverendő. Amikor az emberlánya (fia) nagyon akar valamit, főleg hajlamos rá. Ez egyfajta önvédő, menekülő mechanizmus."

Megint ismétlem magam...rosszul fejeztem ki magam...
Azért írtam,sok mindenkivel beszéltem.....mert..itt valaki azt mondta,lehet,hogy Te,már nem tudom...próbáld kibeszélni magadból...
Ezt is próbáltam!!!
Vannak olyan emberek akikkel beszéltem a kapcsolatunkról,hátha mást lát,olyat amit én nem veszek észre...
Nem közös ismerősök!!Személyesen sem vele,sem azzal az egy-két emberrel nem találkoztam....
Amiket írtam...többnyire Ő mondta...igaz...már nem most!!De...azóta sem mondta ki...hogy azt akarja vége legyen!!
Ő nem mondott senkinek,semmit,illetve hozzám nem került vissza!!Biztosan mondott a saját környezetében....
Példa,hogy valamennyire érthető legyen....
Amikor utoljára beszéltünk,talán egy-két percet....azt mondta..nem tud beszélni velem,mert azzal megbántja a nejét....
És...nem azt,hogy nem is akar!!Ilyenekből gondolom,nem az akarata szerint cselekszik...
És azokból.....amiket Ő mondott!!Tudok...Tőle a félelmeiről,arról hogy bűntudata van,arról,hogy nem kapott senkitől még az életben annyi szeretetet összesen mint tőlem a 6 hét alatt!!
Ezek az Ő szavai....
És az is hogy Ő nem tudja elhagyni a nejét.....és nem hogy nem akarja...
Azt is Ő mondta...nem tudja mit akar.....

Ezért érzem...hogy teljesen össze zavar....
Mert nem egyértelmű amit mond,és amit csinál.....

Amiért bevonzottam....annyira csodás volt a 6 hét,és tudom,azt az embert találtam meg lelkileg aki a másik felem,hogy elkezdtem félni az elvesztésétől....mivel.....mindketten kapcsolatban élünk....

Nem hiszem,hogy kötözködnél...és nem haragudtam meg érte!!!
Keresem a kiutat mert azt érzem már az egészségem veszélyezteti a helyzet,és az nem jó....

Előre is köszönöm,hogy meghallgatsz,és hogy válaszolsz nekem!!:))
Csodaszép napokat nektek!!:)
PusziDrága Maraka!! Én

Drága Maraka!!
Én valamikor májusban láttam utoljára a szemét...és bármit is belőle....
Élőben,személyesen sosem találkoztunk....és talán ez a baj....
Sokszor nem tudom mi lett volna jobb??
Ő félt a találkozástól,mert nagyon távol vagyunk egymástól,és félt,hogy soha többet nem tudna elengedni...
Illetve...nekem ezeket mondta....
És...még attól is,hogy mi van ha talizunk,és elmúlik a varázs??
Próbáltam a hangulat javító trükköket,és annyi mindent...
Többek között a képét is szoktam nézni...
Van amikor használ,van,hogy nem.....
Kicsit ettől bonyolultabb a helyzet,és nem igazán szeretnék részleteket nyilvánosan....
Szóval....én innen bonyolultnak látom......
Ami aggaszt....hogy ennyi idő után,személyes találkozás nélkül miért nem tudom elengedni??
További szép napot nektek!!:)
PusziÉn már arra is

Én már arra is rájöttem,hogy azt akarom,hogy Ő boldog és jókedvű legyen.
A hiba ott volt azt gondoltam csak én tehetem boldoggá.Ez nagy önteltség ilyet gondolni.Mert ha ő más dolgoktól boldog és érzi jól magát nem tőlem akkor ez van.De én már tudom,hogy nekem mindennél fontosabb az hogy Ő jól érezze magát .Mert úgy szeretem és akkor szerettem bele mikor ezt a fajta nyugodt kiegyensúlyozottságot megláttam benne.Ha nem ilyen lenne nem is szeretném vagy nem is szerettem volna bele.Úgy szeretem látni mikor jókedvű és mosolygós mert ettől én is jókedvű és derűs lettem.Akkor ha neki jót kívánok magamnak is jót kívánok ezáltal.Napfény

Szerintem hasonló a cipő amiben járunk.Úgy gondolom,hogy nálad valamivel én már jobban vagyok,de lehet csak addig amíg nem látom meg újra.Ha rágondolsz a szemére gondolj,hogyan nézett rád.Én most ezt csinálom a szemét képzelem magam élé mikor mosolygós volt.Csak erre gondolok.Más fele nem engedem elkalandozni a gondolataimat.Mikor magam elé képzelem a szemét ahogy mosolyog én is elmosolyodom és akkor érzem az örömöt Éa akkor mondom magamban,hogy örülök hogy örülsz.Örülök,hogy jó a kedved vagy gondtalannak látlak.És csak ennyit engedek meg vele kapcsolatban magamnak.Ehhez még próbálj egész nap zenét hallgatni de csak és kizárólag pörgös jókedvre derítőt.A szerelmes mélabús dalokat véletlenül sem.Meglátod jobban fogod érezni magad.Nézegess olyan videót vagy képpeket amin kics állatok szerepelnek.Nézz filmvígjátékot.De csak olyan dolgokat keress ami vidám könnyed.Annyit még megengedek magamnak idönként mikor "nézem a szemét",hogy elképzelem megsimogatom az arcát de akkor is mosolygok.és tényleg érzem a megkönnyebbülést hogy örülök hogy ő örül.Persze ebből én azt is kitaláltam,hogy a szemét szeretem rajta a legjobban ,akkor és ógy ha mosolyog.Volt amikor ezekkel a szemekkel biztatóan nézett vagy volt amikor keményen vagy sokszor kérdőn.De én csak a mosolygósat engedem magamhoz.Sok sikert.Ritocska :)

Semmi vész, nem fogok dementorokat rád küldeni :DDD

A zene kifejezi mindazt, ami szavakkal elmondhatatlan, mégsem maradhat kimondatlanul.
"Victor Hugo"Jaj.:(

Idióta vagyok. :-/ Hát ez van. :) Nem tudom szerkeszteni. Katicca Grat újra és sorry, h leMarakáztalak és kevertem szezont vissza a fazonnal össze! :(

Szerintem... Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján... A változtatás jogát fenntartva. :)
"Ölni tudnék egy béke Nobel-díjért!" :D
"Az ember az, ami, nem pedig az, amit a szavak fejeznek ki." - Saint-Exupéry, CitadellaHihihihihehehee! Ritocs!

Már bocsi, de IGEN Katicca tényleg halad!!!!

Yuppijjááááééééé!

BEWADrága Maraka!

Bár nem nekem írtad, de:

"Hogy hogyan kell? Nem tudom...én annyit tudok, hogy vagy magamat teszem rendben és igenis ráébredek, hogy anno mit követtem el és miért nem úgy cselekedtem...vagy "lelkisérültként" belemászok egy kapcsolatba, ahol ugyanazokat a hibákat már megspékelve újból elkövetem, és egy másik embert rombolok saját magammal együtt...fejlődök, tanulok, figyelek, kőkeményen jegyzetelek, mert ismerni akarom magam és megérteni miért reagálok úgy ahogy bizonyos helyzetekre...ha magammal rendben vagyok, akkor majdani párommal is rendben leszek....de ez idő, türelem....:)"

Bravó! Tapsvihar! Haladunk! Csak így tovább! Éljen, éljen! Csak kövesd is! ;) Nehogy letérj erről!

Szerintem... Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján... A változtatás jogát fenntartva. :)
"Ölni tudnék egy béke Nobel-díjért!" :D
"Az ember az, ami, nem pedig az, amit a szavak fejeznek ki." - Saint-Exupéry, CitadellaDrága Napfény!

"Vizualizáltam,kértem neki védelmet,boldogságot!Leírtam a vágyaim....jelen időben,hálát adva..."
Szerintem ez így teljesen működésképtelen.
Ezt írod előtte: "Tudom,hogy ahoz,hogy megkapjam,el kell engednem...és ez az ami egyszerűen nem megy.."
Teljesen ellentmond a 2 dolog. Egyszerűen képtelenség olyannak SZÍVBŐL boldogságot kívánni, akit nem tudsz elengedni. Tehát az, hogy vizualizálsz neki valójában semmit sem ér. (Szerintem a vizualiuzáció alapban nem ér semmit, de ez az én véleményem, elfogadom az enyémtől eltérő véleményt.) Eleve, tudod, hogy másnak kívánni igazán nem lehet. Mindenki a saját boldogulásáért felelős.
A vágyaid leírásában szerepelt ő? Csak, mert, ha igen, nem mindegy, hogy hogyan. Nem kívánhatsz olyat, ami az akarata ellen való.

"Sok mindenkivel beszéltem....
Tudom,biztosan tudom,Ő ugyan úgy szenved,mint én...
Elnyomja az érzéseit kötelesség tudatból,bűntudatból,és még ki tudja miért...
Valószínűleg befolyásolják is....
Be vallom őszintén....nem tudom,hogy nem akarata ellen való-e a vonzásom..."
Újabb ellentmondások. A sok mindenki az ő? Ő mondta Neked, hogy ugyanúgy szenved, mint Te? Ő mondta, hogy elnyomja az érzéseit kötelességtudatból, bűntudatból és számtalan más okból? Ő mondta, hogy befolyásolják? Mert nekem mindez feltételes módnak tűnik.
Nem kéne adni Karcsi, Fercsi, Timi, Jancsi és Pista véleményére tényként. Még akkor sem, ha azt mondják, hogy nekik azt mondta. HA Ő MONDJA. Akkor hidd el, nyugodtan. De, amíg mindezt nem az ő szájából hallod, addig ne építs rá! Az embereknek szűrőik vannak, ráadásul sokszor nem őszinték.
A vágyainkat sokszor keverjük össze a megérzéseinkkel. Nem összekeverendő. Amikor az emberlánya (fia) nagyon akar valamit, főleg hajlamos rá. Ez egyfajta önvédő, menekülő mechanizmus.

Írok Neked valamit, ha nem tetszik nagyon sajnálom, de őszintén írom és őszintén segítő szándékkal: Egy férfinek számtalan oka lehet, hogy veszni hagyjon egy nőt. (Fordítva is igaz.) De! az ok teljes mértékben lényegtelen mindaddig, amíg ő nem harcol érted. Az okozatra kéne koncentrálni, a nincsre. Ezt kéne első körben elfogadni. Második körben pedig mélyre túrni magadban, hogy mi az oka, hogy ezt a helyzetet vonzottad magadhoz. Nem vágyakat teremteni, vizualizálni és össze vissza rendelni magadnak meg másnak. Káoszból csak úgy lehet rendet teremteni, ha magad rendezed.

Annyian vannak itt problémákkal, de nem veszik a fáradtságot, hogy úgy tekintsenek az ügyükre és a gondjaikra, mint egy tükörre. Pedig az! Mindig a belsőnk tükre a külvilág. Amíg nem változtatok az arcomon, addig ugyanaz fog visszanézni a tükörből!

Sajnálom, ha úgy érzed kötözködök vagy netán kicsit könyörtelen, amit írok. csak próbálom felhívni olyan dolgokra a figyelmed, amit én innen látok, Te pedig a Te szemszögedből valahogy sehogysem. Hiszek a szerelemben, mindennél jobban és azt is tudom, hogy van, hogy az Uni keresztbetesz úgy, hogy olybá tűnik semmi oka rá. De mindig van ok. Általában az, hogy valamelyik félnek vagy akár mindkettőnek tanulni kell.
Kívánom, hogy sikerüljön minden, amit szeretnél és maradéktalanul boldog legyél!

Szerintem... Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján... A változtatás jogát fenntartva. :)
"Ölni tudnék egy béke Nobel-díjért!" :D
"Az ember az, ami, nem pedig az, amit a szavak fejeznek ki." - Saint-Exupéry, CitadellaMegoldás...?

Drága Ritocska!!:)))

Igen...nagyon sok mindent próbáltam....
Tudom,hogy ahoz,hogy megkapjam,el kell engednem...és ez az ami egyszerűen nem megy...
Vizualizáltam,kértem neki védelmet,boldogságot!Leírtam a vágyaim....jelen időben,hálát adva...
Sok mindenkivel beszéltem....
Tudom,biztosan tudom,Ő ugyan úgy szenved,mint én...
Elnyomja az érzéseit kötelesség tudatból,bűntudatból,és még ki tudja miért...
Valószínűleg befolyásolják is....
Be vallom őszintén....nem tudom,hogy nem akarata ellen való-e a vonzásom...
Tudom,hogy nincs lehetetlen,csak tehetetlen..:)Apukámtól sokat hallottam...
Annyira tudom,ha másról van szó,mit kell tennie,de a saját dolgomban bizonytalan vagyok,és folyton attól félek,elrontom,véglegesen...
Vannak megérzéseim,de nem merek rájuk hallgatni,mert úgy érzem,csak azért éreztem dolgokat,mert azt akarom érezni...
Érted ezt??
Tudom..nem az én reszortom a hogyan,és igyekszem kizárni...
De annyira nehéz hónapokon keresztül hinni valamiben,amiről mindenki azt állítja...lehetetlenség....
Még Ő is....
Pedig tudom,a háttérben az áll amiket leírtam,és a saját félelmei...
És..valószínűleg az enyémek is...
Annyira csodaszép volt a 6 hét...még így is,hogy sose találkoztunk....hogy bekúszott a félelem az elvesztéséről....
Olyan mintha megtaláltam volna a másik felem,és hirtelen elszakították tőlem....
Az idézet,amit kerestél...:

"Néha bizony cselekednünk kell,de ha valóban összhangban vagyunk az univerzummal,akkor ez örömet okoz.Élettel tölt el.Olyan mintha megállna az idő.Akár egész nap képesek lennénk azt a valamit csinálni."

Köszönöm a válaszod!!!:))
További szép estét!!:)Bewa :))

Igen emlékszem, az igen komoly élmény volt, sőt....tegnap is eszembe jutott miközben olvasgattam :))))

Szerintem nem...kívánjunk, okés...szeressen, okés..és hogy szeressen? Szerelemmel? Szeretettel? Vagy, mint kollégát....? Mert hogy én tudom, hogy milyen szeretetet kívánnék magamnak, attól ezt még pontosítani kell, gondolom én.
"Szeressen...az akarom szeressen!"-okés, de hogyan, milyen szeretettel? Mert lehet most is szeret, mint kollégát, aki segít a mindennapi munkában.....hja, ez nem elég? Ó hát, akkor, mint nőt....

Valószínű nős-férjes kívánságoknál latba is illik helyezni, hogy lehet elementális nagy szerelem, ha a megszokás, felelősségérzet és jobb a biztos kellemetlen, mint a bizonytalan talán kellemes érzése megmarad, akkor nem fog kilépni a házasságból...így nem árt felkészülni, hogy a "szerető" pozíciót tölti be az ember....ez azzal jár, hogy valószínű nem veled fekszik, nem melletted kel, titkos randik, meg ne lássanak...lopott csókok....és egyebek. Lehet bennem van a bibi, de én vagy mindent vagy semmit :)) Ilyenkor nem árt azért bele gondolni a feleség-férj életébe magunkat....én sem örvendeznék, ha valaki a gyümölcsömet akarja, csak mert "tiltott" gyümölcs és ez milyen jó....kívánjon mindenki mindent magának, de más kárára ne, lehet más kárára is, csak akkor viselje el a következményeket egy hang nélkül, büszkén, hisz megkapta amit akart, az már más kérdés, hogy az élet van annyira édes, hogy ha más kárára teszel bármit is visszakapod...és akkor kapod vissza, mikor pont tökéletes lehetne minden számodra :)

Én ilyen "hegyeket megmozgatókat" még nem kívántam magamnak, a legszebb és legélvezetesebb kívánságom egy citromsárga sport motor volt és citromsárga lakktáska, amit kb. 5 perc alatt meg is kaptam....hogy szerelmet hogy kell kívánni, gőzöm sincs....odáig még nem jutottam el.
Valahogy ezzel is úgy vagyok, míg nem érzem magam teljesen "rendben", addig minek?
Minek vegyek el egy ember életéből napokat, heteket, hónapokat vagy éveket, csak mert nem akarok már "egyedül" kelni, de még nem vagyok rendben....?! Csak hogy legyen valaki és majd mellette? Nem....én szépen rendbe teszem magam, felélesztem azt ami-aki vagyok és miután ez életbe lép, utána tán elgondolkodom, hogy kívánjak-e szerelmet...nem xy-t, nem kimondottan a Fecót vagy az Ákost....embert, férfit....szerelemmel....:)
Jogomnak érzem, hogy boldog legyek, de ehhez úgy van jogom, hogy mások jogait nem sértem meg és figyelek arra, hogy csak, mert nekem jó legyen, azért nem óhajtok máson átlépni, vagy elvenni tőle bármit is, akárcsak egy percet az életéből....
Én sem ugrálnék örömömben, ha valaki engem kívánna valami kis "meggondolatlan" kívánságában...kívánjon bármit, mi személy nélküli...és akkor én is happy, ő is happy :)

De ez csak az én véleményem, én meglátásaim...

Hogy hogyan kell? Nem tudom...én annyit tudok, hogy vagy magamat teszem rendben és igenis ráébredek, hogy anno mit követtem el és miért nem úgy cselekedtem...vagy "lelkisérültként" belemászok egy kapcsolatba, ahol ugyanazokat a hibákat már megspékelve újból elkövetem, és egy másik embert rombolok saját magammal együtt...fejlődök, tanulok, figyelek, kőkeményen jegyzetelek, mert ismerni akarom magam és megérteni miért reagálok úgy ahogy bizonyos helyzetekre...ha magammal rendben vagyok, akkor majdani párommal is rendben leszek....de ez idő, türelem....:)

A zene kifejezi mindazt, ami szavakkal elmondhatatlan, mégsem maradhat kimondatlanul.
"Victor Hugo"Katicca drágaságom!

Tudod, az első személyes találkozásom a titok hatásával döbbenetes, nevetséges és mégis elementális hatású volt...
Ott voltál, emlékszel! Öbi és a vágylista! Valahogy úgy volt, hogy folyamatosan váltotta a hajszínét a férfinak, akit akart... szőke, barna, fekete, aztán legyintett egyet, hogy végülis tök nyolc, nem lényeges elem és KIHÚZTA. Nos, elnézve Fóki-t, a dolog működött. :))))

Pontosan kívánni a szerelmet szép dolog, de tegyük fel, hogy megírom a vágylistámat: szeressen. Szerinted azt fogom kapni, amit akarok?

Konkrét vágyként leírni, hogy a nős főnököm ölelésére, csókjára, szeretetének átérzésére vágyom nem fog egy szeretői kapcsolatot eredményezni, ami hosszú távon újra fájdalommal jár?

Jól érzem, hogy átgondolatlanul kívánni nagyon felelőtlen és önveszélyes vállalkozás? Ahhoz, hogy elengedhessünk egy vágyat, az első két lépést nem kellene helyesen végigvinni? Mármint, hogy legyen értelme.

Ha nem 7pecsétes ez a titok, megosztod velünk lszi, hogy szerinted a lépések lényegét és fontosságát honnan lehetne igazán jól elsajátítani?

Köszi: BEWAMaraka :)

Akkor kérj őszinte igaz szerelmet és megkapod :)

Viszont Őt "nem" kérheted....:) de minden mást, ami nem konkrét személyre irányul igen és hidd el, hogy meg is kapod, mert mindenki megkap mindent, ha hisz benne és érdemesnek is érzi magát rá, mindenből van bőven...bőven van sok Férfi-Nő, aki igaz társra vágyakozik, munkalehetőség, pénz, szépség...bármi, mit ember kíván magának :)

Semmi gond nincs sírással sem....én 2 éve vívódom az őszinte elengedéssel és csak ma sikerült...de észre kellett vennem, hogy valami nem stimmel, mert eme 2 év alatt a kapcsolataim számomra nem adtak örömet, mert még bennem élt az, akit ma elengedtem..és láss csodát, máris nyitott vagyok és izgalommal vagyok, mert jön valaki az életembe :))

Nem baj, ha kicsit keseregsz én is szeretek néha önsajnálni, de már tudom mikor elég belőle és lépek tovább....ne maradj benne, ne ragadj benne, sirasd el...és engedd el :)

"Ha gondolsz valakire, azonnal ott vagy, ha történik vele valami, azonnal érzed, s ha mélyen szeretsz valakit, kilépsz az időből, s az örökkévalóságot éled tovább."

Müller Péter

"Húú...egy mosoly! :) "

P.L.:)

De hiszen bármit kérhetsz, ami nem másokra irányul. Ami nem a Szabad Akarat ellen való. Azt, hogy szeressen nem kérheted. Azt viszont igen, hogy boldog legyél, hogy új lehetőséget kapj találkozni vele, hogy találkozhass vele privátban, hogy ha elrontottál valamit akkor kijavíthasd vagy új lehetőséget kapj helyette...
Egyszerű. Nem kell túlbonyolítani. Olyat, hogy ő ezt vagy azt tegye nem kérhetsz.

Elengedés... Mielőtt ezt is túlmisztifikálnád. Az elengedés annyi, hogy lemondasz róla. Az elengedés egy pillanat műve. Sírhatsz utána is, meg bármit tehetsz. Nem ezen áll vagy bukik. Sőt továb megyek, az elengedéstől függetlenül is vágyhatsz rá. Nem függ össze. Elengedni annyit jelent, elfogadni azt, hogy nem vagy vele. Az elengedés nem egyenlő azzal, hogy nem szeretned többé. Szereted és minden jót kívánsz neki. Boldogságot és szerelmet. Az igazi szeretet nem birtokol, nem zár ketrecbe. Az igazi szeretet elfogadás. A mohó "kell nekem, szükséges, feltételekhez kötött" szeretet, az nemhogy nem szeretet, de a szerelemtől is nagyon távol áll.

Szerintem... Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján... A változtatás jogát fenntartva. :)
"Ölni tudnék egy béke Nobel-díjért!" :D
"Az ember az, ami, nem pedig az, amit a szavak fejeznek ki." - Saint-Exupéry, CitadellaRitocska

Kérhetek lehetőséget arra ,hogy kijavítsam a hibám?Hogy kérhetnék jól?Katicca

Igen tartom magam olyan nőnek,hogy az öszinte szenvedélyes szerelmet kérjem .Ez hiányzik az életemból.Nem tudom miért kötöm ezt hozzá.Valóban ha elengedem attól én még benne maradok az életében.Nem akarok reménytelen várakozást élni akarok.Érezni akarom a szerelmet és érezni akarom ,hogy viszont szeretnek.Szenvedélyesen őszintén félelem nélkül.És bár őt még nem tartok ott,hogy elengedjem még el kell siratnom párszor de elóbb vagy utóbb ez is eljön.Nagyon vágyom az ölelésére a csókjára a szerelmére.:)

"Most már tudom,a szerelmét akarom.Nem jól éltem a lehetőségekkel amik adódtak és nem jól kértem"
Akkor kérj lehetőséget kijavítani a hibád! ;)
És igaz, kérni is meg kell tanulni!

Szerintem... Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján... A változtatás jogát fenntartva. :)
"Ölni tudnék egy béke Nobel-díjért!" :D
"Az ember az, ami, nem pedig az, amit a szavak fejeznek ki." - Saint-Exupéry, CitadellaRitocska.

Eddig azzal áltattam magam,hogy csak szeretnék vele lenni hogy érezzük jól magunkat stb.Most már tudom,a szerelmét akarom.Nem jól éltem a lehetőségekkel amik adódtak és nem jól kértem.Ha azt kérem,hogy legyen vele szerelmi kapcsolatom ,ha kérek egy lehetőséget hogy megmutassam neki mi a szerelem.Nem jól értelmezem a dolgokat nem tudok még kérni .Ezt meg kell tanulni.Kedves Maraka!

"Ha azt rendelem ,hogy szeressen engem de igazán nem bízom benne ezt a folyamatot is felgyorsítja?Most kell hinni vagy nem?Most kezdek elveszni."

Hát Te tudod mit rendelsz, de én a helyedben nem rendelnék ilyet. A Szabad Akarat ellen teszel vele. Ha komolyan azt hiszed az igazi boldogságod mástól függ már nagy pácban vagy. De rendben, én elfogadom, hogy így szeretnéd, a Te döntésed. De akkor fogalmazz úgy, hogy az ő akaratát ne befolyásolja. Az Uninak arra ugyanis nincs lehetősége. Kérd, hogy szerelmi kapcsolatod lehessen ezzel a férfivel, kérj magadnak boldog szerelmet, kérj magadnak segítséget, kérj magadnak lehetőséget, kérj bármit, ami Rád vonatkozó. Az Uni nem tud Neked olyat teljesíteni, hogy valaki olyan szeressen, aki nem szeret. És nem is korrekt. Gondolj csak bele, ha Rád rendelne valaki ilyet. Ha boldog, viszonzott szerelmet rendelsz, még mindig lehet, hogy ő jön el vele. Ha azonban azt rendeled szeressen, eleve kudarcra vagy ítélve, ha úgyis szeret, nem ettől szeretett meg, ha nem szeret, ettől sem fog. Nem írom le még egyszer, mert eddig minden válaszomban leírtam már Neked. Önmagadban kéne először kutakodnod, mielőtt szerelmet rendelsz, nagyon nincsenek helyén a dolgok benned. Ha már lustaság, nem baj, de közben fejben dolgozz legalább ábrándozás helyett, ami csak hiányt teremt.

"Ha csak egyre koncentrálsz mi lesz a többivel?Vagy egyszerre több dolgot nem lehet akarni kérni?"
Annyit kérsz, amennyit akarsz. Csak az a baj, ha egy dologtól teszel minden mást függővé. Az a baj, ha úgy vársz bármire, hogy nem teszel érte semmit. Nem kizárt, hogy megkapod, de általában a kívánságok nem sült galamb módszerrel teljesülnek. Sokszor inspiráció jön. Sokszor érzed, ezt kéne tenned, vagy ide kéne menned, ezt kell hívnod, azzal kell beszélned. Vag yakár ezt az írást most ide ki kell tenned... Mind mind egy sugallat a belső éntől. Várod, hogy történjen valami, de nem teszel meg érte semmit, hát nagyon lassan vagy egyáltalán nem is fog megtörténni.
Pl. játsszuk végig. Tegnap volt a sugallat, hogy el kell menned bulizni. Felütöd a netet, a hozzád legközelebb eső helyen hol van retroparti, mondjuk találsz egyet. Felhívod valamelyik barátod, azt, aki legelőször ezsedbe jut, ráér-e, ha nem akkor sincs baj. Elmész egyedül. Ki tudja ott mi történt volna? Talán a szerelmed épp ott táncolt volna és máris 1: van társaság, 2: méghozzá milyen! Vagy találkozol a helyen ismerőssel, netán új arcokat ismersz meg személyesen is, nem csak itt az oldalon... A lehetőségek tárházát nyitottad volna meg magadnak. Te viszont ezúttal elszalasztottad ezt.
Kéne, de lusta vagy tenni érte. Miért is várod el, hogy az Uni gyors legyen? Ő teszi a dolgát, csak Te nem veszed észre a lustaság (kedvtelenség) kényelméből. Azért ne felejtsd el, hogy semmi sincs ingyen, a kívánságok teljesítése sem.

Amúgy annyit még zárójelben hagy tegyek hozzá a Szabad Akarat elleni kívánsághoz... Tegyük fel egyetlen pillanatra, hogy az Uni az akaratra is befolyással van: Neked tényleg olyan KELL, akit egy felsőbb akarat irányít Hozzád és nem magától jön? Neked tényleg KELL? Komolyan elhiszed, hogy az szeretet, ami szükség és kényszer és görcs alapú érzés? Komolyan azt hiszed, hogy azt, akit elengedni sem tudsz és akit bármilyen módszerrel (pl. Uni-féle rendelés) magadhoz láncolnád, az képes lesz szeretni Téged? Tényleg annyira nem tartod magad semmire, hogy mástól függsz? És így tényleg elvárod hogy ez összejöhessen? Csak kérdezem...

Szerintem... Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján... A változtatás jogát fenntartva. :)
"Ölni tudnék egy béke Nobel-díjért!" :D
"Az ember az, ami, nem pedig az, amit a szavak fejeznek ki." - Saint-Exupéry, CitadellaMaraka :)

Ma engedtem el, 2 hetes folyamatos vívások közepette :)) szó szerint, ha rá gondoltam vert a szívem és csak a hívógombot kellett volna megnyomni...jó kis játék...tenni vagy nem tenni?! :)

"Nem tudom melyik a rosszabb"-miért rossz?! Miért hozod vele össze a rossz érzést, legyen az beteljesült vagy nem beteljesült. A büszkeséged irányít vagy a szíved? :))

Szokták mondani, a remény hal meg utoljára....:) örökké reménykedni akarsz vagy élni? Ezt előbb tisztázni kellene, hogy a remény világában akarok-e élni, hol képzeletben bármi teljesülhet vagy a saját kézzel fogható, érezhető világban ahol vagyok?
Közöd nincs hozzá, ha elengeded?-a főnököd nem? Ha a boldogságtól fog repesni láthatod, és örömet kapsz eme látványtól, vagy ha épp szomorú és látod rajta, békességet tudsz neki kívánni, vagy csak egy kedves gesztust megtenni....mi ér többet? A remény, mely a képzelet világában honol és valszeg nálad nem fog manifesztálódni, mert lemondani nem tudsz, de akarod és ebbe borítod bele magad? Vagy az ér többet, hogy elengeded, nyitva hagyod az ajtód, hogy bárki esetleg még ő is beléphessen, de tudsz örülni az örömének és mikor szomorú ott tudsz lenni...azaz az életében maradhatsz...lehet nem, mint a kedvese, de ott vagy? :))

Tudod mit érdemel az ember?-Bőséget, jólétet, egészséget, örömet, boldogságot, szeretetet, szerelmet, családot.....de nem xy-t...a szerelmet xy-hoz kötöd úgy, hogy mint Férfi nem is találkoztál vele, nem is kommunikáltál vele....mindent megérdemel az ember, mit kíván magának és másoknak, de más ember Szabad Akaratát "megfertőzni" nem lehet, vagy ha megteszed viseld el, hogy nem azt kapod amire vágytál, hanem olyat amit senkinek sem kívánnál.

Pl.: (én hittem benne) Feng Shui..én lazán kipróbáltam, hogy xy-t megkapom...jött is már az nap este...megkaptam amit csak akartam kivéve egyet, a szerelmét...az embert megkaptam, a kedvességét, szeretetét, figyelmét, segítőkészségét, humorát...de a szívében lévő szerelmet más kapta...érdemes?! A nagy francokat érdemes....:))

Lehet megkapnád az embert, a testet...de a szívét nem fogod, még ha fegyverrel állsz majd vele szemben, akkor sem, mert Ő dönti el, hogy tesz azért akárcsak egy lépést is, hogy belőled bármit is kapjon....ez az ember eddig ahogy olvastam egy deka lépést nem tett....

Szerintem előbb tisztázd magad...hogy mire tartod érdemesnek magad?! Egy plátói, képzeletbeli szerelemre, vágyakozásra vagy tartod magad egy olyan embernek, Nőnek, hogy igaz embert kapj, egy igaz Férfit, igaz szerelmet és egy szenvedéllyel-szerelemmel teli szeretkezést?!
Ha megvan a válaszod, akkor tudni fogod, hogy mit is szeretnél szíved mélyén tenni...

Nekem ez a véleményem :)

Elengedni nehéz?-Nem. Az elképzelt, más tulajdonsággal feldíszített vágyainkat, embereket nehéz elengedni....mert azt hiszed, hogy a tied, mert az az idő...és az a hely..nem. Te sem vagy senkié (max képzeletben) és senki nem lesz a tied(max képzeletben).

Ha ez neked valóban jól esik, akkor miért szenvedsz?? Miért keresel megoldást egy "valóban jót akarok magamnak" címszóval? Ha ez neked jó, akkor nem megoldást keresnél, hanem élveznéd és nem gondolkodnál elengedésről, meghódításról...mert elégedett lennél ezzel a jóval....

Szerintem :))

Mindent magadnak teszel és gondolsz....de ha te szenvedni szeretnél, mindenki meghagy ebben az állapotban, mert senki nem tud adni neked akaraterőt, segítséget...max pár véleményt, amiből annyit szűrsz le magadnak, amit akarsz.
Te döntésed és te vállalod minden egyes következményét. :))

Szép napot :))

"Ha gondolsz valakire, azonnal ott vagy, ha történik vele valami, azonnal érzed, s ha mélyen szeretsz valakit, kilépsz az időből, s az örökkévalóságot éled tovább."

Müller Péter

"Húú...egy mosoly! :) "

P.L.Ritocska

Ha azt rendelem ,hogy szeressen engem de igazán nem bízom benne ezt a folyamatot is felgyorsítja?Most kell hinni vagy nem?Most kezdek elveszni.felebarát

Elolvastam az írást .Ő sem tudja hogy mikor és hol engedte el.Csak egyszer megtörtént talán csak úgy magától.Nem tudom melyik a rosszabb egy beteljesült szerelmet elengedni ha vége vagy egy beteljesületlent .Nem kell erőltetni mert úgy sem fog menni biztos ennek is meglesz a maga ideje.Valamikor ,valahol és lehet valaki más által jön létre az elengedés.A probléma inkább magam részéről az,hogy nem is akarom elengedni.Mert míg tartod addig reménykedsz hogy megkapod.Ha elengeded már úgy érzed nincs több remény és már nincs hozzá semmi közöd sem.És nem marad semmi más helyette csak az üresség.Gondoljatok bele milyen izgalmas volt ez nekem várni rá.Várni arra ,hogy megölel megcsókol erről nem tudok még lemondani.Azt kívánni tiszta szívből,hogy mással legyen boldog hát ehhez nincs erőm.Tudom persze ez önzés és akkor szeretném igazén ha minden jót kívánnék neki és elengedném.De akkor mi van azzal,hogy szeressem magam és én ezt megérdemlem.Mi van azzal,hogy magamnak akarok jót ,és azt teszek ami nekem jólesik?Igen azért a lehetőségek

Igen azért a lehetőségek erősen korlátozottak.Van amit szeretnénk de bizonyos akadályok miatt nem teszed meg.Pénz idő lehetőség vagy barátok hiánya.Annyi de annyi emberrel beszélgetek ismerkedek az utőbbi időben mint még soha.Nekem ez is egy nagy dolog hogy egy ilyen oldalon tudok veletek ismerkedni beszélgetni.Sokszor érzi az ember,hogy ehhez vagy ahhoz lenne kedvem és mégsem azt teszed.Ennek legfőbb oka a lustaság.Az amikor napokig vagy inkább hetekig nem bírtam semmit sem érdemlegesen csinálni az nagyon rossz volt.Igaz ahhoz volt kedvem,hogy feküdjek és ábrándozzam de nem volt jó.Kedvetlen és reménytelen voltam.Annyira vártam hogy fog valami történni amit szeretnék,hogy szinte betege lettem.Ezért írtam azt,hogy még mindig jobb ha csinálsz valamit mert eltereled a gondolataidat hisz egyébként sem hiszem hogy bárkinek is csak egy dolog van az életében ami megoldásra vár.Ha csak egyre koncentrálsz mi lesz a többivel?Vagy egyszerre több dolgot nem lehet akarni kérni?Ajanlom...

...szives figyelmetekbe Katicca uj irasat: Lenni vagy nem lenni....cimmel.
:)))
Aldas, bekesseg!

Szeretettel,
felebaratDrága Napfény és Maraka!

Kedveseim... Miért mindig mástól remélitek a megoldást?

@Napfény: "Tudatommal,és a titokkal tudom,mit kellene tenni,de valamiért egyszerűen nem megy...." Van egy olyan mondás, ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Nem megy valamiért. Azért, mert nem az a megoldás. Keress másikat és lehetőleg olyat, ami megy.
Van a titok könyvben erre egy nagyon jó idézet, de nem találtam meg, elnézést. Azt írja le, hogy a kérésedhez vezető út az, amit egész nap tudnál tenni, akkor sem esne nehezedre.
"Miért nem tudom meg tenni amit kellene???" na ez egy olyan kérdés, amire szintén saját magadban kéne választ lelni.
"Annyi mindent kipróbáltam....és nem tudom hol a hiba...." Kipróbáltál? Próbáltál leülni és merengeni a problémádon? Végigvetted az egészet újra és újra, ha így nem ment, próbáltad leírni? Próbáltad leírni/elmondani másnak, hátha ő észreveszi, amit Te nem? Próbáltál meditálni és alfában foglalkozni ezzel a problémakörrel? Nem ismerem a problémádat, de azt tudom, hogy lehetetlenség nincs. Csak tehetetlenség. Ahhoz, hogy az ember tegyen erő kell. Tény. De, ha végre tesz (valamit, bármit), akkor a dolgok elindulnak.
Végezetül pedig, ha a Titok szerint élsz, tudhatod, a hogyan nem a TE reszortod. Nem kell tudnod a hogyant, csak azt, hogy MIT.

@Maraka:
Nem tűnt fel, hogy nyújtottál önmagadnak egy megoldást, ami jól esett volna, mégsem tetted meg? Miért? Mert nincs lehetőség? Kereshettél volna. Ugyanaz a meglátás, amit tegnap is írtam Neked. Minden belőled indul ki, mindent magadban kell keresned.
Más. Miért baj, ha nem csinálsz valamit amihez nincs kedved? Mert meg kellene? Ki kötelez rá? Az élet? Valaki elver érte, ha nem teszed meg? Most komolyan... Amikor igazán van kedve az embernek valamihez, akár egyedül is csinálhatja. Ha pedig nincs kedve semmihez, azt is teheti. Ez a Szabad Akarat lényege... :)

Mindkettőtöknek azt javaslom, hogy meg kéne tennetek egy nagyon lényeges lépést! Rendeljetek a helyzetetekből kivezető utat (netán segítséget)! Ja és lehetőleg ne bízzatok benne, hogy megkapjátok. Nem viccelek. Gyorsítja a folyamatot. ;)

Szerintem... Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján... A változtatás jogát fenntartva. :)
"Ölni tudnék egy béke Nobel-díjért!" :D
"Az ember az, ami, nem pedig az, amit a szavak fejeznek ki." - Saint-Exupéry, CitadellaÉn sem tudom a megoldást

Én sem tudom a megoldást csak azt tudom hogy egy jó bulitól vagy egy másik hapsitól jobban is érezhetném magam.Valószínűleg még nincs itt az ideje a megoldásnak.Lehet nem is kellene a megoldást keresni.Sőt biztos vagyok benne,hogy annál rosszabb ha keresed a megoldást.Akkor biztos,hogy mindig körbe körbe járod a problámát akkor mindig csak arra gondolsz.Ebben a félévben volt úgy is ,hogy semmit nem bírtam csinálni.Elmentem dolgozni hazajöttem és ennyi.Nem bírtam főzni, takarítani,mosni.Nem halgattam rádiót nem néztem tévét nem olvastam nem beszélgettem.Ahhoz képest már jobban vagyok.Igaz nem találok még örömet újra abban,hogy elvégzem a dolgaimat de már elvégzem.Ezt is csak úgy tudod elérni ha ráveszed magad arra,hogy most ezt megcsinálom .Tudom nagyon nehéz mert engem sem érdekeltek ezek a dolgok.De tapasztalatból mondom a munka a legjobb ellenszer a lelki problémákra.Kezd azzal.hogy rendet raksz a szekrényedben emellett még mindig lehet gondolkodni de közben valami mást is csinálsz.Mi az ami eltér az én történetemtől?Én pedig már 7. hónapja vagyok így.Megoldás?

Kedves Maraka!!

Ha...tudod a megoldást...kérlek írd le....
Tudatommal,és a titokkal tudom,mit kellene tenni,de valamiért egyszerűen nem megy....
Ami eltér a Te történetedtől....én ugyan úgy érzem....csak már ötödik hónapja....
Miért nem tudom meg tenni amit kellene???
Annyi mindent kipróbáltam....és nem tudom hol a hiba....
Segítsen valaki aki tud!!!
Köszönöm!!!