Hülyének lenni én is szeretek és jó is

Hiszen a hülye szó nem jelent mást mint következetlennek lenni. Tudjuk, hogy butaság, amit teszünk, de még is tesszük. Persze ha ezt észre sem vesszük, hogy butaság, csak mások, akkor vagyunk igazán hülyék. Ezzel azt akarom kifejezni, hogy jó dolog játszani, átélni a meséket, a kitalált történeteket, hallgatni egy kemény heavy metal , vagy éppen ellenkezőjét klasszikus zenét. Átadni magunkat a képzelet, a mítoszok és érzelmek világának. Tehát azt sem vitatom, hogy nem jó érzés hívőnek és vallásosnak lenni. (sőt sokkal könnyebb annak lenni, mint tudni) Csak az embernek ezt el kell tudni különíteni a valós életbeli történésektől és a valós érzelmi világától. Tanulság lehet benne persze, de nem jó ha a meséket valóságnak hisszük.

Tehát, ha valaki a vallását, hitét egészséges mértékben és helyén kezelve éli át, ott nincs is gond. Erről van is egy írásom, ami itt olvasható: Az istenhit gyógyítható lelki betegség "A szerelem és a vallásos hit is olyan, mint a Selye János által leírt stressz és anti stressz hatásmechanizmusa. Van egy mérték, ameddig építő hatású az egyénre, de túlzott mérték esetén leépítő."

Lélek? Hümmm. Régebben talán hittem benne és úgy vizsgáltam, hogy kerestem a létezésének a bizonyítékait. Magam is átéltem eléggé sok parapszichológia jelenséget. Ezért fogékony is voltam rá. Most a mai tapasztalatommal és tudásommal úgy gondolom, hogy az amit annak neveznek általánosságban nem létezik. Viszont létezik valami hasonló, ami még is annyira más, hogy mégsem az.

Minden jel szerint léteznie szükséges a jelenleg ismert fénysebességnél gyorsabban terjedő információs útnak, közegnek. Erről írtam gyerek koromban fantasztikus film alapötleteket. Egyes emberek agya ezt úgy néz ki bizonyos helyzetekben használni, érzékelni tudja. Ezen állapotban történhetnek olyan ma még fura dolgok, mint a telepátia, jövőérzékelés, tisztán látás és egy sor hasonló dolog.

Egyébként én egy nagyon érzékeny és érzelmi ember vagyok. Azért is foglalkozom többek közt vallásalapításokkal is. Tisztában vagyok vele, hogy többek vagyunk, mint amit most még tudunk magunkról, de azzal is hogy rengeteg a megtévesztés. Ha a megtévesztéseket le tudjuk rázni, akkor lelhetjük meg azt, ami ma még csoda, holnapra meg már használt tudás. Az emberi tudás igen is elérhet egy olyan szintre, ahol például ugyebár már Zeuszt tudunk alakítani, mert ember is képes villámokat dobálni. Gyógyítani is tudunk, vakot, bénát. Eszköz nélkül is, mert a mániákus vakság és a bénaság pszichésen egy kizökkentéssel gyógyítható. Világot, világokat, éjt, nappalt, embert és állatokat, vizet és eget is tudunk lassan teremteni. Teljesen természetes dolog, hogy az emberi tudás "Istenné - Istenekké" teszi az emberiséget. Nem a dogmák követése, nem a hit, hanem a tudás.

HozzászólásokÉrtem.Tehát "legyen eszünk" és vegyük észre, hogy a képzelet

,a mese az nem valóság./Na, ez segített dönteni./"Illúzió" miatt tényleg hülyeség borítani az életünket.Köszönöm!Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha ezt valaki hamarabb a "fejemhez" vágja!!!/Mindegy!Jobb későn, mint soha./Ezen írásom itt született és most a virtuson is olvasható

Itt született, a itteni vitákban ihletődött.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Besenyő Pista bácsi a hülyeségről!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Bereaktam ezen gondolataimat a blogomba is

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.valahogy

valahogy én is igy gondolom a dolgokat. vannak dolgok amiket elfogadok de naggyából hasonló a gondolat menet. föleg vallás téren, én is igy gondolom ahogy leirtad.Tévedsz Jani és nem érted

Egy példa: Amit Egely György vitalításmérőnek nevezett el és amit azzal mér az egy teljesen ismert, eddig is ismert fizika jelenség mérése semmi több. Tehát amit ő írt le és mér az hibás mérés, hibás elmélet. Ettől még valószínűleg van valami hasonló, csak nem az.

Tehát amit a jelenlegi egyházak, vallások leírnak, az szerintem hibás. Tehát nem a megnevezéssel van a gond, hanem a hibás leírással és működési elvvel.

Éppen úgy mint egy logikusan definiált Isten létezése tudományos tény, de az eddigi vallások által definiáltak többnyire teljes mértékben zagyvaságok.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Hali :)

"Lélek? Hümmm. Régebben talán hittem benne és úgy vizsgáltam, hogy kerestem a létezésének a bizonyítékait. Magam is átéltem eléggé sok parapszichológia jelenséget. Ezért fogékony is voltam rá. Most a mai tapasztalatommal és tudásommal úgy gondolom, hogy az amit annak neveznek általánosságban nem létezik. Viszont létezik valami hasonló, ami még is annyira más, hogy mégsem az."

Ezt a nyakatekert dumát öregem :DDDDDDDD
Leírod ugyan azt csak azt mondod rá, hogy nem az, a burgonyát elnevezed krumplinak és azt mondod, hogy felfedeztél valami tök újat, de az nem a burgonya mert krumpli a neve :))))))))))))))
Mint a vallásos felekezetek, akik azon vitatkoznak, hogy mi isten neve Jehova, Allah vagy Mukrafitty..

GÁL JANI.. :DDDDDDTöbb Nobel-dijas és bolond

Több Nobel-díjas is bolond volt, azaz súlyos elmebetegségekben szenvedett. Ja és betegen tudtak nagyot alkotni. Az elmebetegségek ugyan is nem blokkolnak és nem tesznek tönkre minden tudati területet. Sokszor az egyik tönkremegy, de egy másik meg klasszabbul működik, mint az esőember autisták esetében is megfigyelhető.

Nézd az MTA egyik volt elnöke is beteg istenhívő, de ettől még az ettől eltérő területeken tud nagyot és logikusat alkotni. Csak ezeken a területeken hót zizis az ürege.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.IV. niemand:

"Azt hiszem Freudnak volt igaza: A vallás kollektív neurózis... de ha az ember már mindenáron neurotikus akar lenni, legalább válasszon valami szebb neurózist … szerelem, szex-mánia, művészetek, stb. "

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Hmmm. A TUDÁS pedig hol is kezdődik?

Talán az ÖNISMERETNÉL.
Mert csak ennek birtokában tudunk különbséget tenni az érzelmeink és megérzéseink között.
Rendet rakni BELÜL, és nem kívül ám! :-)az istenhit egy módosult tudatállapotot hoz létre

Ember Azürből: Kedves fórumolvasók és istenhívők! Többen úgy gondoljuk, hogy az istenhit egy módosult tudatállapotot hoz létre és ezen módosult tudatállapotnak némelyik fajtája destruktív hatású a személyiségre. A szerelem és a vallásos hit is olyan, mint a Selye János által leírt stressz és antistressz hatásmechanizmusa. Tehát van egy mérték, ameddig építő hatású az egyénre, de túlzott mérték esetén leépítő hatású. Félelem érzet, kisebbrendűségi érzések, szorongások, túlzott megfelelni való akarás, szexuális, párválasztási zavarok és sok más elkerülendő problémákat okozhat. Az istenhit hirtelen és esetlegesen nem szakszerű tréninggel való elvesztése viszont szintén nagyon veszélyes lehet az egyéniségre. Itt ezen a topikon segíteni kívánok azoknak, akik csökkenteni kívánják, illetve szakszerűen meg akarnak szabadulni ettől a "szenvedély, vagy kedély betegségtől". Ezen topik nem vallási viták miatt jött létre, hanem segítő szándékkal. Tehát kérem a személyeskedések elkerülését. Továbbá a félreértések miatt; Aki Istenben hisz, az bizony lelkileg beteg ember. Ezzel a megállapítással nem lebecsmérelni akarom az istenhívő embert, mert a depresszió, neurózis, vagy a különféle szorongások is népbetegségek az istenhithez hasonlóan, viszont nagyon sokan fel sem ismerik, hogy valójában lelkileg betegek. Ha már felismerik, akkor segíthetünk is rajtuk, és onnan elindulhat a gyógyulási folyamat.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.Kedves Admin ha olvasod.

Kérlek rakd rendbe a címke szótárát ezen írásnak, mert ha először elrontom, akkor azon már nem tudok módosítani, mint most sem. Be akartam még irni, hogy "Einsten hite" és csillagok helyett vesszőt kellett volna raknom a többi helyen is. Köszönöm.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
A nevetés a legfőbb szentség.
Micimackó sokkal jobban szeret téged!
A szabad gondolkodás mindenkinek kijár, akárcsak a széles látókör.