Változás vagy mozgás

titok, életAz igazi Csillagok háborúja... nem csak SCI-FI rajongóknak
Rendkívül rövid, de mérsékelten tudományos bevezető

Na akkor legyünk stílusosak: "Réges-rég egy messzi-messzi galaxisban (legalább is ezt állítják marcona tudósaink, és még hajlok is rá, hogy igazuk van), szóval régen az általunk ismert világegyetemben csak hidrogén és hélium atom létezett. Ezekből lettek a csillagok. A csillagok a hatalmas hő hatására újabb atomokat hoztak létre, mint pl. az oxigént. Ez elgondolkodtató, mert a testünk jelentős része is oxigén, és ez az atom ott van a levegőben amit lélegeznünk kell, és a vízben is amit innunk kell, hogy élhessünk. Ezért állítják azt sokan, hogy a csillagok gyermekei vagyunk, hiszen a csillagoknak köszönhetően alakult ki az oxigén, ami lehetővé teszi ezt a földi életet, a legnagyobb természeti katasztrófától a legkisebb boldog pillanatunkig bezárólag mindent.

Ez az igazi csillagok háborúja, a földi élet,a másokkal vívott, és a bennünk dúló folytonos küzdelem, az egymásnak ellentmondó érzéseink, gondolataink, cselekedeteink: a boldogság - a fájdalom, az őszinteség - a hazugság, az önzés – és önfeláldozás, a bátorság- és félelem, élet – és halál, és még számtalan dolog…..de azért csak felmerül időről időre az emberben,hogy mind ez miért történik? Mi a csillagok szülöttei, mért vívjuk apró hétköznapi, vagy olykor látványos mozi filmbe illő küzdelmeinket? Mi végre is ez az egész, mi az oka hogy itt élünk a Földön, itt és most?
Jönnek a kérdések:)

De mikor is kezdünk el agyalni azon, hogy mi miért történik velünk, vagy mért pont épp velünk történnek ezek a dolgok? A kérdés persze költői, mindnyájan tudjuk, akkor, amikor rosszul mennek a dolgaink. Amikor szomorúak vagyunk, amikor úgy érezzük, hogy elakadtunk az életünkben a rosszul sikerült házasságunk, vagy másokkal vívott hétköznapi küzdelmeink, betegségeink, szeretteink elvesztése miatt. Aztán vannak köztünk olyan „furcsa” emberek, akik még akkor is, amikor boldogok, mert olyankor is azon túráztatják az agyukat, hogy: „..de mi lesz akkor,ha elveszítem a boldogságomat?”
Ilyenkor kérdezzük meg magunktól, Istentől, a pszichiáterünktől, asztrológusunktól, a kicsit pletykás szomszéd Marika által ajánlott jósnőtől (ki miben hisz?), mi lesz velünk, leszünk-e mi még boldogok az életben?

Na igen, valójában mindnyájan a boldogságra áhítozunk. Nincs is ezzel semmi gond, talán csak egy apró bibi van vele…..mi is az a boldogság? Mikor vagyunk boldogok?
Létezik egy mondás: „A boldog ember nem az, akinek mindene megvan, hanem akinek nem hiányzik semmi. Ez elgondolkodtató, de még mindig nem tudjuk mi is az a boldogság?!

Figyuzz!!! Van megoldás, többé nem titok a titok, a vonzás törvénye! Óh meeeen!!!:)Vége a gyötrelmeknek, most már tudod, csak az történik meg veled, amit bevonzol magadnak!!
A könyvet (bevallom) nem olvastam, csak a filmet láttam. Előző mondataim cinikusnak tűnhettek, nem titkolom azok is voltak:), de ezzel együtt elismerem, szerintem is sok igazság van a Secret címen elhíresült történetben, de azért csak nem kaptam választ egy lényeges kérdésre. Fogadjuk el, hogy az élet valóban így „működik”, csak az történik meg veled, amit bevonzol magadnak, vagy nem:), na jó,de most fogadjuk el, hogy igen!:) Szóval, ha így is van, mesélje el nekem valaki, hogy egyáltalán minek vagyok itt a földön? Mért „kell” nekem ezzel a nagy titokkal foglalkoznom egyáltalán?

Szóval a boldogságnál tartottunk, illetve ott, hogy a boldogság hiánya késztet minket arra, hogy átgondoljuk az életünket. Átgondolni az életünket leggyakrabban azt jelenti, mit csináltunk eddig rosszul, mért történik mind ez pont velünk, hogyan kerülhettünk ilyen helyzetbe, vagyis mért vagyunk boldogtalanok?

Na akkor mi is az a boldogság?

Gonosz leszek, és nem válaszolok erre a kérdésre:)…egyenlőre.
Még pedig azért nem, mert bennem felmerült ennek kapcsán egy másik kérdés: Mért akarok én egyáltalán boldog lenni? A kérdés nem abban a formában érdekelt, hogy de jó lenne szenvedni napi 15-18 órában, depressziós dalokat hallgatva, egy szigorúan besötétített szobában, és jól megszólni a sok „hülye” embert, akik képesek boldogok lenni, miközben a világ nagyon is szar.:) Nem, nem erről van szó!:) A kérdés olyan formában érdekelt, hogy mért vágyom a boldogságra, mi az ami a boldogság felé hajt?

Ádi a konyha ablakában, könyökeire támaszkodva bámult ki az ablakon. – „Ez így uncsi” - állapította meg magában. Nyári szünet van, amit annyira várt, de most egy cseppet sem tűnt boldognak. Vége a sulinak, és végre játszhatna, de a nagyiék most nem érnek rá vele foglalkozni, és sehol egy hasonló korú gyerek akivel játszhatna. Városi kiskölök lévén nem is tudja mit kéne itt csinálni a kertes házban, sehol egy internet hozzáférés, és a mobilján sincs pénz….unatkozik.

Hát igen a gyerek tudja mi a lényeg. Nem jó unatkozni. Gondoljuk bele a helyzetébe magunkat. Jól hangzik az, hogy ha lenne ott egy másik gyerek, akkor ő jól érezné magát, és ez milyen szép, mert arról szól a történet,hogy milyen jó, ha van az embernek egy barátja. Pedig nem, ez a kisgyerek egyszerűen unatkozik, ezért lenne jó, hogy legyen ott egy másik gyerek is, hogy végre elfoglalja magát.

Szóval mért akarunk mi boldogok lenni, és ezzel párhuzamosan mért zavarnak minket bizonyos dolgok az életünkben? Nos a válasz egyszerű: Azért, mert élünk. Érezzünk bármit is jónak, vagy rossznak ezen a világon, ez mind-mind csak következmény, annak a következménye, hogy élünk.

Jó magam eddigi életem során a következő morális változásokon mentem keresztül. (Nem mondom,hogy fejlődés, mert ki tudja előre mutat-e, majd az idő eldönti, de hogy valami megváltozott bennem, az biztos. Kis kitérő, vajon létezi-e idő?) Először az igazságot kerestem. Rá kellett hogy jöjjek, az igazság nem létező fogalom. Mért állítom ezt? Egyszerűen azért, mert tudjuk, hogy nincs két egyforma ember. Ez olyan tényekben is megmutatkozik, mint hogy nincs két egyforma ujjlenyomat, nincs két ember akinek azonos lenne a retinája, de még genetikailag is igazolt, hogy különbözőek vagyunk. Ráadásul (és most csak szigorúan tudományosan) van 5 érzékszervünk, de nincs két ember, aki ugyan úgy látna, hallana, ízlelne stb. Ha tehát minden ember más, akkor hogyan „láthatnánk” ugyan úgy a körülöttünk lévő világot, hogyan érezhetnénk, gondolkodhatnánk ugyanúgy mindenről? Ha pedig minden ember más és más, hogyan lehetne EGY közös igazságunk? Én meg vagyok győződve arról, hogy nekem van igazam, te pedig a saját érzéseidet, gondolataidat érzed igaznak. Ez tehát zsákutca. Győzködhetjük egymást, mindenki a maga igazát szajkózva, de fölösleges, úgy sem fogjuk ugyan úgy látni a dolgokat.
A következő lépésben azt mondtam magamnak: Elfogadom, hogy nem létezik „az igazság”, de akkor csak annyit szeretnék, hogy tudjam mire gondol, hogyan érez a másik ember, mert ha nem is gondolkodunk egy féle képen, legalább legyek képben, mert én kézséggel elfogadom a másik embert olyannak amilyen, csak tudjam, hogy ő milyen, vagyis legyen őszinte. Így innentől kezdve az őszinteséget kerestem. Szerintem most mosolyogsz:)))Hát már én is:) Rájöttem, hogy az őszinteség sem létezik. Legelőször is saját magamon tapasztaltam meg, hogy ez mennyire így van. Ugyanis én sem mondok mindig igazat. Mondhatnám, hogy többnyire apró füllentések ezek, de attól még nem igazak, mondjuk ki hazugságok.:) Egyszerű dolgok ezek, én sem mondom meg mindig a főnökömnek, mit gondolok, egy másik embernek sem mondom meg mindig mit gondolok róla, és ez akkor is hazugság, ha egyszerűen csak azért teszem, mert nem akarom megbántani. De vannak még ennél egyszerűbbek is, mint amikor a gyerekünket az alábbi mondattal késztetjük lefekvésre: Fekvés gyorsan, mert megharagszik a Fogtündér!:) Tudjuk, hogy ez nem igaz, de hát valahogy el kell érni, hogy a gyerek lefeküdjön végre:) … de ez attól még hazugság, lássuk be:)

Mi marad akkor az embernek? Igazság nincs, őszinteség nincs, marad a hit! De miben higgyek? Az ember elindul a spiritualitás felé, elolvasod a Bibliát (elgondolkodsz mindazon amit Jézus mondott), a Tórát, tanulmányozod Buddha tanításait, Mohamed próféta gondolatain merengsz, elmész egy asztrológushoz, a halálból peremén táncoló emberek történeteit olvasod, jön az agykontroll, bátrabbak jósnőhöz is elmennek, elmerülsz az emberi lélektanban, pszichológiai témájuk könyveket vásárolsz, megnézed a Secret című filmet…..Valójában semmi mást nem teszel, mint hogy megpróbálsz eligazodni a világban,szeretnéd jól érezni magad,boldogságra vágysz. Szeretnél végre találni valamit, ami biztos pont az életedben,keresed a közös pontot , azt ami összeköt másokkal. Kell hogy legyen valami, ami mindenki életében ugyan az, kell hogy legyen bennünk valami közös. Nos nem állítom, hogy ezek a kalandozásaim fölöslegesek lettek volna, épp ellenkezőleg. De ha őszinte akarok lenni, akkor, be kell látnom, igaz a mondás, a megoldás mindig ott van az orrunk előtt, csak sokszor nem vesszük észre….

Szóval mi a megoldás? De mire is? Arra a kérdésre, hogy megtaláljuk bennünk, különböző emberekben mégis mi a közös?...és ha már itt tartunk, ha ezt meg tudod fogalmazni magadnak, akkor megtaláltál egy olyan igazságot, amit senki sem vitathat, vagyis mégis csak van igazság a Földön, csak eddig rossz helyen kerested. Mert ha az igazságot az erkölcsben, a jogban, vagy az őszinteségben keresed, időről időre zsákutcába jutsz, hiszen ahányan vagyunk annyi félék.
Létezik egy igazság, ami aztán hozza a többit. Ez pedig nem más, mint hogy mind, akik itt élünk a Földön, ITT ÉLÜNK A FÖLDÖN. Ez egy vitathatatlan igazság. A Krisna hívők szerint ez itt nem a valóság, tehát ezt a megállapítást is lehet vitatni…de én akkor azt mondom,hogy ezt is el tudom fogadni, de Te aki azt állítod, ez itt nem a valóság, akkor is mondasz nekem valamit. Te-nekem. Vagyis te is itt vagy, és én is, különben hogy mondhatnád nekem mindezt?:)))

Szóval, van közös utunk, vagy ha úgy tetszik közös sorsunk, hogy mi mindnyájan itt és most ezen a bolygón élünk, a 3 dimenziós anyagi világban, ami ráadásul duális is. A duális ugye az köznapi szóhasználatba a keleti filozófia révén a ying és yang (ég és föld, hideg meleg, bánat öröm) ellentéteként épült be, vagyis ez alatt azt értjük, hogy mindennek meg van az ellentét párja a világunkban.

Ha úgy tetszik ezek a játékszabályok itt a Földön. Van 3 dimenzió, van anyag, mindenféle formában, vannak érzésein, és gondolataink, és ezekből következően céljaink, vágyaink, és egy hatalmas illúzió, amit úgy nevezünk VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉG.

Sors és szabad akarat

Na erről hallottunk már eleget, talán már egy kicsit unjuk is. De én most egy más megközelítésből vizsgálnám ezt a dolgot. Shakespeare mester állítja: „Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő.”

Na ilyenkor az ugrik be nekünk, hogy az életünkben számtalan olyan helyzet adódhat, amikor igyekszünk másnak tűnni, mint amilyenek valójában vagyunk. Ilyen lehet, amikor meg tetszik nekünk valaki, és a leges legjobb arcunkat akarjuk mutatni, vagy amikor üzletet akarsz kötni, és nagyon magabiztosnak kell látszanod, és ha kell el is játszod ezt szívesen. De számomra ez az idézet többről szól. A hiteles szerepjátszásról. Ugye azt szokták tanítani a színészeknek ( a színjátszás művészete legalsó alapfok):), hogy úgy játssz, hogy ne játssz! Vagyis úgy játszd el, hogy most mérges vagy, hogy valóban annak tűnj, és ne érezzük azt, hogy azt Te ezt most csak eljátszod. Ha azt érezzük, hogy ezt most te csak eljátszod, akkor az egész előadásod hiteltelen, sőt akár rettenetesen nevetséges is lehet.

Szóval akkor mi az igazi szerepjátszás? Az, ami hiteles. És most jön a lényeg. Hogyan tudunk hitelesen szerepeket játszani?
A magyarázat, a megoldás megint ott van az orrunk előtt, csak észre kell venni. A színjáték az élet, és Te vagy benne a színész, a színpad a hely ahol élsz, dolgozol stb.. Az alakításod pedig azért hiteles, mert ugyan nem tudod meg mondani, hogy miért, de úgy érzel ahogy, úgy gondolkodsz ahogy, és ezek az érzések, és gondolatok folyamatosan lökdösnek egy bizonyos irányba, kit erre-kit arra.

Mért állítom azt, hogy nem tudod megmondani, mért teszed azt, amit teszel?

Mielőtt erre válaszolnék, most gondolkodj el, amikor ezt olvastad, mi jutott eszedbe? Netán az, hogy hülyének nézlek, vagy az, hogy „Nem vagyok én állat, hiszen pontosan tudom mit teszek, és kész!”? Ha igen, ezzel nincs semmi gond. Nem azért mert ezek voltak a szándékaim. Nem gondolom, hogy buta vagy, és azt sem, hogy állat módjára élsz, de azt viszont állítom rólad is, magamról is, hogy a gondolkodásunk tele van gátakkal. Meghallod ezt a kijelentést, és ahelyett, hogy elgondolkodnál rajta, fel megy benned a pumpa. Így aztán ezen sosem fogsz elgondolkodni. De akkor valójában mi is történt? Pontosan az, amit állítottam, nem tudod, hogy mit miért teszel. Legszívesebben most sem gondolnád végig az egészet, mert mérges lettél rám.

Szóval mért nem tudjuk valójában megmondani, hogy mit miért teszünk? Emlékszel, azzal indítottam ezt a gondolatmenetet, hogy a választás, csak illúzió, majd azt mondtam azért,mert egy szerepet játszol, és a szereped attól tűnik neked is, és másoknak is hitelesnek, mert vannak érzéseid, gondolataid, amik sajátosan csak rád jellemzőek. De mért van ez, és mért állítom, hogy nem tudod, valójában mit teszel.

Két okból is.

Először, gondold végig, hogy amikor az életedben döntened kell, hogy mit tegyél, vajon valóban végig gondold-e az összes lehetőséget? Nézzünk egy példát.

Úgy döntesz, munkahelyet változtatsz. Tételezzük fel, és ez életszerű is, hogy tudod milyen irányba akarsz váltani. Eldöntötted, hogy te eddig egy irodában voltál bérszámfejtő, de ezentúl gyógytornász szeretnél lenni.. Mit teszel most? Felkutatod azokat az iskolákat, vagy Bt-ket, KFT-ket, ahol ezt oktatják. Nem egy embert keresel meg, aki erre téged majd megtanít, hanem egy céget, ahol vannak tanárok akik tanítani fognak. Nem tudhatod, hogy az ott tanító tanárok neked jók lesznek-e, te csak a céget, az iskolát keresed. Most erre azt mondod, hogy ez csak természetes, hiszen a világ így működik, tanárok nem hirdetik magukat, és szükségem van egy oklevélre is, amivel később el tudok helyezkedni, mert anélkül nem megy. Szóval még mindig tudod, mit miért teszel. De azért álljunk már itt meg! Na akkor hol a szabad választás lehetősége, kérdem én? Attól érzed szabadnak a választásodat, hogy amikor rákeresel azokra az iskolákra, vagy cégekre a neten, akik ezt oktatják, felugrik 80 lehetőség. De nem választhatsz a neten magadnak egy tanárt, egy személyt, ha úgy tetszik egy mestert. Csak egy céget. Már nem dönthettél szabadon, pedig meg vagy róla győződve, hogy igen. De menjünk tovább!
Mit teszel most? Elolvasod az ajánlatokat, hol mennyibe kerül, mennyi ideig tart a képzés, kik tanítanak, milyen könyvekből oktatnak. A 80 cégből hányt fogsz felhívni? Ilyen vagy olyan okok alapján, szerintem a kitartóbbak is maximum 10-et. De mért dobtad ki a többi 70-et? Biztos lesznek indokaid, nem volt kellő a tájékoztatás a honlapjukon, vagy olyan hányaveti volt a weblap, na akkor milyen lehet a cég, túl drága volt, messze vannak a lakhelyemtől stb. Szabadon döntöttél, hogy melyik 10 cég maradjon a listádon? Csak hiszed!:))) Ha az egyiket drágának találod, akkor az nem szabad döntés, hanem az alapján döntöttél, hogy mennyi pénzed van. Ha valamelyik túl messze van, és azért nem választottad, az sem szabad döntés, egyszerűen időben nem tudod megoldani, hogy oda menj tanulni..de ez sem szabad döntés, hanem egy korlát amit figyelembe veszel.

Aztán felhívsz 10 iskolát. Tuti, hogy 5-öt kizársz rögtön. Vagy azért, mert kiderül, hogy amit írtak nem is igaz, vagy mert már a stílus amiben beszéltek veled nem tetszett, vagy mert állandóan foglalt volt. Ne felejtsük el, még mindig tudni véled, mit miért teszel, de lásd, hogy már rég nem szabadon döntesz.
Elmész az 5 iskolába személyesen is. Kettő kapásból olyan, hogy nem kell. Nem tetszik az épület, nem tetszenek az emberek, akikkel beszéltél ott stb. Marad 3. Azok mind jók, de egyet ki kell választanom. Miről van szó drága testvérem????Választanod kell!!!!! Nem iratkozhatsz be 3 iskolába, muszáj egyet kiválasztanod.

Amikor az elején eldöntötted, hogy szakmát választasz, és gyógytornász leszel, már akkor tudtad, hogy csak egy iskolába iratkozhatsz be. Kapaszkodsz??:)))…nem volt más választásod. Dönthettél volna úgy, hogy 2-3 iskolába is beiratkozol? Mért ne? De már az elején tudtad, hogy csak egy jöhet majd szóba. Most persze erre azt mondod, hogy minek járnék 3 iskolába egy időben, ahol ugyanazt oktatják? Ennek nincs semmi értelme!!! De két dolgot ne felejts el, majd később mikor az értelmes dolgokról lesz szó, jusson eszedbe, amit most gondoltál erről, de most csak annyit gondolj végig, hogy ha minden iskolában ugyanazt tanítják, akkor mért válogattál? Ja, hogy mások az árak, messze van, nem tetszett a stílus??? Ezt nevezed te szabad választásnak? A saját korlátaid, a te saját megérzéseid lökdöstek abba az iskolába ahová beiratkoztál. De egy dolgot még mindig nem vitatok, hogy eddig még végig gondoltál minden lehetőséget. …de még nincs vége. Mért nem mentél el mind a 80 iskolába. Honnan tudod, hogy az amelyik 50 ezer forinttal drágább, nem jobb is annyival,ahol olyan tudást kapsz aminek segítségével te jobb gyógytornász leszel, és több pénzt kereshetsz? Miből gondolod, hogy az az iskola amelyik messzebb volt ,nem lenne neked jobb, és megérné egy kicsit utazgatni?? Azért , mert tele vagy korlátokkal. Részben gondolkodásbeli korlátokkal, részben az életedben vannak olyan tényezők, amik megszabják a lehetőségeidet, de hát ezek is korlátok. Ez a te színházad.

Nézzük a másik oldalát a döntéseidnek!
Mért döntesz úgy ahogy?

Megkérdezem Tőled, szerinted baj-e, hogy ha meglopnak? Amire persze zsigerből az mondod,hogy igen. Megkérdem tőled ,magamtól, mért? …és elkezdődik köztünk egy párbeszéd.

- Azért ,mert lopni nem helyes.
- Mért nem helyes?
- Mért szerinted,nem???
- Én téged kérdeztelek!Szóval mért?
- Mert nem szabad elvenni azt, ami a másé.
- Mért?
- Mert azért valaki más dolgozott meg, az nem lehet a tiéd.
- …és az mért baj, ha valaki elveszi azt, amiért nem ő dolgozott meg?
- Igen, mert a másik embernek abban sok munkája van, és akkor mit ér a munka, ha elvehetik büntetlenül annak az eredményét?
- Akkor a munka a lényeg?
- Az is.
- Mért fontos a munka?
- Mert dolgozni kell ahhoz, hogy pénzt keress, és megvehesd azt, amire szükséged van.
- Mért mire van szükséged?
- Élelemre, lakásra, ruhára, tisztálkodó szerekre, szórakozásra.
- …és ezek mért kellenek?
- Mert egyrészt ezek nélkül meghalnánk, másrészt unalmas lenne az életünk nélkülük.
- Mért fontos az, hogy ne halj meg?
- Hülye vagy, milyen kérdés ez?
- Egyszerű, válaszolj!
- Mert élni akarok!
- Mért?
- Mert szeretek élni!
- Mért szeretsz élni?
- Mert van egy csomó jó dolog az életben.
- Mik ezek?
- Pl. a zene.
- Mi a jó a zenében?
- Szeretek zenét hallgatni.
- Mért?
- Mert megnyugtat, vagy ha kell, akkor felpörget.
- És az mért fontos, hogy a zene megnyugtasson?
- Mert amikor feszült vagyok akkor az egy jó érzés….

Na itt álljunk meg!!!! Először is honnan indultunk? Megkérdeztem, hogy a lopás bűn-e, majd elérkeztünk a zenéhez, és közölted, hogy az egy jó érzés. Mi köze a zenének a lopáshoz???? Lásd be, amikor kijelentesz valamit, vagy eldöntöd, hogy meglépsz valamit az életedben, sosem gondolod ezt így végig. Eldöntöd, hogy ez így van, de hogy mért???Ez is egy korlát ami megakadályoz valamiben. Nem abban, hogy Supermanként szárnyalj, bár épp mért ne? Hanem miben? Abban, hogy rájöjj arra, igazából fogalmad sincs mért döntöttél úgy ahogy, vagy mért vélekedsz dolgokról úgy ahogy, ha csak azért nem, mert ez számodra jó érzés….vagy épp egy rossz érzést akarsz elkerülni ezzel. Mert nem is ez a létezésed lényege. Értsd meg, hogy az életedben nap, mint nap döntened kell, és ennek következtében cselekedned kell. Döntéseket hozol a munkahelyeden, és dolgozol. Eldöntöd, bevásárolsz a családodnak, már tolod is a bevásárlókocsit. Szórakozni, kikapcsolódni akarsz és elmész táncolni,vagy épp moziba. Meghozol egy döntést, és cselekszel, de fogalmad sincs, hogy mért döntöttél így, és eszed ágában sem volt végig gondolni az összes lehetőséget.

Még ezek után is ki mered kijelenteni, hogy szabadon döntesz, és hogy pontosan tudod, mit miért teszel??

Akkor most nézzünk újra Ádira, aki még mindig az ablakban könyököl a nagyiéknál:)
Ádám unatkozik. A helyzet az drága ksitestvérem, hogy Te is.:) Pontosabban, nem akarsz unatkozni, ezért teszel mindent. Azért vagy itt a Földön, hogy ne unatkozz. Gondold egyszer végig! Az érzéseid irányítanak, nem veszed figyelembe a végtelen számú választási lehetőségeidet, hanem korlátozod saját magadat. A gondolataiddal, az érzéseiddel, tartod kordában magad.
Mi végre vagyunk itt akkor a Földön? Hogy ne unatkozzunk.

Talán rájöttél már, hogy ezek alapján mi a létezésed értelme? Amikor először rájöttem, nem is,mert rádöbbentem ezekre, amiket most Neked is leírok, azt mondtam: nincs semmi értelme!!! Aztán hamar módosítottam az álláspontomon, mert ez így nem igaz, ez csak egy lehetőség. Felfoghatod így is, hogy nincs semmi értelme, de úgy is, hogy a létezésedben sok- sok csodálatos dolog van, rengeteg dolog van, amiért érdemes élni. Csak hogy innentől kezdve tök mindegy, hogy villanyóraleolvasó vagy, vagy bankár, mert egyiknek sincs több értelme, mint a másiknak. Az én megfogalmazásomban tehát a létezés értelme maga a létezés, se több, se kevesebb, legalább is alapjáraton. Te döntöd el, hogy van- e értelme az életednek, vagy sem!

Na akkor mi is a boldogság?

Nézzük most már ebből a szemszögből!

A boldogság az én értelmezésemben egy érzés,a mit akkor érzek…..és most írd ide képzeletben azokat a személyeket, vagy dolgokat akik, cselekvéseket, amik boldoggá tesznek Téged! De alapjáraton a boldogság az, hogy elfogadod önön létezésedet, és azt, hogy ez bármi lehet.

Folyt köv….

HozzászólásokIGAZ:)

IGAZ:)miért ne?

Miért ne lehetnénk azért a világon h döntsünk? hiszen Te magad jelentetted ki h nap mint nap döntünk.... aztán, hogy afelől döntünk, hogy éppen mit csináljunk v mit ne csináljunk? v saját gátainkat döntjük meg? ez már mindenkinek saját DÖNTÉSÉRE van bizva.
Én csak ennyivel szerettem volna kiegésziteni az irásodat ;) amúgy szép :)

"Mi dolgunk a világon? A nevetés, a megértés és a szeretet"ja, pont erről van szó

ja, pont erről van szó :-)
de nekem a titok is pont valami ilyesmit mond