Élni úgy, ahogy akarunk!

"Nagyon sok arcod van. Gondolsz magadban vmit; kifelé pedig egészen mást mutatsz. Nem alkotsz szerves egészet.
Lazulj el, és vess véget ennek a megosztottságnak, amelyet a társadalom hozott létre benned. Csak olyat mondj, amit valóban is úgy gondolsz. Cselekedj saját elhatározásod szerint, ne törődj a következményekkel. Az élet rövid, nem szabad tönkretenned azzal, hogy folyton a következményeken aggódsz.
Teljes, intenzív és boldog életet kell élned, akár egy nyitott könyv, amely elérhető bárkinek, aki bele akar olvasni. Persze így nem szerepel a majd a neved a történelemkönyvekben. De mi értelme lenne beírni a nevedet a történelembe?
Inkább élj, és ne azzal törődj, hogy emlékezzenek rád. Úgyis halott leszel.
Emberek millói éltek már a Földön, és még a nevüket sem tudjuk. Fogadd el az egyszerű tényt: csak néhány napig vagy itt, azután eltűnsz. Ezt a néhány napot nem szabad képmutatással, félelemben elvesztegetned, Ki kell élvezned az itt töltött időt!
Senki sem tud semmit a jövőről. A mennyország, a pokol és az Isten valószínűleg csak feltételezések, nincs rájuk bizonyíték. Az egyetlen dolog, amiben biztos lehetsz, az életed - tedd olyan gazdaggá, amilyenné csak tudod." (OSHO, Intimitás)

Ámen:)

HozzászólásokDe hol a cél? Mi a cél? Csak

De hol a cél? Mi a cél? Csak élni? Nap nap után? Megélni ezt és amazt, múlttá változtatni a jelent, jelenné a jövőt, és baktatni, baktatni a napok hátán, amíg egyszer csak elfogynak és... és a semmi, vagy az Isten, vagy akármi egy nagy fekete szivaccsal mindent letöröl, ami volt, s ami történt?
(W.A)
A pillanatnak élni annyit jelent, mint elengedni a múltat és nem várni a jövőt. Tehát tudatosan élsz, annak tudatában, hogy minden pillanat ajándék. (O.W.)